Renault 5 Pomoc!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Daky_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne moze on da mesa benzin i ulje zbog ubrizgavanja.
Razmisli logicki! Ulje je dole a benzin dolazi od gore i jedina veza kod starijih karburatorskih masina je bila AC pumpa na kojoj kad ode membrana gorivo curi u karter ali opet ne preko usisne grane nego direktno. Ovo kako ti kazes zvuci kao da ti neko sipa benzin u cilindre a cak i tad bi sve to izgorelo jer auto radi i varnica upali to gorivo.Drugo-ne znam kako bi proslo to gorivo kroz stublinu od karika tako da se ti lepo malo bolje raspitaj gde on dobija benzin u karter jer preko karburatora je to malo tezi slucaj.:)
Pretpostavljam da taj motor posto je monopoint nema AC pumpu nego pumpu visokog pritiska pa onda ne znam gde bi mogao da mesa ako ne na glavi motora.
Nemam drugu teoriju.:)

Za pocetak prati kolicinu rashladne tecnosti ako imas prelivnu posudu. Posle voznje pogledaj cep za dolivanje ulja, ako ima "majoneza" znaci da mesa vodu i ulje, i da je problem sa dihtungom ili glavom motora.

Ne mesa on vodu i ulje! nema " majonez" ispod poklopca,znam nasta mislis ali toga nema... video sam samo da mi ulje proslo recku "max" i da mirise na benzin... a da, imam elek.pumpu za gorivo znaci kad okrenem kljuc ona zuji... stvarno neznam sta je u pitanju,kad je bio kecev karburator on je sve lepo isao,jeste da nije imao snage kao sad sa mono-point ali nije zezao stvari... palio je lepo, i nije mesao ulje i benzin...a i predhodni vlasnik mi reko da je mesao nesto al nije znao sta... ali sad na mono-point kad mu dam gas od-jednom on stucne i tako po neki put prilikom voznje stuca... i stuca kad ga vozim 120-130km... kao da tad nema dovod goriva a kad ga vozim ispod 30 on trokira kao da ga natrpa gorivom... nzm u cemu je problem... sta mislite da stavim neki drugi karb? od opela? ili od nekog drugog? jer sa kecev karb koji je kupljen nov trosi bogami 10-12l na 100km... nzm dal ima da se negde steluje taj karb?

1. curi dizna pa višak goriva prođe pored karika u karter
2. štucanje i trokiranje "miriše" na struju a ne na karburator
3. tih motora ima na kile na otpadima tj delovi su za dž
4. nađi majstora

pozz ljudi ...ovako imam reno 5 koji sam nedavno kupio 88.god 1,4 benzin al imam problem takav da nemam grijanja u autu
mjenjao sam termostat i nije bilo nikakve promjene pa sam mjenjao i vodenu pumpu jer je stara pustala vodu a i zbog misljenja da i ona ima utjecaj na too .
majstor mi je rekao da mi voda ne dolazi u crijeva nikako sto asocira da ni ova pumpa ne radi (doduse kupio sam polovnu)
dali neko ima neki savjet sta da uradim jer stvarno nemam vise ideja nikakvi a na servis za renoa mi je predaleko
pls

hvala unaprijed----....

Jesi probao da ocistis creva i cevi (ne znam kako je to kod tebe reseno) koje vode rashladnu tecnost do kabine? Nekad je dovoljno lepo ocistiti - produvati i da pocne da greje. Onda, opet nisam siguran da li to postoji u tvom autu, ali ako postoji mali hladnjak u kabini, mozda ti je on crkao. Grejac u kabini...ne zameri, znam da sve ovo ima kod japanaca, a kod Renoa nisam siguran, ali je definitivno najjeftinije poceti od ciscenja sistema, pa ako to ne pomogne, probas i ostalo sto sam napisao.

Kakav majstor kad ne zna na tako starom autu da skonta zasto nema grejanja!
Pa nije ti otvoren ventil koji ce da dovede toplu vodu u mali hladnjak i verovatno to ne radi preko mehanizma u kabini pa moras kao na Yugu da odradis rucno samo sto je to na Yugu na vidnom mestu a kod Renoa verovatno ne.Da ti je crkao mali hladnjak tj hladnjak kabine onda bi i cureo pa bi ti bila lokva pod nogama a posto ne curi moze da bude samo ovo sto sam rekao.
Ili je neko sipao ono sredstvo za dihtovanje pa je dobio cep zbog kog ne moze da cirkulise voda ,kad malo bolje razmislim.
Mislim da je prva moja pretpostavka 99%.

R 5 nema ventil za grejanje, voda kroz mali hladnjak cirkuliše stalno, samo sa klapnama regulišeš hoćeš li hlađenje ili grajanje.

Hladnjak može da se začepi od kamenca i nema grejanje, možda klapne ne rade.

pozz ljudi ...ovako imam reno 5 koji sam nedavno kupio 88.god 1,4 benzin al imam problem takav da nemam grijanja u autu
mjenjao sam termostat i nije bilo nikakve promjene pa sam mjenjao i vodenu pumpu jer je stara pustala vodu a i zbog misljenja da i ona ima utjecaj na too .
majstor mi je rekao da mi voda ne dolazi u crijeva nikako sto asocira da ni ova pumpa ne radi (doduse kupio sam polovnu)
dali neko ima neki savjet sta da uradim jer stvarno nemam vise ideja nikakvi a na servis za renoa mi je predaleko
pls

hvala unaprijed----....
Дaкле овaко:
Aко ти се aуто нормaлно греје, и aко се не прегревa у вожњи, него држи рaдну темпрерaтуру, ондa је воденa пумпa испрaвнa.
Теби је нaјверовaтније сaће мaлог хлaдњaкa зaпрљaно, пa овaј немa довољну циркулaцију и слaбо предaје топлоту околини.
Ово прљaње хоће дa се деси нaрочито aко стaвљaш онaј прaх зa спречaвaње цурењa у рaсхлaдном систему, он се зaлепи у сaћу мaлог хлaдњaкa и овaј лоше предaје топлоту.

Јa сaм тaј проблем решио тaко што сaм у свој aуто сипaо мистер мускуло, пa пустио мотор дa рaди, и тaко неколико путa, a ондa испирaо дуго тaко што сaмцрево од чесме повезaо нa мaли хлaдњaк. Отaдa греје кaо луд.

Back