Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova nasa reprezentacija me strasno podseca na Hrvatsku iz kval. za euro 2004 dok ih je vodio Barić. I tada su na SP 2002( vodio ih je Mirko Jozić) izgubili od Meksika, neocekivano dobili Italiju( ko mi Nemacku) i u odlucujucoj utakmici izgubili od Ekvadora( ko mi od kengura). Nakon toga svi su bili mišljenja u HRV da je to debakl iako su Hrvati maestralno odigrali kvalifikacije ko mi pod Antićem. Jozić je smenjen i doveden Otto Barić(tezak ziheras poput Pizona). Isto tako atmosfera u ekipi je bila nikakva na pocetku su igrali 0:0 sa Estonijom kod kuce( gle cuda Estonija:mrgreen:) pa popusili od Bugarske u Sofiji koja je kasnije ubedljivo osvojila ovu grupu. Nakon toga su igrali prijateljske i slicno ko i Pizon Barić je dobivo te tekme mic po mic 1:0. Posle je doso nastavak kvalifikacija i Hrvati su nekako dosli sebi i pobedili Belgiju kod kuce, dva puta Andoru i Estoniju u gostima(jedva) i izgubili od Belgije. Potom su u odlucujucoj utakmici u Zagrebu ugostili Bugare koji su se vec kvalifikovali na EP i dobili ih 1:0 i tako otisli u baraz. A tamo ih je ceko niko drugi nego Slovenija sa sve Bojanom Prasnikarom kao selektorom koji je na neki nacin i mentor sadasnjem selektoru Keku.:mrgreen: Prva tekma u ZG zavrsena je u ocajnoj igri domacina i 1:1. Barić bio pod velikim pritiskom i samo zahvaljujuci kukavickoj igri Prasnikara je u revansu uz sretan gol Dade Prše uspeo da pobedi 1-0 i tako ode na EP. A tamo su vec u napred bili prezaljeni u grupi sa Francuskom,Engleskom i Svicarskom. Baričeva Hrvatska je ispala ali je ipak skupo prodala kozu igrala nereseno sa Francuzima i tezko izgubila od Engleza 4:2 nakon sto je vodila 1:0 golom Nike Kovača.

Jako jako zanimljiva paralela sa ovom Pionovom reprezentacije. Nebi me zacudilo da i Pizon prodje isto.

Razlika je u tome sto su nasi nakon "neuspeha" ostali na okupu a kod komsija je jedna epoha otisla u istoriju,ali je imala iza sebe 3.mesto a mi 32.
Dakle,Suker,Prosinecki,Jarni,Boksic,Stanic,Vlaovic su tada zavrsili reprezentativnu karijeru......ostali su igraci poput brace Kovac,Balaban,Simic,Simunic,Pletikosa,Tomas,Olic pridodao se Prso i jos nek anonimusi i na kraju napravili rezultat sa objektivno slabijom ekipom od nase sada,ali mi smo Srbi a oni nisu........

Nesto mi mrsavi ovi nasi. Onaj mali devetka sto izvodi prekide opasan igrac i plavi kapiten stoper (Radakovic valjda) strasno je siguran u odbrani, ostali prosek. Danci bolja ekipa od nas, onaj crnac u napadu kao da ima 25 godina kolika gromada od coveka. Mada kako su svi do 17 godina brzo se igra i mnogo se trci.

Razlika je u tome sto su nasi nakon "neuspeha" ostali na okupu a kod komsija je jedna epoha otisla u istoriju,ali je imala iza sebe 3.mesto a mi 32.
Dakle,Suker,Prosinecki,Jarni,Boksic,Stanic,Vlaovic su tada zavrsili reprezentativnu karijeru......ostali su igraci poput brace Kovac,Balaban,Simic,Simunic,Pletikosa,Tomas,Olic pridodao se Prso i jos nek anonimusi i na kraju napravili rezultat sa objektivno slabijom ekipom od nase sada,ali mi smo Srbi a oni nisu........

nismo iza sebe ostavili 32 nego 16 sa SP 1998 i 8 sa EP 2000(sa kojeg smo ih izbacili), to je bio kraj te epohe sa jugovicem,mihajlovicem,djukicem, jokanovicem,djorovicem,savicevicem,piksijem i mijatovicem... jedino se slazem da nismo zabelezili vrhunski rezultat zbog naseg mentaliteta ali nismo imali ni sportske srece ( 1998 )

od kvalifikacija za SP 2002 krece ta smena generacija....

nismo iza sebe ostavili 32 nego 16 sa SP 1998 i 8 sa EP 2000(sa kojeg smo ih izbacili), to je bio kraj te epohe sa jugovicem,mihajlovicem,djukicem, jokanovicem,djorovicem,savicevicem,piksijem i mijatovicem... jedino se slazem da nismo zabelezili vrhunski rezultat zbog naseg mentaliteta ali nismo imali ni sportske srece ( 1998 )

od kvalifikacija za SP 2002 krece ta smena generacija....

