freak tb clan
Ističe se
- Poruka
- 2.372
Neka mi dozvole godinu dana u ministarskoj fotelji, pa ću od Srbije da napravim Svilajnac.
Dobrivoje Budimirović Bidža, direktor škole, predsednik Opštine Svilajnac i narodni poslanik, Duga, 27. februar - 12. mart 1993.
Ja uhapšena?! Moj komentar je - ha, ha, ha! Ne pada mi na pamet ni na službeni put da idem. Želim da se izdignem iznad cele ove situacije. Ja sam osoba koja ne beži pred problemima, nego ih izdržava i rešava. Ovakve glasine pronose oni koji žele kraj ove Srbije, a ima ih oko 30 odsto ovde... Beograd je najmanje srpski grad i zna se ko takve glasine širi i želi da uništi Srbiju.
Dafina Milanović, privatna bankarka, Borba, 10. mart 1993.
Bezbednosti nema jer su nam se neprijatelji uvukli ovde.
Željko Ražnatović Arkan, narodni poslanik, u Narodnoj skupštini Srbije, 18. mart 1993.
Decu ne možemo vaspitavati u duhu kosmopolitizma, nego patriotizma i ljubavi prema otadžbini. Veliku ideologiju treba uglaviti u te male glave.
Prof. dr Danilo Ž. Marković, ministar prosvete i potpredsednik Vlade Srbije, u govoru direktorima banatskih škola, Borba, 19. mart 1993.
A što se tiče Turaka, mi mislimo da pokrenemo nacionalno buđenje maloazijskih naroda Bitljana, Ličana (Likijaca), Ljuđana (Liđana), Frigijaca, Kurda (govore varijantom starosrpskog jezika), a Turke ćemo iseliti u srednju Aziju, odakle su i došli kao turkmensko pleme - barem se tamo govori Turski.
Milić od Mačve, slikar, predsednik Sabora pravoslavne sloge i predsednik Društva srpsko-bugarskog prijateljstva, Večernje novosti, 27. mart 1993.
Ništa ja nisam osvojio u ovom ratu. Samo sam oslobodio ono što je oduvek bilo srpsko, iako još ni izbliza nisam oslobodio sve što je srpsko. Zadar je pretežno srpski grad... I Trst je stari srpski grad.
General Ratko Mladić, komandant Vojske RS, Duga, 10-23. april 1993.
Razgovor bogougodni
Novinar kubanske agencije Prensa latina pita:
Iako se o tome javno ne govori, pogotovu u trenutnim okolnostima u kojima se nalazi vaša zemlja, ali recite: da li ima istine u glasinama da Jugoslavija poseduje tajno nuklearno oružje, koje je, navodno, nedavno isprobano?
A ministar odbrane SRJ Pavle Bulatović odgovara:
Svaka zemlja ima svoje tajne na tom planu, naročito kada se smatra ugroženom. Moj odgovor je sledeći: ne želimo da iko proba ili pokuša da proba naše oružje. Mnogi su to probali tokom vekova, ali nisu bili naročito uspešni u tome.
Duga, 24. april 1993.
Građanski rat u Bosni i Hercegovini traje već 70-80 godina... traje vekovima.
Dr Radovan Karadžić, predsednik RS, NTV Studio B, 24. april 1993.
Amerikanci samo blefiraju.
Miroslav Toholj, ministar informisanja RS, Politika, 6. maj 1993.
Mi nismo protiv cijelog svijeta, cijeli svijet je protiv nas.
Dr Radovan Karadžić, predsednik RS, NTV Studio B, 7. maj 1993.
Lazarev plan je važniji od Ovenovog i konačno čitava naša istorija je samo i jedino neprekidna kosovska bitka za večni život i vaskrsenje kroz plemenitu žrtvu za svoje potomstvo.
Dragoslav Bokan, predsednik Srpskog otadžbinskog saveza, Politika, 8. maj 1993.
Samo malo ljudi danas može da shvati naš trenutak življenja. Svi znamo našu prošlost, ja vidim budućnost. Naši naslednici će se ponositi nama. Budite srećni što pripadate ovoj zemlji. Što imate Miloševića, Arkana, Džajića. Vi ste večni.
