AristotelSRB
Aktivan član
- Poruka
- 1.362
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koji su vaši rekordi u učenju ili čitanju knjiga, koliko ste znali sati da provedete za knjigom...
Oko čega se ti zanimaš, o dovraga -.-
pretpostavljam da želiš da vidiš odgovore drugih pa onda da se sam kurčiš kako si ti čitao/učio 38207502835h sati u cugu
Kako god, sve umereno radim al imam normu, tako da dnevno po 3-4 sata čitanja kao standard. ne odjednom, naravno. Učenje ne računam, to po potrebi. Al' standard čitanja mi je oko 120 stranica prosečno na dan, otprilike.
Ni ne valja, jer mozak bolje radi uz odmor, svejedno na svaka 3 minuta pažnja automatski skreće u stranu. A sve preko 40 min učenja je glupost jer se izgubi dosta informacija, pa je najbolje praviti pauze.
A sve preko 40 min učenja je glupost jer se izgubi dosta informacija, pa je najbolje praviti pauze.
Pa naravno da ne ide, ipak nisi toliki genije koliki tripuješ da jesiPa kolike treba praviti pauze kad učiš 30 min.
Ja inače pokušavam da udjem u ovaj teslin sistem učim 4 sata, spavam 20 min, i tako cijeli dan, al mi ne ide...
Ne tripujem, ali to je moguće, jer bilo ih je prije mene koji su to radili, jednom od njih je juče bila sedma decenija od smrti, protogora nam kaže: ''Čovjek je mjerilo svih stvari, one koje jesu da jesu, a one koje nisu da nisu''.
Šta je.deš govna bre više, e?![]()
Pa kolike treba praviti pauze kad učiš 30 min.
Ja inače pokušavam da udjem u ovaj teslin sistem učim 4 sata, spavam 20 min, i tako cijeli dan, al mi ne ide...
Inače, nije isto čitati odredjen broj sati i učiti odredjen broj sati. To je nemoguće izjednačavati (osim ako osoba ne uči sve jednim čitanjem, ali koliko je takvih?) Učenje zahteva veću misaonu stimulaciju, a čitanje nekog rendom teksta bez pamćenja i ne toliku. Pozdrav
Ima sistem po kojem se uči 4 sata, a spava 20 minuta, radi se o tome da naš mozak prelazi odma u REM fazu tj. kada nas skoro ništa ne može probuditi.
To je veoma teško jer treba lavovska volja, ali onaj koji hoće taj i može, ja da sam genije ja bih to uspio, ali očito nisam. Bio je jedan čovjek koji je to praktikovao godinu dana, kasnije je prestao a kada su ga pitali zašto je prestao, on je rekao da nije znao šta će da sa slobodnim vremenom. Zaista je tako, ali to se može promjeniti i to je stvar navike, jer ipak san i smrt su brat i sestra.
kol'ko ja znam tesla je nešto kao učio dok spava, misim u snu.
Nije on učio dok spava, nego je o nekim problemima mislio dok spava.