Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posteno.
Osim toga Ninkov nije u formi u kojoj je bio prosle sezone kada je Zvezda imala jaku desnu stranu pre svega zbog Lazovica koji je i proslavio Ninkova svojim asistencijama. Njih dvojica su bila jedina svetla tacka u ekipi. U ovom trenutku mozes na prste jedne ruke prebrojati igrace koji mogu da primirisu reprezentaciji.

Lazovic gotovo da nije ni igrao...?! Misleo li si na Lazetica iz Vojvodine???

Pfff, pa nije Pizon kriv sto Zvezdini igraci nisu ni za kriv kuratz (barem trenutno). Ja da sam selektor Ninkova ne bi ni zvao. Inace, svaka cast za Zigu i Mrdju, samo neka tako nastave.

Trenutno cinjenicno stanje da mi nemamo adekvatnu zamenu za Ivanovica ide u korist ovoj imitaciji fudbalera pa dobija poziv.....

p.s.procitao sam neku izjavu pizona da od danas da ce zvati u reprezentaciju svakog ko bude u formi i ko moze da pomogne pa makar imao i 37 godina,i kaze da Tadic nema zara u igri ne znam kako to misli da Petrovic ima vise zara od njega:think:
Djuricica i ne pominje cekace da omatori kao i svi kod nas.......jedinog igraca u poslednjih 15-ak godina koji je usao sa 20 u selekciju i opstao u njoj koga pamtim je Stankovic i sada Ljajic i ne znam koji je problem da Djuricic sa 19 zaigra za tim,dok mi sacekamo da on sazri moze dosta toga da se promeni.......najveci fudbaleri vec od punooletstva igraju za reprezentaciju,on je koliko znam jedan od najtalentovanijih izdanaka naseg fudbala u ovom trenutku

@admiral1
za kog brate ti navijas...ovde te vidim samo na temu reprezentacije//

Zvezda u principu,SRBIJA u srcu,mnogo mi je bitnije da srpski fudbal uspeva na svakom planu,pa ga tako i posmatram-U CELINI..........
Npr. jako sam se radovao ulasku partizana u ligu sampiona bio tuzan kad je gubio,radovao sam se i zvezdinim "uspesima" tj plasmanima u evro-takmicenja i bio tuzan zbog haosa koji traje vec par godina bez izgleda da se resi.......
Realno sagledavam stvari,ne mogu da kazem npr da je Milovanovic bolje odigrao ovu sezonu od Moreire jer je ovaj iz "protivnickog" kluba.....hvalim i jedne i druge a jos vise ih kritikujem i nerviraju me "blokovske" podele na grobare i delije/cigane SVI SMO SRBI I TREBA DA SE SLOZIMO VEC JEDNOM
Toliko od mene

Mekliš: Pored Žigića je Kerju delovao kao da je mali

Nikola Žigić je prošlog vikenda doneo pobedu Birmingem sitiju protiv Vest Hema, a ovoga puta je presudio Stouku i to golom u 93. minutu.

Tom minimalnom pobedom ekipa iz Birmingema je skočila na 14. mesto Premijer lige, pa i ne čudi što je Žigćev trener Aleks Mekliš bio prezadovoljan učinkom ekipe i srpskog reprezentativca protiv neugodnog rivala.

“Teško je bilo igrati protiv tima koji se toliko dobro brani, koji je jak na svakom delu terena. Svaka čast momcima na borbi, izdržali su do kraja, a što je najvažnije - zadržali su koncentraciju do poslednjeg minuta. Tehnički, bili smo čak i inferiorni na nekim pozicijama, ali smo protiv tima koji je poznat po dobroj igri u završnici uspeli da upravo pred sam kraj meča dođemo do trijumfa”, rekao je Mekliš.

