Regresija- vraćanje u prošle živote

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
384.600
Pojam regresija latinskog je porekla i označava povlačenje odnosno vraćanje nečega. Od zavisnosti u kojoj se sferi upotrebljava zavisi i njeno značenje.U psihologiji regresija je veoma važna i predstavlja povlačenje libida kada se kod ličnosti razvijeni i zreli stupnjevi razvoja vraćaju na ranije (nezrelije) oblike ponašanja.

Regresija se uglavnom javlja kao reakcija na određene traumatične događaje, a može se desiti i kada određena osoba nađe određenu prerpeku za koju nije u stanju da pronađe adekvatno rešenje.Najjednostavnije rečeno možemo reći da regresija predstavlja naše vraćanje na obrasce ponašanja koje smo ranije koristili (na primer u periodu detinjstva).

Da li je uopšte nešto tako moguće i verujete li u to da se možete vratiti u svoje prošle živote?
Šta mislite o regresiji ?

Pojam regresija latinskog je porekla i označava povlačenje odnosno vraćanje nečega. Od zavisnosti u kojoj se sferi upotrebljava zavisi i njeno značenje.U psihologiji regresija je veoma važna i predstavlja povlačenje libida kada se kod ličnosti razvijeni i zreli stupnjevi razvoja vraćaju na ranije (nezrelije) oblike ponašanja
Regresija se uglavnom javlja kao reakcija na određene traumatične događaje, a može se desiti i kada određena osoba nađe određenu prerpeku za koju nije u stanju da pronađe adekvatno rešenje.Najjednostavnije rečeno možemo reći da regresija predstavlja naše vraćanje na obrasce ponašanja koje smo ranije koristili (na primer u periodu detinjstva).

Da li je uopšte nešto tako moguće i verujete li u to da se možete vratiti u svoje prošle živote?
Šta mislite o regresiji ?
U prošli život, nije. To je verovanje u "karmu", da nam se nešto u ovom životu dešava po principima karme(uzročno-posledično ili po principu nagrade ili kazne (neke vrste duga iz prethodnog života).Tako se veruje da je naša sudbina zapisana još u danu našeg rođenja, jer je nagrada ili kazna iz prethodnog, preneta putem karme u sadašnji život. Ova verovanja su svojstvena nekim daljim kulturama i religijama i vezuju se čak i za reinkarnaciju.
U ovom je to moguće uz pomoć hipnoze ili "reseta" ličnosti, u zavisnosti od toga koji događaj je bitan i da li je moguće neku ličnost "resetovati".To bi onda bila neka vrsta reinkranacije ličnosti u sadašnjem životu.

Poslednja izmena:
Pojam regresija ........ označava povlačenje odnosno vraćanje nečega. .............

Regresija se uglavnom javlja kao reakcija na određene traumatične događaje,..............

Da li je uopšte nešto tako moguće ..... da se možete vratiti u svoje prošle živote?
Pre bih rekao da se u ovom slučaju misli na "regreso-terapiju" koja ne znači ujedno i regresiju ili povratak u prošle živote.
Pokušaj je terapeuta da sadašnjoj ličnosti, koja se formirala od rođenja do sadašnjeg trenutka, pomogne da se iznese sa problemom sa kojim se nije iznela ličnost iz prethodnog života. ili, tačnije, sa kojim se nije iznela Duša, ono što mi suštinski jesmo.
Ovo nam nameće neophodnos da bolje razumemo kako teče naš duhovni progres iz života u život, odnosno da shvatimo da pravo Biće koje je u duhovnoj evoluciji jesmo MI, Duša, i kao takvi mi nismo eksponirani ili vidno ili podrobno shvaćeni u ovom svetu.
Hajde nekoliko reči da iznesemo koje će možda dati kompletniju sliku.
U svakom životu se srećemo csa novim situacijama i svaku situaciju trebamo proigrati tako da sve rešimo u skladu sa najvećim i najvažnijim Zakonom Ljubavi. Ukoliko uspemo da sve radimo i odradimo sa ljubavlju onda nema ostataka - nerešenih - koje bismo odložili u podsvesni deo uma, za neko buduće vreme ili neki od budućih života. Ti ostaci se smatraju sudbinom koju nam je navodno neko nametnuo bez da znamo da je sve to naše nerazrešeno delo ili nedovršeno u skladu sa navedenim zakonom.
Uistinu, u novom životu formioramo novu ličnost (što je posebna priča) i ta ličnost je sigurno bar za nijansu na jednom uzvišenijem duhovnom nivou. Zato uvek kažemo da samo danas u ovom životu najbolje i najuzvišenije Biće nego ikadsa u ma kom prethodnom životu nezavisno da li smo tada bili kraljevi, Carevi, princeze ili doktori ili ko una šta sve.
Sve ono što je ostavljeno u podsvesnom delu uma, dolazi na probu da ga u ovom životu doradimo u odnosima sa istim Dušama iz ranijih života. Ukoliko ne uspemo to može biti malo popravljeno ili čak šta više, pogoršano. Kao takvo čeka neki naredni ili još mnoge naredne živote budući da ih živimo na stotine hiljada.
Uistinu, tu se znaju umešati ono koji sebe smatraju znalcima u regreso-terapiju da nam "pomognu" i živimo ovaj život rasterećenije.
Recimo da nas odvedu te sagledamo kako ja nastao problem i u ovom životu znamo zaobići ili otkačiti se od starih nedovršenih poslova ili ne urađenih po Zakonu Ljubavi.
Šta se tada stvarno dogodi? Problem naizgled nestane i osoba živi ovaj život rasterećeno i olakšano, ali šta se dogodilo sa stvarnim 'problemom'? Zašto je bilo neophodno da stari nedovršeni odnosi sačekaju ovaj život?
Odgovor je da odrađivanje starih odnosa tako da budu razrešeni u skladu sa Zakonom Ljubavi je da bismo mi duhovno izrastali ili da ekspandiramo svoju svest - ono zbog čega i jesmo ovde.
Kada neko preko regresije učini da zaobiđemo ili odbacimo taj 'problem' mi smo izgubili šansu za duhovni progres i sasvim je sigurno da ćemo u nekom od budućih života morati ponovo da se nađemo u izvornoj situaciji kako bismo mogli duhovno napredovati. Zato se i smatra regreso-terapija (među duhovnim velikanima) magarećom uslugom. Problem je skinut sa pleća današnje ličnosti kako bi mogla juriti okolo za zadovoljenje svojih pasija, emocija i čula na račin duhovnog progresa - jer, duhovni progres je ni malo lagani zadatak i zato se najviše duhovno razvijamo u težim životnim situacijama kada se suočimo sa neophodnošću da usvajamo više nivoe svesti.
Uistinu, regreso-terapija ponekada i liči na regresiju ili kretanje unazad iako stručnjaci za ovu vrste terapije to nikako da sagledaju.

