Rektifikacija

LUDICA:
Mislim da znam za mamu i tatu :lol: (bar mislim :? ), ali me bas interesuje koji su podznak. A sad, da se sjetim nekih njihovih karakteristika, pa to djeluje kao prilicno mukotrpan posao :roll:

uzimaju se vazni veliki dogadjaji iz necijeg zivota, najmanje 5, npr datum vencanja, drugi vazni datumi i tako to..neki drugi znacajni veliki dogadjaji...
ne znam tacno, ali to je to otprilike:)

Kako biti siguran da si rodjen bas u vreme koje su ti rekli ili ti npr. pise u krstenici ... ja sam skepticna...ne verujem da je u to vreme babica ili ona do nje odma trcala po hemisku olovku da bi zapisala tacano vreme ..
Sta mislite?

Сигурно постоје нека одступања 5-10 минута... Бабице у тој просторији где сређују новорођенче имају сат, е сад зависи од њих колико су прецизне и педантне... Али у принципу, ако немају гужву и ако је порођај протекао у реду, онда ће записати приближно тачно време.

DjuraMornar:
Kako biti siguran da si rodjen bas u vreme koje su ti rekli ili ti npr. pise u krstenici ... ja sam skepticna...ne verujem da je u to vreme babica ili ona do nje odma trcala po hemisku olovku da bi zapisala tacano vreme ..
Sta mislite?

Za ono vreme kada se većina nas rađala, zaista se ne može biti potpuno siguran kada je tačno vreme rođenja jer su odstupanja bila po 10, 15 minuta, a nekad i više što može da u velikoj meri promeni (astrološku) priču. Kako utvrditi - mora se raditi rektifikacija koja uglavnom nije nimalo jednostavna.

U današnje vreme su ti problemi svedeni na minimum, pošto se vreme rođenja zaokružuje na 5 minuta (znaci, ako je beba rodjena u 10:27, pisace 10:25 npr) i što se toga tiče neuporedivo je urednije nego ranije. I verujte, zaista se zapisuje sve kako treba :) Doduše, nije još uvek kao na zapadu, pa i u Sloveniji, gde se odavno vreme rođenja zapisuje tačno u minut, ali Bože moj ... :)

Pa da...
Ma pade mi na pamet jer gledam moju natalnu...
Uran mi je u prvoj negde pri kraju ...hm..mislim na 27 Vage...
Ali od kada znam za sebe novac mi pristize neocekivano...a isto tako lako i isklizne iz mojih ruku...
Vidim u drugoj je Merkur , a to je kazu mali novac...medjutim kada dodje do zarade kod mene je ( barem do sada) uglavnom bilo veceg novca...."veceg" jer je i to relativno....ali recimo veceg u odnosu na primanja drugih ljudi....
E sad...u koliko bi bio Uran u drugoj , to bi mi bilo mnogo logicnije...onda bi on bio i u trigonu sa Mesecem koji bi bio u desetoj umesto u devetoj kuci....pa mi i to ima vise logike...
Za sve ovo, ja sam morala biti rodjena nekih dobrih 20,25min ranije nego sto mama kaze....

Hm...mozda nisam u pravu ...ali eto....razmisljam glasno ..:)

Ako je Uran pri kraju I polja, na 5-6 stepeni od vrha II polja, onda se astroloski i racuna da vec vrsi uticaj na II polje, a neki racunaju da je vec fakticki u II polju jer je uticaj na II jaci nego na I.

DjuraMornar:
Sta mislite?

Kakve bre babice,meni majka rekla kad sam se rodio,valjda majka najbolje zna

Evo, vratila sam se danas iz porodilista. Imala sam neku obaveznu praksu od sedam dana.Da pojasnim, spavala sam sedam dana tamo i sedam dana i noci provela u radjaoni.
Sta sam primetila!
Postoje akuseri koji odmah u lice kazu zeni:"Porodili ste se u 10:33", a ako ti se ne posreci takav u smeni, onda babice zapisu, ali nema vecih odstupanja od desetak minuta, ma ni toliko!

Bravo Sevilja!! E to je opservacija kakvu volim!! LOL :)))))))))
...znam ja da je to sada tako...nema dvojbe...ali pitam se kako li je to bilo davneeeeeee (lol) 74-te...
Ali ok...resili smo misteriju...kaze Elle da je se uran onako polozen racuna kao da je u drugoj kuci...bice da je to...ako vec nema greske...:)

Pa da, ako je na izlazu, gleda se kao da je vise u sledecem polju.
Ali, u meni ipak ostaje onaj crvic!
Ako je na kraju prvog, vrsi uticaj na drugo, ali ako je na pocetku drugog, ne vrsi uticaj na prvo!???
Ili?

sevilja:
Pa da, ako je na izlazu, gleda se kao da je vise u sledecem polju.
Ali, u meni ipak ostaje onaj crvic!
Ako je na kraju prvog, vrsi uticaj na drugo, ali ako je na pocetku drugog, ne vrsi uticaj na prvo!???
Ili?

Ne, ako je planeta na pocetku nekog polja, tu joj je najjaci uticaj. Sve dalje i dalje, ono slabi da bi na izlasku iz te kuce pocela vise da vrsi uticaj na naredno polje. :wink:

Uopšte ne verujem da je mnogima vreme rodjenja tačno upisano,
jer baš moje nije tačno-znam jer radjena je rektifikacija,ili već kako se to zove i
odstupa za nekih 3min.Mada,možda bi trebala da bude proverena baš ozbiljno-jer prvi put je uradjena sasvim slučajno.
Kako se to ovde može uraditi :?:

Pa to i ja mislim...
Nema sanse da se zna tacno...osim akio nije kao sto Seviljce kaze ....da se nadje neka sestra koja odma kaze vreme i zapise....ali bojim se da pre nije bilo tako.
Pogotovu kada samo par minuta moze recimo promeniti stepene ....i onda je prica druga...ne u totalu ali znaci....

Back