Rekreativno izgradjena fizicka spremnost

starolecanin

Primećen član
Poruka
852
Cao svima! Otvaram ovu temu i nadam se da ne gresim, odnosno da nema slicne.

Naime, naslov mozda i nije bas najprikladniji ali objasnicu sta me zanima...

Poceo sam da se bavim jednom borilackom vestinom (u kojoj nismo gotovo nikada radili neke vezbe snage, konkretno) pre 8 godina, i tada sam i samostalno poceo da radim sklekove i trbusnjake, onako u danima izmedju treninga, i leti zgibove, par vrsta... Da skratim, sve do skora (pre 6 meseci) sam se bavio tom vestinom, sa jednom pauzom (u toku treniranja) od godinu dana (sto i nije vazno :) ). Nemam vise vremena za nju, zivot ide dalje, ali ja ne odustajem od sporta...

Treba mi neko sa foruma ko rekreativno radi vezbe, trci ponekad, hrani se maximalno dobro u skladu sa svojim mogucnostima i tako dalje, da mi pomogne...

Kupio sam bucice sa nesto tegova, znaci za opseg vezbi se ogranicavam na nju + sklekovi + trbusnjaci + vratilo (neka ljuljaska ili sl :) ). Hocu da se posvetim, koliko mogu, nekom recimo rekreativnom bodi bildingu. Treba mi pomoc oko takve vrste treniranja: da li da postujem princip pon, sre i pet ili mogu svaki dan da radim? Da, da kazem da znam podosta o vrstama vezbi i nihovom izvodjenju, to mi je blisko, ali nije mi blisko koliko telo mora da se odmara nakon treninga? Znam da nije isto raditi svaki dan po jednu grupu misica i u jednom danu vise, zbog odmora. Mene zanima kako da sa tim nacinom vezbanja koji sam spomenuo uspem da odrzim i mozda polako nadogradjujem svoje misice a da ne unistim organizam.

Citam po forumima koje kuda znaci muka mi od sumplemenata i tih hemija, covek ne moze nista procitati. Gde god neko pita ovako nesto, prva dva posta kao kazu nesto i onda se krene o kreatinu, whey-u i da ne nabrajam.
Da, kada sam vec spomenuo ishranu, oni sto su izbacili sve sto ne valja iz svog zivota i krenuli da zdravo zive i izgradjuju se, pitam ja njih da li ce moci tako do kraja zivota? Nisam sve do sada obracao paznju na to sto jedem, a sada cu pokusati da izbacim neke skroz nepotrebne stvari i ubacim ono sto mi se svidja a uz to je i zdravo. I naravno sve u mojim finansiskim mogucnostima. Ako me razumete, jescu vise ribe, ali cu nekada jesti i slanine, necu piti vise koka kolu ali cu nekada smazati neku milku i tako dalje, znaci pokusacu da u skladu sa svojim zivotom i onim sto volim korigujem ishranu.
Jos par stvari: imam jako brz metabolizam i navikao sam da jedem 100 puta po malo. Prosto se nekada cudim kako nisam deblji, a imam malo viska, nista pretrano... Dalje, prirodno imam zadnjicu i noge jake, znaci na njima se sam od sebe misic formira (pretera ga ali bukvalno) a na meni je samo da jedem, tako da mi vezbe za taj deo tela ne treba. Znam da i njih treba da radim zbog hormona, pa ako bas moram da bih jednostavno mozda ligamenti bili na "mestu" recite...

I pitanja: kako je najbolje da radim vezbe tj. kojim danima i koje grupe i koliko serija? Citam da je dekstroza dobra posle treninga, da li je neko koristio u ovakvim rekreativnim "slucajevima" i da li ce imati efekta uopste? I koliko i kada da ubacim trcanje?

Hvala svima na odgovoru unapred!

