Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rumuniji, Slovackoj, Kipru, Iranu, Severnoj Koreji:D...
e sad sto se tice Vaclava koliko se secam (bio sam mali, al mi tako nesto ostalo) bio je protiv nas u razdoblju 91-99, ali meni su Cesi koliko toliko gotivni, robile ih Svabe ko i nas pa njih ne bih izvizdao
Neeee....On je u to vreme bio ministar finansija a kasnije i premijer Češke. Uz Jiři Dinsbira (koji je u aranžmanu UN bio na Kosovu da bi dao izveštaj o pravom stanju stvari - pa ga zbog objektivnog izveštaja smeniše)
i komunista bio je na našoj strani. Njegov najbolji prijatelj je srbin i sa njim je igrao tenis u slobodnom vremenu. Zna Klaus sve od A do Š o Srbiji, srbima i našoj istoriji. Pisao sam o tome na politici ovde na forumu.
On je i danas jedini kritičar ovakve EU od svih predsednika država. Trpi kritike celog sveta (mislim onog dela koji je za ovakvu evropsku integraciju) ali protiv njegovih argumenata još nisam čuo ni jedan valjan sem uvreda kojima ga obasipaju. A on se drži! :ok: :super:

Ti si njega pobrkao sa Václavom Havlom (pijandurom) koji je tada bio predsednik Češke!

Imam nešto drugačiji stav prema ovom pitanju od jednostranog optuživanja zviždanju upravo himni francuskoj, Marseljezi koju je naš narod decenijama gromoglasno pevao.

Francuska je bila u srcu srpskog naroda još iz vremena Napoleona Bonaparte koji je rekao da je od njega veći vojskovodja Karadjordje jer se sa jednim tako malim narodom iza sebe suprotstavio takvoj sili kao što je Otomansko carstvo.

Francuskoj je srpski narod ostao večno zahvalan za spas svoje vojske na Krfu.

Francuskoj i De Golu se srpski narod krišom klanjao. De Gol nikada nije Titu oprostio pogubljenje Draže Mihajlovića, njegovog prijatelja i školskog druga sa vojne akademije. De Gol se sa Titom nikada nije sastao. Srpski narod to nije zaboravio.

Mi smo mali ali ponosan narod. Mi nemamo drugi način da "zahvalimo" Francuskoj za izdaju ove vernosti. Otvaram svoje srce i punim pluća zviždim Marseljezi za izdaju.
To je jedino mesto gde su čuli naš glas. Na sve naše jauke ostali su do sada gluvi. Neka ih boli zvižduk bar onoliko koliko nas bole nevine žrtve njihovog bombardovanja. Neka ih boli bar onoliko koliko nas boli "njihovo"Kosovo. A u Beograd ne moraju ni da dodju.

Naša poruka je jasna. Ako nas ne slušate u Evropskom Parlamentu, ako nas ne slušate u medjunarodnom sudu pravde, ako nas ne slušate u Ujedinjenim Nacijama, slušajte nas na stadionu da va više boli.

Toliko od mene a još se spremam da ove godine odem u Pariz i da se popišam na Ajfelovu kulu. Grdno pogreših što to nisam uradio dok sam tamo studirao sedamdesetih godina. :(
OVO SAM ČEKAO!!!
YEBALI SU MAČKU MAJKU!!! EVO SAD KONAČNO QURČENJE IH DOVELO NAMA NA ZICER!!! PRIJETE NAM NIČIM A MOGU SAMO DA ISPUŠE OVAKVIM STAVOM!!!

Ima li neko polovnu sirenu sa lokomotive na zajam!!!
Ajmo svi!!! Šerpe, lonci, kante pištaljke, šegrtaljke, bubnjevi, trube!!! SVI, SVI, SVI...!!! MARAKANA KAO JEDAN!!! SVI DA GALAMIMO, LUPAMO VRIŠTIMO... TO BAREM DOBRO ZNAMO!!! SVI LEĐIMA OKRENUTI DOK SE INTONIRA NJIHOVA ILAHIJA!!!
SAD ILI IMA DA POJEDU SOPSTVENA G.VNA I IPAK OSTANU NA TERENU NAKON ISPLJUVANE INTONACIJE ILI MOGU DA ODMARAJU DO SLEDEĆEG CIKLUSA KVALIFIKACIJA!!!

