resenje za sever kosova?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Adem-ks

Aktivan član
Poruka
1.823
ne znam sta vi mislite, ali ovo je najveci "neprijatelj" srbije. zahvaljujuci njemu kosovo je dobilo na desetine priznanja, a sada zeli da sever kosova prekine svaku vezu sa srbijom. ako mu se dozvoli, mislim da ce to uspeti, onje jedan od najuticajnijih ljudi evrope, sto je dokazao par puta. ako se secate neke otmice jedne albanke pre par godina, otisao je odmah na lice mesta, mislim da su tal;ibani bili u pitanju, i odmah je oslobodio, skorasnji slucaj je zatvaranje dzems berishe, koji svojim avionom promovise priznanje kosova, tamo ej sredio njegovo oslobadjanje u veoma kratkom roku. covek ima vezem, nista mu ne moze stati na put.

Pacoli: Sever Kosova kao Dubai

Politika, 08:43, 05.07.2012.

Uvek smo spremni na razgovor i saradnju sa Srbima na severu. Predsednica Kosova je pokazala spremnost da se sretne sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Ja sam uvek verovao da bi u direktnom razgovoru lako došli do rešenja za probleme koji muče obe strane, rekao je potpredsednik kosovske vlade
bomba, dojava, kuća, Bedžet Pacoli
FRANKFURT - Potpredsednik kosovske vlade i lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli pozdravio je nastavak dijaloga sa Beogradom, osudio nasilje nad Srbima za Vidovdan i predložio da sever pokrajine bude slobodna ekonomska zona, poput Dubaija.
"Uvek smo spremni na razgovor i saradnju sa Srbima na severu. Predsednica Kosova je pokazala spremnost da se sretne sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Ja sam uvek verovao da bi u direktnom razgovoru lako došli do rešenja za probleme koji muče obe strane“, kazao je on u intervjuu frankfurtskim "Vestima".

On je osudio incidente i napade na Srbe za Vidovdan.

"Ne sviđa mi se šta se desilo, i sa jedne i sa druge strane. Skidanje majica svakako nije dobra slika koja je o nama poslata u svet. Ali to je akcija koja je bila provocirana od strane posetilaca i ja hoću da verujem da će sledeći put biti bolje, i da se tako nešto nikada neće ponoviti“, istakao je on u vezi incidenata, rekavši da se moraju "lečiti rane", a ne stvarati nove.

Rešenjem za sever Kosmeta on smatra stvaranje slobodne ekonomske zone, poput zone Džebal Alija u Dubaiju.

"Sever je bolna tačka i bilo bi puno jednostavnije kada bi Kosovo direktno razgovaralo sa Srbima kako živeti dalje, ekonomski sarađivati, ukinuti granicu, omogućiti slobodno kretanje ljudi, robe i kapitala. Od 2007. se zalažem da se ekonomskim sredstvima reše mnogi problemi. Smatram da je na severu odavno trebalo da se interveniše investicijama", objasnio je Pacoli.

Na konstataciju da nije moguće postići dogovor sa Srbima na severu ukoliko se spominje državnost Kosova, on je rekao da se zbog toga zalaže za razgovore.

"Na severu su i Srbi i Albanci, a tu su i kriminalne grupe koje su dobro povezane i dobro zarađuju i štete i srpsku i kosovsku ekonomiju. Ja sam ubeđen da su građani umorni od takvog života“, naglasio je on.

Pacoli je dalje izrazio spremnost da započne dijalog sa Srbima na severu Kosmeta, ako mu kosovski premijer Hašim Tači poveri tu ulogu.

"Ja sam spreman da odmah idem i razgovaram. Za mene su Srbi ravnopravni građani Kosova i zaslužuju rešenje za bolju budućnost“, poručuje on, dodajući da je potrebno naći rešenje za sever koji je dugo bio van ičije kontrole.

Kosovska vlada, prema njegovim rečima, ima plan za punu integraciju severa pokrajine.

Što se tiče njegovog predloga bescarinske zone na severu, Pacoli je istakao da se videlo da se silom problemi ne rešavaju.

"Videli smo i da niko nije bio spreman da sedne i razgovara. Ja se ne bih štedeo, sve bih dao od sebe da slobodna ekonomska zona profunkcioniše. I međunarodna zajednica bi imala koristi, jer bi mogla da novac koji troši na policiju uloži u proizvodnju“, dodao je on.

