РЕФОРМА ОБРАЗОВАЊА

Poruka
3.039
Bерујем да се сви слажу да је образовање у Србији доживело пад квалитета задњих година. Имам идеје како би се то могло уредити:
1) Предшколско по мени треба претворити у први разред. Овакво какво је нема велику корист.
2) Као обавезно образовање увести школу у трајању 10 год. која би почињала са 6 година деца би од предмета имала:
* |, ||, ||| и IV Рaзред:
-Математику
-Српски/матерњи језик и књижевност
-Физичко, пливање, спорт
-Ликовно и техничко цртање
-Народна култура и музичко
* V и VI Разред:
-Исти предмети
-Информатика и Техничко
-Енглески језик (националне мањине поред енг.ј. Српски ј.)
-Историја (од праисторије до почетка нове ере)
* VII, VIII, IX и X Разред:
- Математика
- Српски/матерњи језик и књижевност
- Физико, пливање, спорт
- Енглески ( и Српски за националне мањине)
- Информатика и Технико
- Географија [VII, VIII]
- Биологија [VII, VIII]
- Физика [IX, X]
- Хемија [IX, X]
- Национална историја [VIII, VIII, IX]
- Други језик {Руски, Немачки, Италијански, Франџуски, Шпански}
- Домаћинство и економија [Х]
- Изборни предмет {Веронаука/Грађанство}
- Не обавезна секција {Хор, оркестар и фолклор, Уметност}
# У IX омогућити учлањење у задругу
# У X разреду увести полагање прве помоћи.
# Уџбеницу треба да буду исти за сваку школу у земљи. Држава би платила њихово штампање и давала их ученицима на коришћење уз надокнаду од 3-4 хиљаде годишње уз обавезу њиховог враћања у не оштећеном стању.

По завршетку основног школовања омогућити радну обуку/учење заната у трајању од 2 године. Или наставак школовања у гимназији још 2 године па ти могу да покушају да упишу факучтет.
#Они који су завршили занат такође моги да конкуришу да упишу факултет.
#Уџбеници да буду обезбеђени по истом принципу као за обавезно образовање.

Има ли неко неке замерке или предлоге на ову теоријску реформу.

# Уџбеницу треба да буду исти за сваку школу у земљи. Држава би платила њихово штампање и давала их ученицима на коришћење уз надокнаду од 3-4 хиљаде годишње уз обавезу њиховог враћања у не оштећеном стању.

:hahaha:

Кад урадите гаматичке исправке и уклоните секташење из Србског Писма, онда можемо да причамо даље.

Неебем никакве СрПе, нити сам ја СрПин, нити подржавам стварање нове нације СрПи и државе СрПије по нацрту СНП-а.

Ја сам СрБин, и заступам и борим се за СрБију!

Ваше издајничко сатанистичка шема продавање душе Србског Народа коштаће целокупну Србију погубно!

Screenshot (10).jpg

"Пиши као што говориш, говори како је написано!"

Poslednja izmena:
Кад урадите гаматичке исправке и уклоните секташење из Србског Писма, онда можемо да причамо даље.

Неебем никакве СрПе, нити сам ја СрПин, нити подржавам стварање нове нације СрПи и државе СрПије по нацрту СНП-а.

Ја сам СрБин, и заступам и борим се за СрБију!

Ваше издајничко сатанистичка шема продавање душе Србског Народа коштаће целокупну Србију погубно!

Pogledajte prilog 376169

"Пиши као што говориш, говори како је написано!"

Свака ти част Србендо. Рокни и данас неког лењинисту са прозора!

Свака ти част Србендо. Рокни и данас неког лењинисту са прозора!
Сами се они рокају, неда ми Бог да прљам руке и душу са слугама сатане. :)

И јасно за сваког ко има имало разума:

БЕСЕДАо страшном камену

Сваки који падне на тај камен разбиће се;
а на кога он падие сатрће га
(Лк. 20, 18)
Камен темељац је Христос Господ. Јуда је пао на тај камен, и разбио се. Ирод је пао на тај камен, и разбио се. Јулијан Одступник пао је на тај камен, и разбио се. Арије је пао на тај камен, и разбио се. Одрицатељи и ругатељи Христа падају на тај камен, и разбијају се као грнчарски судови.
На Содом и Гомор пао је тај камен, и Содом и Гомор сатрли су се. На Мисир пао је тај камен, и Мисир се сатро. На Јерусалим је пао тај камен, и Јерусалим се сатро. На народ јеврејски пао је тај камен, и народ јеврејски се у комаде распрштао. На многа грешна колена и царства пао је тај камен, и та грешна колена и царства распала су се у прах и пепео.
Седамдесет и седам пута, и више, Господ опрашта грешницима, но ако и преко тога грешници остану грешници, хоће ли их Господ насупрот њихове воље спасавати? Неће, јер то није начело спасавања људи. Начело је да људи драговољно пристану на спасавање од стране Бога. Ако људи седамдесет и седам пута, и више, неће да пожеле спасење од Бога, онда и Бог неће. Онда се људи разбијају о камен, мимо кога се не може проћи, и сатиру се каменом, који су издигли да баце далеко од себе. Зар се може рећи да је немилостив Бог, који је покајаног разбојника на крсту спасао? Зар се може рећи да је неправедан кад је предао пропасти разбојника који му се и на самртном часу ругао?
Господе свесилни, спаси нас! Теби слава и хвала вавек. Амин.