Vladimir Cvetković, direktor "Crvene zvezde" i ministar u Vladi Srbije, na proslavi Kluba, Večernje novosti, 17. maj 1993.
Možda Dobrica Ćosić nije rođen za političara. Ali je sigurno rođen za pisca. Za jednog čoveka je to mnogo, za narod kome pripada taj čovek takođe je mnogo.
Prof. dr Mirjana Marković, Duga, 22. maj 1993.
(Ćosić je 31. maja smenjen s mesta predsednika SRJ)
Srbi su najstariji narod na Balkanu i u Evropi, a srpski jezik pramajka jezika sviju Indoevropljana. Lagali su vas u školi da smo se u 7. veku posle Hrista doselili ovde. Mi smo autohton, izvorni narod balkanskog Izvornika i Istočnika, i od nas su nastali mnogi narodi u Evropi, a kao poslednji Hrvati i muslimani, što je dokaz da govore jezikom naših srpskih matera. Vi u jednoj ruci držite gruntovničku tapiju tih pradrevnih imanja naših sve-predaka, a u drugoj ruci pušku, i niko vam ne može oteti te dragocenosti, sem ako se ne prevarite i sami ih ne pružite... Što srpska muška mišica odbrani puškom i herojstvom, to će umetnici da proslave u svojim delima.
Milić od Mačve, Javnost, 22. maj 1993.
Ja sam po prirodi optimista. Biće bolje, jer ne može da bude gore.
Vladislav Jovanović, potpredsednik Vlade SRJ, RTS, 1. jun 1993.
Svi su, naravno, primetili da je mnogo pesnika u politici... Ako se svi budu posvetili političkom radu, ko će pisati pesme; jedno vreme ostaće bez literature.
Dr Mira Marković, profesor univerziteta i lider SK-PJ, Duga, 18. jun 1993.
Živela smrt, koja je vaskrsenje, i dole sa životom koji je večna smrt!
Dragoslav Bokan, Naše ideje, jun 1993.
Za mog muža ideologija nikada nije bila ono što je bila za mene.
Dr Mira Marković, Žena, 26. jul 1993.
Koštunica je sjajan.
Dr Biljana Plavšić, potpredsednica RS, Borba, 27. jul 1993.
Međunarodna zajednica će izgubiti meč sa mnom.
General Ratko Mladić, Borba, 7-8. avgust 1993.
Do uvođenja embarga bio sam niko i ništa.
Jedan diler, NIN, 13. avgust 1993.
Osnovni uzrok bede u Srbiji je ogromna količina novca kojim građani raspolažu.
Dr Borisav Jović, potpredsednik SPS, govor u Topoli, 3. septembar 1993.
U bukvaru koji su 1993. izdali "Zavod za udžbenike", Beograd i novosadski "Zavod za udžbenike", autora Vuka Milatovića i Anastasija Ivkovića, pominju se tipična muslimanska imena: Emina, Omer, Merima. Na taj način se kod najmlađih Srba rađa sasvim isti odnos prema ovoj vrsti imena kao prema imenima kakva su: Rastko, Sava, Nemanja, Uroš, Miloš...
Dr Miroljub Jevtić, Javnost, Sarajevo, 11. septembar 1993.
Život je kratak, a ja to znam najbolje, radio sam na groblju.
Tomislav Nikolić, šef poslaničke grupe SRS u Narodnoj skupštini Srbije, 7. oktobar 1993.
Ako se moje mišljenje poklopi sa nekim političkim događajima, ja to doživljavam kao podršku, kao priznanje. Nisam ja ni u kakvoj vezi sa bilo kojim centrom odlučivanja u tom smislu.
Prof. dr Mira Marković, Borba, 18. oktobar 1993.
Mi smo, bre, volovi! Nama treba lider.
Toma Fila, advokat, predsednik Advokatske komore Jugoslavije, Duga, 23. oktobar 1993.
Što se tiče ljevice i desnice, HDZ u cjelini mora biti najljeviji kad je riječ o socijalnim pitanjima, a najdesniji kad je riječ o hrvatskim državotvornim pitanjima. Neki to ne shvaćaju.
