Bila sam čvrsto ubeđena da će moj deda biti rehabilitovan i to se najzad, posle pet godina postupka, dogodilo, sa njegovog imena skinuta je ljaga koju su mu pripisali komunisti - kaže Vesna Kalabić. - Nikola nije bio ratni zločinac, narodni neprijatelj, niti je izdao Dražu Mihailovića, što je bila gnusna izmišljotina komunističkih vlasti. Nikola je bio veran kralju i svom komandantu. Kako je, uostalom mogao da ga izda, kad je poginuo pre hvatanja Draže. Ni u snu Nikola ne bi sarađivao s komunistima, koji su ubili njegovog petnaestogodišnjeg sina Milana!
U postupku pred Osnovnim sudom u Valjevu moj deda je zvanično proglašen mrtvim, baš na 65-godišnjicu njegove pogibije - kaže Vesna. - Sudu sam dostavila izjavu Mijaila Danilovića, penzionisanog sveštenika iz Gornjeg Milanovca, da je Nikola ubijen na Bogojavljenje 1946. godine u pećini u kanjonu reke Gradac, u blizini Valjeva, gde se sa grupom najodanijih četnika krio od potere Ozne. Kada je pokušao da se probije iz obruča, pao je pokošen rafalom.