O pobednosnom golu Žigića menadžer Birmingem sitija je imao zanimljiv stav:

“U tom 93. minutu svi igrači Stouka su bili u sopstvenom kaznenom prostoru. Čak i Džon Kerju. Ipak, Nikola se našao na pravom mestu, uradio ono što najbolje ume - dao gol glavom. U tom trenutku pored njega je i jedan Kerju (196 cm visine) izgledao kao mali momak. Bio je to sjajan trenutak za sve nas”, rekao je Mekliš.

marko-pantelic-se-upi-69259.jpg

Odlično se i kretao...istina, bio je svježiji, ali koristio je prostor gdje god se pojavio.
Kako je Fiorentina počala da se brani, tako je on išao tamo gdje treba...prvi gol namjestio sa lijeve, a drugi sa desne strane :D
Par dobrih duplih pasova na sredini. Sve u svemu, odlično je iskoristio minutažu...

Pa onda kad odemo na EP da možemo nešto i da pokažemo :mrgreen:

:mrgreen:

Kod:
                      Jorgacevic - GK

-------------------standardna 4 u odbrani---------------

Kacar - DM/CM       
                             Kuzmanovic - CM/DM 

Ljajic - AMF 

Krasic - RWF                         Tosic - LWF

Mrdja/Lazovic - CF

Ovo bi vec licilo na nesto. Eventualno Sulejmani umesto Kuzmanovica kao SS ako igramo ofanzivniju postavku.

Poslednja izmena:
:mrgreen:

Kod:
                      Jorgacevic - GK

-------------------standardna 4 u odbrani---------------

Kacar - DM/CM       
                             Kuzmanovic - CM/DM 

Ljajic - AMF 

Krasic - RWF                         Tosic - LWF

Mrdja/Lazovic - CF

Ovo bi vec licilo na nesto. Eventualno Sulejmani umesto Kuzmanovica kao SS ako igramo ofanzivniju postavku.

Nema Dekija...mislim on je siguran...:mrgreen:

Mrđa dosta promašuje čistih prilika...Lazović je lud...a Žigić odlično igra u Birmingemu...baš me interesuje ko će biti prvi napadač...ja mislim da će ipak Žiga...:mrgreen:

A da, zaboravio sam na Dekija :mrgreen: U svakom slucaju, on jeste dobar igrac, i u kvalifikacijama bi mi sigurno igrao umesto Kuzme, ali mator je, ne verujem da ce biti u protokolu za EP (ako nekim cudom prodjemo) tako da treba dati sansu i Kuzmi da se pokaze.

Za napad nemamo klasicnog spica koji zna znanje kao npr. Crna Gora sto ima Vucinica, tako da je po meni najbolje da sa brzim i ofanzivnim krilima i dobrim plejmekerom stavimo nekog ko nece usporavati akcije i ne iziskuje neprestano bunarenje tj. slanje lopte u dubinu. Mrdja mozda nema potrebnu zavrsnicu ali je na mecu protiv Izraela sam par puta uspeo da iz nicega napravi nesto i jednom mora da da iz takve akcije gol, dok je Lazovic totalno lud sto mu valjda ide na korist (dok ne dobije crveni :mrgreen: ). Zigica bi ubacio oko 70 min. ako nam bas bas ne ide, pa da saljemo one nase tradicionalne bunar lopte. Pantelic moze da potpisuje deci autograme van stadiona.

A da, zaboravio sam na Dekija :mrgreen: U svakom slucaju, on jeste dobar igrac, i u kvalifikacijama bi mi sigurno igrao umesto Kuzme, ali mator je, ne verujem da ce biti u protokolu za EP (ako nekim cudom prodjemo) tako da treba dati sansu i Kuzmi da se pokaze.

Za napad nemamo klasicnog spica koji zna znanje kao npr. Crna Gora sto ima Vucinica, tako da je po meni najbolje da sa brzim i ofanzivnim krilima i dobrim plejmekerom stavimo nekog ko nece usporavati akcije i ne iziskuje neprestano bunarenje tj. slanje lopte u dubinu. Mrdja mozda nema potrebnu zavrsnicu ali je na mecu protiv Izraela sam par puta uspeo da iz nicega napravi nesto i jednom mora da da iz takve akcije gol, dok je Lazovic totalno lud sto mu valjda ide na korist (dok ne dobije crveni :mrgreen: ). Zigica bi ubacio oko 70 min. ako nam bas bas ne ide, pa da saljemo one nase tradicionalne bunar lopte. Pantelic moze da potpisuje deci autograme van stadiona.