Neeee....On je u to vreme bio ministar finansija a kasnije i premijer Češke. Uz Jiři Dinsbira (koji je u aranžmanu UN bio na Kosovu da bi dao izveštaj o pravom stanju stvari - pa ga zbog objektivnog izveštaja smeniše)
i komunista bio je na našoj strani. Njegov najbolji prijatelj je srbin i sa njim je igrao tenis u slobodnom vremenu. Zna Klaus sve od A do Š o Srbiji, srbima i našoj istoriji. Pisao sam o tome na politici ovde na forumu.
On je i danas jedini kritičar ovakve EU od svih predsednika država. Trpi kritike celog sveta (mislim onog dela koji je za ovakvu evropsku integraciju) ali protiv njegovih argumenata još nisam čuo ni jedan valjan sem uvreda kojima ga obasipaju. A on se drži! :ok: :super:

Ti si njega pobrkao sa Václavom Havlom (pijandurom) koji je tada bio predsednik Češke!

e u pravu si
sta ces kad se isto zovu :lol:
to je valjda tamo cesto ime

ima tu istine
nas kao narod mnogo boli izdaja, zato ce zvizdanje Francuskoj himni biti nesto posebno
ja zvizdim samo odabranima :lol:
Eto šta su srpska posla!!! Moraju ljudi čak iz Afrike tj Francuske da potegnu da bi se ovdje Cige i Grobe oko nečeg složile i ujedinile!!!
Biće to mašala jači decibeli od onih sa krova CK!!! Ko ih yebe!!! Mi smo još uvijek iste "budale" kao i u vrijeme I sv rata, al zato barem dušu sačuvasmo i ne ljubimo dube nikom ko nam je pretke klao i ubijao!!! Oni se lafo nad.kavaju na himnu, a o glavi nam rade skupa sa onima koji su im držali Pariz pod okupacijom!!!:thumbdown:

Poslednja izmena:
Ljudi vratite se na fudbal, kakve veze ima istorija i politika sa fudbalom?! Podsecate me na mog caleta, on iz istorijskih razloga ne mrzi i nikada ne navija za Hrvate, Crnogorce, Turke, Nemce... Ostade mu Linhenstajn i Malta. Sa njima nismo ratovali.
Znate sta mene malo nervira u reprezentaciji. Sto i Milijas i Stankovic imaju dobar sut, a nikako da to pokazu. Oni ne mogu da uzmu lopu, naprave par driblinga i sutnu s 20 metara. To moze Kacar. Pa cak i Kuzmanovic.

Ljudi vratite se na fudbal, kakve veze ima istorija i politika sa fudbalom?! Podsecate me na mog caleta, on iz istorijskih razloga ne mrzi i nikada ne navija za Hrvate, Crnogorce, Turke, Nemce... Ostade mu Linhenstajn i Malta. Sa njima nismo ratovali.
Znate sta mene malo nervira u reprezentaciji. Sto i Milijas i Stankovic imaju dobar sut, a nikako da to pokazu. Oni ne mogu da uzmu lopu, naprave par driblinga i sutnu s 20 metara. To moze Kacar. Pa cak i Kuzmanovic.
Mi smo na fudbalu. Navijamo i zastupamo crveno, plavo, belo i volimo za celo! Danas svima uspeva da pomešaju sport i politiku kada srpski sport treba da bude kažnjen. Pamtimo to i od 92-ge pa na ovamo. Kada srpski navijač potseti na to mešanje sporta i politike, opet jure da ga kazne. Zato će Marseljeza da doživi koncert koji nije u istoriji doživela. To je koncert Francuskoj, ne njenom narodu! To je koncert francuskoj politici i političarima. Ne Napoleonu koji je Karadjordju poslao 4 topa da gadja Turke, A brat Rus tada nedodje na boj. :sad2:

Кakve veze imaju politika i fudbal nek objašnjavaju oni koji su nas 92' vratili iz Švajcarske!!! Meni lično se sa ovim gadovima fudbal i ne gleda jer imam slab želudac za takve!!! Uostalom, OTKUD IM IDEJA I STRAH DA ČE BITI IZVIŽDANI???
MA JASNO JE OTKUD!!! ZNAJU ONI KAKVA SU GAMAD ISPALI PREMA SRBALJIMA I DA SAD MORAJU BAREM SIMBOLIČNO SAMI SA SOBOM DA SE SUOČAVAJU!!!

v.v.ilic, prvo zar misliš da prosečan navijač koji zviždi himni ( prosečni idiot ) uopšte razmišlja o tome...i da li uopšte o bilo čemu razmiplja. Drugo, slažem se sa stavom da nema mesta politici na stadionima. I zar smo baš toliko inferiorni da im se ''svetimo'' na utakmici kad već ne možemo politički. Jadno i bedno...

E ovako:
Igrala je u na EP u Beogradu i košarkaška repka Francuske i to 2005 godine... igrala i čini mi se osvojila bronzu i nikome nije bilo palo na pamet da zviždi njihovoj himni... Ovo što sad rade Francuzi, čista je politizacija sporta i provokacija navijača domaćina!!! Domaćinu se u goste ne ide sa predrasudama i sa prijetnjama!!! Poštenije je da se ne ide nikako nego da se prijeti i uslovljava samo na osnovu pretpostavki!!! I šta može da očekuje tako primitivan gost??? Naravno da mu ne gine pljuvanje!!!
Ajd i da zanemarimo političko naslijeđe 90-tih...
Ispljuvali bi i oni nas da smo tako nastupali u njihovim medijima!!! Zapravo, malo koja publika bi ostala neijema na ovakvu aroganciju i bezobrazluk gostujuće ekipe!!!

v.v.ilic, prvo zar misliš da prosečan navijač koji zviždi himni ( prosečni idiot ) uopšte razmišlja o tome...i da li uopšte o bilo čemu razmiplja. Drugo, slažem se sa stavom da nema mesta politici na stadionima. I zar smo baš toliko inferiorni da im se ''svetimo'' na utakmici kad već ne možemo politički. Jadno i bedno...
Moj stav se nije odnosio na prosečnog navijača već na relevantan razlog zbog koga bismo trebali da im izzviždimo himnu. Rekoh, mi smo mali narod i nemamo mnogo mogućnosti, ni tih demokratskih za koje se zalažeš, da sa silom izadjemo na kraj. Zato mislim da treba da im ( upravo Francuskoj) potvrdimo da su u pravu kad se boje reakcije. A šta misliš zašto su unapred dali ovo saopštenje? Opet je to pritisak koji nema sa sportom ništa zajedničko.
Ono tvoje "Drugo" bih dopunio i sa konstatacijom da: Nema mesta politici ni za zelenim stolom na kome "demokratski" unapred odlučuju o kaznama onima čija država ne savija ledja pod njihovom batinom. A nije samo Srbija (niti bivša Jugoslavija) meta političkih odluka u sportu.

Ako si pročitao moj komentar za huliganstvo navijača prema navijačima Austrije treba da zaključiš da sam apsolutno protiv takvog načina iskazivanja negodovanja. Ti ljudi su došli da podrže svoju zemlju i svoju zastavu.

Ja sam zato da francuskoj himni i zastavi pokažemo da nisu dobrodošli u zemlju koju su bombardovali, u zemlju kojoj otimaju teritoriju.

Francuskim navijačima bih priredio gromoglasan doček aplauzom i visoko uzdignutim palcem za iskazanu hrabrost.