Dr Franjo Tuđman, predsjednik Republike Hrvatske, Danas, 26. listopada 1993.
Na Glavnom odboru možemo doneti odluku da idemo na izbore, da ne idemo na izbore, ili nešto treće.
Prof. dr Dragoljub Mićunović, predsednik Demokratske stranke, "Intervju gledalaca", NTV Studio B, 28. oktobar 1993.
Ja sam siguran da se naša pozicija iz dana u dan poboljšava.
Slobodan Milošević, predsednik Republike Srbije, u razgovoru sa urednicima 9 medija, RTS, 3. novembar 1993.
Mi sve možemo da pobedimo, i svet.
Željko Ražnatović Arkan, komandant "tigrova", narodni poslanik i predsednik SSJ, RTS, 3. novembar 1993.
Ulazimo u GSB totalno naredbodavno.
Mr Nebojša Čović, predsednik vlade Beograda, TV Politika, 17. novembar 1993.
Mi, Srbi, imamo srce, a oni, svet, nemaju ništa.
Srbin iz Kanade, NTV Studio B, 28. novembar 1993.
Mi smo stranka, a ne partija.
Jovan Čepić, predsednik Jugoslovenske demokratske stranke, RTS, 28. novembar 1993.
Molim i beogradske kafedžije da prime izbeglice bar na jedan sat.
Velimir Cvetić, predsednik Socijaldemokratske stranke Jugoslavije, Radio Beograd, 2. decembar 1993.
Naša deviza je da mi nemamo devize.
Lider Stranke deviznih štediša, RTS, 3. decembar 1993.
Mi smo protiv ranijih i sadašnjih izbora, ali izlazimo na izbore.
Lider Socijalističke narodne stranke Jugoslovena, RTS, 3. decembar 1993.
Gusle i narod pobeđuju.
GG za Rašku oblast, RTS, 3. decembar 1993.
U ovoj predizbornoj kampanji mnoge partije, mahom desne orijentacije, obećavaju građanima da će im, ako dođu na vlast, obezbediti mir, sigurnost, zaposlenost... Sve oni što smo doskoro imali. Ali, u vreme kada smo sve to imali, na vlasti je bila levica, ne desnica.
Dr Mira Marković, SK-PJ, Politika, 4. decembar 1993.
A Major na Bosutu, osmehuje se kao ubica iz američkih trilera i ćuti... on i njegovi momci prelaze Bosut, kao guje povrh vode, i zalaze u ustaše, otvarajući im stomake, kasapski.
Momčilo Selić, književnik i dobrovoljac, Vojska Krajine, oktobar-novembar 1993.
Srpski narod je dobrovoljno odlučio da se žrtvuje... Ovog puta narod veruje da, iako gladuje, neće biti izložen ratu. Narod misli da je to zasluga socijalista.
Akademik Mihailo Marković, ITN World News, 20. decembar 1993.
Naoružani smo moćnim raketnim sistemima i spremni smo da u svakom trenutku nanesemo agresoru teške udare.
General-potpukovnik Momčilo Perišić, načelnik Generalštaba VJ, Večernje novosti, 30. decembar 1993.
Jedino zahvaljujući Miloševiću i politici koju sprovodi SPS danas na polovini bosanske teritorije vlada mir.
Mr Željko Simić, potpredsednik Vlade SRJ, Politika, 31. decembar 1993, 1-3. januar 1994.
Kada postanem premijer sve ću ih strpati u zatvor.
Dr Zoran Đinđić, predsednik IO DS, Svet, 10. januar 1994.
Ukoliko Milan Martić bude izabran za predsednika RSK, on će najpre čeličnom metlom očistiti kriminal i stvoriti pravnu državu, a zatim Krajinu ujediniti sa Srbijom u jedinstvenu državu i predsedničku palicu predati svesrpskom vođi Slobodanu Miloševiću.
Akademik Mihailo Marković, Borba, 19. januar 1994.
Kod nas ima fašizma, rasizma, pa ga ima i u "Dugi".
Milomir Marić, glavni i odgovorni urednik "Duge", Tiker, januar 1994.
Srela sam Arkana i poljubila se sa njim. Ja se uvek ljubim sa junacima.