Da, mislim da je Deki rek'o da će se povući iz reprezentacije posle ovih kvalifikacija za EP.

Ja bih njega pre Kačara...

Crna Gora i Bosna imaju po odličnog napadača, što nama baš fali, al' oni nemaju odbranu kao mi, malo reprezentacija ima odbranu kao mi.:mrgreen:

Da, Mrđa je protiv Izraela uspeo da iz ničega dođe u gol priliku, al' to nije iskoristio ni jednom, dosta je čistih prilika promašio.

Tako nije loše...Žiga u 70-om ako ne ide sve po planu...

"Ja bih njega pre Kačara..."

Ok, meni je svejedno, ja imam malo vise poverenja u Kacara, mada da budem iskren, ni prvi ni drugi mi ne ulivaju puno poverenja ali mi bolje na toj poziciji nemamo (mozda i imamo ali njih 2 igraju za reprezentaciju). Milijasa bi' pustao protivih sporih reprezentacija koje igraju bunker jer dobro izvodi prekide i zna da uposli ponekad a protiv njih ne bi morao da trci. Milijas + Zigic za takve reprezentacije.

Ono sto je Antic pokusavao od Nemacke pa do Slovenije jeste igra 4-5-1 koja se u fazi napada projektuje u 4-3-3....protiv Nemaca mu je uspelo (ne ulazimo u detaljle) protiv kengura nije,protiv grcke bi sigurno uspelo da atmosfera nije bila takva kakva jeste,farane ne racunam,slovenija za nas tezak rival al izvukli smo bod.....
Dakle,mora da se igra 4-3-3 to je buducnost........