Moj stav se nije odnosio na prosečnog navijača već na relevantan razlog zbog koga bismo trebali da im izzviždimo himnu. Rekoh, mi smo mali narod i nemamo mnogo mogućnosti, ni tih demokratskih za koje se zalažeš, da sa silom izadjemo na kraj. Zato mislim da treba da im ( upravo Francuskoj) potvrdimo da su u pravu kad se boje reakcije. A šta misliš zašto su unapred dali ovo saopštenje? Opet je to pritisak koji nema sa sportom ništa zajedničko.
Ono tvoje "Drugo" bih dopunio i sa konstatacijom da: Nema mesta politici ni za zelenim stolom na kome "demokratski" unapred odlučuju o kaznama onima čija država ne savija ledja pod njihovom batinom. A nije samo Srbija (niti bivša Jugoslavija) meta političkih odluka u sportu.

Ako si pročitao moj komentar za huliganstvo navijača prema navijačima Austrije treba da zaključiš da sam apsolutno protiv takvog načina iskazivanja negodovanja. Ti ljudi su došli da podrže svoju zemlju i svoju zastavu.

Ja sam zato da francuskoj himni i zastavi pokažemo da nisu dobrodošli u zemlju koju su bombardovali, u zemlju kojoj otimaju teritoriju.

Francuskim navijačima bih priredio gromoglasan doček aplauzom i visoko uzdignutim palcem za iskazanu hrabrost.

Brate, tebi nije dobro. Necu da politizujem, ali kakve veze ima Anri sa politikom prema Srbiji?!??!! Zasto da zvizdimo? Ja bih takvim velicinama aplaudirao pre nego onom bangavom Pantelicu, koliko gd da je Srbin! Ovde se gleda fudbal. Sta me briga s kim je ratovao. A morao sam da ti odgovorim na ovo, jer kao istoricar se trudim da uvek zastupam taj stav antimrznje. Mrznja nikada nikome nista nije donela. Ko mrzi taj je los covek. Misli malo o tome...

edit: evo, moj avatar je Linkoln. Ti me verovatno automatski smatras za izdajnika. A kakve veze ima on sa politikom Klintona recimo? Tako ti je i u fudbalu. Anri i ne zna gde je Srbija.

Brate, tebi nije dobro. Necu da politizujem, ali kakve veze ima Anri sa politikom prema Srbiji?!??!! Zasto da zvizdimo? Ja bih takvim velicinama aplaudirao pre nego onom bangavom Pantelicu, koliko gd da je Srbin! Ovde se gleda fudbal. Sta me briga s kim je ratovao. A morao sam da ti odgovorim na ovo, jer kao istoricar se trudim da uvek zastupam taj stav antimrznje. Mrznja nikada nikome nista nije donela. Ko mrzi taj je los covek. Misli malo o tome...

edit: evo, moj avatar je Linkoln. Ti me verovatno automatski smatras za izdajnika. A kakve veze ima on sa politikom Klintona recimo? Tako ti je i u fudbalu. Anri i ne zna gde je Srbija.
1. Ton kojim si na ovo reagovao nije adekvatan zvanju koje poseduješ. Meni je itekako dobro a mislim da sam jasno izneo svoj stav oko tog pitanja. Ukoliko se on razlikuje od tvoga ne priliči ti da komentarišeš na način na koji si to uradio.
2. Ko je rekao da treba da zviždimo Anriju? Ja ne. Ti dodaješ nešto što nije rečeno i razradjuješ svoj stav na neistinitim premisama.
3. Zašto da zviždimo? To sam u oba posta detaljno objasnio. Izgleda da ti kao istoričaru neke stvari izmiču iz vida.Potrudi se da pažljivo pročitaš moj komentar. Onda ti se neće desiti da ti promakne odgovor na pitanje koje si postavio.
4. Linkoln i Klinton? Odličan primer kako istoričar vidi istoriju. Njih dvojicu nisam ni spomenuo. Zašto postavljaš pitanje i sam na njega odgovaraš? I još izvlačiš zaključak :dash:........:thumbdown:

Naučne metode dokazivanja imaju svoja pravila i zakonitosti. Ni jedno nisi upotrebio kada si mi odgovorio ovim postom.

