reinkarnacija, zivot posle smrti

Mislim, dokazi su mu briljantni stvarno.

Njegovu teoriju podržavaju i ona Iana Stivensona koji je na primeru dečaka Sema dokazao da reinkarnacija postoji. Dečak je, naime, rođen godinu i po nakon što mu je umro deda. Kada je imao 18 meseci, otac mu je menjao pelenu, u tom trenu dečak ga je pogledao i rekao: “Kada sam bio u tvojim godinama ja sam mijenjao tvoje pelene”.
Stivenson ima oko 2.500 slučajeva u kojim postoji dokazi da je dete zapravo reinkarnacija nekog prošlog života. Dokaz za to leži u sećanjima male dece.

Briljantno i neoborivo.

Treba verovati. Kad pogledaš nebo, beskonačnost, sigurno gore ima života. Ako je život čudo, onda ima i života tamo negde na nebu posle smrti

I ?
Gledaš nebo....
Šta očekuješ da vidiš na nebu ?
I to što bi, ponekad, mogao videti na nebu
blage veze nema sa mogućom reinkarnacijom ljudi na zemlji.

Pa, čak i da ima, svakako neće biti upotrebljivo.
Za otkrića do kojih bi ti (ili ja, ili bilo ko) mogli doći.
A, da otklanjaju sve dosadašnje dileme i tajne....

Utešno, ali nažalost vrlo malo verovatno.,...

Што врло мало вероватно? Умреш, мозак ти се претвори у храну за биљке, она то упије, па постанеш биљка, па њу поједе овца, па постанеш овца, па овцу поједе трудна жена којој храна оде у бебу и на крају се родиш ко нов човек, само што се ничега не сећаш наравно :lol: Наставиш да живиш само не као ГасМаска, већ као маслачак.
Уосталом, свест је само процес у мозгу. Када се угаси, откуд то да се никада више неће поновити? Откуд то да постоји јединствена личност, непоновљива? Зашто баш ти постојиш сада, у 21. веку, баш си сада свестан? Па твоје тело је скуп атома који су прошли хиљаде путева, били у свему и свачему од Великог праска. Некада у прошлости су можда били део нечијег мозга, само се ти тога не сећаш. Можда си био управо оно прасе које су твоји појели на венчању. Ионако смо сви материја, нема разлике између нас и једног маслачка и једне овце.

Само ја не верујем у реинкарнацију, али могуће да постоји што да не. Уосталом, овај Ланца има некакве одвале којима би подржао некакву нову религију, вероватно Њу Ејџ и шта већ.

Back