Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledajuci igracki kadar, jaci smo od ovih reprezentacija koje su ispred nas:

Hrvatska
Meksiko
Norveska
Grcka
Japan
Obala Slonovace
Crna Gora
Rusija
Urugvaj
Svedska
Danska
Slovenija
Australija
Turska
SAD

Kome se ne svidja ovo sto sam napisao njegova stvar. Srbija je realno igracki jaca od svih nabrojanih

Od Srbije su realno igracki jace: Spanija,Holandija,Nemacka,Engleska,Francuska,Brazil,Argentina,Portugal, u rangu smo Urugvaja,Hrvatske,Italije sto se tice igrackog kadra

I Rusija i Obala Slonovače imaju dobre igrače, ne bih rekao da smo bolji od njih, možda smo tu negdje...

E da druze,izvini zaboravio sam na njih....tu smo negde sa njima......al *** ne moze se tako gledati Rusi su sa onavkom ekipcinom ispali od jebenih Slovenaca,sad da igraju zgazili bi ih.....ko i mi kad treba nikako da ih napucamo a ovako neobavezno verovatno bi ih pregazili...naravno ne pod ovim selektorom

I Rusija i Obala Slonovače imaju dobre igrače, ne bih rekao da smo bolji od njih, možda smo tu negdje...

Jeste da sam Srbin ali sam realan, Rusi nemaju jacu ekipu od nas gledajuci igracki kadar

Njihova odbrana ne moze ni da prismrdi nasoj, a takodje nemaju u vezi takve igrace kao sto su Stankovic, Tosic, Krasic a Rusi najbolje znaju kakva su klasa Krasic i Tosic

Naravno bolji su od nas na mestu golmana i napadaca, mi imamo veliki problem na te 2 pozicije

Jeste da sam Srbin ali sam realan, Rusi nemaju jacu ekipu od nas gledajuci igracki kadar

Njihova odbrana ne moze ni da prismrdi nasoj, a takodje nemaju u vezi takve igrace kao sto su Stankovic, Tosic, Krasic a Rusi najbolje znaju kakva su klasa Krasic i Tosic

Naravno bolji su od nas na mestu golmana i napadaca, mi imamo veliki problem na te 2 pozicije

Rusi imaju 2 kvalitetna golmana a to su Akinfeev i Malafeev
U odbrani Anjukov,braca Berezutski,Ignasevic,Zirkov (jedina pozicija na kojoj su nam bliski).....
Sredina nam je slicna,Stankovic je veliki radnik,dobar sluga ali los gospodar,u interu je ovo prvo kod nas ovo drugo......
E napred imaju Pavljucenka,Kerzakova,Pogrebnjaka svi bolji od nasih centarforova i imaju Arsavina na krilu koji je bolji od nasih krila

Videcemo za mesec dana kako i sta i gde smo u odnosu na njih,ja ocekujem da izadjemo u punom sastavu ili bar priblizno jer je to generalna proba pred sudbonosne meceve......medjutim Pizon na svakoj probi se poigrava i hoce da stvori ekipu na suvi kvalitet.....ok je da se proba,ali npr u ovom mecu treba videti da li raspolozive snage mogu da odigraju zajedno,sta je dobro sta ne valja itd....
A ne on grune samo spisak odabere top 11 i ajmo na utakmicu......
Kod Antica je za 2 godine iscirkulisalo svega 30-35 fudbalera kroz selekciju i upoznao je jedne sa drugima......ne valja sto nije probao samo neke fudbalere,ali ne sumnjam da bi ih probao.....on je verovao u tu ekipu i u kontinuitetu 2 godine su cinili selekciju........tako se stvara timski duh,atmosfera,uigranost.....mislim da je to jedan od razloga sto smo delovali superiorno u kvalifikacijama za SP

Šta mislite kolege o ovoj ekipi?

Golman: Jorgačević
desni bek: Ivanović
lijevi bek: Kolarov
štoperi: Vidić, Biševac
zadnji vezni: Subotić
centralni vezni: Kuzmanović, Krasić
lijevo krilo: Tošić
desno krilo: Sulejmani
špic: Žigić

Rezerve: Brkić, Rajković, Ninkov, Stanković, Tadić, Ljajić, Lane Jovanović

Kakvo je vaše mišljenje može li Krasić odigrati centralnog veznog, kao kreator, plejmejker ove ekipe (mislim da je odigrao par utakmica u CSKA na toj poziciji), a Subotić zadnjeg veznog?

Stanković bi ulazio oko 60. minuta umjesto Biševca ako gubimo i zauzimao bi Subotićevo mjesto... a ako vodimo umjesto Kuzmanovića ili nekog od krila, a Krasić bi išao na krilo.

