Rekreativno izgradjena fizicka spremnost

Bru Zli citao sam i prije tvoje postove.. slazem se sa svima i tvojim misljenjem i teretani i dodacima za trening al me ubija znatizelja koliko ti mozes da uradis propadanja i zgibova? sto se tice mojeg iskustva iz teretane nista dobro..gomila budala
koja izmedju serija stoje pred ogledalom ili pricaju okolo i setaju niko se ne posveti treningu jer iskljucivo to rade zbog fizickog izgleda i zbog kurcenja..nemam nista protiv teretane same ko hoce da se posveti treningu..najbolje da sam odredis sta ti odgovara jer svako ima drugaciju pricu a svaciji organizam je drugaciji.

Nije mi namjera da vrijedjam nikoga..samo moje misljenje.

U principu, ne radim nesto zgibove nego lat masinu... Jer na zgibovima ne moze da menjas tezinu nego odmah od prve serije ja moram da vucem 95kg koliko sada imam a nekada sam imao 100-102...

JA obozavam mrtvo dizanje , T sipku i tako te muske vezbe a zgibovi su mi ono - za pozere.... Dodju klici napaljotke i onda se trkaju ko moze koliko da uradi zgibova, kao da je neki br magican, a svi po 50 kila sa sve krevet i dizu telo koje je duplo lakse od mog.....

Propadanja radim, za tricepse, i ne mogu ti lepo odgovoriti koliko tacno mogu da odradim, jer ne jurim broj, bodibilding i vezbanje u teretani nije klinacko kur cenje koliko mozes da uradis zgiba, skelka/propadanja, nije u tome stvar nego da pogodis misicna vlakna tricepsa i nateras ih na hipertrofiju.....U tom smislu ja radim propadanja obicno kao drugu vezbu kada radim triceps, i to radim oko 10-12 ponavljanja 4 serije..... Opet i ovde ponavljam, ja ovde dizem 95 kila a ne 50,60, 70.....

Na mrtvom dizanju radim 100-120kg, bench isto 110-120 u zavisnosti od trenutne snage, dana, odmora, ishrane toga dana itd......Presu za noge 160, kg, itd itd...

Hm, JA SAM TAJ KOJI SE OGLEDA U OGLEDALO I STALNO I KOJI SETA PO TERETANI!

Prvo gledanje u ogledalo nije kur cenje, ja ne moram da se kur cim npr kao i mnogi drugi veliki, ja sam vec "opasan" i "nadr kan" ... To moraju da se kur ce ovi zgoljavi....
Gledanje u ogledalo i poziranje imaju svoju svrhu.I u toku rada same vezbe kada gledas da li pravilno radis i da li se misic pravilno pumpa, a i posle vezbe se ogledas da vidis da li si tom serijom upumpao dovoljnu kolicinu krvi u misic.... DZABE TI TRENING AKO TRENUTNO NE OSECAS NAPUMPANOST TOG MISICA, ZNACI DA TI NIJE ON RADIO NI 70% NEGO NEKI DRUGI I TO JE ZNAK ZA NEPRAVILAN RAD... Tako da gledanje u ogledalo i stezanje i opustanje misica NIJE NISTA LOSE VEC NAPROTIV - DOBRO, NESTO STO SVI TREBA DA RADE...

Dalje, nije samo bitno kolike ko misice ima....Bitno je drzanje, simetrija, hod, sirina ruku, drzanje ramena.... Ovo ne mzoe da se popravi bez gledanja u ogledalo....Dzbe nekom snaga i sila ako izgleda i ima drzanje kao gorila ili zvonar bogorodicine crkve.....

Veoma je bitno da se neko ogleda i da nauci kako da nosi novonastalu misicnu masu.... To je nova stvar za telo, pogotovo za pocetnike koji dobiju novu misicnu masu, jer oni najbrze i napreduju (ako su ozbiljni vezbaci) i oni moraju da nauce kako sad sa tom novom masom da hodaju i da imaju drzanje....

Zato je potrebno da se ljudi gledaju u ogledalo i da eventualno isprave neko smesno drzanje, iskrivljenost ramena, povijenost ledja i sirenje ruku.... Nije to kur cenje vec potreba..... Kao kada neko ode da kupi novo odelo pa ga proba i onda se gleda u ogledalo pa zagleda kako stoji na rukama na nogama na ramenima, a ne da kupi i da ode pravo kuci....