Dr Biljana Plavšić, potpredsednica RS, Duga, 22. januar - 4. februar 1994.
Dobrivoje Budimirović Bidža, direktor škole, predsednik Opštine Svilajnac i narodni poslanik, Duga, 27. februar - 12. mart 1993.
Ja uhapšena?! Moj komentar je - ha, ha, ha! Ne pada mi na pamet ni na službeni put da idem. Želim da se izdignem iznad cele ove situacije. Ja sam osoba koja ne beži pred problemima, nego ih izdržava i rešava. Ovakve glasine pronose oni koji žele kraj ove Srbije, a ima ih oko 30 odsto ovde... Beograd je najmanje srpski grad i zna se ko takve glasine širi i želi da uništi Srbiju.
Dafina Milanović, privatna bankarka, Borba, 10. mart 1993.
Bezbednosti nema jer su nam se neprijatelji uvukli ovde.
Željko Ražnatović Arkan, narodni poslanik, u Narodnoj skupštini Srbije, 18. mart 1993.
Decu ne možemo vaspitavati u duhu kosmopolitizma, nego patriotizma i ljubavi prema otadžbini. Veliku ideologiju treba uglaviti u te male glave.
Prof. dr Danilo Ž. Marković, ministar prosvete i potpredsednik Vlade Srbije, u govoru direktorima banatskih škola, Borba, 19. mart 1993.
A što se tiče Turaka, mi mislimo da pokrenemo nacionalno buđenje maloazijskih naroda Bitljana, Ličana (Likijaca), Ljuđana (Liđana), Frigijaca, Kurda (govore varijantom starosrpskog jezika), a Turke ćemo iseliti u srednju Aziju, odakle su i došli kao turkmensko pleme - barem se tamo govori Turski.
Milić od Mačve, slikar, predsednik Sabora pravoslavne sloge i predsednik Društva srpsko-bugarskog prijateljstva, Večernje novosti, 27. mart 1993.
Ništa ja nisam osvojio u ovom ratu. Samo sam oslobodio ono što je oduvek bilo srpsko, iako još ni izbliza nisam oslobodio sve što je srpsko. Zadar je pretežno srpski grad... I Trst je stari srpski grad.
General Ratko Mladić, komandant Vojske RS, Duga, 10-23. april 1993.
Razgovor bogougodni
Novinar kubanske agencije Prensa latina pita:
Iako se o tome javno ne govori, pogotovu u trenutnim okolnostima u kojima se nalazi vaša zemlja, ali recite: da li ima istine u glasinama da Jugoslavija poseduje tajno nuklearno oružje, koje je, navodno, nedavno isprobano?
A ministar odbrane SRJ Pavle Bulatović odgovara:
Svaka zemlja ima svoje tajne na tom planu, naročito kada se smatra ugroženom. Moj odgovor je sledeći: ne želimo da iko proba ili pokuša da proba naše oružje. Mnogi su to probali tokom vekova, ali nisu bili naročito uspešni u tome.
Duga, 24. april 1993.
Građanski rat u Bosni i Hercegovini traje već 70-80 godina... traje vekovima.
Dr Radovan Karadžić, predsednik RS, NTV Studio B, 24. april 1993.
Amerikanci samo blefiraju.
Miroslav Toholj, ministar informisanja RS, Politika, 6. maj 1993.
Mi nismo protiv cijelog svijeta, cijeli svijet je protiv nas.
Dr Radovan Karadžić, predsednik RS, NTV Studio B, 7. maj 1993.
Lazarev plan je važniji od Ovenovog i konačno čitava naša istorija je samo i jedino neprekidna kosovska bitka za večni život i vaskrsenje kroz plemenitu žrtvu za svoje potomstvo.
Dragoslav Bokan, predsednik Srpskog otadžbinskog saveza, Politika, 8. maj 1993.
Samo malo ljudi danas može da shvati naš trenutak življenja. Svi znamo našu prošlost, ja vidim budućnost. Naši naslednici će se ponositi nama. Budite srećni što pripadate ovoj zemlji. Što imate Miloševića, Arkana, Džajića. Vi ste večni.