"U praksi, slobodna ekonomska zona bi obuhvatila severni deo Kosova, unutar takozvane današnje virtuelne granice severa, uključujući i južni deo Mitrovice. Ona bi u narednih 20 ili 30 godina mogla da donese nekoliko hiljada novih radnih mesta godišnje. Jer, ako neki proizvođač Nemačkoj plaća do 50 odsto poreza, a u slobodnoj zoni jednom plaća porez od 5 procenata - to je za njega raj! Kao uzor bi se mogao uzeti Džebal Ali u Dubaiju“, obrazložio je svoj predlog.

Upitan da li u kosovskoj vladi ima podršku za ove ideje Pacoli je rekao da o tome uvek govori, ali da se na vladi o tome nije pričalo jer se uvek htelo da se problem reši u dogovoru sa međunarodnom zajednicom.

Sada je, prema njegovim rečima, došlo vreme da Kosovo preuzme "budućnost u svoje ruke".

Kada slobodna ekonomska zona zaživi, niko u Prištini, Mitrovici ili Beogradu neće primat davati politici nego ekonomskom razvoju, uveren je Pacoli.

Investitori, kako je dodao, čekaju, i navodno ga pitaju kada će se stvoriti uslovi za njihovo poslovanje u ekonomskoj zoni.

"Kada bi oni došli i raspisali konkurs za radna mesta, garantujem da bi se mnogo ljudi prijavilo i da ne bi ni primetili da postoji takozvana "granica" na Ibru“, poručuje Pacoli.

Sever kosova je komplikovano pitanje, naravno da srbi sa severa treba da se pitaju ali mislim da iza ove pacolijeve price stoji pristina i konacno poklapanje i zatvaranje kosovske price.Uostalom danasnji sever kosova nikada nije bio deo kosova do 1964, nego centralne Srbije

Resenje za sever Kosmeta je trazenje Ruskog drzavljanstva od strane svih Srba koji tamo zive , dolazak mirovnih snaga ODKB na celu sa Ruskim trupama na sever Kosmeta i davanje Rusima da naprave vojne baze na Kopaoniku i u Nisu .....

Sever kosova je komplikovano pitanje, naravno da srbi sa severa treba da se pitaju ali mislim da iza ove pacolijeve price stoji pristina i konacno poklapanje i zatvaranje kosovske price.Uostalom danasnji sever kosova nikada nije bio deo kosova do 1964, nego centralne Srbije

kada je taj deo bio deo srbije, onda je deo sadasnje srbije bio nas. ali o tome ne vredi... inace iza njegovog predloga ne stoji pristina, makar ja tako mislim, jednstavno mislim da daje neko svoje vidjenje resenja tog problema, kojim bi obe strane bile zadovoljne.

kada je taj deo bio deo srbije, onda je deo sadasnje srbije bio nas. ali o tome ne vredi... inace iza njegovog predloga ne stoji pristina, makar ja tako mislim, jednstavno mislim da daje neko svoje vidjenje resenja tog problema, kojim bi obe strane bile zadovoljne.

mozda si i u pravu, to bi bilo dobro mada sumnjam, te srbe na severu non stop mrcvari NATO i kosovska policija, nikom ne veruju

mozda si i u pravu, to bi bilo dobro mada sumnjam, te srbe na severu non stop mrcvari NATO i kosovska policija, nikom ne veruju

a ja ti kazem, na osnovu razgovoora se nekim normalnim srbima, da njih vise umaraju dezurne patriote koje im ne daju da zive normalno, stalno su u stanju "pripravnosti", nego sto ih iritira prisustvo kosovske policije ili kfor-a. jedva cekaju da se situacija malo smiri, i da nisu obavezni da se javljaju na svaku uzbunu, inace se proglasavaju izdajnicima, ili da slusaju kojekakve debile sta znaci "patriotizam" ili "ljubav" prema srbiji.

a ja ti kazem, na osnovu razgovoora se nekim normalnim srbima, da njih vise umaraju dezurne patriote koje im ne daju da zive normalno, stalno su u stanju "pripravnosti", nego sto ih iritira prisustvo kosovske policije ili kfor-a. jedva cekaju da se situacija malo smiri, i da nisu obavezni da se javljaju na svaku uzbunu, inace se proglasavaju izdajnicima, ili da slusaju kojekakve debile sta znaci "patriotizam" ili "ljubav" prema srbiji.