Ipak, moguće je zaviriti u prošle živote na ovaj način ali je najbolje ako to učinimo na sasvim prirodan način tokom snova ili svesnim putovanjem do Kauzalnog Sveta i sagledamo lekciju koju nam taj problem, nudi. U takvim prilikama se možemo naći ako sa sobom imamo pravog duhovnog učitelja, kakvih je uvek bilo na ovoj planeti i uvek je po jedan takav bio pravi predstavnik samog Kreatora da pomogne nema, Dušama, da se još u trenutnbom životu suočimo sa svim ostacima iz prošlosti i jednom zauvek prekinemo točak reinkarnacije i uđemo u svetove čiste svesti i ljubavi koje filozofija, ali i današnje religije, smatraju nesaznajnim.
Takav duhovni učitelj, kao Unutarnji Učitelj, tačno zna naše probleme i odvede nas da pogledamo koren problema kako bismo shvatili da je on prepreka na našem putu duhovnog progresa i istrajemo u sučeljavanju ili istrajavanju u razrešenju situacije u sjladu sa ljuavlju.
Nema bežanja od suočenja sa našim nedorečenim ili nedovršenim progresom.
Ala ga odužih. Izvinite, i ujedno hvala onom ko se zadrži da ovo pročita.
Prijatno!

Pre bih rekao da se u ovom slučaju misli na "regreso-terapiju" koja ne znači ujedno i regresiju ili povratak u prošle živote.
Pokušaj je terapeuta da sadašnjoj ličnosti, koja se formirala od rođenja do sadašnjeg trenutka, pomogne da se iznese sa problemom sa kojim se nije iznela ličnost iz prethodnog života. ili, tačnije, sa kojim se nije iznela Duša, ono što mi suštinski jesmo.
Ovo nam nameće neophodnos da bolje razumemo kako teče naš duhovni progres iz života u život, odnosno da shvatimo da pravo Biće koje je u duhovnoj evoluciji jesmo MI, Duša, i kao takvi mi nismo eksponirani ili vidno ili podrobno shvaćeni u ovom svetu.
Hajde nekoliko reči da iznesemo koje će možda dati kompletniju sliku.
U svakom životu se srećemo csa novim situacijama i svaku situaciju trebamo proigrati tako da sve rešimo u skladu sa najvećim i najvažnijim Zakonom Ljubavi. Ukoliko uspemo da sve radimo i odradimo sa ljubavlju onda nema ostataka - nerešenih - koje bismo odložili u podsvesni deo uma, za neko buduće vreme ili neki od budućih života. Ti ostaci se smatraju sudbinom koju nam je navodno neko nametnuo bez da znamo da je sve to naše nerazrešeno delo ili nedovršeno u skladu sa navedenim zakonom.
Uistinu, u novom životu formioramo novu ličnost (što je posebna priča) i ta ličnost je sigurno bar za nijansu na jednom uzvišenijem duhovnom nivou. Zato uvek kažemo da samo danas u ovom životu najbolje i najuzvišenije Biće nego ikadsa u ma kom prethodnom životu nezavisno da li smo tada bili kraljevi, Carevi, princeze ili doktori ili ko una šta sve.
Sve ono što je ostavljeno u podsvesnom delu uma, dolazi na probu da ga u ovom životu doradimo u odnosima sa istim Dušama iz ranijih života. Ukoliko ne uspemo to može biti malo popravljeno ili čak šta više, pogoršano. Kao takvo čeka neki naredni ili još mnoge naredne živote budući da ih živimo na stotine hiljada.
Uistinu, tu se znaju umešati ono koji sebe smatraju znalcima u regreso-terapiju da nam "pomognu" i živimo ovaj život rasterećenije.
Recimo da nas odvedu te sagledamo kako ja nastao problem i u ovom životu znamo zaobići ili otkačiti se od starih nedovršenih poslova ili ne urađenih po Zakonu Ljubavi.
Šta se tada stvarno dogodi? Problem naizgled nestane i osoba živi ovaj život rasterećeno i olakšano, ali šta se dogodilo sa stvarnim 'problemom'? Zašto je bilo neophodno da stari nedovršeni odnosi sačekaju ovaj život?
