Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obrnuto je. Dragutinović je centralni bek ali može igrati i kao full back (nešto slično kao Bane Ivanović s tim što je Ivanović u poslednje vreme potpuno prešaltovan na beka i u reprezentaciji i u Čelziju).
Jovanović igra u reprezentaciji krilnog napadača što ne znači da se ne bi snašao u sredini.
Koliko sam pratio forume Liverpula od njega svi i očekuju da zaigra iza napadača (ako se izbori za status prvotimca) jer na krilu neće imati mesta.
Kačar bi mogao u sredinu ali mislim da je bolje rešenje imati Kuzmanovića koji je direktniji i opasniji.
Antić će naravno igrati sa dva napadača i nerealno je i očekivati da bilo šta promeni tako da će 99% na SP igrati ova linija

----------Stanković-------------
----------------------Milijaš--------------
Krasić----------------------Jovanović
------Žigić----Pantelić----------------

U ovoj formaciji je najveći problem Milijaš koji očigledno nije dorastao zadatku. On je spor, nepažljiv sa loptom, slab u duelu (iako kao pojava ne deluje tako) nikakva opasnost u fazi napada (osim šuteva sa distance kojih je sve manje). Njegova uloga je da hrani krilne igrače loptom, da je na ivici 16 i da se povremeno ubacuje u 16 metara, da je pokretan i ima dribling koji može da izbaci igrača. To bi on trebao da bude koliko se ja razumem u fudbal jer ako je Stanković kako bi se stručno reklo deep lying playmaker i dmf ne može i Milijaš biti dmf i figura na sredini terena jer to nije moderan fudbal.
Sledeći problem je Jovanović koji je odličan dribler, prodoran i brz igrač ali sa skromnom pas igrom.
Onda nastaje problem, posebno ako krilni igrači nemaju dan, napadači ostaju praktično odsečeni jer nemamo pravog ofanzivnog veznog.
Onda se 100 puta dešavalo da Jovanović ili Krasić moraju da se vraćaju u sredinu kako bi pokupili lopte, potom beže na krilo i onda ponovo da seku unutra.
Zbog toga mislim da bi ispred Stankovića trebao da igra ili Kuzmanović ili možda Janković u svakom slučaju nikako Milijaš.

Slazem se sa ovim. Ako krila nemaju dan, mi smo pukli. E sad, neko rece da imamo Tosica i Jankovica kao dobre zamene. Slazem se, ali je pitanje koliko ce oni igrati, jer smatram da Antic nece da menja Jovanovica i Krasica cak i ako su neprimetni na terenu.

Slazem se sa ovim. Ako krila nemaju dan, mi smo pukli. E sad, neko rece da imamo Tosica i Jankovica kao dobre zamene. Slazem se, ali je pitanje koliko ce oni igrati, jer smatram da Antic nece da menja Jovanovica i Krasica cak i ako su neprimetni na terenu.

Naravno da ce menjati. Jankovic je imao veliku minutazu ko Antica sve do one teske povrede, a Tosic u zadnjim utakmicama ulazi da igra i kada udje potpuno opravda ukazano poverenje. Eto protiv J. Afrike i protiv Alzira je dao golove.

Trenutno imamo 3 problema u reprezentaciji.

1) Nerešeno pitanje Vidićevog para na poziciji štopera (Dragutinović-spor, Subotić-neiskusan, Luković nepouzdan, Ivanović-prešaltovan na beka).

2) Milijaš. Zaista se trudim da shvatim šta Antić vidi u njemu ali mi ne ide. Čovek koji u ekipi koja se bori za opstanak ne greje ni klupu nego tribine, ne može biti prvi pik u reprezentaciji i dovoljno govori o njegovim kvalitetima. I ne samo zbog toga što je na tribinama, on nijednom svojom igrom nije dokazao da je zaslužio mesto u prvih 11. Možda je tu samo da bi šutnuo penal?

3) Napadači. Ja bih igrao Žigića kao usamljenog napadača, iza njega Pantelića.
Ako je Lazović u formi igrao bih 442 u paru sa Žigićem.
Ali to su sve očajnički potezi jer nijedan nije dovoljno kvalitetan ali šta da se radi, svaka reprezentacija ima neku boljku.

Voleo bih da pročitam vaša mišljenja, kako biste vi rešili ove probleme :)

a gde brani taj stojkovic?

Da poznaješ bar malo naš fudbal, trebao bi da prelistaš i cuješ sve naše novinare, kakve je ocene dobijao Stojković. On je sa mladom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Ti isti Portugalci su ga proglasili , " Golman kao hobotnica ", Zvezdin stadion je bio prazan dok on nije došao u FK "Zvezdu". Kada je branio za reprezentaciju stadioni su bili puni. Bilo je mnogo utakmica, kada su ovi isti igrači igrali kao da su imali dve leve noge. Vrlo često on je bio naša jedina svetla tačka. Velikim delom i njegovom zaslugom, plasirali smo se na Mundijal!!. Teško je biti srbin u bilo kojoj zemlji. Šta reći , kada se treneri poigravaju sa Zigićem, Pantelićem, Lazovićem, pa i Vidićem.Svaka greška golmana se teško prašta, ali kada svaki od tih igrača, prosečno po 5 šuteva omaše stopostotnu šansu, kada se čovek zapita, zar je moguće da jedan igrač takvog kalibra šutne preko golo i do 30 metara, to je sasvim normalna stvar. To kada uradi Pantelić, on samo pogleda u nebo, raširi ruke, i verovatno krivi nekog drugog što je promašio gol. To se ne vidi. Budimo realni, pa analiziraj bar jednu utakmicu. A, mnogi reprezentativci imaju dobru minutazu. No, u reprezentaciji ima još igrača, koji ili sede na klupi, ili im je minutaža mala. Tamo gde su pare tu je i mafija. Kada neki klub kupi nekog igrača, ključevi su kod trenera. Normalno je da će staviti svog igrača, jer očekuje da ga proda, i udje u dil sa tim igračem ili golmanom. Slabo ti poznaješ fudbal.