Мени су бројни Албанци рекли да им је живот био бољи под Србима него под Тачијем.

ciji "vas"? vas siptara?
vidi ovako, da vam nije bilo tita, danas ne bi imali gde da se mnozite, a da vam je sloba posvetio dovoljno paznje, ne bi vas ni bilo.
prema tome, jedino i ultimativno resenje sa kosovo i metohiju jeste hapsenje siptarske mafije na celu sa hasimom tacijem, dokazivanje o ubistvima srpskih civila i trgovini ljudskim organima, te proterivanje siptara koji su nelegalno usli na tlo kosova, tj na tlo republike srbije. dalje, izmena rezolucije 1244 i povratak srpske vojske i policije na tlo kosova. e to je jedino resenje.
sve dok ne bude tako, vlast na kosovu drzace ubice, mafijasi i sljam poput tacija i njegovih podanika i sve dok je tako tamo nema procvata ni za srbe ni za ostale nacionalne manjine.
i da, pacoliju moze da se stane na put.

. . .

Jedna zemlja - dva sistema... kako da ne, to kod nas Balkanaca baš ide, mada bi ekonomsko rešenje za te ljude dole bilo nešto najbolje...
Za sada, nema varijante a da se Srbiji uzme sve... to dobro znaju i samo Albanci i Kosovo bez priznanja Srbije je ništa, qurton koji ne funkcioniše.

Poslednja izmena od moderatora:
Zar ne vidis da ne zele suzivot sa vama albancima, cist sovinizam.Bio sam u Pristini nedelju dana, nisam ni jednom cuo da je neko spomenuo srbe ili srbiju, boli njih uvo i za sever i za srbe svako gleda da resi svoje probleme.Situaciju su zakuvali kriminalci i profiteri,njima odgovara ovo ludo stanje koje se vestacki odrzava.

Šiptarti su imali svoju istorijsku šansu za suživot sa Srbima koja im je bila data celih 70 godina gde su bili sasvim ravnopravni iako su bili samo nacionalana manjina a oni su to kompletno odbacili i krenuli putem terorizma još 1941.g.

Zato će na Kosovu i Metohiji da se dogodi ono što je gola neminovnost. Nema tog NATO pakta, klintona, buša, klarka ili nekog drugog varvarina, divljaka ili zapadne protuve koja će im sačuvati ono što su okupirali.

PS
Znamo mi da si ti šiptar.

siptari su nesposobni za sopstvenu drzavu. dakle nemaju oni sta da ponude nikoma pa ni srbima, oni samo otimaju.
kad su `pametni` sto kosmet nije postao idaelna drzava i demokratija, eu ih pazi i mazi, stiti i organizuje. a oni ostadose goli bosu bez privrede, sa izrazenim kinminalom. samo im to ide, kriminal i terorizam. puno su sitari uzurpirali srpske imovine, razlicitih vrtsa. dok se to ne resi na nase zadovoljstvo nema razgovora sa siptarima. tacka

Zar ne vidis da ne zele suzivot sa vama albancima, cist sovinizam.Bio sam u Pristini nedelju dana, nisam ni jednom cuo da je neko spomenuo srbe ili srbiju, boli njih uvo i za sever i za srbe svako gleda da resi svoje probleme.Situaciju su zakuvali kriminalci i profiteri,njima odgovara ovo ludo stanje koje se vestacki odrzava.

tacno ej da niko nije spoemnuo srbe , i da ih boli uvo... zivot je tezak i svako razmislja kako da prezivi... a jos tacnije je da ovo stanje odgovara upravo kruiminalcima.... i nadam se da ce zakon poceti da se sprovodi polako na celom kosovu a malo vise i na delu kojim trenutno vlada kriminal na veoma visokom nivou

tacno ej da niko nije spoemnuo srbe , i da ih boli uvo... zivot je tezak i svako razmislja kako da prezivi... a jos tacnije je da ovo stanje odgovara upravo kruiminalcima.... i nadam se da ce zakon poceti da se sprovodi polako na celom kosovu a malo vise i na delu kojim trenutno vlada kriminal na veoma visokom nivou

Nece ljudi da rade, navikli na drzavnu sisu..bilo je par inicijativa da se na severu kosova otvori par fabrika, pa da se zaposle i zive od svog rada.Nisu stigli ni papire da srede a vec su bili silom oterani .

Nema resenja! Ili nase ili njihovo! Previse je razlike u sistemu vrednosti, u karakterima, u pogledu na svet, u shvatanju zivota, izmedju nas i njih. Dve ralicite kulture i civilizacije. Takav brak ne bi izdrzao ni dve godine! Kako u realnom zivotu, tako i u politici!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back