Renault 5 Pomoc!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Daky_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daky_

Obećava
Poruka
82
Hah... Pozdrav ljudi ! imam jedan problem koji mene muci danima.. tj moj brat me muci danima, kako da uradi karburator original( sa elek. dizne itd,map senzor itd).. na reno 5... sad ima od keca karburator koji zna da "pije" i do 12l benzina na 100km
problem je sto ga nosio kod 3 majstora (mada i ja znam koliko i oni) i nijedan nije uspeo da vrati taj karburator... kako sam ja razumeo navodno mi bivsi vlasnik rekao da je mesao vodu i benzin... e sad odakle voda i sta nzm.. znam da ima karburatori koji se hlade pomocu vode...ali ovaj ima isto dve cevcice al otvorene,tako da ako stavim vodu tu, ide pravo u motor...tj u usisnu granu... busena grana za karburator od keca..jedan majstor kaze da vuce "fals vazduh" a drugi nije umeo da ga poveze... jer ima malo elektronike itd...a treci majstor kaze da je to polu-ajnspric i da nije uspeo da ga osposobi da radi, jer zna neko kako se povezuje i ako mogu slike neke o tome... hvala !!
a da i hteo bih da pitam gde se vezuje sat sa br.obrtaja? msm da prikazuje br.obrtaja...

jos jednom hvala!

Pa ako je isla voda na karburator onda je to bilo zbog automatskog sauga gde se bimetal grejao kako se voda grejala ali to onda znaci da to nije karburator od keca pogotovo sto ima elektroniku koju kec nema.
I to se ne nosi kod automehanicara nego u karburator servis jer oni to znaju da nameste.

Trenutno je sad stavljen od keca karburator... auto i ide bez prolema sa kecev karburator..ali tek kad se zagreje malo , inace trokira kao da nema snagu dok se ne zagreje i trosi 12-13l benz. na 100km i nema nikakve vode stavljenje na kecev karburator nego samo dotok goriva je prikljuceno na kecev karburator... a onaj sto je bio neki put tu original od reno-a je skinut... a kecev nema elektroniku nego reno-ov karburator ima elektroniku... kao elekt.dizne idt..

A zašto lepo ne bi na nekom auto otpadu uzeo karburator za r-5 i tako sebi skratio muke, i ujedno stavio pravu stvar na pravo mesto. Ako treba i elektroniku koja kontroliše ler diznu. Koliko se sećam, r-5 1,4 , ima dvogrli weber 32 karburator.

Poslednja izmena:
Pa od svih mogucih Delorto i Solex karburatora vi ubacili najgori moguci na planeti zemlji i onda se cudite sto trosi mnogo!:mrgreen:
I na kraju kako uopste povlacis saug ako je sad obican karburator bez elektronike?
Ovo je vrlo vazno pitanje s obzirom da motor radi dobro tek kad se zagreje i kad saug nije potreban.
Jel namesten na sajlu ili ga uopste nemas sto automatski daje odgovor zasto radi nemirno dok je hladan motor?

Saug ima... imam 2 karburatora za reno 5... onaj sto i bio tu...ali prethodni vlasnik ga je skinuo i stavio od keca jer mislio da ce tako manje da trosi itd... a saug je ubacen posebno sajla kupljena i ubacen u kabini... ovaj je Reno 5, 1.4 cc ima neki karburator original za r-5 sa neke dve iglice gore,msm da su to dizne jer tu ide dzek od elektronike... i ima parce creva sto ide na karburatoru i cini mi se na "iber lauh" jedino dotle stize i tu pasuje...nema gde na dugo mesto i ima dve cevcice za gorivo.. o jos dve ..jedna sa jedne strane a druga sa druge strane...cemu one sluze?

Kažeš da imaš 2 karburatora za njega. Ako je jedan od njih dvogrli weber 32 DRT, onda si na konju. Ovaj model je original za r-5 1.4. U tom slučaju ćeš moći možda i sam sve da sastaviš kako treba. U suprotnom, ako ni jedan nije od ovog tipa, bolje potraži pomoć u karburator servisu.

To je sa centralnom diznom ,tacnije,mono point koji zna da pravi probleme zbog loseg goriva i nije ga prethodni vlasnik izbacio sto mu mnogo trosi nego se ta dizna cesto znala zaprljati zbog naseg savrseno cistog goriva.:)
Bolje ti vrati taj stari karburator u servisu pa ces da vidis kako ce auto da ti bolje ide i da manje trosi.

javio mi se majstor juce koji "pokusava" da ga stavi nazad... msm na onaj stari karburator ( mono-point)... kaze nesto ga zeza... e sad videcemo sta ce da uradi... on mi reko samo da moze da mesa benzin i ulje...a ne vodu i benzin... sad cekamo rezultate...inace stavio sam filter za gorivo ispred karburatora...

Kao sto rekoh vec jednom mehanicari nisu specijalizovani da popravljaju i stavljaju karburatore jer nemaju ni delove a verovatno ni znanje oko stelovanja.
Zato pravac u karburator servis ,naravno ne neki levi,i videces da ce tvoj problem biti resen pod uslovom da si svestan da to moze i da ti izbije neku kintu iz dzepa.:)

A ja uopste ne kontam kako karburator mmoze da mesa benzin i ulje?:dontunderstand:
Kad mesa benzin i ulje onda je otisla membrana na AC pumpi a kako po toj majstorskoj prici dolazi ulje u karburator ili benzin u karter meni stvarno nije jasno.
Usput receno :) imam original Valeo levi far za Reno 5 u top stanju pa ako te zanima tu sam.:D

axam...sad mi nesto tek jasno... "otisla membrana na AC pumpi" prethodni vlasnik je menjao pumpu i stavio kecev karburator...hmm.. a ovaj majstor reko da benzin stigne do ulja ako prodje vise benzina a motor ga ne sagori..tako stize do ulja...tako je on meni rekao... farovi su zasad citavi ako treba javljam se...

Vidi,da taj karburator toliko goriva baca prvo ne bi radio uopste kako treba jer mu treba i vazduha.Verovatno ne bi mogao da primi gas uopste jer bi se momentalno ugasio zbog ogromne kolicine goriva koju dobija a druga stvar je da bi sa rezervoarom presao 20 km i stao bi.:D
Cini mi se da taj tvoj majstor nesto baronise.:mrgreen:

xex...Hvala svima... jao napravio sam "picvajz" ... stavio sam crevo od "iber laufa" da ide dole pored motora i dole da ide ispod auta..ali se on negde prikljestio pa mi izbacio merac za ulje i bacio ulje na haubu... I saznao sam da je taj reno neki put bio dizel pa je ubacen motor od 1.4cc2 ... zato meni nije bilo jasno odakle svetlo za grejace u instrument tabli..

ljudi... Ipak je bilo istinito sto je rekao majstor... povecava mi se nivo ulja u motoru... sto znaci da ubacuje benzin u ulje u motoru.. jer auto kad dam gas naglo on pocne da se gusi pa posle dobije gas... sto znaci da tad ubacuje gorivo u ulje... sta da radim jer ima neko predlog ili da vracam stari karburator od keca??? :(

Back