Референдум о Косову/ фр-нем споразуму

Tako nazalost Srbi dan danas ophode prema svojim svetinjama. Danas da su Srbijanci na Kosovu vjerovatno bi grafitom iscrtali Decane i Pecku Patrijarsiju...takav je mentalitet jbg...
A sta si ti ako nekome kazes Srbijanac? Ustasa, balija, arbanas? Jer samo oni za Srbina iz Srbije kazu da su Srbijanci, naravno iz svima znanih razloga.

Novosti.rs

"SPREMAN SAM I NA REFERENDUM, DA SE PROVERI MOJ LEGITIMITET" Vučić odgovorio opoziciji: Samo nemojte nasilje, za ostalo sam spreman​

Novosti Onlajn
21. 04. 2023. u 13:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je spreman, ako opozicija traži da se njegov legitimitet proveri na referendumu, da se ide na referendum.​

SPREMAN SAM I NA REFERENDUM, DA SE PROVERI MOJ LEGITIMITET Vučić odgovorio opoziciji: Samo nemojte nasilje, za ostalo sam spreman

Foto: Printscreen

Na pitanje novinara kako komentariše to što deo opozicije traži da im se ponovo obrati na sednici Skupštine Srbije, Vučić je rekao:
"Deo njih traži da se proveri moj legitimitet, neka se dogovore, ja sam spreman za sve. Hoće na referendum, imam li podršku ili ne - idemo na referendum. Hoće u Skupštinu? Nije problem. Samo nemoj opet da nasilje proizvode, a za sve ostalo uvek sam spreman, samo da pronađemo termin kada je to moguće".

Novosti.rs

"SPREMAN SAM I NA REFERENDUM, DA SE PROVERI MOJ LEGITIMITET" Vučić odgovorio opoziciji: Samo nemojte nasilje, za ostalo sam spreman​

Novosti Onlajn
21. 04. 2023. u 13:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je spreman, ako opozicija traži da se njegov legitimitet proveri na referendumu, da se ide na referendum.​

SPREMAN SAM I NA REFERENDUM, DA SE PROVERI MOJ LEGITIMITET Vučić odgovorio opoziciji: Samo nemojte nasilje, za ostalo sam spreman

Foto: Printscreen

Na pitanje novinara kako komentariše to što deo opozicije traži da im se ponovo obrati na sednici Skupštine Srbije, Vučić je rekao:
"Deo njih traži da se proveri moj legitimitet, neka se dogovore, ja sam spreman za sve. Hoće na referendum, imam li podršku ili ne - idemo na referendum. Hoće u Skupštinu? Nije problem. Samo nemoj opet da nasilje proizvode, a za sve ostalo uvek sam spreman, samo da pronađemo termin kada je to moguće".
Sad se ne prica vise o referendumu, pogotovo nakon ovih namestenih masovnih ubistava.

Sad se ne prica vise o referendumu, pogotovo nakon ovih namestenih masovnih ubistava.

кад се оде на https://sacuvajmokosovo.rs/
добије се ФОРБИДЕН!?
....
верујем да су сами организатори референдума заправо угасили петицију
ближило се 100 000 и они оборили сајт да не би предали потписе

исто то раде они крени промени
кад петиција стигне на корак до циља, они следеће јутро дигну за још 100 000
тако су већ 2,3 пута радили са пинком и хепијем
петиција је почела још 2022, и тада је праг био 100 000
а сада, 2023, је 500 000 стим што су на 400 и 500 000 попели сада када се све ово десило.

Šole u Senatu SAD: Ni Srbija ni Kosovo ne sprovode dogovore, pojačavamo diplomatsku aktivnost​

Derek Šole

Izvor: Print Screen/Senat SAD

Viši savetnik u Stejt departmentu Derek Šole poručio je danas u obraćanju pred Komitetom za spoljnu politiku Senata SAD da ni Srbija ni Kosovo za sada ne implementiraju dogovore iz Brisela i Ohrida i da će zato biti pojačana diplomatska aktivnost Amerike i EU kako bi se podstakle obe strane da to učine.​

Šole je na saslušanju na temu "Procena politike SAD za Zapadni Balkan" naveo da je budućnost regiona prioritet za administraciju američkog predsednika Džozefa Bajdena ali da je jedan od najvećih izazova sa kojima se region suočava dijalog Kosova i Srbije.
Šole je rekao da je za mnoge zvaničnike ove administracije i pitanje ovog regiona lično, jer se njime bave od raspada Jugoslavije.
"Budućnost Zapadnog Balkana je prioritet za Bajdenovu administraciju. Za mnoge od nas ovo je lično. Mnogi od nas se ovim pitanjem bave još od raspada Jugoslavije. Zapadni Balkan ostaje „zagonetka“ mira koja nedostaje. U međuvremenu, važno je da taj region ima veliki potencijal, ali im je potrebna naša pomoć kako bi krenuli napred”, rekao je Šole.
Naglasio je da SAD u potpunosti podržavaju nezavisnost Kosova i njegovu integraciju u međunarodne institucije, uključujući UN i približavanje NATO i EU.
Dodao je i da SAD žele da prodube svoje veze sa Srbijom i da ojačaju saradnju.
"Evropske integracije Srbije i Kosova neće se desiti dok ne razreše nesuglasice. Zato podržavamo dijalog pod pokroviteljstvom EU. Postoji dogovor o putu normalizacije, to je pravno obavezujući sporazum, i obe strane su preuzele obavezu da ga sprovedu. Dogovor koji je postignut može da bude prekretnica za Kosovo i Srbiju, da im donese korist i prekine krug kriza koji predugo traje", naveo je Šole.
Ukazao je i da je situacija i dalje krhka i da je potrebna politička hrabrost.

Back