Što se tiče napada trebalo bi ubijediti Lazovića da igra jer je on trenutno sigurno najbolji srpski špic. Stavio sam Laneta kao rezervu Žigiću, jer mislim da će on ove sezone sigurno zaigrati dobro u nekom klubu... iako mu nije prirodna pozicija, mislim da može dobro odigrati i na špicu... ima još tu kandidata za špica, možda Despotović, Kleo, Mrđa...

Šta mislite kolege o ovoj ekipi?

Golman: Jorgačević
desni bek: Ivanović
lijevi bek: Kolarov
štoperi: Vidić, Biševac
zadnji vezni: Subotić
centralni vezni: Kuzmanović, Krasić
lijevo krilo: Tošić
desno krilo: Sulejmani
špic: Žigić

Rezerve: Brkić, Rajković, Ninkov, Stanković, Tadić, Ljajić, Lane Jovanović

Kakvo je vaše mišljenje može li Krasić odigrati centralnog veznog, kao kreator, plejmejker ove ekipe (mislim da je odigrao par utakmica u CSKA na toj poziciji), a Subotić zadnjeg veznog?

Stanković bi ulazio oko 60. minuta umjesto Biševca ako gubimo i zauzimao bi Subotićevo mjesto... a ako vodimo umjesto Kuzmanovića ili nekog od krila, a Krasić bi išao na krilo.

Što se tiče napada trebalo bi ubijediti Lazovića da igra jer je on trenutno sigurno najbolji srpski špic. Stavio sam Laneta kao rezervu Žigiću, jer mislim da će on ove sezone sigurno zaigrati dobro u nekom klubu... iako mu nije prirodna pozicija, mislim da može dobro odigrati i na špicu... ima još tu kandidata za špica, možda Despotović, Kleo, Mrđa...

Ne znam bas kako bi to islo sa Suboticem kao zadnjim veznim......bilo je takvih slucajeva da igraci mogu da igraju i zadnjeg veznog i stopera,Katanec,Jero.......ali ne znam koliko Subotic moze da odgovori na tako nesto,i ako bi igrao bio bi klasican krljadzija a ne moderan zadnji vezni,za napad ne bi imali tog igraca.......mozda bi ovako nesto i proslo kada bi Ivanovic i Kolarov trcali ko somovi i podjednako ucestvovali napred i nazad,sto do sad nije bio slucaj........
Krasic srednjak hmmmm.........prirodno mu je da igra desno i ja njega ne mogu zamisliti drugacije......ono sto mi se ne svidja jeste to sto on igra klasicnog desnog veznog kod nas umesto desnog krilnog,ali to je opet zato sto nema podrsku bekova pa mora od centra da polazi,onda potrosi snagu a mi ga procenimo nesposobnim.....
Sulejman kao centralni vezni...to je mozda bolje resenje posto moze da odigra i tzv. drugog spica tj da aktivno ucestvuje napred da bude prava desetka......
Tosic levo ok i imamo Tadica koji treba da bude sjajna konkurencija a ne nuzno zlo
Spic: Zigic je vise za bunarenje.....ja bih cak pre probao s Pantelijom.......naravno Zigic,Pantelic i Jovanovic da figuriraju kao prve opcije....to sto Lane ne igra u klubu ne znaci da je nesposoban,ni Zigic nije igrao za Valensiju pa je bio prvi strelac kvalifikacija 2008.godine.....Despotovic takodje moze "iz prikrajka"......on je otisao u Japan sad....imali smo mi jednog igraca koji iako je igrao u Japanu bio je vodja na terenu,majstor,bio spreman,bio esencijalni deo ekipe,covek koji se bolje pronasao u japanskom nego u evropskom fudbalu,covek od koga je zavisila nasa igra i kada je imao 35 godina,covek koji je u tim godinama i igrajuci u Japanu ostavljao mnogo bolji utisak od 10 i 15 godina mladjih "evropljana"....JEDAN JE DRAGAN STOJKOVIC PIKSI.........hteo sam da kazem da to sto je otisao u Japan ne znaci da treba da bude zaboravljen na reprezentativnom planu........
Mrdja se jos nije oporavio,a nakon oporavka sledi vracanje kondicije a onda i uigravanje tako da nece on skoro biti to sto trazimo.....
Kleo,po 16.put,nema pravo nastupa za reprezentaciju......
Slazem se s ovim da Stankovic ne treba da igra svih 90 minuta jer to ne cini ni u Interu.....nadam se da ce Fejsa i Ignjovski biti konacno to sto trazimo.....Raca se dosta popravio,nadam se da ce ga Holandija dodatno srediti......ali dok ne sazru ova dvojica nama za sredinu ostaju Stankovic,Kuzmanovic,Ninkovic,Petrovic a ispred njih Ljajic i Sulejmani......i eventualno da se proba Subotic kao zadnji vezni......