Vladimir Cvetković, direktor "Crvene zvezde" i ministar u Vladi Srbije, na proslavi Kluba, Večernje novosti, 17. maj 1993.
Možda Dobrica Ćosić nije rođen za političara. Ali je sigurno rođen za pisca. Za jednog čoveka je to mnogo, za narod kome pripada taj čovek takođe je mnogo.
Prof. dr Mirjana Marković, Duga, 22. maj 1993.
(Ćosić je 31. maja smenjen s mesta predsednika SRJ)
Srbi su najstariji narod na Balkanu i u Evropi, a srpski jezik pramajka jezika sviju Indoevropljana. Lagali su vas u školi da smo se u 7. veku posle Hrista doselili ovde. Mi smo autohton, izvorni narod balkanskog Izvornika i Istočnika, i od nas su nastali mnogi narodi u Evropi, a kao poslednji Hrvati i muslimani, što je dokaz da govore jezikom naših srpskih matera. Vi u jednoj ruci držite gruntovničku tapiju tih pradrevnih imanja naših sve-predaka, a u drugoj ruci pušku, i niko vam ne može oteti te dragocenosti, sem ako se ne prevarite i sami ih ne pružite... Što srpska muška mišica odbrani puškom i herojstvom, to će umetnici da proslave u svojim delima.
Milić od Mačve, Javnost, 22. maj 1993.
Ja sam po prirodi optimista. Biće bolje, jer ne može da bude gore.
Vladislav Jovanović, potpredsednik Vlade SRJ, RTS, 1. jun 1993.
Svi su, naravno, primetili da je mnogo pesnika u politici... Ako se svi budu posvetili političkom radu, ko će pisati pesme; jedno vreme ostaće bez literature.
Dr Mira Marković, profesor univerziteta i lider SK-PJ, Duga, 18. jun 1993.
Živela smrt, koja je vaskrsenje, i dole sa životom koji je večna smrt!
Dragoslav Bokan, Naše ideje, jun 1993.
Za mog muža ideologija nikada nije bila ono što je bila za mene.
Dr Mira Marković, Žena, 26. jul 1993.
Koštunica je sjajan.
Dr Biljana Plavšić, potpredsednica RS, Borba, 27. jul 1993.
Međunarodna zajednica će izgubiti meč sa mnom.
General Ratko Mladić, Borba, 7-8. avgust 1993.
Do uvođenja embarga bio sam niko i ništa.
Jedan diler, NIN, 13. avgust 1993.
Osnovni uzrok bede u Srbiji je ogromna količina novca kojim građani raspolažu.
Dr Borisav Jović, potpredsednik SPS, govor u Topoli, 3. septembar 1993.
U bukvaru koji su 1993. izdali "Zavod za udžbenike", Beograd i novosadski "Zavod za udžbenike", autora Vuka Milatovića i Anastasija Ivkovića, pominju se tipična muslimanska imena: Emina, Omer, Merima. Na taj način se kod najmlađih Srba rađa sasvim isti odnos prema ovoj vrsti imena kao prema imenima kakva su: Rastko, Sava, Nemanja, Uroš, Miloš...
Dr Miroljub Jevtić, Javnost, Sarajevo, 11. septembar 1993.
Život je kratak, a ja to znam najbolje, radio sam na groblju.
Tomislav Nikolić, šef poslaničke grupe SRS u Narodnoj skupštini Srbije, 7. oktobar 1993.
Ako se moje mišljenje poklopi sa nekim političkim događajima, ja to doživljavam kao podršku, kao priznanje. Nisam ja ni u kakvoj vezi sa bilo kojim centrom odlučivanja u tom smislu.
Prof. dr Mira Marković, Borba, 18. oktobar 1993.
Mi smo, bre, volovi! Nama treba lider.
Toma Fila, advokat, predsednik Advokatske komore Jugoslavije, Duga, 23. oktobar 1993.
Što se tiče ljevice i desnice, HDZ u cjelini mora biti najljeviji kad je riječ o socijalnim pitanjima, a najdesniji kad je riječ o hrvatskim državotvornim pitanjima. Neki to ne shvaćaju.
Dr Franjo Tuđman, predsjednik Republike Hrvatske, Danas, 26. listopada 1993.
