Relativizacija jezika

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Malo malo pa čujem za sasvim egzaktne pojmove kako im se pridaje neki "lični značaj", ko da ih je pitao ko u kefalici VMO (vaše mišljenje o...)

Najviše!

"Za mene to znači baš mnogo mnogo daleko ali opet ne toliko daleko kao više od najviše..."

Pomereno u desno!

"Za mene to znači sve što je desno od centra, ali i kad je u cenrtu ali ja imam strašno osećanje o tome da je to pomereno u desno"

Popravljeno!

"Za mene to znači kada nešto što je bilo pokvareno sada je manje pokvareno ali toliko da meni može da koristi sada. Recimo ako je TV-u bio pukao ekran pa zamenjen novim on je popravljen, nema veze što i dalje ne radi."

Prvi!

"Meni je to isto što i drugi samo ispred drugog. Tako da je i drugi prvi."

Šesti!

"E to za mene može da bude bilo šta. Onako baš bilo šta, od deteline do zvezde severnjače."

Aut!

"Za mene je to i kad je lopta upala u teren ali ja tako silno osećam da je to bio aut."

Još malo i nećemo razumeti jedni druge šta pričamo uopšte evo mene panika vvata, a vas? :eek:

Zato treba pricati jezikom koji svi razumeju
tanzila-woman-beauty-sexy-kiss-Couple-gif-boy-girl-kissing-.jpg

Bojim se da od relativizacije jezika ima pojma toliko toga da sam imao nesto koliko sam hteo da ipak nisam toliko rekao ali sam ipak hteo jer zbog ipak nista konkretno i ispred svega opet sve nekako jeste, odnosno sve sto tezi da nagovorom ljude da sve ipak nesto negde znaci i ima toliko toga da se nesto moze i tako da nesto ipak jeste kolicinski znacajnije od mnogocega drugog istom paralelom.

Bespotrebno gomilanje rijeci.
Engleski nam je postao kao onaj margarin sa reklame-u sve se mijesa.
I verbalno "gadjanje" kojecim da se zvuci "pametno", i toboz zbuni sagovornik...sto rece jedan moj profa. u Gimnaziji-kad ne znas sta da kazes, a moras nesto, samo vici (bas vici, ne govori)-transparentno, cenzurisano, kolektivitet...i uopste malo duze izraze, pozeljno strane, da ih bude sto vise u jednoj recenici, to bolje. :lol:

Back