Redovno vođenje ljubavi je potrebno za psihičko zdravlje

blokiranost energije strasti, kreativnosti, poleta
dovodi do depre
ne mora da ima toliko veze sa snošajem
bliskost postoji na raznim nivoima
nedostatak druženja npr.
dovodi do depre
itd.

Tako je. Seksualna energija tu spada. Ona moze seksualno da se ispolji -- najdirektniji nacin -- a moze i sublimiranim putem.

Mene seks ne muci koliko me muce emotivne potrebe . . .

love10.jpg

Redovno vođenje ljubavi, da ne kažem redovan seks, je potrebno za psihičko zdravlje ljudi. Ova energija ispunjava u čoveku važnu prirodnu funkciju. Može dovesti do harmonizacije raznih elemenata duhovno-duševnog stanja i izbacivanje niskokvalitetnih, takozvanih „iskvarenih energija“, koje su otrov za psihu, pod uslovom da ne iskrsnu nove teškoće. Potrebno je naći način da se oslobodimo tih psihičkih otrova koji mogu da izazovu depresije, strahove, stanje velike teskobe i agresivnosti. One su možda, prvobitno, sasvim jednostavno ušle u nas kroz kontakt sa drugim ljudima ili kroz utiske iz sveta duhova, koji zbog naših unutrašnjih napona i samopopustljivosti može da utiče na nas. Zato, ljudi, nemojte se uzdržavati, nego navalite na vođenje ljubavi, da ne kažem na seks.
Koji sampon koristi ova sa slike, ima predivnu kosu, a ja pustam kosu pa sam mislio... je li sajos?

love10.jpg

Redovno vođenje ljubavi, da ne kažem redovan seks, je potrebno za psihičko zdravlje ljudi. Ova energija ispunjava u čoveku važnu prirodnu funkciju. Može dovesti do harmonizacije raznih elemenata duhovno-duševnog stanja i izbacivanje niskokvalitetnih, takozvanih „iskvarenih energija“, koje su otrov za psihu, pod uslovom da ne iskrsnu nove teškoće. Potrebno je naći način da se oslobodimo tih psihičkih otrova koji mogu da izazovu depresije, strahove, stanje velike teskobe i agresivnosti. One su možda, prvobitno, sasvim jednostavno ušle u nas kroz kontakt sa drugim ljudima ili kroz utiske iz sveta duhova, koji zbog naših unutrašnjih napona i samopopustljivosti može da utiče na nas. Zato, ljudi, nemojte se uzdržavati, nego navalite na vođenje ljubavi, da ne kažem na seks.

sasvim tacno ako je sa osobom koju volis i koju poznajes istinski i kompletno

sasvim tacno ako je sa osobom koju volis i koju poznajes istinski i kompletno
da bi seks bio moralno potpuno opravdan, i smisaono, nije potrebnod a znas sve o toj osobi, sem samo to da je dobra osoba. Cim to saznas za nekoga, onda, ako mu se das, ti nisi lakog morala a ni lakog davanja zena - ne pricam samo za tebe nego sve zene, i sve muskarce...

A besmislica je sve sto govori kako je nesto reodovno a tjelesno neophodno, neophodno je redovno a duhovno, a tijelo je samo ono po cemu dusa pise, i, ustvari, kad se pogleda povrsno (nije potrebno biti dubiozan za to), vidi se da je tako ocigledno da svi ljudi raspolazu samo jednim tijelom (dakle, moje i tvoje i njegovo i njeno i njeno itd. tijelo je isto tijelo) - to nije ono sto nas razlikuje i ako imamo zdravo tijelo nismo bolji od onoga ko ima bolesno jer svi ljudi su jedno tijelo, ali su njihove slobodne volje ukljucene na razlicite djelove tog jednog tijela...Sopenhauer bijase poremecen mentalno pa propagirase nesto suprotno ovome sto ja pricam: on je pricao da svi imamo zajednicku dusu...ja kazem da nam svima dusa jeste razlicita, ali nam je tijelo (a i pol tijela (ne pricam o psi polu, nego fi polu), samim tim) zajednicko... psi (psihicko) pol je postojeci kod nekih, a neki imaju samo fi (fizicko) pol...naime, oni koji bi bas i platili za seks, ili lagali da bi dosli do njega - lagali da se svide - ti nemaju psi pol. Psi pol djeluje na fi pol, i zato su tako ocigledne istine da neiskren covjek ne moze biti lijep nesto mnogo, i da je za veliku ljepotu potrebna (ako ne sadasnja bar dugotrajna prethodna) iskrenost... Lijepe zene i ljudi su iskreni. Tolstoj se u "ratu i miru" vara sto je napisao nemogucu stvar - za Elen, koja je lazov najveci, on prica da je lijepa... To nije moguce da se desi. Pominjem Tolstoja jer ga vecina ljuda smatra, a ja se tome jako protivim, najvecim piscem... A "rat i mir" pominjem jer ce valjda nadam se za bar 20 godina posto to ne postoji sad morat (jer ce bit u modi) da se procitaju ruski pisci svi najznacajniji...pa ce onda neko mozda da se sjeti ovoga i koritice mu... Cilj mi je da koristim dobrima, i stetim zlima.

Poslednja izmena:
Dusa ne postoji, Bozg, to bi trebalo da znas kao student psihologije, pa i da si brucos. Dusa ne postoji.

Zajebi religiju. Psihologija kao nauka, ili religija, odluci se.... Il ces verovati u bajke, ili ces se baviti naukom i dokazanim, proverenim stvarima.

Danasnje neuronauke ne dozvoljavaju postojanje duse, a i ne postoji ljudska slobodna volja, vec vlada totalni determinizam.

Dusa ne postoji, Bozg, to bi trebalo da znas kao student psihologije, pa i da si brucos. Dusa ne postoji.

Zajebi religiju. Psihologija kao nauka, ili religija, odluci se.... Il ces verovati u bajke, ili ces se baviti naukom i dokazanim, proverenim stvarima.

Danasnje neuronauke ne dozvoljavaju postojanje duse, a i ne postoji ljudska slobodna volja, vec vlada totalni determinizam.
Ja sam za to da ne izgubim iz vida cinjenicu da najbolesniji ljudi dolaze i bas na isto mjesto (kovcega) svako ljubi zimi kada usne pucaju a i HIV se onda tu prebaci kroz krv, pod Ostrog, pa se niko od tuda nije vratio - ko je poljubio to mjesto dje bi trebalo da je milion virusa i bakterija i crva i protozoa a i algi (jednocelijske) i gljivica- ni prehladjen... a kamo li da je tu zaradio bolest.

Poslednja izmena:

Back