Odgovor je da odrađivanje starih odnosa tako da budu razrešeni u skladu sa Zakonom Ljubavi je da bismo mi duhovno izrastali ili da ekspandiramo svoju svest - ono zbog čega i jesmo ovde.
Kada neko preko regresije učini da zaobiđemo ili odbacimo taj 'problem' mi smo izgubili šansu za duhovni progres i sasvim je sigurno da ćemo u nekom od budućih života morati ponovo da se nađemo u izvornoj situaciji kako bismo mogli duhovno napredovati. Zato se i smatra regreso-terapija (među duhovnim velikanima) magarećom uslugom. Problem je skinut sa pleća današnje ličnosti kako bi mogla juriti okolo za zadovoljenje svojih pasija, emocija i čula na račin duhovnog progresa - jer, duhovni progres je ni malo lagani zadatak i zato se najviše duhovno razvijamo u težim životnim situacijama kada se suočimo sa neophodnošću da usvajamo više nivoe svesti.
Uistinu, regreso-terapija ponekada i liči na regresiju ili kretanje unazad iako stručnjaci za ovu vrste terapije to nikako da sagledaju.

Ipak, moguće je zaviriti u prošle živote na ovaj način ali je najbolje ako to učinimo na sasvim prirodan način tokom snova ili svesnim putovanjem do Kauzalnog Sveta i sagledamo lekciju koju nam taj problem, nudi. U takvim prilikama se možemo naći ako sa sobom imamo pravog duhovnog učitelja, kakvih je uvek bilo na ovoj planeti i uvek je po jedan takav bio pravi predstavnik samog Kreatora da pomogne nema, Dušama, da se još u trenutnbom životu suočimo sa svim ostacima iz prošlosti i jednom zauvek prekinemo točak reinkarnacije i uđemo u svetove čiste svesti i ljubavi koje filozofija, ali i današnje religije, smatraju nesaznajnim.
Takav duhovni učitelj, kao Unutarnji Učitelj, tačno zna naše probleme i odvede nas da pogledamo koren problema kako bismo shvatili da je on prepreka na našem putu duhovnog progresa i istrajemo u sučeljavanju ili istrajavanju u razrešenju situacije u sjladu sa ljuavlju.
Nema bežanja od suočenja sa našim nedorečenim ili nedovršenim progresom.
Ala ga odužih. Izvinite, i ujedno hvala onom ko se zadrži da ovo pročita.
Prijatno!
Par pitanja za tebe:
1. kako se zove ovo učenje koje si izneo? (bez suđenja, je li to neka vrsta budizma, hinduizma, izvini ali nisam upoznata).
2. Kako znamo šta je ljubavno razrešenje problema? da li je u pitanju osećaj, znanje, intuicija, ili o tome govore neki spisi, drugim rečima šta je Zakon Ljubavi?
3. kada govoriš o više života, podrazumevaš reinkarnaciju. Ali ja sam čula da postoje terapeuti koji ne vraćaju čoveka u neki pređašnji život, već u prethodne generacije, jer se smatra da se NASLEĐUJU ostaci o kojima govoriš, nedovršeni poslovi. tipa primećuje se da u nečijoj porodici postoji stalna matrica koja se ponavlja... npr neuspešni brakovi, neka mentalna bolest, slaba muška strana, ili neka vrsta neuroze, itd. Kako to dovodiš u vezu sa iznesenim? Pozz

Regresija nije nikakvo vraćanje u prethodne živote. Generacijski se nasleđuju samo sklonosti, ne i iste okolnosti u kojima osoba živi.Zato je to bzv.U Kini i dalekoističnim zemljama, osobu je potrebno vratiti u "tačku"vremena, u kojoj je zarobljena duhovno, mentalno, emotivno...kad se dođe do te" tačke spoticanja ličnosti", osoba se vraća unazad (return) ali, figurativno rečeno, do tačke odns.događaja ili nekog izbora, odakle joj je potrebno drugačije usmerenje. Osoba tada pravi novi ali drugačiji izbor, kreće na drugi put( u drugačije usmeravanje svoje ličnosti), što zapravo predstavlja njen dalji put razvoja kao osobe.Ili kretanje (pokretanje) iz "mrtve tačke"!

