gost 261081
Poznat
- Poruka
- 7.081
Ja bih uveo predvojničku obuku i vratio obaveno služenje vojnog roka. Takođe bih uveo predmet civilna zaštita. Govorim o srednjem obrazovanju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja bih uveo predvojničku obuku i vratio obaveno služenje vojnog roka. Takođe bih uveo predmet civilna zaštita. Govorim o srednjem obrazovanju.
A izborni predmeti:+ taktička obuka + padobranski kurs + preživljavanje u prirodi.
Bерујем да се сви слажу да је образовање у Србији доживело пад квалитета задњих година. Имам идеје како би се то могло уредити:
1) Предшколско по мени треба претворити у први разред. Овакво какво је нема велику корист.
2) Као обавезно образовање увести школу у трајању 10 год. која би почињала са 6 година деца би од предмета имала:
* |, ||, ||| и IV Рaзред:
-Математику
-Српски/матерњи језик и књижевност
-Физичко, пливање, спорт
-Ликовно и техничко цртање
-Народна култура и музичко
* V и VI Разред:
-Исти предмети
-Информатика и Техничко
-Енглески језик (националне мањине поред енг.ј. Српски ј.)
-Историја (од праисторије до почетка нове ере)
* VII, VIII, IX и X Разред:
- Математика
- Српски/матерњи језик и књижевност
- Физико, пливање, спорт
- Енглески ( и Српски за националне мањине)
- Информатика и Технико
- Географија [VII, VIII]
- Биологија [VII, VIII]
- Физика [IX, X]
- Хемија [IX, X]
- Национална историја [VIII, VIII, IX]
- Други језик {Руски, Немачки, Италијански, Франџуски, Шпански}
- Домаћинство и економија [Х]
- Изборни предмет {Веронаука/Грађанство}
- Не обавезна секција {Хор, оркестар и фолклор, Уметност}
# У IX омогућити учлањење у задругу
# У X разреду увести полагање прве помоћи.
# Уџбеницу треба да буду исти за сваку школу у земљи. Држава би платила њихово штампање и давала их ученицима на коришћење уз надокнаду од 3-4 хиљаде годишње уз обавезу њиховог враћања у не оштећеном стању.
По завршетку основног школовања омогућити радну обуку/учење заната у трајању од 2 године. Или наставак школовања у гимназији још 2 године па ти могу да покушају да упишу факучтет.
#Они који су завршили занат такође моги да конкуришу да упишу факултет.
#Уџбеници да буду обезбеђени по истом принципу као за обавезно образовање.
Има ли неко неке замерке или предлоге на ову теоријску реформу.
A izborni predmeti:
-Osnove PVO
-Osnove taktike
-Artiljerija
-Upoznavanje sa bestrzajcem
-Kako skuvati vojnicki pasulj
Ало брееее, није НЕ-ЗНАМ, већ НЕЗНАМ.!
I kako se koristi motika (u okviru predmeta napredna zemljoradnja).A osnove inženjerijske obuke? To je ključno za naše obrazovanje.
ЕФ је обична глупост. Извињавам се економистима.
Али више се о реалном бизнису и економији научи на Вишој Пословној.
И правни факултет је 90% глупост. Не кажем, то је стварна наука, али 10 000 правника годишње на треба никоме, а и атмосфера која влада на правима је јако често забрињавајућа.
Онда, фармација. Знате ли колико ти несрећни људи уче, уче и уче, да би на крају били продавци лекова, што по пиљарницама (апотекама), што по велепродајама (трговачки путници)?
Затим, филозофски. То би требало комплет угасити.
Српски језик и књижевност је, такође, нешто што треба свест на минимум.
Што се медицинских факултета тиче, ако не желите да извозите кадар, оставити само један факултет са 100 студената годишње- или 50 у Београду и још 5 истурених одељења по 10.
Затим, сви ти саобраћајни факултети, технологије, шумарски, то су све мртве душе. То исто угасити.
И ФДУ угасити. И политичке науке угасити.
Ко хоће да студира историју уметности, нек скупи паре па оде у Француску. Кога занима филмска режија, чуо сам да је Праг леп.
- - - - - - - - - -
Једина жива занимања су ИТ и језици.
Постоји и потреба за традиционалним занимањима (Права, медицина, фармација, стоматологија, електроинжињер) али је минимална.
А економске ствари се студирају различито- неко жели да се бави маркетингом, неко продајом, неко производњом, неко би да буде рачуновођа, а неко научним радом.
Тако добар човек а још се није ослобидио титокомуно лењинистичке клетве "тодоризам"...АЛО БРЕЕЕ...... МЛОГО ТЕЧНО ПРИЧАШ ...
СМАЊИ ГАС И ВИДЕЋЕШ ДА ЈЕ...НЕ ЗНАМ...![]()
Апсолутно подржавам.Obaveyno školovanje da traje 4 godine.
Po tvom tumačenju glasovnih promena trebalo bi da pišeš i greHnik.Сами се они рокају, неда ми Бог да прљам руке и душу са слугама сатане.
И јасно за сваког ко има имало разума:
БЕСЕДАо страшном камену
Сваки који падне на тај камен разбиће се;
а на кога он падие сатрће га (Лк. 20, 18)
Камен темељац је Христос Господ. Јуда је пао на тај камен, и разбио се. Ирод је пао на тај камен, и разбио се. Јулијан Одступник пао је на тај камен, и разбио се. Арије је пао на тај камен, и разбио се. Одрицатељи и ругатељи Христа падају на тај камен, и разбијају се као грнчарски судови.
На Содом и Гомор пао је тај камен, и Содом и Гомор сатрли су се. На Мисир пао је тај камен, и Мисир се сатро. На Јерусалим је пао тај камен, и Јерусалим се сатро. На народ јеврејски пао је тај камен, и народ јеврејски се у комаде распрштао. На многа грешна колена и царства пао је тај камен, и та грешна колена и царства распала су се у прах и пепео.
Седамдесет и седам пута, и више, Господ опрашта грешницима, но ако и преко тога грешници остану грешници, хоће ли их Господ насупрот њихове воље спасавати? Неће, јер то није начело спасавања људи. Начело је да људи драговољно пристану на спасавање од стране Бога. Ако људи седамдесет и седам пута, и више, неће да пожеле спасење од Бога, онда и Бог неће. Онда се људи разбијају о камен, мимо кога се не може проћи, и сатиру се каменом, који су издигли да баце далеко од себе. Зар се може рећи да је немилостив Бог, који је покајаног разбојника на крсту спасао? Зар се може рећи да је неправедан кад је предао пропасти разбојника који му се и на самртном часу ругао?
Господе свесилни, спаси нас! Теби слава и хвала вавек. Амин.
http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs