gost 151384
Elita
- Poruka
- 22.756

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Opet se neko javlja i govori o "pravoslavnom Hrvatu". Mogu Hrvati biti pravoslavni, kao što su i Srbi katolici. No, pravoslavni Hrvat bi morao da govori hrvatskim jezikom. I da su mu taj jezik govorili preci. Taj jezik je pogresno nazvan kajkavskim dijalektom. Hrvati govore hrvatski, Srbi govore srpski, Englezi englesk, Madjari mađjarski - i to je tako jednostavna logika, pa o tome ne treba raspravljati. Vidite, Srbi katolici govore srpski. Taj jezik su im govorili i preci - ne samo majka i otac. Državni inžinjering Austrije je ubedio da su Hrvati, čemu je kumovao i Vatikan. Znate, Srbima u katolicima se u crkvama govorilo da su Hrvati. A crkva je uvek bila autoritet - pa su Srbi katolici, kroz generacije, poverovali da su Hrvati. A preci im nikad nisu ni govorili hrvatski!
Opet se neko javlja i govori o "pravoslavnom Hrvatu". Mogu Hrvati biti pravoslavni, kao što su i Srbi katolici. No, pravoslavni Hrvat bi morao da govori hrvatskim jezikom. I da su mu taj jezik govorili preci. Taj jezik je pogresno nazvan kajkavskim dijalektom. Hrvati govore hrvatski, Srbi govore srpski, Englezi englesk, Madjari mađjarski - i to je tako jednostavna logika, pa o tome ne treba raspravljati. Vidite, Srbi katolici govore srpski. Taj jezik su im govorili i preci - ne samo majka i otac. Državni inžinjering Austrije je ubedio da su Hrvati, čemu je kumovao i Vatikan. Znate, Srbima u katolicima se u crkvama govorilo da su Hrvati. A crkva je uvek bila autoritet - pa su Srbi katolici, kroz generacije, poverovali da su Hrvati. A preci im nikad nisu ni govorili hrvatski!
iwo ne yebaji,ako tebi nesmeta, da ti tamo neki cigojneri negiraju tvoj jezik,meni smeta..i necu dozvolit da mi takvi, koji i dan danas govore neki tursko-slavenski miks,meni moj Hrvatski osporavaju.koji je jedan od najstarijih slavenskih jezika.
..ma vidi..nek prica svatko svojim materinjim..ali sluzbeni u svakoj drzavi mora da se zna ..kod nas je hrvatski...i latinica...sto se tice..Roma..oni idu u skole uce hrvatski(istina da im malo slepa)...ali radi njihovog dobra..da ne ostanu nepismeni..zatucani...osim toga postoji jos jedna stvar koja se ne moze nauciti(mozes ali jako tesko "osjeti" se)... a to je naglasak..kuzis...bez te stvari..mozes znati hrvatsku koliko god hoces ali lega moj naglasak ..pa to ti je..kuzis...
nismo se razumili.
Лингвиста Милош КовачевићHrvati govore hrvatski, Srbi govore srpski, Englezi englesk, Madjari mađjarski - i to je tako jednostavna logika, pa o tome ne treba raspravljati.
drinjaca,ajd da buudemo malo konkretni,sto se tice jezika,mi Hrvati imamo za anglocizam "fudbal"...Hrvatski nogoMET ili za anglocizam/germanizam "handball" imamo Hrvatski rukoMET.
koje termine vi koristite za ove navedene anglocizme?
Pa da ..nemojte da bacate noge... Igrajte fudbal, ko sav normalan svet.![]()
Ногомет није хрватска реч, већ српскаdrinjaca,ajd da buudemo malo konkretni,sto se tice jezika,mi Hrvati imamo za anglocizam "fudbal"...Hrvatski nogoMET ili za anglocizam/germanizam "handball" imamo Hrvatski rukoMET.
koje termine vi koristite za ove navedene anglocizme?
Ево ме гледам фотке запаљене стоке у Шкабрњи.drinjaca,di si bolan jaro?
Ногомет није хрватска реч, већ српска
Ево ме гледам фотке запаљене стоке у Шкабрњи.
Па ајде објасни крватима да користе српске речиSrpski su kmetovi u ranom srednjem veku igrali popularni igru nogorit...iz čega kasnije nastao fudbal...![]()
![]()
Па ајде објасни крватима да користе српске речи![]()
Ногомет није хрватска реч, већ српска
Ево ме гледам фотке запаљене стоке у Шкабрњи.
Ma nemaju pojima.....Šta reći... Sad će da plasiraju i da su reči "glazba" i nazivi meseca (listopad, rujan, veljača) hrvatski?.. Bruka!![]()
Ma brate srpski se priča i u " serbskom " Mostaru![]()
je,otidji tamo pa im to reci.pa broji do tri..![]()