Generacijski se nasleđuju samo sklonosti,
Ne nasleđuju se sklonosti već beba sa rođenjem počne formirati vlastite programe ili svoju ličnost tako što kopira šablone svojih roditelja i članova porodice. Pogledajte decu koju su od samog rođenja odgajali drugi ljudi i videćete da ta deca nemaju ništa od svojih genetičkih roditelja ukomponovani u svoju ličnost - kao ponašanja i kompletni pristup životnim događajima....
Par pitanja za tebe:
1. kako se zove ovo učenje koje si izneo? (bez suđenja, je li to neka vrsta budizma, hinduizma, izvini ali nisam upoznata).
2. Kako znamo šta je ljubavno razrešenje problema? da li je u pitanju osećaj, znanje, intuicija, ili o tome govore neki spisi, drugim rečima šta je Zakon Ljubavi?
3. kada govoriš o više života, podrazumevaš reinkarnaciju. Ali ja sam čula da postoje terapeuti koji ne vraćaju čoveka u neki pređašnji život, već u prethodne generacije, jer se smatra da se NASLEĐUJU ostaci o kojima govoriš, nedovršeni poslovi. tipa primećuje se da u nečijoj porodici postoji stalna matrica koja se ponavlja... npr neuspešni brakovi, neka mentalna bolest, slaba muška strana, ili neka vrsta neuroze, itd. Kako to dovodiš u vezu sa iznesenim? Pozz
(1) Odgovoriću ali bih prvo da kažem da sam pre tridesetak i nešto godina tragajući za nečim a da nisam znao uopšte štato može biti jer sam bio vođen intuicijom. Morao sam zavirivati po mnogim učenjima samo da bih stekao dovoljno pripreme i da bih mogao razumeti ono sa čime sam se trebao upoznati. Na kraju, ili pred sami kraj intuicija me odvela jednoj vidovitoj ženi poreklom iz Rumunije. Tada mi je rekla bukvalno ove reči: "Doveden si ovde da se ponovo sretneš sa jednim učenjima duhovnog karaktera." Na pitanje da mi kaže nešto o tim učenjima rekla je: "To su učenja koja liče na Budizam a nisu Budizam, liče na Hinduizam a nisu Hinduizam, liče na Hrišćanstvo a nisu Hrešćanstvo." Dakle, rekla je nešto što je baš slično ovom prvom pitanju. Odmah nakon toga odveden sam direktno na vrata jedne nevelike prostorije sa izuzetno zanimljivim knjigama. Posle nekoliko stotina proučavanih pitao sam se hoću li ovde naći ono za čime tragam? (Inače sam bio okoreli ateista čija intuicija je savršeno funkcionisala.) Uistinu, tada sam kupio tri knjige i posle pola sata čitanja ja sam poskočio i uzbuđeno šetao po stanu sa pitanjem koje se stalno vrtelo u mojoj glavi, "Zar je to moguće? Zar je moguće da sam najzad dobio odgovore na moja najvažnija pitanja...?" Upravo je to bio moj susret sa ovim učenjima o kojima ti ovde neću reći ni jednu određenu reč osim da ti ostavim adresu sajta. Ovo će biti adresa glavnog sajta na engleskom a sa njega možeš posetiti sve sajtove po mnogim zemljama, preko 140 i čitati na mnogim drugim jezicima. Evo ga: www.eckankar.org .
(2) Ukratko Zakon Ljubavi od nas traži da sve što radimo bude u skladu sa Zakonom ljubavi (ili da bude rađeno sa ljubavlju ili je bolje da to uopšte ne radimo jer od toga nemamo nikakvu korist - osim iskustva koje se mora dorađivati.) Ovaj zakon nalaže da sve što radimo bude za najviše dobro svih koji su uključeni na neki način u određenu aktivnost. Nikada u korist samo nas ili samo manieg ili većeg dela ljudi. Praktično sa duhovnim progresom mi osetimo i znamo da uvek radimo u skladu sa ovim zakonom zato što sa tim progresom naša svest (koja je duhovna kategorija) brzo ekspandira i iznutra znamo da li jesmo uradili ili nismo uradili u skladu sa ovim Zakonom. Da naglasim da tu nema mentalnog kalkulisanja već mi, Duša, znamo i iznutra osećamo da li je ili nije urađeno kako treba.
(3) U mnogim religijama ljudi imaju svoja tumačenja koja su zasnovana na prihvaćenim ili odbačenim izvornim učenjima gde se jasno govori da svaka Duša (svako od nas) čini uzroke i sakuplja posledice, tačnije percepcijom posledica mi kao Duša učimo šta je a šta nije prihvatljivo. Dakle, smo mi lično uzroci onih lekcija koje moramo dorađivati. Kod onih koji vide zapetljanost cele porodice u neki problem to je tako zato što je u takvim slučajevima cela porodica na izvestan način vezana za neki minuli uzrok jer su svi učestvovali u nekom ranijem delu. Praktično, moji u porodici ili moji preci imaju jasno definisane njihove karmičke odnose s svim dušama pa i sa mnom odnosno sa svjim potomcima i precima.
Ima nešto što bih samo da površno dodirnem da ne zbunjuje ako ubacim više detalja a to je da u okviru porodice svi budemo vezani za karmu koju unosi neki od članova, odnosno svi mi pojedinačno. To zajedništvo se vidi više u tome što će sigurno i članovi podnositi deo tereta ako jedan član odrađuje neku težu karmo budući da neće ostati po strani već će mu pomagati recimo ako je i pitanju susret sa težom bolesti ili povredom i slično. Ili recimo sun roditelja trpi u svom braku mučne odnose sa suprugom. Tada roditelji nisu u mogućnosti da stoije po strani a da i sami ne trpe makar samo emocionalne stresove.
Iz tih razloga, u početku ne treba ići mnogo duboko dok ne shvatimo da smo mi ti koji sejemo seme uzroka i žanjemo posledice. Naglasio bih da ovu karmu ne treba gledati kao kaznu već kao priliku da odrađivanjem nedorađenih odnosa dobijamo priliku da izrastamo ekspandirajući svoju svest i kapacitet ljubavi a to su najvažniji kvaliteti, među ostalim, koji će nas doversti jednoga dana da se sretnemo sa "Živim Učenjima Svetog Duha," koja će nam dati mogućnost da se svesnim radom uzdižemo i iskustveno dosegnemo slobodu o kojoj govori i samo Hrišćanstvo a to je povratak u svetove čiste svesti i Ljubavi. Naziv, "Živa Učenja Svetog Duha" je nešto što samo ja, lično, koristim inače ona imaju svoj pravi naziv koji ćeš otkriti dublje ako budeš istraživala priloženi sajt.
Hvala na divnim pitanjima i bilo mi je zadovoljstvo da odgovorim. Prijatno istraživanje!
P.S. Reinkarnacija je nezaobilazna ako hoćemo ispravno razumeti život i napredovati u progresu. U ovim učenjima svako može zavirivati u svoje ranije živote da bi video odkla je seme sadašnjih poteškoća. Tada pojedinac sve to zna iz ličnih iskustava a ne iz golih teorijskih pisanja. Ovde se verovanje zamenjuje ličnim saznanjima i iskustvima jer se putuje najpre u snovima a onda i svesno višim realnostima.

