REPUBLIKA ILI MONARHIJA

REPUBLIKA ILI MONARHIJA?

• Ukupno glasova
    55
  • Anketa je zatvorena .
Pa ako misliš na smrtnu kaznu giljotina je daleko humanija od recimo vešanja. Pri giljotiniranju smrt je trenutačna, bol ne traje ni dve sekunde, a vešanje je užasna agonija. Znaju Englezi šta je najgore, zato se kod njih smrtna kazna vršila vešanjem. Uzgred, po nicku sam mislio da si pacifista, ali ispade nešto drugo.

Kakav pacifista, sta ti pada na pamet? Ja sam za ravnopravnost medju ljudima a to se nazalost bez krvi nemoze ostvariti, jer jos uvijek postoje oni koji misle da su nesto visi i bolji od drugih. Dok god takve bolesne ideje postoje giljotina ce imati posla.

С вером у Бога!

За Краља и Отаџбину!

Петар Карађорђевић (син Александра II)

Из Википедија

Принц Наследник Петар

Петар Карађорђевић рођен је у Чикагу, Илиноис, САД, 5. фебруара 1980. године. Он је најстарији син Принца Александра II и Принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Браганце. Петар је унук Краља Петра II. Крштени кум му је Кнез Александар, син Кнеза-намесника Павла. Петар је живео у Чикагу до краја 1981. године, а потом се са родитељима преселио у Вирџинију. Године 1983. кренуо је прво у обданиште у Тајсон Корнеру у Вирџинији, а 1984. у основну школу. Када је напунио осам година, 1988. године постао је ученик једне од најбољих основних школа у Лондону[тражи се извор]. У јуну 1998. матурирао је на Краљевој Школи у Кантерберију у Енглеској. У пролеће 1999. године завршио је основе уметности на Камбервел Колеџу Уметности (Лондонски Институт) у Лондону. У мају 2000. године Петар је завршио у Шпанији, углавном у Барселони и Севиљи, низ курсева из области уметности[тражи се извор]. Провео је школску 1999-2000 годину на Род Ајленд Школи за дизајн (РИСД), врхунском колеџу на источној обали Сједињених Држава[тражи се извор]. Тренутно стиче радна искуства у области графичког дизајна и компјутерске технологије[тражи се извор].
Говори енглески, шпански и француски, а усавршава свој српски језик.
Љубитељ је скијања на дасци, цртања и сликања. Интересује га уметност, графички дизајн и музика. Пре 5. октобра 2000. Принц Петар је посетио Србију 1991. године и поново у јулу 2000. Петар и његова породица настанили су се у Краљевском Двору у Београду 17. јула 2001. Путовао је по Европи и САД, а посетио је и Блиски Исток, Југоисточну Азију, Средњу и Јужну Америку.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ако Бог да, он ће бити краљ Србије!

Ne branim nikakve "crvene bandite", ali u demokratskom društvu nema drugačijih odluka o državnom uređenju do referendum. Prema tome kad bude bio referendum videćemo volju naroda. Ako je volja naroda monarhija - nemam ništa protiv.

Ja živim u Srbiji od 1991. I priznajem je. Pitanje je da li je ti priznaješ, pošto vidim da žališ za SCG. Ne možeš da budeš i za Srbiju i za SCG. I ne možeš da govoriš u moje ime. Pusti ljude da se sami izjasne. Ja se izjašnjavam protiv SCG, što će reći da priznajem i Srbiju i Crnu Goru kao samostalne države. Nemate više Jugoslaviju, nemojte nikoga da silujete.

Pa ti govoriš u moje ime. Ja sam protiv bilo kakve unije sa bilo kojom bivšom jugoslovenskom republikom, a naročito sa CG. Seti se 1. svetskog rata, kako Crna Gora nije dozvolila srpskoj vojsci da se povuče do mora, tobože da ne dođe u sukob sa Austrougarskom, pa su morali preko Albanije. Ali , kada je srpska vojska oslobodila srpske teritorije i malo više, onda ste se vi crnogorci prisajedinili Srbiji oteravši vašeg kralja. Junački , nema šta.

1. Насиљем је у Србији укинута краљевина и уведена република.

Овде се превиђа само једна "ситница", односно две.
Прво то насиље, односно "насилници" су у званичној светској историографији проглашени за победнике
Другог светског рата, а друго Србија као краљевина је престала да постоји 1918. године. 1945. је престала
да постоји Краљевина Југославија.
Што се мене тиче, краљ нека се врати на престо Краљевине Југославије...:mrgreen:

П.С. Сад ми је јасно зашто на оваквим анкетама гласају они који не живе у Србији, већ у Југославији...

Kako bre to da ovi silni zapadni ambasadori, kao sto su japanski, britanski itd. tako dobro govore srpski jezik ,
a ovaj nas duduk jos uvek prica: "Ja fama bila buduca srpska kralj" :)

hom051000-01.jpg

Chelle, dajte onda već jednom taj referendum, pa kad kraljevina dobije između 14 i 22% da to pitanje skinemo sa dnevnog reda. Monarhija jeste ukinuta nasilno, ali i kralj je pobegao iz zemlje i odneo neke zlatne poluge. Kraljevi Belgije i Danske su ostali u zemlji za vreme okupacije. I na kraju, kako bi bilo koji Karađorđević imao časti da sedne na nekakav kraljevski presto u ovolickoj državi kad je njegov deda imao onoliku kraljevinu?

Поштовани,

тај референдум,по мојој процени неће доћи још 10-20 година минимум.Разлога за такво размишљање је увелико због велике неинформисаности људи о Уставној парламентарној монархији и шта онда представља. Баш из тих разлога,данас се појављују многе монархистичке организације,од којих су доста омладинске, са циљем да промовишу уставну парламентарну монархију и њене предности над овим републиканским возом који се све ужим шинама вуче ових 50-так година из ког искачу сви млађи путници,јер једноставно немају шта да једу. До референдума ће доћи,и на том месту ће Србија кренути напред.

О наведеним залтницима и полугама не желим ни да дискутујем јер су то најобичније комунистичке пропаганде чиме су испирали мозгове људима кроз деценије. Ја ћу те питати само ово, да је имао толике златнике и полуге,зар не би имао велика имања и предузећа по иностранству?. А што се краљева наведених земаља тиче,они су могли да остану у својим земљама,јер су знали да им Немци неће ништа,док је код нас комунистичка олуја дувала директно из Русије и претила да уништи све што је везано за Монархију и традицију.

Зато данас,Србија нема ни једног творца сем Тита, и ништа друго да слави сем 15 фебруара. Његов деда и прадеда су створли толику краљевину на темељу либерализма и демократије,док су комунисти стварали на темељу диктатуре и тоталитаризма....Размисли мало....

Back