Redovno vođenje ljubavi je potrebno za psihičko zdravlje

Zoran Jov

Elita
Poruka
16.194
love10.jpg

Redovno vođenje ljubavi, da ne kažem redovan seks, je potrebno za psihičko zdravlje ljudi. Ova energija ispunjava u čoveku važnu prirodnu funkciju. Može dovesti do harmonizacije raznih elemenata duhovno-duševnog stanja i izbacivanje niskokvalitetnih, takozvanih „iskvarenih energija“, koje su otrov za psihu, pod uslovom da ne iskrsnu nove teškoće. Potrebno je naći način da se oslobodimo tih psihičkih otrova koji mogu da izazovu depresije, strahove, stanje velike teskobe i agresivnosti. One su možda, prvobitno, sasvim jednostavno ušle u nas kroz kontakt sa drugim ljudima ili kroz utiske iz sveta duhova, koji zbog naših unutrašnjih napona i samopopustljivosti može da utiče na nas. Zato, ljudi, nemojte se uzdržavati, nego navalite na vođenje ljubavi, da ne kažem na seks.

znam, uverio sam se na ličnom primeru dokle dovodi nejebica :sad2: :dash:

Svi smo se uverili u nekom periodu života. :)

- - - - - - - - - -

JUL i Mira Marković. Ona je to radila dva puta u životu i rodila dvoje dece.

- - - - - - - - - -

zdrav razum ****** ga

Sve je u mozgu. Ali ovo je baš ovako...

- - - - - - - - - -

Urbane legende.
Popularno kod swinger brakova i nove populacije.

Pa nije baš.

Sve što je protivprirodno je glupo i kontraproduktivno. Kakvi svinger brakovi? Kakve nove populacije? Da citiram jednog pravoslavnog sveštenika: "Bog je stvorio polne organe za razmnožavanje a ne za fekalije." Apsolutno se slažem sa njim. Ja sam u uvodnom postu propagirao ljubav između muškarca i žene, po principu "jedan muškarac jedna žena". Ali svako je razumeo u skladu sa svojim uverenjima.

love10.jpg

Redovno vođenje ljubavi, da ne kažem redovan seks, je potrebno za psihičko zdravlje ljudi. Ova energija ispunjava u čoveku važnu prirodnu funkciju. Može dovesti do harmonizacije raznih elemenata duhovno-duševnog stanja i izbacivanje niskokvalitetnih, takozvanih „iskvarenih energija“, koje su otrov za psihu, pod uslovom da ne iskrsnu nove teškoće. Potrebno je naći način da se oslobodimo tih psihičkih otrova koji mogu da izazovu depresije, strahove, stanje velike teskobe i agresivnosti. One su možda, prvobitno, sasvim jednostavno ušle u nas kroz kontakt sa drugim ljudima ili kroz utiske iz sveta duhova, koji zbog naših unutrašnjih napona i samopopustljivosti može da utiče na nas. Zato, ljudi, nemojte se uzdržavati, nego navalite na vođenje ljubavi, da ne kažem na seks.

Netacno...
Covek treba da sredi psihu da bi bio srecan...
Tj svoje duhovno stanje
a telesna zadovoljstva su za tren, kao i parce cokolade...

IDEALNI POJEDINAC

Ko je bogat vrlinama
poput novorođenog deteta je.
Ne bodu ga otrovni insekti,
ne napadaju ga divlje zveri,
ne nadleću ga ptice grabljivice.
Njegove kosti su meke, njegove žile nežne,
ali njegov zahvat je snažan.
Ne zna za sjedinjavanje muškog i ženskog,
ali raste u celovitosti,
jer njegova vitalnost je integralna.
Čitav dan može vikati, a da mu glas ne promukne,
jer njegova harmonija je savršena.
Ostvariti harmoniju znači ostvariti večno.
Ostvariti večno znači prosvetljenje.
Uznemirenost vodi u zlo.
Kontrolisati duh snagom volje traži naprezanje.
Sve preko toga uzrokuje rasulo.
To je protiv Taoa,
a sve sto je protiv Taoa nije trajno.

Lao Ce

a ovo?

Netacno...
Covek treba da sredi psihu da bi bio srecan...
Tj svoje duhovno stanje
a telesna zadovoljstva su za tren, kao i parce cokolade...

Ovo je netacan post. :manikir:

Nije tacno. :cao:

Nemas pojma. :brus:

O telesnim zadovoljstvima može da govori samo neko ko ih je dobro upoznao. Ne sumnjam da jesi. A onda ode u versku zajednicu i misli da se oprao od greha. :rida:

- - - - - - - - - -

IDEALNI POJEDINAC

Ko je bogat vrlinama
poput novorođenog deteta je.
Ne bodu ga otrovni insekti,
ne napadaju ga divlje zveri,
ne nadleću ga ptice grabljivice.
Njegove kosti su meke, njegove žile nežne,
ali njegov zahvat je snažan.
Ne zna za sjedinjavanje muškog i ženskog,
ali raste u celovitosti,
jer njegova vitalnost je integralna.
Čitav dan može vikati, a da mu glas ne promukne,
jer njegova harmonija je savršena.
Ostvariti harmoniju znači ostvariti večno.
Ostvariti večno znači prosvetljenje.
Uznemirenost vodi u zlo.
Kontrolisati duh snagom volje traži naprezanje.
Sve preko toga uzrokuje rasulo.
To je protiv Taoa,
a sve sto je protiv Taoa nije trajno.

Lao Ce

a ovo?

Je li ovo Lao Ce ili je iz Knjige Dao? U svakom slučaju lepo rečeno.