Ne nasleđuju se sklonosti već beba sa rođenjem počne formirati vlastite programe ili svoju ličnost tako što kopira šablone svojih roditelja i članova porodice. Pogledajte decu koju su od samog rođenja odgajali drugi ljudi i videćete da ta deca nemaju ništa od svojih genetičkih
Ni to ne mora uvek važiti kao nužno tačno.Rođena braća koja su vaspitavana pod istim krovom. Jedan je narkoman i bivši robijaš, drugi je ugledan čovek.Iz normalnih i neporočnih porodica. Ima mnogo takvih primera. "Copy-paste" obrasci ponašanja u porodici, nisu ključni za razvojni put ličnosti.Ista porodična baza ili osnova, isti životni i materjalni uslovi, ne stvaraju identične persone.Postajemo svet za sebe, onog trenutka kad krene proces socijalizacije. Opet, od malih nogu.Genetika može imati ključnu ulogu u određenim stvarima(nasleđuje se inteligencija, visina, predispozicije za određene bolesti, predispozicija za lečenje koštanom srži).Mda, ovo sada i nema mnogo veze sa temom.

Ni to ne mora uvek važiti kao nužno tačno.Rođena braća koja su vaspitavana pod istim krovom. Jedan je narkoman i bivši robijaš, drugi je ugledan čovek.Iz normalnih i neporočnih porodica. Ima mnogo takvih primera. "Copy-paste" obrasci ponašanja u porodici, nisu ključni za razvojni put ličnosti.Ista porodična baza ili osnova, isti životni i materjalni uslovi, ne stvaraju identične persone.Postajemo svet za sebe, onog trenutka kad krene proces socijalizacije. Opet, od malih nogu.Genetika može imati ključnu ulogu u određenim stvarima(nasleđuje se inteligencija, visina, predispozicije za određene bolesti, predispozicija za lečenje koštanom srži).Mda, ovo sada i nema mnogo veze sa temom.
Zaboravljaš da dve Duše koje ulaze u sklop iste porodice ne dolaze sa istim stanjem i stadijumom duhovne razvijenosti. Jedna, naprednija, recimo posle 500000 inkarnacija i druga koja je ita sebe imala recimo 800000 istih sigurno će drugačije pristupati životnim izazovima. Ona duhovno naprednije može lakše nadrastati pokupljene porodične šablone i stremiti uzvišenijem pristupu životu. Takva će iznutra već znati da prepoznaje negativne izazove i zamke i kloniće ih se. Ona druga će, po svoj prilici lakše prihvatati lakši put kroz život ili život bez napora itd. itd.
Duše ne dolaze bez svojih prethodnih iskustava pa je sasvim sigurno da će do izvesnog stepena nastojati da nešto same dograde i menjaju tokom života.
Obično intelektualno zaključivanje neće dati ispravne zaključke već jedino duhovni pristup.
Genetika nema nikakvu ulogu u pogledu izgradnje i razvitka svesti jedne Duše (osobe) to je obična zabluda ljudi. Ona određuje samo karakteristike fizičkog tela. Pa čak ni tada jedna osoba zbog karmičkih razloga može ostati kao kepec u porodici nezavisno od genetike roditelja ili izrasti kao džin. Karma unosi mnoge neophodne promene kako bi Duša mogla da se suoči sa neophodnim lekcijama. Vezano za ove potrebe Duša često dolazi i obilazi rast i razvitak ploda u majčinoj utrobi što ljudima pogrešno daje podatke za zaključivanje da Duša ulazi u telo pre porođanja bebe. Do takvog zaključka dolaze samo zato što ne znaju da kada bi Duša uzela mesto u plod bebe u majčinom stomaku taj rastući plod bi bio izložen vibracijama koje ne bi mogao podneti zato što nije dozreo. Telo bebe mora biti potpuno sazrelo i sposobno da primi Dušu zajedno sa unutarnjim omotima ili telima.
Premnogo je detalja koje ljudi niti znaju niti žele znati ali zato zdušno nagađaju i smišljaju razne teorije.
Inteligencija je čisto duhovni kvalitet i vezan je za duhovno stanje osobe ili, drugačije rečeno za dostignutu svest. Inteliogencija se ne nasleđuje od drugih već se izgrađuje i nadograđuje u skladu sa ekspanzijom sversti. To što će u braku bračni parovi sigurno biti različiti po svojim duhovnim karakteristikama a deca će takođe sigurno biti različita među sobom gde će neka biti bliža ocu a druga majci sa njihovim kvalitetima, nikako ne govori o bilo kakvom nasleđu inteligencije.
Eventualno i karmičke poveztanosti iz ranijih života mogu privući dve osobe ili celu porodicu zajedno a da su oni ne tako blizu po svojim duhovnim karakteristikama.
Ipak, svaka porodica je priča za sebe i jedino treba otići do Kauzalnoig sveta i pogledati sve pojedinosti i znati.
Napamet priča je obično pretpostavljanje onih koji žele nametati nešto što nimalo ne odgovara istini. Danas takvih ima u izobilju predstavljajući se za izvesne savetnike i učitelje.