Samo si za broj jedan u pravu i meni nije tesko da se izvinim za ton kojim sam to rekao. Nije to kljucna stvar, ali pogodilo me je zato sto se borim protiv toga. Javno se izvinjavam. Pod broj 4, sam sam izveo zakljucke i naveo primer jer je to isto (moje misljenje). A sta mislis, kako ce se igraci (citaj: Anri) osecati kad zvizdite dok on peva svoju himnu (jes da gao crnac nema veze, ali to je druga tema)?! Mislice, normalno, da se zvizdi zato sto su oni protivnici. A to, u najmanju ruku, nije lepo, i ti igraci to nisu zasluzili.

Samo si za broj jedan u pravu i meni nije tesko da se izvinim za ton kojim sam to rekao. Nije to kljucna stvar, ali pogodilo me je zato sto se borim protiv toga. Javno se izvinjavam. Pod broj 4, sam sam izveo zakljucke i naveo primer jer je to isto (moje misljenje). A sta mislis, kako ce se igraci (citaj: Anri) osecati kad zvizdite dok on peva svoju himnu (jes da gao crnac nema veze, ali to je druga tema)?! Mislice, normalno, da se zvizdi zato sto su oni protivnici. A to, u najmanju ruku, nije lepo, i ti igraci to nisu zasluzili.
Prihvaćeno! :hvala:
A ovde pogledaj kako se toj istoj Marseljezi zviždi u sred Pariza na utakmici protiv Tunisa. Ne vidim relevantan razlog za optužbu beogradskom zviždanju. (A još niko nije zviznuo)

https://www.dailymotion.com/video/k5T3JZ9c6CDe4MNRHV

Poslednja izmena:
E ovako:
Igrala je u na EP u Beogradu i košarkaška repka Francuske i to 2005 godine... igrala i čini mi se osvojila bronzu i nikome nije bilo palo na pamet da zviždi njihovoj himni... Ovo što sad rade Francuzi, čista je politizacija sporta i provokacija navijača domaćina!!! Domaćinu se u goste ne ide sa predrasudama i sa prijetnjama!!! Poštenije je da se ne ide nikako nego da se prijeti i uslovljava samo na osnovu pretpostavki!!! I šta može da očekuje tako primitivan gost??? Naravno da mu ne gine pljuvanje!!!
Ajd i da zanemarimo političko naslijeđe 90-tih...
Ispljuvali bi i oni nas da smo tako nastupali u njihovim medijima!!! Zapravo, malo koja publika bi ostala neijema na ovakvu aroganciju i bezobrazluk gostujuće ekipe!!!

Naravno da nije kad je košarkaška publika mnogo kulturnija. A što se tiče tog dopisa upozorenja koji su nam poslali nije to nikakva politička provokacija nego su im već zviždali Italijani i još neko, zaboravih ko, a pošto su čuli da ovde navijači zvižde ko ludi popizdeli su. Gledaj iz malo šire perspektive...

Naravno da nije kad je košarkaška publika mnogo kulturnija. A što se tiče tog dopisa upozorenja koji su nam poslali nije to nikakva politička provokacija nego su im već zviždali Italijani i još neko, zaboravih ko, a pošto su čuli da ovde navijači zvižde ko ludi popizdeli su. Gledaj iz malo šire perspektive...
Zviždala im je i njihova sopstvena publika!!! Zvižde im svi redom al samo kod nas oće da se qrče i da drže nekakve lekcije ponašanja navijača!!! Ko ih yebe??? Svuda se zviždi, a ako ti se ne sviđa, ti lijepo batali fudbal i igraj domine!!! Nisi došao na koncert već da igraš fudbal!!! Svi drugi su lafo budale pa igraju fudbal, a francuzi su nešto kao posebno kulturni i civilizovani i drže do sebe pa neće da im se zviždi!!! Ko ih yebe!!!

Čitav "stadion" u Marseju skandira šipačkim teroristima iako vjerovatno niko od tih navijača nije u stanju čak ni na karti da pokaže gdje je to Kosovo, a kamoli da ima neki ozbiljniji lični motiv za to što čini!!!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back