Jorgacevic na golu pokazuje se decko dosta sigurno i ne treba vise tu sta dirati,Brkic njegova rezerva,i treci golman ko god bude bio (pominjao se Saranov)
Ivanovic desni bek.....njegova adekvatan zamena jos uvek ne postoji,kandidati Ninkov-Tomovic
Vidic,Subotic stoperski par.......njihova rezerva Rajkovic i stoperski deo Lukoviceve licnosti
Kolarov levi bek......zamena bekovski deo Lukoviceve licnosti
Stankovic,Kacar dva srednjaka koji u fazi odbrane igraju DMF,a u fazi napada CMF odnosno AMF dakle pokretljivost se od njih trazi (Kedira-Svajnstajger)....Stankovic ima 33 godine i naravno da nije buducnost naseg fudbala medjutim i sam selektor je izjavio da imamo jos sansi i da ne trebamo da pravimo tim za buducnost vec za sadasjnost da pokusamo da se nadjemo juna 2012. na istoku Evrope (ko zna ako bude smak sveta mozda ce to biti poslednje takmicenje:per:)......dakle,Stankovic jeste star i na izmaku ali je uvek igrao za reprezentaciju i zrtvovao se,borben je igrac i moze da pomogne u ovim kvalifikacijama,sad to ne znaci da treba da odigra 90 minuta na svih 6 meceva ali treba da bude prvi izbor na tom mestu.....Gojko Kacar ima dosta pehova sa povredama,ali ima potencijala na toj poziciiji cini mi se da se bolje transformise od Kuzmanovica i ima i defanzivni i ofanzivni moment.....Kuzmanovic i Ninkovic rezerva ovoj dvojici....znam da ce neki reci da je Ninkovic vise za AMF medjutim sada je potrebniji malo iza uz naravno veliko zalaganje napred......da skratim Stankovic-Kacar V Kuzmanovic-Ninkovic
-pozicija AMF ili "desetke" je cini mi se resena,to je Adem Ljajic (svaka cast za danasnje izdanje).....njegova zamena moze biti Filip Djuricic iako mlad cini mi se da zasluzuje poziv u A selekciju da vidimo sta ume....pored njega kandidati za to rezervno mesto su Milos Dimitrijevic i Nemanja Matic koji pak kao i Kuzmanovic ne pokazuje svu darovitost za kreaciju napada......Milijas usporava igru stariji je 4 godine od kuzmanovica i Kacara i mislim da realno njemu nema mesta u reprezentaciji,o njegovom parnjaku Petrovicu necu ni da govorim....
-krila....hmmm......cini mi se da nasa krila imaju potencijala da igraju WF tj. krline napadace,ali isto tako kod nas igraju klasicna krila,dok su nasi bekovi bili pasivni u fazi napada,na ovom mecu je bilo drugacije,ali mislim da krila trebaju jos dublje da idu,a Ivanovic kao Ramos da prakticno u fazi napada bude krilo......
Krasic i Tosic su prvi izbor na tim pozicijama,adekvatne zamene su svakako Sulejmani sdesna i Tadic sleva....TADIC MORA U REPREZENTACIJU......Treba bataliti ove Mirice i ostala cuda i forsirati ovu cetvorku....
-Mrdja je pokazao da se najbolje izvlaci od svih nasih spiceva,ali je pokazao i slabiju zavrsnicu koju ce nadam se popraviti u svakom slucaju trebao bi biti prvi izbor....Nikola Zigic treba da bude to oruzje za "teske" trenutke,mada on ume i nogom ponekad da nadene (cak mislim da je kljuc neefikasnosti lezao u sredini vise nego u napadu)...Danko Lazovic ima tehniku ali je temperamentan impulsivan deluje nervozno na terenu,ipak poseduje odredjeni kvalitet i treba da bude deo tima pogotovo sto moze da odigra i krilo pa moze da bude univerzalna zamena za krila i centarfore......trebali smo videti Kaludjerovica i Ubiparipa da Pizonu cisto savest bude mirna da vidimo kako se snalaze tuda.....
Dakle....
1.Jorgacevic
2.Ninkov
3.Kolarov
4.Kacar
5.Vidic
6.Ivanovic
7.Sulejmani
8.Lazovic
9.Mrdja
10.Stankovic
11.Ljajic
12.Brkic
13.Lukovic
14.Djuricic
15.Rajkovic
16.Tadic
17.Krasic
18.Ninkovic
19.Zigic
20.Subotic
21.Tosic
22.Kuzmanovic
23.Saranov
Ubiparip
Matic
Trivunovic

ODBRANA ZLATA VREDNA

Defanzivna linija srpske fudbalske reprezentacije košta 88 miliona €

44675.jpg

Živela nam odbrana!

Posle pobede reprezentacije Srbije nad Bugarskom sa 1:0 u Sofiji, napadač domaćeg tima Ivelin Petrov opravdao je neefikasnost svojih saigrača rečima:
- Imali smo nasuprot sebe odbranu vrednu preko 100 miliona evra.

Ako je verovati procenama sajta Transfermarkt.de, Petrov je preterao u proceni, ali desetak miliona gore-dole ne može da promeni utisak koji na Evropljane ostavlja Pižonova zlatna defanzivna četvorka. Upravo će poslednja linija „orlova“ selektoru biti glavni oslonac u nastavku kvalifikacija za plasman na EP 2012. godine.

Odbrana mreže zavisiće umnogome baš od njih, a ne treba zanemariti ni ono što mogu doneti u prekidima.

Treći na svetu

Iako se naša reprezentacija nalazi na rang-listi FIFAkao 23. selekcija planete, kad se nacionalni timovi gledaju kroz novac, onda su „orlovi“ na 9. mestu sa 213 miliona evra vrednom ekipom. Najveću vrednost naši fudbaleri imaju zahvaljujući četvorici iz poslednje linije, od kojih su skuplji samo dva bedema na svetu: španski i engleski.