Zaboravljaš da dve Duše koje ulaze u sklop iste porodice ne dolaze sa istim stanjem i stadijumom duhovne razvijenosti. Jedna, naprednija, recimo posle 500000 inkarnacija i druga koja je ita sebe imala recimo 800000 istih sigurno će drugačije pristupati životnim izazovima. Ona duhovno naprednije može lakše nadrastati pokupljene porodične šablone i stremiti uzvišenijem pristupu životu. Takva će iznutra već znati da prepoznaje negativne izazove i zamke i kloniće ih se. Ona druga će, po svoj prilici lakše prihvatati lakši put kroz život ili život bez napora itd. itd.
Duše ne dolaze bez svojih prethodnih iskustava pa je sasvim sigurno da će do izvesnog stepena nastojati da nešto same dograde i menjaju tokom života.
Obično intelektualno zaključivanje neće dati ispravne zaključke već jedino duhovni pristup.
Genetika nema nikakvu ulogu u pogledu izgradnje i razvitka svesti jedne Duše (osobe) to je obična zabluda ljudi. Ona određuje samo karakteristike fizičkog tela. Pa čak ni tada jedna osoba zbog karmičkih razloga može ostati kao kepec u porodici nezavisno od genetike roditelja ili izrasti kao džin. Karma unosi mnoge neophodne promene kako bi Duša mogla da se suoči sa neophodnim lekcijama. Vezano za ove potrebe Duša često dolazi i obilazi rast i razvitak ploda u majčinoj utrobi što ljudima pogrešno daje podatke za zaključivanje da Duša ulazi u telo pre porođanja bebe. Do takvog zaključka dolaze samo zato što ne znaju da kada bi Duša uzela mesto u plod bebe u majčinom stomaku taj rastući plod bi bio izložen vibracijama koje ne bi mogao podneti zato što nije dozreo. Telo bebe mora biti potpuno sazrelo i sposobno da primi Dušu zajedno sa unutarnjim omotima ili telima.
Premnogo je detalja koje ljudi niti znaju niti žele znati ali zato zdušno nagađaju i smišljaju razne teorije.
Inteligencija je čisto duhovni kvalitet i vezan je za duhovno stanje osobe ili, drugačije rečeno za dostignutu svest. Inteliogencija se ne nasleđuje od drugih već se izgrađuje i nadograđuje u skladu sa ekspanzijom sversti. To što će u braku bračni parovi sigurno biti različiti po svojim duhovnim karakteristikama a deca će takođe sigurno biti različita među sobom gde će neka biti bliža ocu a druga majci sa njihovim kvalitetima, nikako ne govori o bilo kakvom nasleđu inteligencije.
Eventualno i karmičke poveztanosti iz ranijih života mogu privući dve osobe ili celu porodicu zajedno a da su oni ne tako blizu po svojim duhovnim karakteristikama.
Ipak, svaka porodica je priča za sebe i jedino treba otići do Kauzalnoig sveta i pogledati sve pojedinosti i znati.
Napamet priča je obično pretpostavljanje onih koji žele nametati nešto što nimalo ne odgovara istini. Danas takvih ima u izobilju predstavljajući se za izvesne savetnike i učitelje.
Jako zanimljivo, u svakom slučaju! Mda, nisam sigurna da li se u temi radi o toj vrsti "return-a", ili je reč o "reset" - u ličnosti, koja se sprovodi putem psihoterapije(gde se osoba vraća sećanjima u prošlost, napr.na neki kritičan događaj ili neku traumu) ili radom na sebi(opet putem psihoterapije) gde mora da "deaktivira" u sebi ranije obrasce ponašanja i razmišljanja i ustali nove.O karmi i reinkarnaciji jako malo znam, ali svakako da vredi uputiti se malo dublje. Međutim, uglavnom se držimo onog svesnog i manifestovanog.I ta naša svest... koliko ima stanja i nivoa? Kao i zabluda da smo tvorci svoje sudbine!