A ovo? A ono?

love10.jpg

Uopste je zdravo voditi redovan sex,samo smo mi stariji malo to proredili.

love10.jpg

Ajd kad ti kažeš.

I da nam ne bude žao kad umremo.

Ja bih ovo preformulisao da je coveku potrebna bliskost sa drugim ljudskim bicem, sto ukljucuje i telesnu bliskost. Imao sam prilike da citam ljude koji se upustaju u kres seme, a imaju neki psihicki problem pa eto, kroz seks potiskuju te probleme, lucenje hormona zadovoljstva i sl, i ne pomaze, psihicki problemi ne odlaze. Moze i neko da ima aktivne kres seme, a opet da se oseca isprazno, usamljeno, jer ga niko ne zeli kao osobu, vec samo za rekreaciju u krevetu. Normalno, nisu ni svi isti, ali mislim da dugorocno vecina ljudi zeli da ima bliskost, sto fizicku, sto emotivnu i psihicku sa nekom osobom, i da samo cist seks bez obaveze ne bi bio dovoljan.

love10.jpg

Ovako razmisljaju kuropatnici.
Svi oni koji su navuceni na seks i konzumiraju ga kao narkomani.

Naravno da se takvima javlja kriza u periodu apstinencije.

Klasican narkomanski scenario.

Ljudi koji na seks gledaju kao na umetnost imaju sasvim drugi dozivljaj.
To onda nije stvar kvantiteta nego kvaliteta.

Uopste je zdravo voditi redovan sex,samo smo mi stariji malo to proredili.

Pa sad, kako ko. Sve je relativno.

- - - - - - - - - -

Ajd kad ti kažeš.

I da nam ne bude žao kad umremo.

Ajd.

Treba iskoristiti svaki trenutak.

- - - - - - - - - -

Ja bih ovo preformulisao da je coveku potrebna bliskost sa drugim ljudskim bicem, sto ukljucuje i telesnu bliskost. Imao sam prilike da citam ljude koji se upustaju u kres seme, a imaju neki psihicki problem pa eto, kroz seks potiskuju te probleme, lucenje hormona zadovoljstva i sl, i ne pomaze, psihicki problemi ne odlaze. Moze i neko da ima aktivne kres seme, a opet da se oseca isprazno, usamljeno, jer ga niko ne zeli kao osobu, vec samo za rekreaciju u krevetu. Normalno, nisu ni svi isti, ali mislim da dugorocno vecina ljudi zeli da ima bliskost, sto fizicku, sto emotivnu i psihicku sa nekom osobom, i da samo cist seks bez obaveze ne bi bio dovoljan.

Dosta dobro rečeno. Znam dosta ovakvih likova, i muških i ženskih, svi su nezadovoljni. A časti mi mnogi su nosioci polnih bolesti. Štaš kad nisu za bolje.

- - - - - - - - - -

Lepa slika. Ukazuje na bliskost.
Postulat možda može da se uvaži kao kontinuum bliskosti, isključujući, pri tom, isprazne redovne yebače. Zato što njihova redovnost ne može da popuni njihovu ispraznost.

Slika jeste.

Dobra filozofsko-psihološka analiza (ili dijagnoza) u par rečenica. Mora da ti je ovo struka.

- - - - - - - - - -

Ja mislim da je jako pozitivno za zdravlje sto cesce menjati partnera! :aha2:

Jedino ako si 100% siguran da su zdravi. Da ne nose neke viruse na genitalijama.

Ljubav je neophodna za srecu :) Ljudi su nesrecni jer nema ko da ih voli ;) Onda forsiraju prostituciju da se utese na tren :mrgreen:

Upravo tako nekako...

- - - - - - - - - -

Ljudi koji na seks gledaju kao na umetnost imaju sasvim drugi dozivljaj.
To onda nije stvar kvantiteta nego kvaliteta.

Ko su “kuropatnici”? Žitelji ovog sela - https://pl.wikipedia.org/wiki/Kuropatnik - u Poljskoj? Ako jesu onda se ta reč piše velikim slovom K. Ili? Ne nađoh ništa drugo na Google. A koliko znam, ljudi koji izmišljaju nepostojeće reči obično imaju psihičke probleme.

Ja nisam pisao u ime onih koji su navučeni na seks i konzumiraju ga kao narkomani. Ne zanimaju me narkomani. Ja sam vegan, ne jedem meso, mleko i jaja, kao i industrijsku hranu sa kodom HACCP, bojkotujem kafu, duvan, alkohol, lekove i droge. A upražnjavam seks sa ženom. I ne razumem narkomane.

Teško svakome kome se javlja kriza u periodu bilo kakve apstinencije.

Jadni narkomani i njihov klasičan narkomanski scenario.

Seks nije umetnost i niko ne treba da gleda na seks na takav način. Zašto? Zato što najveći umetnici nisu tako razmišljali.

- - - - - - - - - -

Nash kako je lepo kada ti devojka kaze 1000x da te voli ? :) Koliko to podize mmmmm :lol: Osobe koje nemaju ljubav niti su voljene od nekog iz razocarenja pljuju ljubav i forsiraju Prostituciju :) Oni su samo nesrecni i nevoljeni :) Nikad nisu dozivelu pravu ljubav i to sa kurrvama je jedina ljubav za koju znaju :mrgreen:

Znam ja kako je. Mnogo dobar osećaj.

- - - - - - - - - -

Pisanje o redovnom vodjenju ljubavi je od svingera i nove generacije?

Kolega, već sam mu replicirao. Svako je priču shvatio iz svog ugla.

Kolega, već sam mu replicirao. Svako je priču shvatio iz svog ugla.

Nisam video, naisao sam na par postova poput ovog dole i nisam mogao citati sve.

Back