P.S. ako sam ispao smesan, nemojte se smejati, ja samo i dalje hocu da budem zdrav i lepo se osecam u svom telu ;)

Poslednja izmena:
Pa nisi ispao smesan.....Kakvi sve ljudi pisu a i kako pisu i lupetaju ti si jos i veoma racionalan....
Jedino sto se suplementacije tice malo gresis i u zabludi si ali ok, niko nije rekao da je to nuzno uzimati zbog neceg.....I ne ora...Ako ti je hrana bas jako dobra i kvalitetna....A i ako te ne zanima BB nego BV onda ti jos manje trebaju suplementi ali bi opet bilo bolje po tebe da ih uzimas.....TO JE HRANA ISTO...KAO MLEKO U PRAHU....KAO JAJA U PRAHU....KAO SURUTKA U TECNOM STANJU STO JE SAMO SE IZ NJE PROCESOM NEKIM TEHNOLOSKIM IZVUKU SVI HRANLJIVI DELOVI A MASNOCE BACE.....ETO TO JE PROTEIN.....INACE 99% SVIH STVARI KOJE MOZES DA KUPIS U PRODAVNICI JE NAPRAVLJEN0 - BILJA ILI ZIVOTINJSKA MAST + BRLI SECER + PROTEIN IZ SOJE ILI IZ SURUTKE (WHEY) TAKO DA HTEO NE HTEO TI TU "HEMIJU" VEC UZIMAS CEO ZIVOT KAO I MI SVI.....

Sve je to pregledano na VMA i odobreno da se prodaje u prodavnicama sportskim LEGALNO inace da ne valja ili da je "hemija" ne bi se smelo prodavati javno.....Zasto se kokain ili neki oblik steroida ne prodaje u prodavnici??? Zato sto je to "hemija" "droga" i stetno je po zdravlje, tj to nije HRANA ILI DODATAK HRANI.....

Sto se tice treninga i ishrane pisacu ti to je malo duza tema, cim nadjem slobodnog vremena....

Ali lepo sto neko iz sveta borilackih vestina se interesuje za fizicku pripremljenost, izgradnju misica i slicno....Obicno svi treniraju kao sivonje i misle da je to sve i sva, a retko ko obraca paznju na anabolizam (izgradnju) tela i misica a da spreci katabolizam (raspadanje) tela i misica.....Sportski borilacki rezultati su direktno vezani za ovo, sta vise ja mislim bar 85%......Zato inace i kaze se da je velika prednost ko ima 5kg tezine vise nego njegov protivnik......A zamislite da od 90kg od cega je 60 kila sala i 30 kila misica napravite gradju znaci isto i dalje imate 90kg na vagi ali kvalitet= 80kg misica cistih i 10kg sala a???? E to je vec totalno drugaciji covek koji je za 4 klase nadmocniji od ovog prvog opisanog......

Tezina na vagi kao tezina, "masa" ne znaci nista....NIJE BITAN KVANTITET NEKE MASE ILI TERETAN VEC NJEGOV KVALITET !!!!!

Za ostalo pisacu, strpi se malo, prve 2 nedelje radi svaki drugi dan sve vezbe za sve misice ali sa malim tezinama da naucis pravilne pokrete sto je najvaznije i pravilnu formu pokreta i disanje koje prati te pokrete......U danima kada ne radis vezbe i tegove i sl uzmi radi KARDIO TRENING ILI AEROBNI TRENING TJ TRCANJE SA 60% SNAGE voznju bicikla, preskakanje vijace.....45min do sat vremena laganog dzoginga je prava stvar za topljenje masnih naslaga ili - sala.!

Hvala ti na odg. Iskreno nadao sam se da ces se ti javiti, kao jedan od likova sa ovog foruma koji zna sta prica!

Nisam bas najjasnije izrazio svoj stav prema sumplementima. Kada sam rekao da mi je muka mislio sam na to da nema teme koja bi bila bez njih, uvek se nadje par likova da samo o tome trube pa oni koji imaju i nesto da kazu odustanu. Jasno je meni skroz sta je whey protein i znam da je mnogo bitna stvar, makar i ovde na nekom rekreativnom BB i nemam nista protiv toga. Jedino sto me "tera" od njih je njihova cena koju ne mogu da ispratim na duzi preiod :) Trenutno skupljam i za tegice za ovu moju bucicu, a dodatak je daleko od mene... Mozda bih i mogao da kupujem, ali kontam onda ne bih imao za ribu, musli i tako to sto mi zasiti stomak, ako me razumes...
Nije meni cilj da se "napucam ko zver", daleko od toga. I sada ja izgledam onako, malo iznad proseka, ali nista da se primeti da odudaram. Visok sam 188 i imam oko 90-95kg, nisam se dugo merio. Salo se ne vidi na meni kada se skinem, da bas upada u oci, nego izgledam kao krupan momak bez neke posebne definicije. Nemam nameru da se bavim manekenstvom :) tako da ne pisem ti kako izlgedam zbog toga, nego sa samo od prilike stvorite vi ovde sliku mene. Po meni ako neko ima misice koji se vide, izdefinisani su u granici normale, to prati neku snagu i kondiciju, koju ja hocu u sustini, a izgled ce sam po sebi doci, koji mi je pored svega i nebitan. Nadam se da sam u ovom delu bio jasan :)
Meni treba program koji ce za koju nedelju (samo da se malo vratim u kondiciju, a poceo sam) se zasnivati na vratilu, znaci zgibovi/sklekovi (vise vrsta) i eventualno brzo posle toga bucice da izvucem max iz sebe ili radim nesto sto ne mogu na vratilu...
Trbusnjake sam ranije radio svaki dan (sem nedeljom), i posle treninga i posle "mog treninga" a sada kontam da ce mi odvlaciti puno "hrane" ako radim svaki dan, nego bas posle onih kardio vezbi (uto, sre i sub na primer) da se razvalim od njih jer ih bas cenim i pored toga sto nose kicmu smatram ih osnovom svakog sportiste, nesto sto svako mora da ima jako!
Ako nekome ima nesto nejasno neka pita...
Voleo bih da ova tema i ostale koji je budu gledali i mene nauci da radimo vezbe van teretane, dizemo sopstvenu tezinu i uzivamo u svom telu i snazi ceo zivot.

