Republika Srpska, u kojoj će živeti 500 hiljada Srba 2050 godine.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska tema.

Lično ja se ne mogu načuditi nehaju ili nebrizi srpske nacionalne politike za "demografska kretanja" u Republici Srpskoj, upravo to nehajno držanje "da će se stvari rešiti same od sebe", da će "nešto biti", dok se demografska katastrofa kao "crna kuga" , svakodnevno nazire, "pred očima je" ali "na oči se stavlja povez" da se ne vidi "jer je izgleda nekome tako lakše", pa me to neizostavno podseća "na osuđenika" kojeg vode na streljanje i "stavljaju mu povez preko očiju ili kapljuljicu" pre streljanja ili vešanja, po glupoj logici "biće lakše".

Demografska kretanja u Republici Srpskoj su neumoljivo surova. Svake godine što zbog negativnog prirodnog priraštaja ili mortaliteta (7-8 hiljada godišnje), što zbog iseljavanja (7-8 hiljada godišnje) , Republika Srpska gubi 15 hiljada ljudi godišnje, što je za 30 godina, ako se nešto kvalitetno i sistemski ne preduzme , 450 hiljada ljudi, tako da ga dođe kao crna istina da će 2050 godine u Republici Srpskoj živeti samo 500 hiljada Srba.

Ovaj moj post, moja autorska tema je apel, molba, sugestija u najboljoj nameri srpskoj nacionalnoj politici, politici Republike Srpske, da nešto kvalitetno učini da se prekine trend negativnog prirodnog priraštaja, trend enormnog mortaliteta i iseljavanja iz Republike Srpske, da bi se izbegla demografska katastrofa i demografski slom u Republici Srpskoj.

Poslednja izmena:
Popis stanovništva 1991 godine, 1.366.104 Srba u BiH, popis stanovništva 2013 godine, 970 hiljada Srba u Republici Srpskoj i 50 hiljada u Federaciji BiH, ukupno 1 milion i 20 hiljada, gubitak oko 350 hiljada Srba. Treba dodati i doseljavanje Srba iz Hrvatske, tokom 1995 godine, nekih 50 do 70 hiljada ljudi. Znači stvarni gubitak je veći i za taj broj Srba, nekih 400 do 420 hiljada. Ratni gubici 23 hiljade poginulih Srba. Vremenski razmak 32 godine, do 2050.godine ostalo još 30 godina, pod uslovom da ne dođe i do gorih nevolja, tipa ratova i dr, jer je to zla kob i nažalost redovan prateći elemenat tih nesrećnih prostora. Znači, prvo treba obezbediti "trajni mir" makar 100 godina, da ni se provele mere demografske obnove. Da bi bio mir, potrebna je politička i ekonomska stabilnost.

Poslednja izmena:
Јанкеца ударило терање, па се самозадовољава читајући демографске прогнозе.

Ништа ново.

Ovaj moj post, moja autorska tema je apel, molba, sugestija u najboljoj nameri srpskoj nacionalnoj politici, politici Republike Srpske, da nešto kvalitetno učini da se prekine trend negativnog prirodnog priraštaja, trend enormnog mortaliteta i iseljavanja iz Republike Srpske, da bi se izbegla demografska katastrofa i demografski slom u Republici Srpskoj.

Како да не, ти ћеш својим ауторским темама на Крижарици да спасиш Србе у РС демографске пропасти :rotf:

Ako to istinski želiš buni se i traži da se RS priključi Srbiji!!!
Skočiće joj ekonomija. Srbija će investirati. Kinezi isto. A mnogi će se vratiti u svoje rodne krajeve posle ovog s koronom.

Isto važi i za muslimane i FBIH. Da ne misliš da sam sebičan. Ne ide bre velikosrpstvo i sebičluk.

to što se na svaki način koči integracija RS s kime ona hoće je delo sledbenika satane. normalnom čoveku to ne smeta.

A eto vidiš ja pozivam i FBIH. Samo ostaje da ovi iz FBIH završe češanje po tintari.
Zašto bi vam neko dozvolio da u miru završite ono što u ratu niste.

To bi bilo kao da Gitler kaže: "Dobro izgubio sam, ali sad mi dajte Treći Rajh."

Back