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs

Морамо и ми мало да им забиберимо чорбу, србски бобратиме.
Тако је брате. :)

Свака Нација, Народ, има основну подлогу, а то је - ЈЕЗИК, ПИСМО, које је тако одрађено да се у потпуности одражава духовношћу, што је и одбрана саме Нације, Народа.

Деформитетом језичког подручја, Писма, удаљава се од духовног, од Бога, и тада страда сав Народ...

Ту је Србија пала, на самој подлози свог Бића.

Жао ми је што несмем и немогу да вам одајем духовне тајне, које су потврђене доказима у реали.

"Ко чује, нек' чује".

Poslednja izmena:
Србија је бала, али ће се Србија оборавити. Помоћу Руског цара, који ће забочети нашу борбу.
Твоја спрдачина нема смисла. Значи, и даље остајеш присталица СНП-а, лењиниста и непријаљ Срба и Православља.

Твој избор, уживај ... :)

Ne znam sta je se u skolskom programu promenilo od 90-ih, al mislim da nije puno, posto pratim sta mi cerka od brata radi u osnovnoj.
Mogu samo jedno reci, da je nase skolstvo u moje vreme bilo sigurno u samom vrhu u svetu.
A evo i zasto.....trenutno sam bas u skoskom fazonu, moj sin ide u 5. razred gimnazije u Nemackoj, ovde je sasvim drugaciji skolski sistem.
Ovde je jednostavno katastrofa i haos, i ne znam kome pada uopste napamet da okarakterise skolstvo na zapadu kao nesto dobro, a ocigledno nema pojma o cemu prica.
Posto je imao dobre ocene u 4. razredu i stekao uslov da upise gimnaziju, "najbolju" skolu od tri moguce od 5.....tako sam resila da detetu omogucim dobro "osnovno obrazovanje", s nadom da ce nekad znati matematiku i 30 godina posle skolovanja, kao mama mrgreen: i da ce nauciti jos par stranih jezika i sve ostalo sto u dobro obrazovanje spada.
Evo vam mala lista sta moje dete uci, tj ne uci u najrazvijenijoj zemlji u Evropi, pa i u svetu, i to u Bavarskoj, "najjacoj" u Nemackoj

-Nemacki(kao maternji), procitali neku usranu lektiricu, bez i jednog casa analize, i na toj jednoj lektiri ce ostati za ovu godinu
- Od gramatike, ucili samo pluskvanperfekt
-zezaju se malo sa sastavima toboze uce da pisu sastav, bila dva pismena
- nisu ni citali ni ucili na pamet NI JEDNU JEDINU pesmu il recitaciju.
-Matematika, bukvalno su preskocili 2 ili tri razreda, oni jos nikad nisu ucili jednacine, to ce uciti tek u 7. nisu ucili razlomke i decimalne brojeve
- ali zato sad u 5. uce racunanje sa negativnim brojevima, sto se kod nas uci u 6.
- sve ide brzo, nemaju vremena da utvrde ni jednu jedinu lekciju, ocena 3.
-Biologija, nas problem predmet, ne pocinju sa biljkama i zivotinjama, sto je lakse i sto se kod nas radi
-oni pocinju sa anatomijom coveka, sto je kod nas u 7., trenutno radimo pluca, sa svim detaljima
- kontrolni i ispitivanja su nenajavljena, u svim predmetima
_gradivo definitivno nije napravljeno za taj uzrast, i deca imaju velike deficite koje ne mogu da nadoknade.

serem im se na skolu, a vi bi leba preko pogace, i tudje goovno vam opet mirise.

Problem u svim zemljama i u svim vremenima je da školske programe sastavljaju ljudi iz prosvete. Oni nesrećnici žive izvan realnog sveta i u obrazovanju vide nakavo božanstvo kojem verno služe. I kao što je u religijama uvek slučaj, ne razumeju potpuno čemu sve to, ali su čvrsto uvereni da će živeti dobro ako podnesu na žrtvu 10-20 godina života u besmislenim nastojanjima da popamte gomilu trivijalnih podataka.