Pricanje i setanje:
Pored uloge fizickog jacanja tela teretana kao institucija ima i jos neke sociolosko-pedagoske odlike.....
Teretana je mesto gde dolaze ljudi slicni kao ti...To je savrsena prilika da se ukratko za vreme pauzica i odmora od prejakih treninga razmeni misljenje o vezbama, preparatima, medicini i svemu ostalom...
Ne filozofira se sad tu po sat vremena, ali po minut posle svake serije moze mnogo da znaci ako ljudi ragovaraju koncizno.....

Ovo sve utice i na DRUGU POZITIVNU SOCIOLOSKO-PSIHOLOSKU ODLIKU TERETANE - sklapanje novih socijalnih kontakata i jacanje socijalnih vestina.....
Ti ljudi polako postaju prijatelji, ortaci, a kada su u pitanju suprotni polovi neretke su i veze.....Posto ti ljudi dosta ulazu u sebe i svakodnevno tu provode dosta vremena godinama, normalno je da se zblize i tu nastaju nova prijateljstva, veze, brakovi.... Jer poznato je da covek bira prijatelje po sopstvenim afinitetima i interesovanjima....Jer ja se sigurno necu druziti sa nekim debeljanom koji ne brine o svom izgledu i koji ce mi pljuvati teretanu na svaka 2 minuta i pricati kako ja koristim "hemiju" jer me je video da sam kupio protein surutke i dekstrozu - grozdjani secer da pijem.... A nece ni on samnom jer ce imati stereotip da sam ja sportski narkoman koji se radi na hemiju, glup je i nema mozak.....

Tako da i to pricanje u teretani ima pozitivan ucinak....

Dalje - SETANJE - Posto ja radim veoma teske treninge, nemoguce je da se odmaram po 5-10 sekundi izmedju vezbe i da sve to istrenitam za 40 minuta i da idem kuci.....PA to kada bi radio, onda bi bilo neminovno da mnogo smanjim tezine a da povecam broj ponavljanja sto totalno gubi smisao vezbanja, i onda bi to ispao kardio trening, a nije ni kardio nego nesto sto lici na kardio a ne donosi progres, a nije pak ni anaerobni trening nego cisto fizikalisanje i gubljenje vremena.....E zato ja setam po minut ipo najvise dva, i to nekom moze da izgleda kao da ne radim nista, ali posle sat i 45 min, kada se prebroji sta sam ja sve podigao taj trening, EEEE ONDA SAMO TAJ COVEK MOZE DA DOBIJE DIJAREJU U GACE......

Znaci seta se NAMERNO JER JE TO POTREBNO A NE ZATO STO JE TO TRIP NEKI......

E ja ti sad pricam onako kako jeste i kako bi trebalo biti, a naravno da ima budala koji rade na drugoj strani krajnosti pa zaista pricaju po sat vremena, odmaraju se od vezbe po 10 minuta i ostanu u teretani 3 sata.....

To stoji, ali takvi su retki i obicno brzo nestanu iz teretane i nikada se ne vrate.....

A za ove sto se gledaju u ogledalo po meni je to plus samo a nikako minus ili mana....TO ZNACI DA SE BRINU O SVOM IZGLEDU I TELU A TO JE VRLINA....Po meni svi oni su BOLJI OD ONIH KOJI IH PLJUJU KAKO SE OGLEDAJU JER TI OSTALI NE BRINU O SVOM ZDRAVLJU A VOLELI BI DA IZGLEDAJU KAO OVI STO SE SAD OGLEDAJU , A NE MOGU DA SE OGLEDAJU KAO ONI JER IZ MOMENTA DOBIJU KOMPLEKSE ZBOG SVOG IZGLEDA I ONA POSTANU ISFRUSTRIRANI NA SEBE I ONDA IM NE OSTAJE NISTA DRUGO NEGO DA PLJUJU OVE KOJI SE GLEDAJU I NA TAJ NACIN PODSVESNO OPRAVDAJU TO STO VEOMA VEOMA LOSE IZGLEDAJU.

Poslednja izmena:
Hm, JA SAM TAJ KOJI SE OGLEDA U OGLEDALO I STALNO I KOJI SETA PO TERETANI!

