Рехабилитација генерала Милана Недића...

i dobro, da li je milan nedic nesto kao boris tadic... danas ?
meni iz dosada napisanog uloga nedica odgovara poziciji koju ima tadic,
da li se slazete s tim ??
To je najobičnija - budalaština. Nedić je kvisling, saradnik okupatora, faktički, a itekako i praktični pomagač našim krvnicima Nemcima, a Tadić u datoj situaciji "spasava što se spasti može", u korist Srbije.

To je najobičnija - budalaština. Nedić je kvisling, saradnik okupatora, faktički, a itekako i praktični pomagač našim krvnicima Nemcima, a Tadić u datoj situaciji "spasava što se spasti može", u korist Srbije.

uredu..
nisam nista rekla, samo pitam..
iz onog sto su pisali ovdje na temi o nedicu moglo se zakljuciti da je bio donekle pozitivan
lik, koji je činio koliko se moglo u datoj situaciji..

Nemci su naveliko ubijali Srbe i bez "ku*čenja komunista".

U, jeee... rupa na saksiji...

A ko drugi, uz izvesnu pomoć ljotićevaca i nedićevaca?

... i sebi si dodelio ulogu dežurne savesti srpske prošlosti!?

Pa, dobro, a ovi:

b) Narodnoslobodilačka vojska Jugoslavije smatra četnike glavnim neprijateljima.

I to još hoće da ugovore sa Nemcima, napismeno...

(Martovski pregovori iz 1943. godine predstavnika NOVJ i Trećeg Rajha.)

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6842129&postcount=378

Ili ti to ne želiš da vidiš... i imaj u vidu da nisam pristalica ni jednih, ni drugih, ni trećih...

... a mrzim zločince ma na kojoj strani bili!!!

Nedic je svakako tragicna figura...
Neko napisa na pocetku topica : "put do pakla poplocan je dobrim namerama" i to bi se po meni zaista u mnogome moglo odnositi i na Milana Nedica.
Rehabilitacija po meni ne, ali istina i istorijske cinjenice svakako treba da isplivaju na videlo pa da svako po svom licnom nahodjenju pokusa da razume i vidi njegovu ulogu tokom 2. svetskog rata.
Mada to sa ove vremenske i svake druge distance nije ni malo lako.

Back