dulebass
Domaćin
- Poruka
- 3.336
Obrnuto je. Dragutinović je centralni bek ali može igrati i kao full back (nešto slično kao Bane Ivanović s tim što je Ivanović u poslednje vreme potpuno prešaltovan na beka i u reprezentaciji i u Čelziju).
Jovanović igra u reprezentaciji krilnog napadača što ne znači da se ne bi snašao u sredini.
Koliko sam pratio forume Liverpula od njega svi i očekuju da zaigra iza napadača (ako se izbori za status prvotimca) jer na krilu neće imati mesta.
Kačar bi mogao u sredinu ali mislim da je bolje rešenje imati Kuzmanovića koji je direktniji i opasniji.
Antić će naravno igrati sa dva napadača i nerealno je i očekivati da bilo šta promeni tako da će 99% na SP igrati ova linija
----------Stanković-------------
----------------------Milijaš--------------
Krasić----------------------Jovanović
------Žigić----Pantelić----------------
U ovoj formaciji je najveći problem Milijaš koji očigledno nije dorastao zadatku. On je spor, nepažljiv sa loptom, slab u duelu (iako kao pojava ne deluje tako) nikakva opasnost u fazi napada (osim šuteva sa distance kojih je sve manje). Njegova uloga je da hrani krilne igrače loptom, da je na ivici 16 i da se povremeno ubacuje u 16 metara, da je pokretan i ima dribling koji može da izbaci igrača. To bi on trebao da bude koliko se ja razumem u fudbal jer ako je Stanković kako bi se stručno reklo deep lying playmaker i dmf ne može i Milijaš biti dmf i figura na sredini terena jer to nije moderan fudbal.
Sledeći problem je Jovanović koji je odličan dribler, prodoran i brz igrač ali sa skromnom pas igrom.
Onda nastaje problem, posebno ako krilni igrači nemaju dan, napadači ostaju praktično odsečeni jer nemamo pravog ofanzivnog veznog.
Onda se 100 puta dešavalo da Jovanović ili Krasić moraju da se vraćaju u sredinu kako bi pokupili lopte, potom beže na krilo i onda ponovo da seku unutra.
Zbog toga mislim da bi ispred Stankovića trebao da igra ili Kuzmanović ili možda Janković u svakom slučaju nikako Milijaš.
Slazem se sa ovim. Ako krila nemaju dan, mi smo pukli. E sad, neko rece da imamo Tosica i Jankovica kao dobre zamene. Slazem se, ali je pitanje koliko ce oni igrati, jer smatram da Antic nece da menja Jovanovica i Krasica cak i ako su neprimetni na terenu.