Pojam regresija ........ označava povlačenje odnosno vraćanje nečega. .............
Regresija se uglavnom javlja kao reakcija na određene traumatične događaje,..............
Da li je uopšte nešto tako moguće ..... da se možete vratiti u svoje prošle živote?
Pre bih rekao da se u ovom slučaju misli na "regreso-terapiju" koja ne znači ujedno i regresiju ili povratak u prošle živote.
Pokušaj je terapeuta da sadašnjoj ličnosti, koja se formirala od rođenja do sadašnjeg trenutka, pomogne da se iznese sa problemom sa kojim se nije iznela ličnost iz prethodnog života. ili, tačnije, sa kojim se nije iznela Duša, ono što mi suštinski jesmo.
Ovo nam nameće neophodnos da bolje razumemo kako teče naš duhovni progres iz života u život, odnosno da shvatimo da pravo Biće koje je u duhovnoj evoluciji jesmo MI, Duša, i kao takvi mi nismo eksponirani ili vidno ili podrobno shvaćeni u ovom svetu.
Hajde nekoliko reči da iznesemo koje će možda dati kompletniju sliku.
U svakom životu se srećemo csa novim situacijama i svaku situaciju trebamo proigrati tako da sve rešimo u skladu sa najvećim i najvažnijim Zakonom Ljubavi. Ukoliko uspemo da sve radimo i odradimo sa ljubavlju onda nema ostataka - nerešenih - koje bismo odložili u podsvesni deo uma, za neko buduće vreme ili neki od budućih života. Ti ostaci se smatraju sudbinom koju nam je navodno neko nametnuo bez da znamo da je sve to naše nerazrešeno delo ili nedovršeno u skladu sa navedenim zakonom.
Uistinu, u novom životu formioramo novu ličnost (što je posebna priča) i ta ličnost je sigurno bar za nijansu na jednom uzvišenijem duhovnom nivou. Zato uvek kažemo da samo danas u ovom životu najbolje i najuzvišenije Biće nego ikadsa u ma kom prethodnom životu nezavisno da li smo tada bili kraljevi, Carevi, princeze ili doktori ili ko una šta sve.
Sve ono što je ostavljeno u podsvesnom delu uma, dolazi na probu da ga u ovom životu doradimo u odnosima sa istim Dušama iz ranijih života. Ukoliko ne uspemo to može biti malo popravljeno ili čak šta više, pogoršano. Kao takvo čeka neki naredni ili još mnoge naredne živote budući da ih živimo na stotine hiljada.
Uistinu, tu se znaju umešati ono koji sebe smatraju znalcima u regreso-terapiju da nam "pomognu" i živimo ovaj život rasterećenije.
Recimo da nas odvedu te sagledamo kako ja nastao problem i u ovom životu znamo zaobići ili otkačiti se od starih nedovršenih poslova ili ne urađenih po Zakonu Ljubavi.
Šta se tada stvarno dogodi? Problem naizgled nestane i osoba živi ovaj život rasterećeno i olakšano, ali šta se dogodilo sa stvarnim 'problemom'? Zašto je bilo neophodno da stari nedovršeni odnosi sačekaju ovaj život?
Odgovor je da odrađivanje starih odnosa tako da budu razrešeni u skladu sa Zakonom Ljubavi je da bismo mi duhovno izrastali ili da ekspandiramo svoju svest - ono zbog čega i jesmo ovde.
Kada neko preko regresije učini da zaobiđemo ili odbacimo taj 'problem' mi smo izgubili šansu za duhovni progres i sasvim je sigurno da ćemo u nekom od budućih života morati ponovo da se nađemo u izvornoj situaciji kako bismo mogli duhovno napredovati. Zato se i smatra regreso-terapija (među duhovnim velikanima) magarećom uslugom. Problem je skinut sa pleća današnje ličnosti kako bi mogla juriti okolo za zadovoljenje svojih pasija, emocija i čula na račin duhovnog progresa - jer, duhovni progres je ni malo lagani zadatak i zato se najviše duhovno razvijamo u težim životnim situacijama kada se suočimo sa neophodnošću da usvajamo više nivoe svesti.
Uistinu, regreso-terapija ponekada i liči na regresiju ili kretanje unazad iako stručnjaci za ovu vrste terapije to nikako da sagledaju.
Ipak, moguće je zaviriti u prošle živote na ovaj način ali je najbolje ako to učinimo na sasvim prirodan način tokom snova ili svesnim putovanjem do Kauzalnog Sveta i sagledamo lekciju koju nam taj problem, nudi. U takvim prilikama se možemo naći ako sa sobom imamo pravog duhovnog učitelja, kakvih je uvek bilo na ovoj planeti i uvek je po jedan takav bio pravi predstavnik samog Kreatora da pomogne nema, Dušama, da se još u trenutnbom životu suočimo sa svim ostacima iz prošlosti i jednom zauvek prekinemo točak reinkarnacije i uđemo u svetove čiste svesti i ljubavi koje filozofija, ali i današnje religije, smatraju nesaznajnim.
Takav duhovni učitelj, kao Unutarnji Učitelj, tačno zna naše probleme i odvede nas da pogledamo koren problema kako bismo shvatili da je on prepreka na našem putu duhovnog progresa i istrajemo u sučeljavanju ili istrajavanju u razrešenju situacije u sjladu sa ljuavlju.
Nema bežanja od suočenja sa našim nedorečenim ili nedovršenim progresom.
Ala ga odužih. Izvinite, i ujedno hvala onom ko se zadrži da ovo pročita.
Prijatno!