Reforma školstva treba da se zasniva na jednostavnom pitanju KUJ ĆE IM TO?
Treba li gnjaviti sa gramatikom, na primer?

Deca u školi uče strani jezik dvanaest godina i mnogi nakon toga nisu sposobni da sastave dve rečenice u realnom okruženju.
A moderni kratki kursevi razvijaju sposobnost konverzacije za pola godine. Video uživo kod svoje dece.

Da li će neko pravilnije govoriti srpski ako zna da se šesti padež naziva insturmental? Jok. Ko je odrastao u porodici gde se govori pravilno, znaće i pre nego što pođe u školu da se ulazi u autobus i da se sedi u autobusu.
A većina mladih ljudi je otprilike nesposobna da sastavi najjednostavniji zahtev ili pismo.

Nekada je u "realnoj gimnaziji" mineralogija bila obavezan predmet, a onda je ukinuta izuzev u stručnim školama. I? Vratismo li se u bakarno doba jer više ne znamo svi kako uživo izgleda pirit i koja mu je tvrdoća po Mosu?

Koga je briga koliko je Johan Sebastijan imao dece i koliko je fuga izvukao (kao da je zidar, božemeprosti). A šund nas pojede.

Moramo li baš svi da znamo kako se množe matrice? Bolje bi bilo decu učiti šta je složena kamata. Kome treba množenje matrica naučiće u pravo vreme i bez problema, a vladanje ekonomskim računicama svakome bi pomoglo da se ne uvali u dugove i da prepozna pacere na vlasti.

Jesmo li mnogo pametniji, mnogo veći Srbi i uopšte ebači ako znamo koje godine se rodio Uroš Kilavi i koliko dana je trajala opsada Lenjingrada? BOlje bi bilo, izuzev nekoliko uopštenih lekcija, izbaciti čitavu istoriju i zameniti je psihologijom u sitna crevca. Makar da prepoznamo psihopate kad bi da se popnu na vlast.

I svašta tako, kad već pitaš... :kafa:

:hahaha:

Признајем да би овај део најтеже било обавити зато што министи или директори или поједини професори праве договоре са издавачима књига (за паре наравно) Мада могли би да се наговоре да је ово у њихову корист. Ако комплет уџбеника кошта 17-19 хиљада коришћење тих књига наредних 10 година би омогућило да и они краду и да се олакша кућни буџет за 12-15 хиљада годишње по детету, једино ако књиге оштете морали би да плате додатно или купе нову књигу ако је она коју су примили неупотребива. Током 10 година те књиге ће бити плаћене у износу од 30-40 хиљада, што оставља 10-20 хиљада за трпање у џеп по ученику и то сваке године.

Problem u svim zemljama i u svim vremenima je da školske programe sastavljaju ljudi iz prosvete. Oni nesrećnici žive izvan realnog sveta i u obrazovanju vide nakavo božanstvo kojem verno služe. I kao što je u religijama uvek slučaj, ne razumeju potpuno čemu sve to, ali su čvrsto uvereni da će živeti dobro ako podnesu na žrtvu 10-20 godina života u besmislenim nastojanjima da popamte gomilu trivijalnih podataka.

Reforma školstva treba da se zasniva na jednostavnom pitanju KUJ ĆE IM TO?
Treba li gnjaviti sa gramatikom, na primer?

Deca u školi uče strani jezik dvanaest godina i mnogi nakon toga nisu sposobni da sastave dve rečenice u realnom okruženju.
A moderni kratki kursevi razvijaju sposobnost konverzacije za pola godine. Video uživo kod svoje dece.

Da li će neko pravilnije govoriti srpski ako zna da se šesti padež naziva insturmental? Jok. Ko je odrastao u porodici gde se govori pravilno, znaće i pre nego što pođe u školu da se ulazi u autobus i da se sedi u autobusu.
A većina mladih ljudi je otprilike nesposobna da sastavi najjednostavniji zahtev ili pismo.

Nekada je u "realnoj gimnaziji" mineralogija bila obavezan predmet, a onda je ukinuta izuzev u stručnim školama. I? Vratismo li se u bakarno doba jer više ne znamo svi kako uživo izgleda pirit i koja mu je tvrdoća po Mosu?

Koga je briga koliko je Johan Sebastijan imao dece i koliko je fuga izvukao (kao da je zidar, božemeprosti). A šund nas pojede.