Podmladak

Aktuelni odbrambeni red reprezentacije Srbije dobiće dostojne zamene u „podmlatku“. Njihovim putem već su krenuli Vujadin Savić, koji peče zanat u Bordou, Milan Milanović iz Palerma i Uroš Ćosić iz moskovskog CSKA. Ivan Obradović je prva alternativa Kolarovu, a za desnog beka će se boriti Aleksandar Miljković (Partizan) i Marko Petković (OFK Beograd).

1. Španija - Ramos, Pike, Pujol, Kapdevilja - 95 miliona evra
2. Engleska - Džonson, Leskot, Teri, Kol - 89 miliona
3. Srbija - IvanoviĆ, SubotiĆ, VidiĆ, Kolarov - 88 miliona
4. Brazil - Alveš, Luiz, Tijago Silva, Marselo - 85 miliona
5. Italija - Zambrota, Bonuči, Kjelini, Krišito - 70 miliona

Branislav Ivanović
Čelsi, 21 milion evra
Uzdanica Čelsija dogurao je do osmocifrenog ugovora zato što pokazuje najviše kad je to najpotrebnije klubu ili reprezentaciji. Tako je bilo od dana kada ga je tadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore Vladimir Petrović Pižon pustio u igru na pet minuta protiv Hrvatske na EP u Nemačkoj 2004. godine, a on mu se odužio golom iz voleja za pobedu od 3:2 nad večitim rivalom. Nastavio je odličnim igrama za mlade i moskovsku Lokomotivu, da bi pre tri godine za 13 miliona evra došao u Čelsi. Svestranost pokazuje naizmeničnim igrama kao desni bek i štoper, a na njegovu sadašnju cenu uticali su i golovi u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi i u dresu londonskog kluba.

Nemanja Vidić
Mančester junajted, 37 miliona
O kapitenu „đavola“ najbolje govore reči njegovog šefa Aleksa Fergusona.
- Možda van terena nije idealni vođa, ali je na terenu Vidić pravi gazda. On je rođeni defanzivac - kazao je stari Škot, koji je još dodao da Srbin vredi svaku funtu koju zaradi.
Šta još jedan odbrambeni igrač može da poželi kada od najvećeg živog stručnjaka dobije komplimente i novac za novi ugovor kao potvrdu da to što govori zaista i misli. Vidić sigurno korača ka statusu legende Mančester junajteda. Marketinški bi sigurno bilo isplativije da se opredelio za ponudu Real Madrida ili Barselone, ali je tako sebi obezbedio besmrtnost na Old Trafordu.
Podsećanja radi, Vidić je iz Spartaka u Mančester junajted prešao 2006. godine za deset miliona evra.

Neven Subotić
Borusija Dortmund, 15 miliona
Vrednost Nevena Subotića na tržištu stalno raste, što verovatno najviše raduje njegove poslodavce u Borusiji Dortmund. Transfermarkt ga procenjuje na 15 miliona evra, mada su ove zime mediji na Ostrvu i u Nemačkoj pisali da su čelnici Borusije odbijali ponude Arsenala, Liverpula i oba Mančestera vredne preko 20 miliona. Trend povećanja vrednosti se nastavlja zato što veliki klubovi traže mlade, a iskusne i pouzdane defanzivce. Svaka od ovih karakteristika ističe se kod 23-godišnjeg Subotića.

Aleksandar Kolarov
Mančester siti, 15 miliona
Kada su ga letos plaćali 15 miliona evra Laciju, gazde Mančester sitija su tačno imale u glavi šta im donosi dolazak levog beka iz Srbije. Aleksandar Kolarov - to je sigurna leva strana terena, to su odlični centaršutevi i golovi iz slobodnih udaraca. Dobili su sve što su zamislili, a biće toga još u naredne tri i po godine.
U Laciju već pola godine ne prestaju da trljaju ruke zbog zadovoljstva koje su im pričinili bogati Arapi iz uprave „građana“. Rimljani nisu zaboravili da su Kolarova svojevremeno doveli za tričavih 800.000 evra iz OFK Beograda, a prodali su ga za 19 puta više para. Svaka čast!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back