blizance
Ističe se
- Poruka
- 2.391
Proveri stanje gvozdja u krvi!Od manjka gvozdja plus lekovi za smirenje moze se biti pospan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav svima. Vidim da postoji tema o nesanici, e ja imam bas suprotan problem. Situacija je ovakva: Ceo zivot sam odlazio kasno na spavanje, i ustajao takodje kasno. Zbog bolesti (padanja u nesvest - utvrdjena oligoepilepsija nedavno) sam isao kod neurologa i neuropsihijatra, i naredili su mi drugaciji nacin zivota. Redovno da legnem, redovno da ustanem. Pijem bromazepame kako bih to regulisao. Medjutim, danima vec, meni se ceo dan spava, u 9 uvece sam vec zaspao, ustajem oko 10, to je 13 sati spavanja (?!) i opet sutradan sam uspavan po ceo dan. Ne mogu da citam, da gledam tv... Pomazite... Kako da se preko dana osecam odmorno, snazno, i da ostanem budan do oko ponoci. To sam nekada mogao. Unapred hvala.
ljudi, ja imam problem sto vec danima ne mogu da ustanem za posao...kasnim svaki drugi dan, a nije stvar u tome kad sam legla, vec samo onako pospana iskljucim budilnik i opusteno prespavam pocetak radnog vremena i jos ihaha.
sad me je vec sramota od nadleznih i ne znam sta jos da smislim kad kasnimimam nizak pritisak oduvek, ali mi do sada nije zadavao muka.
sta bih mogla da konzumiram pa da ovo jutarnje stanje prodje, znate li narode?
![]()
I ja imam isti problem, uvek je to....samo jos malo... kao Surda, he, he.
Ali slazem se sa Belom, to jeste nemarnost. Priznajem, ja znam da mi niko nista nece reci zato sto kasnim, ili u najgorem slucaju ce napomenuti, ali me nece kazniti
Kada sam radila tamo gde je bilo "opasno", da vidis kako sam ustajala na vreme![]()
Isti problem imam i ja...volim da spavam pogotovo najlepse spavam kada znam da moram da ustanem za posao..e tad mi se neeeceee pa necceeee..
Mislim da je to ipak nasa nemarnost jer svima se ujutru spava pa je vecina odgovorna i ustane na vreme za svoj posao.
Mozda je samo problem u tebi i meni,sta mislis?..![]()
I ja imam isti problem, uvek je to....samo jos malo... kao Surda, he, he.
Ali slazem se sa Belom, to jeste nemarnost. Priznajem, ja znam da mi niko nista nece reci zato sto kasnim, ili u najgorem slucaju ce napomenuti, ali me nece kazniti
Kada sam radila tamo gde je bilo "opasno", da vidis kako sam ustajala na vreme![]()
ali kako nemarnost moze da traje samo neko vreme? onaj ko je nemaran, valjda je uvek nemaran.![]()
Pozdrav svima. Vidim da postoji tema o nesanici, e ja imam bas suprotan problem. Situacija je ovakva: Ceo zivot sam odlazio kasno na spavanje, i ustajao takodje kasno. Zbog bolesti (padanja u nesvest - utvrdjena oligoepilepsija nedavno) sam isao kod neurologa i neuropsihijatra, i naredili su mi drugaciji nacin zivota. Redovno da legnem, redovno da ustanem. Pijem bromazepame kako bih to regulisao. Medjutim, danima vec, meni se ceo dan spava, u 9 uvece sam vec zaspao, ustajem oko 10, to je 13 sati spavanja (?!) i opet sutradan sam uspavan po ceo dan. Ne mogu da citam, da gledam tv... Pomazite... Kako da se preko dana osecam odmorno, snazno, i da ostanem budan do oko ponoci. To sam nekada mogao. Unapred hvala.
hmmm, a ako nema lekova/lekara?Da takodje - skoro svaki od tih lekova koje daju psihijatri moze da izazove nezeljene efekte u vidu promene nacina razmisljanja na gori nacin razmisljanja. U malom procentu ali se to desava. Drugacije receno "nemarnost" stecena greskom lekara.
Naravno resenje je promena leka (and/or) promena lekara.Ili prestajanje uzimanja lekova naravno uz prethodnu konsultaciju sa dobrim lekarom.
hmmm, a ako nema lekova/lekara?
dakle nema ni dijagnoze, niti bilo cega, prosto koliko god da pokusavam da se aktiviram, ma kakvi, dok stojim spavam, iako se dobro naspavam tokom noci, nekad toliko ne mogu da tokom dana izdrzim da kao malopre legnem popodne i spavam od 1 do pola 6. evo, usta ne mogu da zatvorim od zevanja, i sada kad bih pogledala samo krevet, momentalno bih zaspala... niti pijem lekove, ne pusim, ne pijem, sta jos dr preporucuju da se ne radi?salim se, ali stvarno, jel zna neko, da taman ne otvaram temu gde da odem da mi se to regulise, kod koje vrste doktora?
kako bi Mr. Shoujitj rekao: Nerazbudjenosti....
Zbog toga je bitno ( detaljnije cu objasniti mozda neki drugi put):
1.Veca izlozenost suncevom svetlu. Kolicina suncevog svetla koja ulazi u oci ima drastican efekat na ritam (i ne moze biti zamenjena vestackim svetlom... bar ne u dovoljnoj meri). Ne treba preterivati jer prevelika izlozenost moze izazvati rak koze, kataraktu i td.
2. Fizicka aktivnost, jer pomaze povecanju TT, najbolje u jutarnjim casovima...
3.Popodnena dremka (ne duza od 45 min, jer je to vreme u kome se obicno zadrzavamo u prvoj fazi sna, tako da do budjenja dolazi pre dublje faze sna, a sasvim je dovoljna za "oporavak" od prepodnevnog umora...)
4. Izbegavanje cigareta, kafe i alkohola, narocito par sati pre odlaska u krevet.
5.Ne jesti neposredno pre odlaska na spavanje
6.Unositi dovoljno vode u organizam ( u normalnim okolnostima najmanje 12 casa dnevno).