Ne znam bas kako bi to islo sa Suboticem kao zadnjim veznim......bilo je takvih slucajeva da igraci mogu da igraju i zadnjeg veznog i stopera,Katanec,Jero.......ali ne znam koliko Subotic moze da odgovori na tako nesto,i ako bi igrao bio bi klasican krljadzija a ne moderan zadnji vezni,za napad ne bi imali tog igraca.......mozda bi ovako nesto i proslo kada bi Ivanovic i Kolarov trcali ko somovi i podjednako ucestvovali napred i nazad,sto do sad nije bio slucaj........
Krasic srednjak hmmmm.........prirodno mu je da igra desno i ja njega ne mogu zamisliti drugacije......ono sto mi se ne svidja jeste to sto on igra klasicnog desnog veznog kod nas umesto desnog krilnog,ali to je opet zato sto nema podrsku bekova pa mora od centra da polazi,onda potrosi snagu a mi ga procenimo nesposobnim.....
Sulejman kao centralni vezni...to je mozda bolje resenje posto moze da odigra i tzv. drugog spica tj da aktivno ucestvuje napred da bude prava desetka......
Tosic levo ok i imamo Tadica koji treba da bude sjajna konkurencija a ne nuzno zlo
Spic: Zigic je vise za bunarenje.....ja bih cak pre probao s Pantelijom.......naravno Zigic,Pantelic i Jovanovic da figuriraju kao prve opcije....to sto Lane ne igra u klubu ne znaci da je nesposoban,ni Zigic nije igrao za Valensiju pa je bio prvi strelac kvalifikacija 2008.godine.....Despotovic takodje moze "iz prikrajka"......on je otisao u Japan sad....imali smo mi jednog igraca koji iako je igrao u Japanu bio je vodja na terenu,majstor,bio spreman,bio esencijalni deo ekipe,covek koji se bolje pronasao u japanskom nego u evropskom fudbalu,covek od koga je zavisila nasa igra i kada je imao 35 godina,covek koji je u tim godinama i igrajuci u Japanu ostavljao mnogo bolji utisak od 10 i 15 godina mladjih "evropljana"....JEDAN JE DRAGAN STOJKOVIC PIKSI.........hteo sam da kazem da to sto je otisao u Japan ne znaci da treba da bude zaboravljen na reprezentativnom planu........
Mrdja se jos nije oporavio,a nakon oporavka sledi vracanje kondicije a onda i uigravanje tako da nece on skoro biti to sto trazimo.....
Kleo,po 16.put,nema pravo nastupa za reprezentaciju......
Slazem se s ovim da Stankovic ne treba da igra svih 90 minuta jer to ne cini ni u Interu.....nadam se da ce Fejsa i Ignjovski biti konacno to sto trazimo.....Raca se dosta popravio,nadam se da ce ga Holandija dodatno srediti......ali dok ne sazru ova dvojica nama za sredinu ostaju Stankovic,Kuzmanovic,Ninkovic,Petrovic a ispred njih Ljajic i Sulejmani......i eventualno da se proba Subotic kao zadnji vezni......

Da ne znaš možda da li je Subotić u klupskoj karijeri ikada igrao zadnjeg veznog? Znam da ga je Antić probavao na toj poziciji...

Mislim da Sulejmani ne može igrati na poziciji "desetke", ne bi se snašao... ja bih protiv Italijana stavio Subotića kao zadnjeg veznog (krljaša što ti kažeš) a Kuzmanovića i Krasića ispred njega, pa kud puklo da puklo... a prije toga bih to probao na jednoj prijateljskoj utakmici... Krasić se, što ti reče i onako vraćao nazad i pokušavao sam da organizuje napad...

Za Ignjovskog se slažem s tobom, mislim da će napredovati i biće veliki igrač... za Fejsu se apsolutno ne slažem... u mladoj i onoj olimpijskoj reprezentaciji se pokazalo da je spor i da nema reprezentativni kvalitet... a poslije toga je imao veliku povredu (ja bih volio da griješim)!

P.S.
Što Kleo nema pravo nastupa za reprezentaciju ako je dobio državljanstvo Srbije, nije ga se valjda odrekao da bi igrao u Kini?