Poslednja izmena:
Evo ovako :)
U zadnje vreme svasta sam citao po internetu, sto po forumima sto po sajtovima o zdravoj hrani. Nisam pokusao da nadjem neki program po kojem bih radio jer svi se gotovo zasnivaju na radu u teretani a to je bas ono sto ja nemam, nego znaci pod, bucice i vratilo, a i kontam da su reklamnog karaktera. Ne zelim da osporim njihove rezultate koji su verovatno takvi kako kazu, ali ne kazu sta ce se desiti kada se prestane raditi po toj "liniji"... No, nisam o tome hteo da pisem...
Krenucu ovako, mozda ne valja ali bolje i ovo nego nista...
Ponedeljak: kontam da radim grudi i biceps, i to ovako (opeostite sto ne znam prave nazive vezbi):
Grudi - 2 vrste sklekova + sklekovi sa stolicama na propadanje (ako razumete), razvlacenje sa bucicom (legnem na klupu pa vertikalno dizem i spustam ruku, sto vise ispruzenu)
Biceps - sedeci sa tricepsima naslonjenim na unutrasnji deo butine, iz stojeceg stava tako da drzim bucicu kao da sam uhvatio striptih sipku :) + kada se malo vratim u formu upadaju zgibovi
Utorak: trcanje, jedno sat vremena, i posle njega odmah trbusnjaci i donji deo ledja, sto vise kombinacija
Sreda: triceps i ramena
Triceps - delta sklekovi, propadanja tako sto se uhvatim za kraj neceg stabilnog i dignem noge u visini rukohvata, dignem bucice kao da pozravljam Hitlera :) i zabacujem iza glave + proradanja kada dodje vreme
Ramena - podizanje bucice ispred sebe sa ispruzenom rukom, podizanje bucice sa strane sa uspruzenom rukom, podizanje bucice iznad sebe (slicno kosom bencu samo uspravno)
Cetvrtak: kao i utorak
Petak - Ledja
Ledja - par sitnih vezbica da ne kuckam sada, u glavnom kada dodje vreme vratilo i propadanja iz stoja na rukama
Vec jedno vreme radim ovako i polako mi se vraca snaga. Nisam jos posetio neko vratilo da probam, sacekacu jos malo.
Subota: kao i utorak i cetvrtak.
Za ishranu da ne smaram vise, ima i suvise tema i postova za to, odnosno za procitati, u glavnom pre podne UH, posle podne proteini.
Voleo bih jos samo kada bih imao novaca da uzmem neki whey cisto posle treninga da popijem, da bar nesto zasigurno ode u misice, ali otom-potom...

Ima li neko da kaze nesto, posavetuje me za ovo sto sam napisao?
Hvala unapred! Kuckamo se!

Edit: da da ne zaboravim, svaku vezbu radim po 3 serije po 8-10 ponavljanja.

Poslednja izmena:
Citam svasta ali izgleda ne dovoljno :/

Zanima me nesto pa molim za pomoc: kada ujutru idem na trcanje, kako sa se hranim u ostatku dana i odmah nakon trcanja, odnosno cega vise da unosim, proteina ili UH? Moram malo cisto zbog zdravlja podici odnosno vratiti kondiciju a ne bih hteo da mi se to negativno odrazi na misicnu masu, bar ne preterano sa obzirom da mora bar malo...