Poslednja izmena:
Jako zanimljivo, u svakom slučaju! Mda, nisam sigurna da li se u temi radi o toj vrsti "return-a", ili je reč o "reset" - u ličnosti, koja se sprovodi putem psihoterapije(gde se osoba vraća sećanjima u prošlost, napr.na neki kritičan događaj ili neku traumu) ili radom na sebi(opet putem psihoterapije) gde mora da "deaktivira" u sebi ranije obrasce ponašanja i razmišljanja i ustali nove.O karmi i reinkarnaciji jako malo znam, ali svakako da vredi uputiti se malo dublje. Međutim, uglavnom se držimo onog svesnog i manifestovanog.I ta naša svest... koliko ima stanja i nivoa? Kao i zabluda da smo tvorci svoje sudbine!
Odgovoriću kratko po pitanju "Sudbine": Sudbina kao data od bilo koga koju bismo morali odrađivati je pogrešno tumačena. Zašto? Jednostavno, kako bismo mi kao Duša mogli učiti i ekspandirati svoju svest te spoznali duhovne zakone ako ne bismo iz svojih uzroka sagledavali efekte? Odgovor bi bio; Nikada, a to znači da nikada ne bismo napredovali i jednoga dana realizovali svoju svrhu bivanja u ovim svetovima nižeg pola kreacije.

Što se tiče nivoa svesti evo probaću da nešto kažem; Svest kao celina je jedinstvena i nedeljiva, međutim zbog neophodnosti postojanja nižih nivoa ili svetova ona je, takoreći, formalno podeljena. Dok god smo u nižem stanju svesti me se uglavnom vrtimo na relaciji Astralni - Fizički svet. Kada podignemo svoju svest onda bude uključen i Kauzalni svet pa onda i Mentalni. Kada jednoga dana kompletiramo sve lekcije i porivedemo kraju sa iskustvima osetimo potrebu da potražimo Izvor svih učenja ili sveukupnog znanja. To je uvek sama suština života koju znamo pod mnogim imenima inače je ovde poznata kao Duh Sveti ili Reč Boga. Za to nam je uvek neophodan pravi predstavnik Boga koji je jedinstven i takvog u javnosti nije bilo poslednjih 5000 godina do pre nekoliko decenija. Uz njegovu pomoć Duše (ljudi) koji prihvate njegovo vođenje bukvalno izbalansiraju sve ono što nije dovršeno i još u toku samog života ulaze u svetove više kreacije gde postoji samo jedan jedini zakon - Zakon Ljubavi. Nadalje, tek u tom trenutku počne pravo duhovno napredovanje ili rad na kompletiranje celokupnog školovanja.
Što se tiče svesti u čoveku slobodno možemo reći da postoji samo jedna jedina svest a to je on kao Duša. Ono što nazivamo dnevnom ili ego svešću odnosno ličnost praktično i nije svest u pravom smislu već manmje-više program kojeg smo sami sačinili i dograđivali i on služi od rođenja pa sve do ponovnog rođenja jer se tek tada isključuje i u novom životu gradimo novu ličnost. Gledano unazad imamo stalno menjanje pola iz muškog u žensko telo i obrnuto.
Da, setio sam se; Ima pojedinaca, mada češće pojedinki, kod kojih se događa skok iz trenutne ličnosti u neku raniju što zna trajati kraće ili duže vreme. Tada se vidi promena celokupnog karaktera što zna zbunjivati okolinu, ali to je nešto što nije vredno razmatranja osim kao jedan detalj koji nam jasnije govori, ako se ne želimo dublje interesovati, da je reinkarnacija ipak prisutna želeli je mi ili ne.
U svakom slučaju, hvala na ovom razgovoru.
Prijatan dan!