Na Glavnom odboru možemo doneti odluku da idemo na izbore, da ne idemo na izbore, ili nešto treće.
Prof. dr Dragoljub Mićunović, predsednik Demokratske stranke, "Intervju gledalaca", NTV Studio B, 28. oktobar 1993.
Ja sam siguran da se naša pozicija iz dana u dan poboljšava.
Slobodan Milošević, predsednik Republike Srbije, u razgovoru sa urednicima 9 medija, RTS, 3. novembar 1993.
Mi sve možemo da pobedimo, i svet.
Željko Ražnatović Arkan, komandant "tigrova", narodni poslanik i predsednik SSJ, RTS, 3. novembar 1993.
Ulazimo u GSB totalno naredbodavno.
Mr Nebojša Čović, predsednik vlade Beograda, TV Politika, 17. novembar 1993.
Mi, Srbi, imamo srce, a oni, svet, nemaju ništa.
Srbin iz Kanade, NTV Studio B, 28. novembar 1993.
Mi smo stranka, a ne partija.
Jovan Čepić, predsednik Jugoslovenske demokratske stranke, RTS, 28. novembar 1993.
Molim i beogradske kafedžije da prime izbeglice bar na jedan sat.
Velimir Cvetić, predsednik Socijaldemokratske stranke Jugoslavije, Radio Beograd, 2. decembar 1993.
Naša deviza je da mi nemamo devize.
Lider Stranke deviznih štediša, RTS, 3. decembar 1993.
Mi smo protiv ranijih i sadašnjih izbora, ali izlazimo na izbore.
Lider Socijalističke narodne stranke Jugoslovena, RTS, 3. decembar 1993.
Gusle i narod pobeđuju.
GG za Rašku oblast, RTS, 3. decembar 1993.
U ovoj predizbornoj kampanji mnoge partije, mahom desne orijentacije, obećavaju građanima da će im, ako dođu na vlast, obezbediti mir, sigurnost, zaposlenost... Sve oni što smo doskoro imali. Ali, u vreme kada smo sve to imali, na vlasti je bila levica, ne desnica.
Dr Mira Marković, SK-PJ, Politika, 4. decembar 1993.
A Major na Bosutu, osmehuje se kao ubica iz američkih trilera i ćuti... on i njegovi momci prelaze Bosut, kao guje povrh vode, i zalaze u ustaše, otvarajući im stomake, kasapski.
Momčilo Selić, književnik i dobrovoljac, Vojska Krajine, oktobar-novembar 1993.
Srpski narod je dobrovoljno odlučio da se žrtvuje... Ovog puta narod veruje da, iako gladuje, neće biti izložen ratu. Narod misli da je to zasluga socijalista.
Akademik Mihailo Marković, ITN World News, 20. decembar 1993.
Naoružani smo moćnim raketnim sistemima i spremni smo da u svakom trenutku nanesemo agresoru teške udare.
General-potpukovnik Momčilo Perišić, načelnik Generalštaba VJ, Večernje novosti, 30. decembar 1993.
Jedino zahvaljujući Miloševiću i politici koju sprovodi SPS danas na polovini bosanske teritorije vlada mir.
Mr Željko Simić, potpredsednik Vlade SRJ, Politika, 31. decembar 1993, 1-3. januar 1994.
Kada postanem premijer sve ću ih strpati u zatvor.
Dr Zoran Đinđić, predsednik IO DS, Svet, 10. januar 1994.
Ukoliko Milan Martić bude izabran za predsednika RSK, on će najpre čeličnom metlom očistiti kriminal i stvoriti pravnu državu, a zatim Krajinu ujediniti sa Srbijom u jedinstvenu državu i predsedničku palicu predati svesrpskom vođi Slobodanu Miloševiću.
Akademik Mihailo Marković, Borba, 19. januar 1994.
Kod nas ima fašizma, rasizma, pa ga ima i u "Dugi".
Milomir Marić, glavni i odgovorni urednik "Duge", Tiker, januar 1994.
Srela sam Arkana i poljubila se sa njim. Ja se uvek ljubim sa junacima.
Dr Biljana Plavšić, potpredsednica RS, Duga, 22. januar - 4. februar 1994.