Hvala unapred!

Hoćeš da zaštitiš mišić, onda se zapitaš od čega su mišići sastavljeni. :) Od proteina, tj. aminokiselina. Dakle, šta ti onda ovom logikom treba? Treba ti pojačan unos proteina. Koliko? Tu se može precizirati i reći oko 2g po kilogramu telesne mase.

Koliko uglj. hidrata? E, tu se ne može precizirati. Čovek će teško, teško uspeti da unese višak proteina koji će onda otići u masne depoe, ali će zato vrlo lako preterati sa hidratima i eto problema. Zato je količina u.h. vrlo individualna od osobe do osobe(zavisi od tipa telesne građe, brzine metabolizma, dnevnih aktivnosti...). Moraš se "igrati" sa njihovim unosom, tj. moraš naći količinu koja ti odgovara. Kada to otkriješ, možeš početi i sa rotacijom uglj. hidrata, ali o tome drugom prilikom ili pronađi na net-u. ;)

Hvala jos jednom!
Jasno je meni da mi trebaju proteini, ali sam samo mislio na to da napravim razliku (u skladu sa mogucnostima) izmedju dana kada radim vezbe i dana kada trcim... Mislio sam da ce posle trcanja biti dobro da uzmem malo vise UH da "povratim snagu", na to sam mislio...
Voleo bih da imam uslove za max ishranu jer kontam da bih sa tim uspeo da "izvezbam" i izgradim sebe do granica koje zamisljam bez nekih posebnih sumplemenata, a mozda bih i njih uzimao, cisto da probam... Imam brz metabolizam, onako bas. Evo danas se "zdravo hranim" i jeo sam mali milion puta, znam da ne valja ali znaci he3es ti sve kada sam gladan... Znam nekada da posecujem sanitarni cvor i po 3 puta na dan, toliko brzo varim... Kao sto sam rekao ranije, trenirao sam redovno i onda naglo prestao, malo nabacio viskova (posle 9 meseci) ali kontam da te viskove samo ja vidim i smetaju mi... Toga hocu da se resim i pojacam misice ali to ce doci tek sa uslovima tako da sada sakupljam informacije i trudim se najbolje sto mogu da se hranim i treniram... Kada sam poceo da citam sva ta cuda o ishrani i ostalome, pa se setim 4 godine zivota u interantu, pa onda "faks-ovski" brzi sendvici, pivo, kojekakve mesine i da ne spominjem, pomislim da je Arnold mala maca za mene :) Sta sam sve radio organizmu i pored toga svega imam neku figuru... Smaram jel da :) Necu vise :)

Hvala jos jednom na odg!

Kada kažem "proteini", ne mislim konkretno na suplemente. Mislim na ukupan unos proteina(bilo da su iz čvrste hrane ili kombinacija sa wheyom). ;)

Ne treba ti bukvalno, kako ti reče, "max ishrana" - dovoljno je za početak da je malo koriguješ i trudiš se da je vremenom što više središ. Ne pravi nagle rezove i izmene ni u čemu.