Prvo gledanje u ogledalo nije kur cenje, ja ne moram da se kur cim npr kao i mnogi drugi veliki, ja sam vec "opasan" i "nadr kan" ... To moraju da se kur ce ovi zgoljavi....
Gledanje u ogledalo i poziranje imaju svoju svrhu.I u toku rada same vezbe kada gledas da li pravilno radis i da li se misic pravilno pumpa, a i posle vezbe se ogledas da vidis da li si tom serijom upumpao dovoljnu kolicinu krvi u misic.... DZABE TI TRENING AKO TRENUTNO NE OSECAS NAPUMPANOST TOG MISICA, ZNACI DA TI NIJE ON RADIO NI 70% NEGO NEKI DRUGI I TO JE ZNAK ZA NEPRAVILAN RAD... Tako da gledanje u ogledalo i stezanje i opustanje misica NIJE NISTA LOSE VEC NAPROTIV - DOBRO, NESTO STO SVI TREBA DA RADE...

Slazem se...kao sto sam i rekao ako se to radi iz pravih razloga.

Pricanje i setanje:
Pored uloge fizickog jacanja tela teretana kao institucija ima i jos neke sociolosko-pedagoske odlike.....
Teretana je mesto gde dolaze ljudi slicni kao ti...To je savrsena prilika da se ukratko za vreme pauzica i odmora od prejakih treninga razmeni misljenje o vezbama, preparatima, medicini i svemu ostalom...
Ne filozofira se sad tu po sat vremena, ali po minut posle svake serije moze mnogo da znaci ako ljudi ragovaraju koncizno.....

Takodje ima mnogo nebuloza zbog kojih te samo koce pricom..

Ovo sve utice i na DRUGU POZITIVNU SOCIOLOSKO-PSIHOLOSKU ODLIKU TERETANE - sklapanje novih socijalnih kontakata i jacanje socijalnih vestina.....
Ti ljudi polako postaju prijatelji, ortaci, a kada su u pitanju suprotni polovi neretke su i veze.....Posto ti ljudi dosta ulazu u sebe i svakodnevno tu provode dosta vremena godinama, normalno je da se zblize i tu nastaju nova prijateljstva, veze, brakovi.... Jer poznato je da covek bira prijatelje po sopstvenim afinitetima i interesovanjima....Jer ja se sigurno necu druziti sa nekim debeljanom koji ne brine o svom izgledu i koji ce mi pljuvati teretanu na svaka 2 minuta i pricati kako ja koristim "hemiju" jer me je video da sam kupio protein surutke i dekstrozu - grozdjani secer da pijem.... A nece ni on samnom jer ce imati stereotip da sam ja sportski narkoman koji se radi na hemiju, glup je i nema mozak.....

Nista tacnije nisi rekao..ovo srecem svakodnevno cim se pomene protein odma se pomislja na steroide i sranja...pa onda krece rasprava ovih sto nemaju masu jer ne znaju da je dobiju ishranom i pravim sumplementima kako su oni prirodni i razvijaju tijelo prirodno..

E ja ti sad pricam onako kako jeste i kako bi trebalo biti, a naravno da ima budala koji rade na drugoj strani krajnosti pa zaista pricaju po sat vremena, odmaraju se od vezbe po 10 minuta i ostanu u teretani 3 sata.....

To stoji, ali takvi su retki i obicno brzo nestanu iz teretane i nikada se ne vrate.....

A za ove sto se gledaju u ogledalo po meni je to plus samo a nikako minus ili mana....TO ZNACI DA SE BRINU O SVOM IZGLEDU I TELU A TO JE VRLINA....Po meni svi oni su BOLJI OD ONIH KOJI IH PLJUJU KAKO SE OGLEDAJU JER TI OSTALI NE BRINU O SVOM ZDRAVLJU A VOLELI BI DA IZGLEDAJU KAO OVI STO SE SAD OGLEDAJU , A NE MOGU DA SE OGLEDAJU KAO ONI JER IZ MOMENTA DOBIJU KOMPLEKSE ZBOG SVOG IZGLEDA I ONA POSTANU ISFRUSTRIRANI NA SEBE I ONDA IM NE OSTAJE NISTA DRUGO NEGO DA PLJUJU OVE KOJI SE GLEDAJU I NA TAJ NACIN PODSVESNO OPRAVDAJU TO STO VEOMA VEOMA LOSE IZGLEDAJU.[/QUOTE]

Ne mogu a da ne pretpostavim da ovo pointiras na mene? Samo da ti odma kazem da veoma veoma dobro izgledam..da rascistimo odma i nisam takva osoba da sam ljubomoran na bilo koga prije svega vjezbam i idem u teretanu ne samo zbog izgleda vec i zbog svog zdravlja itd. Ni u jednoj recenici nisam napisao da imam nesto protiv teretane.. al pojave se 3 .4 budale koje mogu da upropaste sve.

Back