Redosled priključenja država organizacijama multipolarnog sveta

kojekude2022

Domaćin
Poruka
3.694
Autorska tema (šta god to značilo)
Čini se da gvozdena šapa američke meke sile popušta. Petrodolar klizi u ambis, višedecenijski saveznici USA su, najblaže rečeno, rezervisani, EU pudlice srljaju u sopstvenu ekonomsku propast... Čitav svet posatra te promene i gleda kako dalje i kojim tempom se bezbedno udaljiti od viševekovnih ugnjetača i pljačkaša.
Pred našim očima se rađa multipolarni svet, nadam se srećniji, pravedniji i sa manje konflikata. Svet koji će forsirati saradnju na obostranu korist i smanjivati tenzije i netrpeljivost.
Kroz saradnju u raznim organizacijama, valjalo bi da dođe do poboljšanja narušenih odnosa, poput: Indija-Pakistan, Iran-SA,...
Šuška se o kandidatima za nove članove BRIKS-a.
Koje će se zemlje prve priključiti multipolarnim organizacijama?
Evo neke moje prognoze:
Evropa: Srbija (subjektivan sam), Mađarska, Irska, Kipar
Azija: Iran, Vijetnam, Saudijska Arabija, Filipini, Pakistan, Sirija, Turska, Kazahstan, Mongolija...
Afrika: Egipat, Alžir, Etiopija
Južna Amerika: Venecuela, Argentina, Bolivija, Paragvaj
Centralna Amerika: Kuba, Nikaragva, Meksiko
Druga mišljenja?

Autorska tema (šta god to značilo)
Čini se da gvozdena šapa američke meke sile popušta. Petrodolar klizi u ambis, višedecenijski saveznici USA su, najblaže rečeno, rezervisani, EU pudlice srljaju u sopstvenu ekonomsku propast... Čitav svet posatra te promene i gleda kako dalje i kojim tempom se bezbedno udaljiti od viševekovnih ugnjetača i pljačkaša.
Pred našim očima se rađa multipolarni svet, nadam se srećniji, pravedniji i sa manje konflikata. Svet koji će forsirati saradnju na obostranu korist i smanjivati tenzije i netrpeljivost.
Kroz saradnju u raznim organizacijama, valjalo bi da dođe do poboljšanja narušenih odnosa, poput: Indija-Pakistan, Iran-SA,...
Šuška se o kandidatima za nove članove BRIKS-a.
Koje će se zemlje prve priključiti multipolarnim organizacijama?
Evo neke moje prognoze:
Evropa: Srbija (subjektivan sam), Mađarska, Irska, Kipar
Azija: Iran, Vijetnam, Saudijska Arabija, Filipini, Pakistan, Sirija, Turska, Kazahstan, Mongolija...
Afrika: Egipat, Alžir, Etiopija
Južna Amerika: Venecuela, Argentina, Bolivija, Paragvaj
Centralna Amerika: Kuba, Nikaragva, Meksiko
Druga mišljenja?
Неће се можда нико прикључити али ће многи сарађивати. На пример, Немачка. Сарадња САД са БРИКС-ом није престајала.

Back