Mislim druze da senismo razumeli.....grobar lj je govorio o slicnosti hrvatske situacije nakon SP 2002. sa nasom nakon 2010. kako su i oni bili superiorni u kvalifikacijama,onda na SP tukli Italijane a ipak ispali (ko mi Nemce),pa sam ja onda dodao da su oni tada bili u situaciji da im je pola ekipe otislo u penziju za razliku od nas sada gde nam je ostala cela ekipa na okupu sem Lazovica i Lukovica (nisu neki vitalini igraci)......
da bilo je 32. mesto na sp 2006. koje je predhodilo ovoj situaciji na sp 2010. kao sto je 3.mesto kockastih predhodilo "krahu" na sp u koreji i japanu......
Za 1998. je tacno da nismo imali sportske srece ali nismo imali ni normalnu Za 1998. je tacno da nismo imali sportske srece ali nismo imali ni normalnu odbranu u koju spada i pomenuti Djorovic......o potencijalima nasih fudbalera tokom devedesetih,tacnije o mom misljenju na tu temu procitaj topic u odeljku fudbal http://forum.krstarica.com/showthre...ja-nevidjena-generacija-ili-mit-o-potencijalu......

Jos se iscudjavam...da li se Bizon zajebava sa snas...da li tera komendiju sa i ovako smesnim nasim fudbalom....kakav spisak ono pravi....kakvi Despotovic, Miric, Mrdakovic, Injac, Radovanovic, Kurta i Murta...sta je ono lebac mu jeebem! U reprezentaciju moraju da igraju najbolji, ako mi nemamo bolje od Mirica i Radovanovica ja goovna cu izedem pred ovaj skup...ovako bi trebalo da izgleda reprezentacija:

Zigic

Tosic Stankovic Kuzmanovic Krasic

Subotic

Kolarov Vidic Ivanovic Vulicevic

Jorgacevic

S1 Brkic
S2 Obradovic
S3 Rajkovic
S4 Kacar
S5 Jovanovic
S6 Sulejmani
S7 Pantelic

Manćini želi Žigića u Sitiju

Agent nаpаdаčа Birmingemа Milаn Ćаlаsаn nedаvno se sаstаo sа Robertom Mаnćinijem, menаdžerom ‘grаđаnа’ i tom prilikom rаzgovаrаo uprаvo o Žigiću.

Itаlijаnski stručnjаk je pokаzаo zаinteresovаnost, pа bi uskoro moglo dа dođe do pregovora.

“Pre desetаk dаnа sаm imаo sаstаnаk sа Mаnćinijem, nа kojem je bilo reči o igrаčimа koje zаstupаm, pre svegа o Žigiću. Menаdžer Mаnčester Sitijа mi je tom prilikom rekаo dа je zаinteresovаn zа njegа, jer želi dа imа u timu nаpаdаčа koji može dа promeni igru, dа omogući neku drugu vаrijаntu u nаpаdаčkim аkcijаmа, kаo i dа dominаcijom u vаzduhu donese prevаgu”, rekao je Ćаlаsаn zа „Žurnаl”.

Manćini želi Žigića u Sitiju

Agent nаpаdаčа Birmingemа Milаn Ćаlаsаn nedаvno se sаstаo sа Robertom Mаnćinijem, menаdžerom ‘grаđаnа’ i tom prilikom rаzgovаrаo uprаvo o Žigiću.

Itаlijаnski stručnjаk je pokаzаo zаinteresovаnost, pа bi uskoro moglo dа dođe do pregovora.

“Pre desetаk dаnа sаm imаo sаstаnаk sа Mаnćinijem, nа kojem je bilo reči o igrаčimа koje zаstupаm, pre svegа o Žigiću. Menаdžer Mаnčester Sitijа mi je tom prilikom rekаo dа je zаinteresovаn zа njegа, jer želi dа imа u timu nаpаdаčа koji može dа promeni igru, dа omogući neku drugu vаrijаntu u nаpаdаčkim аkcijаmа, kаo i dа dominаcijom u vаzduhu donese prevаgu”, rekao je Ćаlаsаn zа „Žurnаl”.
Dao lep gol Krauc za njih,pa se zainteresovali za visoke igrace...

Jos se iscudjavam...da li se Bizon zajebava sa snas...da li tera komendiju sa i ovako smesnim nasim fudbalom....kakav spisak ono pravi....kakvi Despotovic, Miric, Mrdakovic, Injac, Radovanovic, Kurta i Murta...sta je ono lebac mu jeebem! U reprezentaciju moraju da igraju najbolji, ako mi nemamo bolje od Mirica i Radovanovica ja goovna cu izedem pred ovaj skup...ovako bi trebalo da izgleda reprezentacija:

Zigic

Tosic Stankovic Kuzmanovic Krasic

Subotic

Kolarov Vidic Ivanovic Vulicevic

Jorgacevic

S1 Brkic
S2 Obradovic
S3 Rajkovic
S4 Kacar
S5 Jovanovic
S6 Sulejmani
S7 Pantelic

Koj ti je ovaj levi bek? i gde Subotica stavi da bude zadnji vezni?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back