Rekonstrukcija Trga Republike

Radnici skidaju asfalt u Vasinoj ulici

Iako je zvanično rekonstrukcija Trga republike završena, ako izuzmemo popravke kocki na kolovozu koje još traju, sugrađane je iznenadila činjenica da radnici već nekoliko dana skidaju asfalt u Vasinoj ulici.

Osim što su za vreme trajanja obimnih i dugih radova u toj ulici izvođači radova samo zakrpili rupe na asfaltu, ova odluka je čudnija tim pre što je pre manje od sedmice završeno ucrtavanje i pešačkih prelaza i biciklističkih staza na tom potezu.
Beograđani su nezadovoljstvo iskalili na društvenim mrežama gde su izrazili sumnju „da se neko razbacuje novcem građana“. Jer, u vreme rekonstrukcije asfalt je prepravljan zakrpama i po desetak metara površine, a sada je naprasno, bez najave, odlučeno da se asfalt zameni novim. Kako sugrađani komentarišu, neko u gradskoj vlasti „nije najbolje isplanirao radove“, a u prilog toj tezi ide i činjenica da je do pre par dana iscrtavana takozvana „horizontalna signalizacija“. To samo ukazuje da je odluka o stavljanju novog asfalta doneta ovih dana, a građani s pravom pitaju zašto isti posao nije planiran i urađen dok je trajala rekonstrukcija Trga.
Iako nije bio plan da se otvori za saobraćaj posle rekonstrukcije Trga republike, radovi na ovoj deonici su završeni ranije i saobraćaj je pušten u Vasinoj ulici. Međutim, sa početkom prepravljanja radova na Trgu republike, počela je i ponovna rekonstrukcija na potezu do Studentskog trga, bez ikakve najave nadležnih gradskih institucija i izvođača radova. Poznato je da su izvođači radova u prvoj fazi rekonstrukcije krpili asfalt više puta i obnavljali boju pešačkih prelaza i traka za bicikliste, što je budilo sumnju Beograđana da je ova ulica urađena loše, uprkos završetku radova pre planiranog roka. Sada je aktuelna „rekonstrukcija rekonstrukcije“, što potvrđuje da prvobitni radovi nisu urađeni kako treba i da je to glavni razlog ponovnih radova u centru grada.
Trenutno ne postoje informacije zašto je „stari“ asfalt skinut i zašto se postavlja novi, a građani na društvenim mrežama sumnjaju da se neko razbacuje njihovim novcem.
vasina-ulica.jpg
 

Od 50tog minuta 20 minuta brutalne prozivke zbog radova na trgu.
Poplava na trgu, ljudi prelaze preko paleta, majke sa bebama u kolicima, saobracaj zatvoren, ali semafor radi.
Sator hasanage na sred trga koji blokira pogled na muzej.
Totalni raspad sistema.
 
Moze biti zato sto to niko ne zna da radi. Ako se dobro secam gledao sam neku emisiju gde se valjda samo jos jedna porodica bavi kaldrmisanjem na ovim prostorima.

Koliko godina je cekao parking ispod Mostara na ponovno kaldrmisanje. Djilas ga je kaldrmisao. Onda sns rasturio zbog stavljanja cevi. I onda je bar 2 godine, ako ne i duze samo stajao tako razrusen i cekao da ga ponovo kaldrmisu.

Tako da ima neke logike.
 
А што не ставише обичну калдрму?
Ваљда је јефтина... па је и провизија мала.

Да неким чудом имамо сурову финансијску контролу, као што немамо, мислим да би се сви послови нормално обављали јер нико не би могао да краде. Само док смо у оваквом брлогу постоје услови за овакво пословање.
 
Moze biti zato sto to niko ne zna da radi. Ako se dobro secam gledao sam neku emisiju gde se valjda samo jos jedna porodica bavi kaldrmisanjem na ovim prostorima.

Koliko godina je cekao parking ispod Mostara na ponovno kaldrmisanje. Djilas ga je kaldrmisao. Onda sns rasturio zbog stavljanja cevi. I onda je bar 2 godine, ako ne i duze samo stajao tako razrusen i cekao da ga ponovo kaldrmisu.

Tako da ima neke logike.
Pa naravno kao i svaki drugi zanat sto je zamro nema to veze s parama
 
ko sme neka gleda na fesju skidanje pobednika sa kalemegdana...
juce su pritiscima naterali gorana markovica da se pojavi sa svim gradskim sljamom u bdp povodom priznanju za oca i majku...olos koji tapse koji nema pojma o umetnosti i kulturi koga i podrzava samo kum nenormalnog laza ristovski naguzio se u prvi red i tapsu cerekajuci se kao mandrili
 
jao majko mila :roll: kud uopšte dođoh ovde da čitam šta ima...sama sebi se činim relativno normalnom dok radim ono što znam i dok ne zevam levo i desno oko sebe bez potrebe.
čim pogledam levo ili desno van ovog, muka mi.
izgleda da su se dozvali pameti pa na trgu konacno prave novu podlogu za nove kocke koje nece jel da nista kostaju vec je sve dzabe...saobracaj naravno u totalnom haosu.. rekoh da se ne vredi nervirati tako ce biti dokle god ove dileje rade bilo sta cega se dovate, sledeci ce popravljati
 

Back
Top