Republika Turska i NATO "saveznici" u slučaju međusobnog rata Turske i Izraela?

Republika Turska i NATO "saveznici" u slučaju međusobnog rata Turske i Izraela?

• NATO bi podržao Tursku.

glasova: 0 0,0%
  • NATO bi podržao Izrael.

glasova: 15 100,0%

• Ukupno glasova
    15

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska.

Na objavljivanje teme su me inspirisale najnovije izjave turskog predsednika koji najavljuje pomoć Palestincima u borbi protiv Izraela, na način kako je pomagao Azerbejdžanu u sukobu sa Jermenima. Zna se da je ta turska pomoć bila direktno stavljanje na stranu Azerbajdžana i kroz vojnu podršku.

Pitanje je sada , da to isto Turska učini i u slučaju Izraela , da se vojno direktno svrsta na stranu Palestine i učini ono što je činila za Azerbejdžan a protiv Jermena, kako bi reagovali "turski saveznici" iz NATO pakta?

Lično mislim da bi svi stali na stranu Izraela, bez obzira što Izrael nije član NATO pakta? Možda bi jedino većinski muslimanska Albanija ostala "suzdržana"?

Čak podrška Izraelu bi išla dotle da bi "turski saveznici iz NATO pakta" direktno vojno vodile aktivnosti protiv Turske.

Čak i da Izrael prvi napadne Tursku, bez obzira na član 5 ugovora o "savezništvu" u NATO paktu, bilo bi isto.

Takođe isto bi se desilo i u slučaju da Turska zarati ili da je nakon rušenja ruskog aviona, da je zaratila protiv Rusije, NATO pakt bi se držao "neutralno", čak šta više kao i u slučaju Izraela pre bi pomagao Rusiji protiv "svoga saveznika u NATO paktu Turske". Turska je to i tada znala, kakav bi bio rezultat "NATO savezništva" i zato je postupila na način da je izgladila odnose sa Rusijom.

Poslednja izmena:
NATO bi se pravio mrtav i ispod žita doturao oružje i jednima i drugima .. dok god bi Izrael mlatio Tursku ko vola u kupusu

Ako bi bilo drugojačije Turska bi ubrzo dobila neke "žene u crnom," neke "deomokrate " i ostale pa NATO bi i opet mogao da bude mrtav .

Misliš da bi Izrael "mlatio" Tursku?

Autorska.

Na objavljivanje teme su me inspirisale najnovije izjave turskog predsednika koji najavljuje pomoć Palestincima u borbi protiv Izraela, na način kako je pomagao Azerbejdžanu u sukobu sa Jermenima. Zna se da je ta turska pomoć bila direktno stavljanje na stranu Azerbajdžana i kroz vojnu podršku.

Pitanje je sada , da to isto Turska učini i u slučaju Izraela , da se vojno direktno svrsta na stranu Palestine i učini ono što je činila za Azerbejdžan a protiv Jermena, kako bi reagovali "turski saveznici" iz NATO pakta?

Lično mislim da bi svi stali na stranu Izraela, bez obzira što Izrael nije član NATO pakta? Možda bi jedino većinski muslimanska Albanija ostala "suzdržana"?

Čak podrška Izraelu bi išla dotle da bi "turski saveznici iz NATO pakta" direktno vojno vodile aktivnosti protiv Turske.

Čak i da Izrael prvi napadne Tursku, bez obzira na član 5 ugovora o "savezništvu" u NATO paktu, bilo bi isto.

Takođe isto bi se desilo i u slučaju da Turska zarati ili da je nakon rušenja ruskog aviona, da je zaratila protiv Rusije, NATO pakt bi se držao "neutralno", čak šta više kao i u slučaju Izraela pre bi pomagao Rusiji protiv "svoga saveznika u NATO paktu Turske". Turska je to i tada znala, kakav bi bio rezultat "NATO savezništva" i zato je postupila na način da je izgladila odnose sa Rusijom.

Da neko ne testira Tursko-americki "savez" ?

Zapad i Turska su već duže vreme u lošim odnosima tako da to što je Turska u NATO uopšte ne znači da bi Zapad dozvolio da Turad razara Izrael.
koji "zapad"? amerika ne sme ni da primirise na bliski istok, evropa ne postoji kao vojno-politicki faktor..................jedino da Vule sazove palestinsko-izraelsku konferenciju u Beogradu pa da im naredi da se pomire.

Zapad i Turska su već duže vreme u lošim odnosima tako da to što je Turska u NATO uopšte ne znači da bi Zapad dozvolio da Turad razara Izrael.

Mislim da bi iz drugog pokušaja...videli uspešan vojni udar u Turskoj....

NATO-u je vrlo bitna Turska kao strateska teritorija, a za Turke ih zabole...

....

хм, добра поента.
Ali pazi.Tu je Turska krenula iz svojih interesa pa stala.Zbog jedne Grčke i Francuske.A da bi išla za rad nekih Palestinaca da se kači sa onim ludacima u Izraelu.(Izrael poseduje,nezvanično,500 nuklearnih bojevih glava)
Ja ne znam dali obični ljudi,pogotovu dali je jedan običan prosečan musliman svestan kolika je to ubilačka moć.
500 Hirošima.
Ti samoubilački potezi po narod i državu su karakteristični ja bar mislim za vrlo uzan krug naroda.Da ne kažem sad,rezervisan samo za Srbe,Kurde,Palestince,bosanske muslimane(bivše Srbe) itd..Avganistance. ..

Back