crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
Ja sam svoje fakultete zavrsio , a ti i dalje cuti i trpi tudje gluposti pa ces lepo da prodjes .
A ako si pametna tako aj objasni ovo : Udzbenik mog klinca za drugi razred osnovne skole
Srecni dani 2
Drugo izdanje
Autorski tim Nove skole :
Milica Cuk
Vera Petrovic Peric , bla bla itd...
Urednica:
Dragana Cuk
Izdavac :
Nova Skola D.O.O.
Beograd , Gospodar Jevremova 22
Tel/faks:011 2631 652 , 011 3284 989
Tiraz: 10000 primeraka
ISBN 978-86-85307-20-1
Stampano u Kini
Nije nista cudno tu a? ( imas gore ISBN pa proveri u ministarstvu prosvete dal je tacno sta pise )
Neka ti maltretiraju dete pa ce imati punu glavu gluposti koje nikom netrebaju.E i cuti dobro je moze i gore
Sad primetih tvoj post , pa ti si uciteljica(profesor) pa ti zato to smeta![]()
Usput neuspeh tvojih ucenika je duso UVEK tvoj neuspeh i kada to shvatis znaces o cemu ovde ljudi pricaju.
Grdno se varas. Isla sam i ja u skolu pa na osnovu tog iskustva i pricam. Ne daj Boze polemisem o prosveti samo iz predavacke perspektive. Bilo bi pojednostavljeno i jednostrano. Imala sam recimo vrlo losu profesorku matematike koja se gubila u resavanju zadataka i nikada nam nista nije valjano objasnila, a matematiku sam ZNALA PA RAZBIJALA. To je samo MOJ uspeh. Ona u tome nema ama bas nikakvog udela osim sto je putovala s nama na takmicenja. Imala sam i izuzetnog profesora astronomije koga smo sa interesovanjem slusali na casu, ali bi kasnije u nekom mom kampanjskom raspolozenju nekako isparilo to znanje pa sam astronomiju ipak jedva pohvatala i ucila samo za ocenu.
A za individualizovan neuspeh mojih djaka mozes njih pitati, a ne mene. Oni znaju da ce im "nezavisna" komisija na zalbu tipa "bilo je vrucina u ucionici za vreme popravnog ispita" pokloniti ocenu i u tim godinama je to dovoljna motivacija narocito ako im roditelj na to komentarise "Samo mi ti donesi dvojke kuci i ides na more". Detetu od 15/16 godina tako pedagoski prici je strasno. Tu profesor nema mesta za intervenciju i pored najbolje volje. Verovatno nisi u dodiru sa tim inace bi se cudom nacudio na sta se sve u prosveti naidje kada su u pitanju djaci i njihovi roditelji. Ima roditelja koji na parcetu papira ispisu "Molim da se mom detetu opravda kada ne dodje na kontrolne iz bitnih predmeta (prim. aut. misli se na celu skolsku godinu) pa ce se on/a kasnije javiti da odgovara. Ovo molim da ne bih morala da stalno izostajem sa posla i da dolazim na prijem roditelja jer mi ne odgovara, a ni ne daju mi uvek" (Ovo je citat a postoje i njegove parafraze od strane drugih roditelja).
I kako objasnjavas da su neka skoro cela odeljenja radna vredna i uspesna, a druga jako losa u svim tim aspektima kod istog profesora? Kako objasnjavas da statisticki deca ciji su roditelji obrazovani teze ka uspehu a oni drugi ne i to sto je tu mala mogucnost motivacije od strane strucnih lica i sluzbi u okviru skole? Kako objasnjavas da se djaci sada profesoru hvale time sto nisu ucili, a moz misliti dobili dvojke, a pre je to bilo sramota reci profesoru? Znas li koliko bi godina neko morao da provede u skoli kada bi se, recimo, strani jezik, ucio samo na casu bez samostalnog zalaganja? Pa najmanje 10 god. vise od srednje skole. Stranci nas uce na seminarima necemu sto vec znamo i samo se mlate pare na zaradjivanju licenci. Da li si ikada prisustvovao tom segmentu "osavremenjivanja nastavnih metoda". Pa to su nebuloze sta oni serviraju. Umire se od smeha na njihov racun jer se bave vec smesno poznatim stvarima u praksi. Kojekakve igre i igrice pod uslovom da u razredu nema vise od deset djaka, a i tih deset da nauce pola jedne definicije za 45 minuta. Molim te uputi se malo, pa ces se sokirati kakve se gluposti serviraju u skolstvu. Citiram te: "kada to shvatis znaces o cemu ovde ljudi pricaju" Ovo o cemu se raspravlja je cista ozlojedjenost neuspehom i to licno djacka i ponekad roditeljska. Ja sam u svoje vreme ucila, ucila i naucila, cemu sad sve te pobune kada se moze. Samo ste pali na medijska polupismena naklapanja. Pricate o Bolonji, a nemate pojma sta ona predstavlja navrat -nanos uvedena bez priprema u srpski skolski sistem (a i sa pripremama nista ne bi bilo mnogo bolje). Sve su to samo pusta naklapanja.
A sta si ono hteo da kazes o Kinezima???