Moramo li baš svi da znamo kako se množe matrice? Bolje bi bilo decu učiti šta je složena kamata. Kome treba množenje matrica naučiće u pravo vreme i bez problema, a vladanje ekonomskim računicama svakome bi pomoglo da se ne uvali u dugove i da prepozna pacere na vlasti.

Jesmo li mnogo pametniji, mnogo veći Srbi i uopšte ebači ako znamo koje godine se rodio Uroš Kilavi i koliko dana je trajala opsada Lenjingrada? BOlje bi bilo, izuzev nekoliko uopštenih lekcija, izbaciti čitavu istoriju i zameniti je psihologijom u sitna crevca. Makar da prepoznamo psihopate kad bi da se popnu na vlast.

I svašta tako, kad već pitaš... :kafa:

Znas kako, sadasnje skolstvo coveka pravopisno obuci da se odgovor na pitanje: "Koliko drzava uzme od tvoje zarade na ime poreza i doprinosa?" pravilno pise "Ne znam" :lol:

Sto se mene tice, osnove ekonomije i osnove prava uvesti jos od 1.razreda osnovne skole, na ustrb i istorije i geografije i hemije i biologije i muzickog i likovnog itd.......

Znas kako, sadasnje skolstvo coveka pravopisno obuci da se odgovor na pitanje: "Koliko drzava uzme od tvoje zarade na ime poreza i doprinosa?" pravilno pise "Ne znam" :lol:

Sto se mene tice, osnove ekonomije i osnove prava uvesti jos od 1.razreda osnovne skole, na ustrb i istorije i geografije i hemije i biologije i muzickog i likovnog itd.......
И ти си лењиниста?

Ало брееее, није НЕ-ЗНАМ, већ НЕЗНАМ.!

Ништа, ништа, ја то само нако... :)

Негирао си човека, и рекао си да све знаш... :)

А да ли знаш, зашто су Срби који су у свету обележени као србијанци, проглашени највечим лажовима у свету? И преваранти?

Poslednja izmena:
Ништа, ништа, ја то само нако... :)

Негирао си човека, и рекао си да све знаш... :)

Nisam.
Rekao sam u prevodu da se smejemo Amerikancima sto mesaju Srbiju, Siriju i Sibir, a sami ne znamo da nam drzava uzme 45% od plate..
Za mene je to definicija neobrazovanog coveka.

- - - - - - - - - -

Zapravo oće da kaže da si Srpin. :D

Moj tata se nije zvao Srpa :)

Nisam.
Rekao sam u prevodu da se smejemo Amerikancima sto mesaju Srbiju, Siriju i Sibir, a sami ne znamo da nam drzava uzme 45% od plate..
Za mene je to definicija neobrazovanog coveka..
:lol:

Извини, ово моје је добронамерно, необрачаш пажњу о чему говорим. :)

Негирао си човека са НЕ, а други део речи се односи на лице које говори, у овом случају ти, ЗНАМ...

Ако си њега негирао, све што је рекао, ниси му пружио образложење нити рекао шта то знаш, а што његово није тачно по теби... :)

Разумеш ли сад поенту? :)

Разумеш ли поенту да си указао да си ти тежак лажов и преварант? По светским стандардима и нормама, законима? :)

(Непримај то лично)

Poslednja izmena:
:lol:

Извини, ово моје је добронамерно, необрачаш пажњу о чему говорим. :)

Негирао си човека са НЕ, а други део речи се односи на лице које говори, ЗНАМ...

Ако си њега негирао, све што је рекао, ниси му пружио образложење нити рекао шта то знаш, а што његово није тачно по теби... :)

Разумеш ли сад поенту? :)

Разумеш ли поенту да си указао да си ти тежак лажов и преварант? По светским стандардима и законима? :)

Ne razumem :lol:

У реду, је, и молим те не замери, само смо пример онога што сам хтео предочити у глобалу... :)

Разумечеш, полако... :)

Због свега овога Срби су највечи негативци, на које свако истреса к....ц, подметнута шема пре много времена кроз деформацију Србског језика и Писма, те на основу тога цео свет сматра Србе као највече лажове и преваранте.

Са друге стране, кроз сам духовни чин, такво изражавање неправилно и ствара од човека негативца, и отуда имамо да је цео свет против Срба.

И да негледамо то, ко ће веровати некоме ко непоштује своје Писмо, свој језик матерњи, и говори деформисано?

Цео свет нас гледа као да смо пали са марса, тј, као да смо ванземаљци са неког другог сунчевог система, што за свет представља опасност по њих... :)

То је укратко објашњење, много је шире, немогу сад да пишем дуге текстове.

- - - - - - - - - -

Са друге стране, дао сам и део објашњења кроз све ово на који начин стране службе шпијунирају целу Србију, Цркву, државу, сваког појединца... :)

Back