Poslednja izmena:
Da ne znaš možda da li je Subotić u klupskoj karijeri ikada igrao zadnjeg veznog? Znam da ga je Antić probavao na toj poziciji...

Mislim da Sulejmani ne može igrati na poziciji "desetke", ne bi se snašao... ja bih protiv Italijana stavio Subotića kao zadnjeg veznog (krljaša što ti kažeš) a Kuzmanovića i Krasića ispred njega, pa kud puklo da puklo... a prije toga bih to probao na jednoj prijateljskoj utakmici... Krasić se, što ti reče i onako vraćao nazad i pokušavao sam da organizuje napad...

Za Ignjovskog se slažem s tobom, mislim da će napredovati i biće veliki igrač... za Fejsu se apsolutno ne slažem... u mladoj i onoj olimpijskoj reprezentaciji se pokazalo da je spor i da nema reprezentativni kvalitet... a poslije toga je imao veliku povredu (ja bih volio da griješim)!

P.S.
Što Kleo nema pravo nastupa za reprezentaciju ako je dobio državljanstvo Srbije, nije ga se valjda odrekao da bi igrao u Kini?

U svakom slucaju ima sansu da protiv Rusije i eventualno protiv Farana proba Subotica kao zadnjeg veznog.....mnogo bi dobro bilo da se uklopi jer od nam fali takav igrac,Duljaj je trcao ka blesav ali nam treba zivotinja koja skace i koja je stamenita u duelu da se odbijaju od njega,a to bi Subotic mogao i cak u fazi odbrane bi mogao da se "pretvara" u treceg stopera......a bekovi da budu oni tzv "wing" bekovi da lete napred ubacuju lopte a i da se vracaju nazad i sudeluju u sprecavanju bocnih udara......
Ja nekako sve mislim da Sulejmani moze da bude ta desetka.....on bi u formaciji 4-4-2 legao i te kako,ko sto smo imali Savicevica kao drugog napadaca tako je i on mogao da bude trekvartista....znam da Ljajic treba ono sto se u nasem fudbalu zove "PIXI" ali u vreme pixija,deje itd (pisao sam na onoj temi za sp 1994) igralo se drugacije sa 4 kvalitetna srednjaka jednim ovim ko Dejo i jednim klasicnim "balvanom"......sada se mnogo vise potencira igra preko krila.....Sulejmani svakako moze da bude kvalitetno desno krilo......
Sta on igra u Ajaxu?
Ali mislim da bi ga trebalo isprobati i na desetci,kao sto ne treba izbegavati ni probanje Krasica da se vidi jel moze.....slabo Krasic ulazi u sredinu i ne koristi dovoljno sut koji ima.....kod nas u reprezentaciji njegov kvalitet se trosi "davljenjem" lopti uz desnu aut liniju jer je sredina nepokretljiva......a Kuzmanovic bi mislim i te kako mogao da odigra za nase potrebe srednjaka......
Ne znam ja jos uvek verujem u Fejsu iako povreda verovatno nije prosla bez traga,nije bio toliko los,on je nesto kao zadnji vezni ali tip zadnjeg veznog koji trci a ne od koga se odbijaju......takvog nismo imali snaznog u duelu......da razbacuje pred sesnaes'
treba pronaci modul ako bi se Subotic uklopio kao zadnji vezni,onda bi on i Petrovic bili "par" zatim Stankovic i Kuzmanovic i Ljajic i Ninkovic,u tom slucaju bi Sulejmani,Krasic,Tosic,Tadic bili neverovatna konkurencija jedni drugima na krilu,ali ponavljam KONKURENCIJA a ne da Tadic i Sulejmani came na klupe dok Krasic i Tosic ne odu u penziju......uz mogucnost Sulejmanijevog igranja na "desetci" mozda cak i Krasic kako kazes........
Kada bi sredina zajedno s krilima funkcionisala napred bi bilo koji balvan krpio posao....Zigic za bunarenje,Pantelic i Jovanovic za "brzu" igru.....Despotovic "4 spic" rezerva......Lane moze po potrebi da pokrpi i krilne pozicije......
Gol: Jorgacevic,Brkic,Saranov,Kahriman borba za top 3
Odbrana: desno:Ivanovic koji moze da zakrpi stopera (cak u slucaju pronalaska kvalitetnog desnog beka treba razmisljati o prebacivanju Baneta na stopera) ali da na beku kida napred a ne da mu jedini bekovski posao bude da doda Krasicu....kao Ramos,Maikon,Alves ,da gine BRE napred......kao alternative:Ninkov i Rukavina svakako mogu vise pruziti u ofanzivi ali su defanzvino suplji.....mozda onaj Vulicevic iz Vose......
Vidic komandant odbrane,stoper sa Ivanovicem ili Bisevcem (ovaj drugi mi nekako nije skroz pouzdan zbog toga se i plasim da se "odreknemo" Subotica sa mesta stopera)......Rajkovic,Vilotic igraci koji mogu biti zamene......
Levi bek Kolarov......u Sitiju igrao levo krilo sto znaci da i te kako moze da navaljuje,pogotovo zbog ubitacnog suta,a u reprezentaciji tek malo ofanzivniji od Ivanovica,SLABO.......mora i on da leprsa napred........njegova zamena:Obradovic je u padu i Lomic bi zbog konstantnosti mogao fino da ga zameni.......

Vidim da se je vodila polemika ko je bolji mi ili Rusi. Iskreno onakvu partiju kakvu su Rusi pruzili na EURU 2008 protiv Holandije naša reprezentacija može samo da sanja.

Eh, to je bilo prije 3 godine...
Koju ozbiljnu reprezentaciju ( da nije San Marino, Farska Ostrva, Malta...) je Rusija poderala sa 5-0 kao što smo mi Rumune, koji su ipak ozbiljna ekipa?

I mi smo raspravljali oko toga ko ima bolje igrače... moje mišljenje je da Rusi imaju dosta bolju navalu, a mi milion puta bolju zadnju liniju...

Poslednja izmena:
Vidim da se je vodila polemika ko je bolji mi ili Rusi. Iskreno onakvu partiju kakvu su Rusi pruzili na EURU 2008 protiv Holandije naša reprezentacija može samo da sanja.

Njima je tada selektor bio Gus Hidink (Holandjanin) sada im je Dik Advokat (Holandjanin)......prvi je osvojio LS sa PSV-om i doveo ih do 1/2 finala pre neku godinu,probudio je fudbal u Juznoj Koreji,odveo Australiju na SP 2006 i bio nadomak 1/4 finala,doveo Rusiju do 1/2 finala EP......koliko toliko spasio Celsijev brod 2009. godine.....
Drugi je Holandiju vodio 2 puta osvojio kup uefa sa Zenitom........
Nama je selektor Petrovic Pizon realno truba......
Raspravljali smo o kvalitetu fudbalera......

No blize se sudbonosne tekme jos mesec ipo pa cemo znaci na cemu smo.......

Pižon: ''Neka Stojković nastavi ovako, neću moći da ga ignorišem''

Selektor reprezentacije Srbije poručio potencijalnim reprezentativcima da moraju u kontinuitetu da pružaju dobre partije kako bi zaslužili njegov poziv.

pizon37506020110602145342.jpg

Vladimir Petrović je prekinuo odmor kako bi na delu video potencijalne reprezentativce iz domaćih klubova koji sezonu počinju kvalifikacionim mečevima u evro-kupovima.

Prvi su na njegovom ''skeneru'' bili fudbaleri Partizana, a posle ubedljive pobede crno-belih protiv Škendije, Pižon je posebno izdvojio dva imena.

''Raduje me što Stojković dobro brani. On nije otpisan, ni zaboravljen, ali mora tako da nastavi u kontinuitetu. U tom slučaju ja ne bih mogao da ignorišem ono što vidi cela zemlja.

Takođe, obradovao me je i Marko Šćepović, obzirom da želim da pojačam konkurenciju u špicu. Njemu mnogi prebacuju da je ležeran na terenu, ali koga briga za to, kad dečko postiže golove'', poručio je Pižon.

http://www.sportske.net/vest/domaci...vi-ovako-necu-moci-da-ga-ignorisem-46028.html

Ovaj je prolupao :dash::dash::dash:

Жреб за квалификације за СП 2014. у суботу у 19:30.

Шешири:

Први шешир: Шпанија, Холандија, Немачка, Енглеска, Португалија, Италија, Хрватска, Норвешка, Грчка.

Други шешир: Србија, Словенија, Русија, Француска, Црна Гора, Швајцарска, Словачка, Данска, Шведска.

Трећи шешир: Турска, Чешка, Израел, Република Ирска, Украјина, Белгија, Румунија, Босна и Херцеговина, Бугарска.

Четврти шешир: Литванија, Албанија, Мађарска, Белорусија, Грузија, Јерменија, Северна Ирска, Шкотска, Пољска.

Пети шешир: Аустрија, Естонија, Летонија, Финска, Македонија, Молдавија, Кипар, Азербејџан, Велс.

Шести шешир: Исланд, Луксембург, Фарска Острва, Казахстан, Лихтенштајн, Малта, Андора, Сан Марино.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back