Evo ovako, treba mi opet savet vas forumskih drugara koji znate daleko vise od mene u ovoj oblasti...
Ovo vremena sam malo proveo eksperimentisuci sa ishranom i vezbama i malo sam u zabuni... Naime...
Kao sto sam rekao gore, bavio sam se sportom i nisam imao masnih naslaga kao danas, tj imao sam ali jako malo... Za vreme pauze sam se "natovio" malo i resio nesto da radim... E sada, bio sam poceo da se hranim onako kako treba za ono sto hocu, zdrava hrana, unos svega kada sta treba i da ne duzim, treninzi 3 puta nedeljno, 2 dana trcanje... Poceo je salo da se malo topi i onda je stalo, a misici su mi se vratili na "velicinu" za vreme treniranja i to jako brzo i tup, nema dalje... Onda sam prestao da treniram i nastavio da jedem zdravo. Nabacio opet stare zalihe i misici "splasnuli", ok to je nekako bilo ocekivano. Nastavim da treniram ali ovaj put 5-6 puta nedeljno i ni pomaka, hrana i dalje ok. Smorim se i nastavim da jedem kad mi sta dodje, sa akcentom na sto vise proteina i dobre hrane ali i sa dosta smeca. Vrate mi se misici (ne salo, "debljina" koze mi je ostajala ista sa tendencijom opadanja) i cak pocnu da rastu a salce polako pocne da se gubi, i kao svidi mi se. Smanjim treninge na 3 puta nedeljno i tup nema nikuda, sve stoji. Onda prestanem opet skroz sve, splasnu misici i sve ostalo stoji.
Moje je pitanje: izgleda da mi odgovara da jedem kako sta mogu, nista strogo i da treniram skoro svaki dan (sto u glavnom nikako ne valja), pa me brine koliko je to ok odnosno da li znate nekoga da mu je ovako bilo a da je bio na kontrolisanoj ishrani i uspeo da skine salo odnosno izbaci masnocu iz tela?
Sada ce te pomisliti kao sam ja uspeo da vidim sve ove rezultate za ovako kratko vreme... Verujte mi da sam video, da li je genetika ili sta vec ali sam video... Kada i to zlo salo nabacujem ide mi svukuda po telu, tako da sve se mislim da je ono zasluzno za moj "relativno dobar" izgled koji mi znaci samo je imam vecu glavu nego ostatak populacije (nije smesno :) ) odnosno nisam sirokih ramena, pa kada bih skinuo salo (sto prvenstveno i samo zbog toga hocu zbog zdravlja) verovatno bih izgledao dosta manje zbog te glavudze...
Skoro sam bio na selu i radio malo u sumi, sekao i vukao drva, i nije da se hvalim ali tamo je bilo dosta krupnijih ljudi od mene koji to rade ali ja sam znao vise da "povucem" od njih i da na kraju dana budem odnorniji od njih.Rekao sam ovo ako se neko razume da sklopi genetiku i nacin vezbanja mozda ce pomoci, ako ima veze...
Hvala svima unapred na pomoci!

Edit: i da zaboravio sam nesto: trcanje mi skida salo ali i misice na neku granicu i tu stane, znaci koliko god radio i trudio se, gubim salo ali i misice do neke granice i tu stane i nece nikuda koliko god jeo, pravilno ili nepravilno... Sta i sa tim da radim?
Konfuzija...

Poslednja izmena:
Evo ovako, treba mi opet savet vas forumskih drugara koji znate daleko vise od mene u ovoj oblasti...
Ovo vremena sam malo proveo eksperimentisuci sa ishranom i vezbama i malo sam u zabuni... Naime...
Kao sto sam rekao gore, bavio sam se sportom i nisam imao masnih naslaga kao danas, tj imao sam ali jako malo... Za vreme pauze sam se "natovio" malo i resio nesto da radim... E sada, bio sam poceo da se hranim onako kako treba za ono sto hocu, zdrava hrana, unos svega kada sta treba i da ne duzim, treninzi 3 puta nedeljno, 2 dana trcanje... Poceo je salo da se malo topi i onda je stalo, a misici su mi se vratili na "velicinu" za vreme treniranja i to jako brzo i tup, nema dalje... Onda sam prestao da treniram i nastavio da jedem zdravo. Nabacio opet stare zalihe i misici "splasnuli", ok to je nekako bilo ocekivano. Nastavim da treniram ali ovaj put 5-6 puta nedeljno i ni pomaka, hrana i dalje ok. Smorim se i nastavim da jedem kad mi sta dodje, sa akcentom na sto vise proteina i dobre hrane ali i sa dosta smeca. Vrate mi se misici (ne salo, "debljina" koze mi je ostajala ista sa tendencijom opadanja) i cak pocnu da rastu a salce polako pocne da se gubi, i kao svidi mi se. Smanjim treninge na 3 puta nedeljno i tup nema nikuda, sve stoji. Onda prestanem opet skroz sve, splasnu misici i sve ostalo stoji.
Moje je pitanje: izgleda da mi odgovara da jedem kako sta mogu, nista strogo i da treniram skoro svaki dan (sto u glavnom nikako ne valja), pa me brine koliko je to ok odnosno da li znate nekoga da mu je ovako bilo a da je bio na kontrolisanoj ishrani i uspeo da skine salo odnosno izbaci masnocu iz tela?
Sada ce te pomisliti kao sam ja uspeo da vidim sve ove rezultate za ovako kratko vreme... Verujte mi da sam video, da li je genetika ili sta vec ali sam video... Kada i to zlo salo nabacujem ide mi svukuda po telu, tako da sve se mislim da je ono zasluzno za moj "relativno dobar" izgled koji mi znaci samo je imam vecu glavu nego ostatak populacije (nije smesno :) ) odnosno nisam sirokih ramena, pa kada bih skinuo salo (sto prvenstveno i samo zbog toga hocu zbog zdravlja) verovatno bih izgledao dosta manje zbog te glavudze...
Skoro sam bio na selu i radio malo u sumi, sekao i vukao drva, i nije da se hvalim ali tamo je bilo dosta krupnijih ljudi od mene koji to rade ali ja sam znao vise da "povucem" od njih i da na kraju dana budem odnorniji od njih.Rekao sam ovo ako se neko razume da sklopi genetiku i nacin vezbanja mozda ce pomoci, ako ima veze...
Hvala svima unapred na pomoci!