Probao, doduse kostalo me 100E
Al ne zalim.
U proslom zivotu, gledam oko sebe drvena kuca, napolju sneg, ogledalo pogledam se vidim se u ogledalu, negde se spremam, zurim, zena pored nesto mi dobacuje, pita me psihoterapeut ko si ti? Ja kazem kako ko Ilja Repin poznati slikar, nikad cuo za coveka pre toga. Al lik bio teska faca. Slikao careve, kompozitore, plemice itd https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Иља_Рјепин
Onda me vodio kroz taj zivot, veoma uzbudljivo i generalno se poklopilo manje vise sa onim na Vikioediji, i na kraju smrt, konji itd, ne secam se bas najbolje tog dela, inace, lik u mladosti i ja strasno licimo, zelene oci, slicne crte lica itd. E da, kucu sam guglao, lik je ziveo na severu, i stvarno, drvene kuce, bas kao sto sam video.
unnamed.jpg

sledeci zivot, secam se samo, crnilo svetlost, crnilo, on je to protumacio da umirem kao beba na porodjaju, strasno, al mozda i nije tacno

treci, zensko sam u tamnici, optuzen za vesticarenje, negde Španija u doba inkvizicije, vode me na lomaču, i secam se nekog svestenika, masa svuda okupljena okolo, strasno suncan dan, neke zute zidine okolo tu lomaca, i taj svestenik me gleda i cereka se

Probao je da me ubaci u 4, navidno sam imao 9, pre ovog, al nisam uspeo ,pamtim samo aziatske face okolo, i probudim se

Probao, doduse kostalo me 100E
Al ne zalim.
U proslom zivotu, gledam oko sebe drvena kuca, napolju sneg, ogledalo pogledam se vidim se u ogledalu, negde se spremam, zurim, zena pored nesto mi dobacuje, pita me psihoterapeut ko si ti? Ja kazem kako ko Ilja Repin poznati slikar, nikad cuo za coveka pre toga. Al lik bio teska faca. Slikao careve, kompozitore, plemice itd https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Иља_Рјепин
Onda me vodio kroz taj zivot, veoma uzbudljivo i generalno se poklopilo manje vise sa onim na Vikioediji, i na kraju smrt, konji itd, ne secam se bas najbolje tog dela, inace, lik u mladosti i ja strasno licimo, zelene oci, slicne crte lica itd. E da, kucu sam guglao, lik je ziveo na severu, i stvarno, drvene kuce, bas kao sto sam video.

sledeci zivot, secam se samo, crnilo svetlost, crnilo, on je to protumacio da umirem kao beba na porodjaju, strasno, al mozda i nije tacno

treci, zensko sam u tamnici, optuzen za vesticarenje, negde Španija u doba inkvizicije, vode me na lomaču, i secam se nekog svestenika, masa svuda okupljena okolo, strasno suncan dan, neke zute zidine okolo tu lomaca, i taj svestenik me gleda i cereka se

Probao je da me ubaci u 4, navidno sam imao 9, pre ovog, al nisam uspeo ,pamtim samo aziatske face okolo, i probudim se
Zanimljivo i zastrašujuće istovremeno.
Kako si se osećao nakon toga?

Mislim da svi težimo sreći tj miru sa sobom u kojoj god da smo situaciji i možda svak od nas ima svoj okidač za resetovanje.

Ja bi da sam ponovo ono što sam bila nekad. Šta me to odvojilo od sebe?

Kako naći mir sa sobom (koji neko zove srećom) bez obzira gdje i u kakvu situaciju vas je život odveo?
Ego iz kog izlazi pogrešno pitanje “zašto ja Bože i zašto mene”, strahovi koji guraju u bolesnu i iscrpljujuću kontrolu i kreiranja crnih scenarija u glavi a život i ono SADA prolazi kraj tebe. Pa ne znam ni gdje sam a kamoli da prepoznam sebe više.

Da nebi dužina o egu, dopaminu ima doar video sa Dr K i podlast a i Jung..

Back