1. Ne znam zasto mislis da je Lukovic nepouzdan...pre bi to rekao za Subotica koji nije bas toliko mlad...
2. Za Milijasa se 100 posto slazem. Kacar i Kuzmanovic su mnogo bolja resenja na toj poziciji.
3. Zigic - Pantelic ne bi dirao. A da nam treba jos jedan dobar napadac treba nam...

I ja kazem da je Lukovic veoma siguran igrac, barem je bio do sada, nije imao nijednu ozbiljniju gresku tako da to da je nepouzdan meni je bezveze. Milijas je tu da igra nekakvog zadnjeg veznog ili tako nesto i da ubacuje precizne lopte u napad i da izvodi prekide i nizasta vise. Inace jako ogranicen igrac sa par dobrih kvaliteta sto se tice dobrog i preciznog suta. Po meni je Kuzmanovic dosta kvalitetniji. Zigic mozda nije prototip pravog napadaca ali je mnogo koristan i u napadu i u odbrani a retko koji napadac to moze da bude. Svaka lopta koja se ispuca na pola je njegova a za kornere i prekide uvek navlaci dvojicu na sebe. Pantelic je drvo kao i Inzagi ali jednostavno ih hoce lopta i ja ga ne bih menjao osim ako mu bas ne ide, u tom slucaju bi usao Lazovic.

Ja sam bio za to da se Lukovic zove u reprezentaciju. Ali od kad je dosao igra kao neka napaljotka. Protiv Francuske je Antic morao da ga izvede da ne napravi neku glupost za crveni, posle napravio suludi penal sa skakanjem na coveka... Igra kao da je poludeo i mislim da je opasan po nas.

Tako da jedino ostaje postava Ivanovic, Vidic, Drago, Kolarov... Mozda i Subotic, ali je dosta neiskusan i sklon kiksu.

Mislim da je najveci krivac za losu odbranu Antic. Za odbranu su najvazniji iskustvo i uigranost. Dok Antic svaki mec pocinje sa drugom postavom u odbrani.

Ja sam bio za to da se Lukovic zove u reprezentaciju. Ali od kad je dosao igra kao neka napaljotka. Protiv Francuske je Antic morao da ga izvede da ne napravi neku glupost za crveni, posle napravio suludi penal sa skakanjem na coveka... Igra kao da je poludeo i mislim da je opasan po nas.

Tako da jedino ostaje postava Ivanovic, Vidic, Drago, Kolarov... Mozda i Subotic, ali je dosta neiskusan i sklon kiksu.

Mislim da je najveci krivac za losu odbranu Antic. Za odbranu su najvazniji iskustvo i uigranost. Dok Antic svaki mec pocinje sa drugom postavom u odbrani.

Ako mislis skakanje na coveka onu utakmicu sa Litvanijom onda ono nema veze sa penalom pogledaj snimak i videces. Taj sudija je optuzen da je korumpiran i valjda je izbacen iz UEFA i bugarskog sampionata. Lukovic igra standardno u Udinezeu i pruza dobre partije ne znam o cemu pricas da je poludeo. Protiv Francuske odnosno Anjelke i Anrija ne moze se igrati svileno normalno da je morao da odigra malo grublje a i verovatno je dobio takve instrukcije jer se protiv takvih asova igra na noz.

Na ovoj poziciji, mislim da smo tanki kao papir. Stojkovic ne samo sto nije bas normalan, nego i ne brani nigde, mozda mu je forma bila dobra tokom kvalifikacija ali me je strah kako ce braniti na Svetskom.

Nazalost, bolje od njega nemamo.

Pokrenimo opet akciju, "Svaki Srbin je selektor", sta vi mislite ko treba da bude #1 u reprezentaciji?

Izvinite, dali ste Vi neuropsihijatar.? Kako ste Stojkoviću postavili dijagnozu da nije normalan. Čovek, koji mrzi, čovek koji nipodaštava i vredja druge ljude, čovek koji sebi dozvoli da proglasi jednog golmana, da nije normalan, a i ne poznaješ ga, ima sve preduslove da dobije etiketu, "nije normalan". Dakle, pre bi se reklo da sa Tobom nije nešto u redu, no, što pre kod nekog lekara da Ti odredi terapiju, jer sutra može biti kasno???!!!

Stojkovic(boljeg nemamo, niti nam treba)
Ivanovic, Vidic(centar svega i apsolutno NAJVAZNIJI clan tima), Lukovic, Kolarov
Krasic, Stankovic, sve je otvoreno, Jovanovic
Pantelic, Zigic
Najbitnije nam je da pobedimo Nemacku, od odbrane SVE zavisi, izbegavanjem Engleza mislim da nam je cetvrtfinale otvoreno a sa tim i veliki uspeh. U slucaju da budemo kompletni i da bude igrao najbolji tim(ne vidim razlog da bude drugacije), imamo sanse kao 1990 ili 1998. Ajmo Srbi!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back