Edit: i da zaboravio sam nesto: trcanje mi skida salo ali i misice na neku granicu i tu stane, znaci koliko god radio i trudio se, gubim salo ali i misice do neke granice i tu stane i nece nikuda koliko god jeo, pravilno ili nepravilno... Sta i sa tim da radim?
Konfuzija...

Možeš li za početak da napišeš ishranu za OFF i ON dane. Pa da krenemo odatle, to je prvo.
Znači ono:
I obrok (vreme): to i to toliko grama,
II obrok (vreme): to i to toliko grama...
i tako koliko imaš obroka.

Nisam iskreno racunao koliko sam cega jeo na grame, to mi je zadatak koji cu sebi dati uskoro samo da se sredim malo sa zivotom. Znam da je onga glupo sve gore sto sam napisao i da gubi smisao svaka diskusija, ali sam isao logikom ako sam ranije jeo sve i svasta i nisam imao salceta, samo sam se odrekao smeca i nastavio da jedem. Od malena jedem po 5-6 puta (nekada i vise) dnevno po malo, kada ubijem glad prestanem, znaci nije bilo prejedavanja. Sve gore sto sam napisao i pitao je u cilju da li je moguce da sa zdravom hranom stagniram a sa smecem napredujem, to mi nije nikako jasno. A sve mislim da ce mi postati jasno kada pocnem da racunam koliko i sta jedem na g ali za to mi trebaju uslovi koje trenutno nemam. Hocu reci da li postoji mogucnost da i pored racunjanja na g i sve da bude sredjeno da sporije napredujem nego da jedem sta stignem? Ne verujem da ovako nesto pitam ali moram...

Nisam iskreno racunao koliko sam cega jeo na grame, to mi je zadatak koji cu sebi dati uskoro samo da se sredim malo sa zivotom. Znam da je onga glupo sve gore sto sam napisao i da gubi smisao svaka diskusija, ali sam isao logikom ako sam ranije jeo sve i svasta i nisam imao salceta, samo sam se odrekao smeca i nastavio da jedem. Od malena jedem po 5-6 puta (nekada i vise) dnevno po malo, kada ubijem glad prestanem, znaci nije bilo prejedavanja. Sve gore sto sam napisao i pitao je u cilju da li je moguce da sa zdravom hranom stagniram a sa smecem napredujem, to mi nije nikako jasno. A sve mislim da ce mi postati jasno kada pocnem da racunam koliko i sta jedem na g ali za to mi trebaju uslovi koje trenutno nemam. Hocu reci da li postoji mogucnost da i pored racunjanja na g i sve da bude sredjeno da sporije napredujem nego da jedem sta stignem? Ne verujem da ovako nesto pitam ali moram...

Pa vidi, ne moraš da računaš unos kcal, ali je dosta bitno da se vidi koliko, kojih i kada unosiš UH. P i M se lako srede. Vitamine, minerale tj mikronutritijente, uklapamo kroz povrće eventualno neki sups, ako su težei treninzi u pitanju.

Zdravom hranom, se hraniš zdravo ali je pitanje da li unosiš dovoljno MakroN...
Kada budeš jednom izmerio porcije, videćeš koliko je jeftinije i efektnije da se hraniš na taj način. Jer ti po obroku treba 150g-200g mesa tj 25-35g proteina to je ono što je najskuplje, M i UH se lako nabavljaju.

