Rehabilitovan Nikola Kalabić

Ђарма спочитава Србину сарадњу са нацистима а Србин тврди да је боље с нацистима.

hqdefault.jpg

Овај пдф је драгуљ. :lol:

Pa jedino što ne pije vodu kod nacional-socijalizma jeste rasizam i antisemitizam dok kod komunizma cela postavka ne pije vodu.

Mene pituvas? Tada nisam bio ni u jajca kod tatka.

Divnog li čuda ja mislio da vi komunisti sve znate.

Kalebic je BIO OSLOBODJEN jer je OTKUCAO DRAZU, a ubijen NA ULICI, u prisustvu gomile svedoka od strane nekog coveka kome je zaklao oca i koji ga je prepoznao.

Kalabića je likvidirala UDBA !
Ispunili su obećanje kada su ga ubeđivali da proda Dražu.
Pustili ga na slobodu.
Dali mu penziju i stan u Beogradu...
I pripretili da živi mirno i da ne talasa.
On, jak, besan, ohol, narcisoidan...voleo je da popije.
A, kad popije onda puno trtlja...

I zveknuše ga...
To ti je istina o kraju životnog puta komandanta Gorske garde VuO !

Kalabic je ubijen od strane komunista dva meseca pre hvatanja draze - samim tim nije ni mogao da ga izda sve da je i hteo jer je bio mrtav u vreme njegovog hapsenja

Sve je to nameštaljka.
Sve prethodne vlasti, od rata do današnje, šminkaju istoriju.
Oduzimaju, prepravljaju i dopisuju...
Šminkaju prejakom šminkom i od nje stvaraju kurvetinu male, skoro nikakve, vrednosti !
---------------
Kome je u interesu da se više od 70 godina sakriva grob Draže Mihailovića ?

Kome je u interesu, koji je to interes ?
Toliko se režima promenilo.
Karajnje ideološki suprotstavljenih.
Ali, u nekim stvarima interesi se poklapaju....

Poslednja izmena:
блибиша не зна да је смрдљиви макс лубурић одсекао главу Павла Ђуришића тек кад је Павле већ био мртав, као турци Србима хајдуцима и после направили ћеле-кулу у Нишу. као мутави ромулијанац лонгин што је пробо распетог на крсту тек кад је предао дух Оцу, циганска посла...

А да ли је познато како у почетку нису могли да се договоре ни да ли ће одабрати 4. или 5. јули, па се испрва као "Дан устанка" славио 5. Музеј је такође испрва био "Музеј 5. јула"...?

Јасно, а то има везе са гајењем петунија у сутропском појасу на који начин?

Moja majka je prisustvovala tom cinu streljanja zarobljenih zlocinaca....I jos mnogo sveta, Srba...

Ruski oficir se obratio narodu: "Uhvatili smo ove koji su vas zive bacali pod led....Tu su pred vama....I teski mitraljez je tu...Osvetite im se sada za svo zlo sto su vam uradili!"

Tajac.....Srbi svi cute....

"Dakle?" upita Rus posla nekoliko minuta...

Opet tajac...

Onda se Rus okrenu i naredi nesto jednom Ruisu.

Rus dohvati teski mitraljez i ispali jedan dugi rafal...

Tela popadas u Tisu i otplovise...

A Srbi se pokupise u tisini, pognutih glava, i odose kucama...

E tako se to desilo.....

Moja majka je prisustvovala tom cinu streljanja zarobljenih zlocinaca....I jos mnogo sveta, Srba...

Ruski oficir se obratio narodu: "Uhvatili smo ove koji su vas zive bacali pod led....Tu su pred vama....I teski mitraljez je tu...Osvetite im se sada za svo zlo sto su vam uradili!"

Tajac.....Srbi svi cute....

"Dakle?" upita Rus posla nekoliko minuta...

Opet tajac...

Onda se Rus okrenu i naredi nesto jednom Ruisu.

Rus dohvati teski mitraljez i ispali jedan dugi rafal...

Tela popadas u Tisu i otplovise...

A Srbi se pokupise u tisini, pognutih glava, i odose kucama...

E tako se to desilo.....

Срби су хришћани. Освета је Божија. Сојвет је био атеиста.

Bila sam čvrsto ubeđena da će moj deda biti rehabilitovan i to se najzad, posle pet godina postupka, dogodilo, sa njegovog imena skinuta je ljaga koju su mu pripisali komunisti - kaže Vesna Kalabić. - Nikola nije bio ratni zločinac, narodni neprijatelj, niti je izdao Dražu Mihailovića, što je bila gnusna izmišljotina komunističkih vlasti. Nikola je bio veran kralju i svom komandantu. Kako je, uostalom mogao da ga izda, kad je poginuo pre hvatanja Draže. Ni u snu Nikola ne bi sarađivao s komunistima, koji su ubili njegovog petnaestogodišnjeg sina Milana!

U postupku pred Osnovnim sudom u Valjevu moj deda je zvanično proglašen mrtvim, baš na 65-godišnjicu njegove pogibije - kaže Vesna. - Sudu sam dostavila izjavu Mijaila Danilovića, penzionisanog sveštenika iz Gornjeg Milanovca, da je Nikola ubijen na Bogojavljenje 1946. godine u pećini u kanjonu reke Gradac, u blizini Valjeva, gde se sa grupom najodanijih četnika krio od potere Ozne. Kada je pokušao da se probije iz obruča, pao je pokošen rafalom.

Bila sam čvrsto ubeđena da će moj deda biti rehabilitovan i to se najzad, posle pet godina postupka, dogodilo, sa njegovog imena skinuta je ljaga koju su mu pripisali komunisti - kaže Vesna Kalabić. - Nikola nije bio ratni zločinac, narodni neprijatelj, niti je izdao Dražu Mihailovića, što je bila gnusna izmišljotina komunističkih vlasti. Nikola je bio veran kralju i svom komandantu. Kako je, uostalom mogao da ga izda, kad je poginuo pre hvatanja Draže. Ni u snu Nikola ne bi sarađivao s komunistima, koji su ubili njegovog petnaestogodišnjeg sina Milana!

U postupku pred Osnovnim sudom u Valjevu moj deda je zvanično proglašen mrtvim, baš na 65-godišnjicu njegove pogibije - kaže Vesna. - Sudu sam dostavila izjavu Mijaila Danilovića, penzionisanog sveštenika iz Gornjeg Milanovca, da je Nikola ubijen na Bogojavljenje 1946. godine u pećini u kanjonu reke Gradac, u blizini Valjeva, gde se sa grupom najodanijih četnika krio od potere Ozne. Kada je pokušao da se probije iz obruča, pao je pokošen rafalom.

Убили му дете од 15 година. Комунисти.

Back