Rešenje saobraćaja za beogradski "špic"

Обилић

Elita
Banovan
Poruka
17.234
Pretpostavljate, opet sam se zaboravio i pokušao da prođem busom od Slavije do Studentskog trga.

Pošto je to bilo nemoguće, već od Slavije sam pešačio i dragička, smislio rešenje.

Prilično je prosto,
treba u prepodnevni i popodnevni špic (8-11 i 14-17) dozvoliti saobraćaj samo GSP-u, taxiju, dvotočkašima i naravno komunalcima, policiji, hitnoj.

Zaboravih da napišem gde bi važio taj specijalni režim.
To bi bilo od Slavije, Srpskih vladara, Terazije, Kolarčeva, Vasina i Studentski trg.

Sve poprečne ulice bi radile i moglo bi da se seče ovaj zabranjeni pravac, ali ne bi moglo da se krene njime.

Mislim da ne bi trebalo više od dvadesetak saobraćajaca koji bi kontrolisali poštovanje ovog režima, a desetine hiljada građana bi imalo koristi.

За Славију - гурнути пешаке испод у подземни пролаз, један прстен испод коловоза. Колико се само времена губи док већина пешака један по један прелазе... Барем да се у групу од 4-5 скупе, па не мора та група не знам како брзо да иде.

Треба да се регулишу улице које излазе на Славију - да се семафорима, саобраћајцима или било којом комбинацијом коначно раздвоје траке за улазак и излазак... Да се у неким периодима више пуштају траке које празне кружни ток од оних које доводе саобраћај.

Пешачки прелази који су мање-више померени од кружног тока не решавају ништа јер су остали у истом нивоу са осталим саобраћајем.

Такође, не би захтевало посебну памет да се реше редовна загушења у Таковској на угловима са Светогорском и Џорџа Вашингтона.
Редовно блокирају једни друге па проходност тежи нули - а саобраћаја у ствари нема толико много.

Уме и код "Баније" исто да се догађа, без неке потребе (угао Џорџа Вашингтона и Деспота Стефана).

Realno benzin nikad skuplji a špic do 10 uveče nešto tu nije u redu. Ja u centru grada ceo život izbegavam da sednem u auto posle 12h do 5 popodne a vidi sad navukla se gungula do 10 uveče?

Dakle jednostavno rešenje centar grada samo za stanare ostali nek idu u beograd na vodi pa tamo nek se voze u tri lepe.

Реално... цена бензина се толико спустила да је сада скоро на предратном нивоу. Нормално да се вози.
Ко очекује чињенице од тебе... тај чека годоа.

А ако тек сад откриваш празничну гужву у Београду, односно бежанију ка родним крајевима и/или туристичким центрима... Делујеш као неко ко је из Барајева напредовао до Железника, видео гужву први пут у животу и пао у несвест.

Back