Možda uskoro dođe vreme da ću moći sebi da priuštim i neku sumplementaciju. U obzir dolaze samo whey, možda neki visokoproteinski gainer i nešto što liči na ova dva proizvoda a ja nisam upućen (aminokiseline možda?). Uzimao bih i danima kada treniram odmah posle treninga i pred spavanje, a u danim kada ne treniram recimo pred spavanje. Novčano sam preograničen za neke veće doze a i iskreno mislim da bi bilo bacanje para za moje treninge sa bučicama i ostalim sopstvenotežinskodizajućim vežbama. Treba mi dodatak da bar ne mislim da radim u prazno, čist mišić. Koji whey je dobar odnos cene i kvaliteta, odnosno da li je bolje da kupim više wheya sa manje % proteina ili manje wheya sa većim% na mesečnom nivou a da uz to nemaju uf u sebi odnosno što manje?
Hvala svima na odg.

Možda uskoro dođe vreme da ću moći sebi da priuštim i neku sumplementaciju. U obzir dolaze samo whey, možda neki visokoproteinski gainer i nešto što liči na ova dva proizvoda a ja nisam upućen (aminokiseline možda?). Uzimao bih i danima kada treniram odmah posle treninga i pred spavanje, a u danim kada ne treniram recimo pred spavanje. Novčano sam preograničen za neke veće doze a i iskreno mislim da bi bilo bacanje para za moje treninge sa bučicama i ostalim sopstvenotežinskodizajućim vežbama. Treba mi dodatak da bar ne mislim da radim u prazno, čist mišić. Koji whey je dobar odnos cene i kvaliteta, odnosno da li je bolje da kupim više wheya sa manje % proteina ili manje wheya sa većim% na mesečnom nivou a da uz to nemaju uf u sebi odnosno što manje?
Hvala svima na odg.

Kupi sto jeftiniji whey a sto vise da imas...Nisi ti pro pa da ti znaci da li je vaj ili onaj....Od jedne kutije 2 nista ne znaci, a kinta znaci....

Moj predlog Nutrabolics hyper whey - dobra cena : kilaza....

ukus prelep....

Jos bolje je cena/ono sto dobijes - nutrabolics mass fusion - kvalitetni gejner a(a ne smece gejner) sa 47 gr prot po dozi (doza=3 merice) Pije se 2 puta dnevno, a ima 7,26 kila za 6800 tako nesto...

Kupi sto jeftiniji whey a sto vise da imas...Nisi ti pro pa da ti znaci da li je vaj ili onaj....Od jedne kutije 2 nista ne znaci, a kinta znaci....

Moj predlog Nutrabolics hyper whey - dobra cena : kilaza....

ukus prelep....

Jos bolje je cena/ono sto dobijes - nutrabolics mass fusion - kvalitetni gejner a(a ne smece gejner) sa 47 gr prot po dozi (doza=3 merice) Pije se 2 puta dnevno, a ima 7,26 kila za 6800 tako nesto...

Bru Zli citao sam i prije tvoje postove.. slazem se sa svima i tvojim misljenjem i teretani i dodacima za trening al me ubija znatizelja koliko ti mozes da uradis propadanja i zgibova? sto se tice mojeg iskustva iz teretane nista dobro..gomila budala
koja izmedju serija stoje pred ogledalom ili pricaju okolo i setaju niko se ne posveti treningu jer iskljucivo to rade zbog fizickog izgleda i zbog kurcenja..nemam nista protiv teretane same ko hoce da se posveti treningu..najbolje da sam odredis sta ti odgovara jer svako ima drugaciju pricu a svaciji organizam je drugaciji.

Nije mi namjera da vrijedjam nikoga..samo moje misljenje.

pa ima jeduno razlike u ukusu,neki su ukusniji od drugih recimo.ja imam dymetize elite whey od 4kg pakovanje sumsko voce recimo i pored preporuka nisam impresioniran ukusom,dok sam nekada davno bio zadovoljan ukusom bio-techovog ulta whey-a

Isto i ja! I ja nisam impresioniran njime da ne kazem da je pomoalo i groznjikav kada je vec kutija pri kraju pa ti se pomalko i zgadi.... Ali bi zato Scitec proffesional seriju - coko-kokos i kafe moka mogao da pijem godinama i uvek je prelep i vuce te da popijes jos....

Trenutno od ovih jeftinijih meni je Nutrabolics extra ukus, bas se nisam nadao da je tako dobar....

p.s.Moze li se preko tebe naruciti neki suplement Cobi iz Olimpa a da je nize cene nego u Pansportu , tj da je nizi od 10% nize cene od cene u Pansportu? Verovatno u Olimpu imas neki popust...

Back