Redmi Note 10s

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Uzeo sam juce telefon i mislim da sam se zestoko zajebao. Imam problem sad sa ovim telefonom sto mi slika kada skrolujem kroz aplikacije/ menije ili tekst ostavlja kao neki trag teksta, muti mi tekst. Efekat je slican kao ako ste nekada gledali fudbalsku utakmicu na hisense televizoru gde lik sutne loptu, ali lopta dok ide na drugi kraj terena ostavlja traz za sobom kao kometa da ide a ne lopta.
Jel ovo problem u shitty display koji je Xiaomi ugradio u ovaj telefon ili ima neki settings da izmenim da iskljucim ovo? Verzija osa je MIUI 12.5.12.

Ваљда је у питању Redmi Note 10s а не Xioami?

Што се тиче њега није то до MIUI-a већ до јефтиног OLED екрана који се стављају у јефтине производе али људи ето воле да имају ОLED екран за мале новце и онда се јавља "ghousting" ефекат. Исти проблем можеш да пронађеш и на Samsung-y који чак и пуцају сами од себе. Не дај боже никоме. Ако ти је телефон под гаранцијом искористи је зато што ниси једини који има тај проблем са Redmi Note 10s.

Савет: Не купујте јефтине телефоне са OLED екраном. То су плишани екрани... да ми сада дође да се вратим на LCD.

Kupac, korisnik

Нико није зезнут. Ако има гаранцију може да је искористи. Ено Pixel 6 пуца екран сам од себе, људи пријављују проблем а ради се о далеком скупљем уређају и није кинески. Замисли! Чисто амерички...:roll:

"Ghosting" ефекат јавља се код јефитинијих ОLED екрана када држите једну слику дуже на екрану. OLED екрани не воле да статику, они воле кад се нешто помиче стално и нису за људе који користе телефон па онда га оставе.

Poslednja izmena:
Ваљда је у питању Redmi Note 10s а не Xioami?

Што се тиче њега није то до MIUI-a већ до јефтиног OLED екрана који се стављају у јефтине производе али људи ето воле да имају ОLED екран за мале новце и онда се јавља "ghousting" ефекат. Исти проблем можеш да пронађеш и на Samsung-y који чак и пуцају сами од себе. Не дај боже никоме. Ако ти је телефон под гаранцијом искористи је.

Савет: Не купујте јефтине телефоне са OLED екраном. То су плишани екрани... да ми сада дође да се вратим на LCD.
Док сам користио Самсунге, нисам имао тај проблем али били су сви серије S, сем једног који је био са ос Бада. Сви су имали олед дисплеје и нисам имао проблем ни са једним. Онда сам прешао на Xioami али са LCD екранима и у опште ми није сметало јер ми LCD сасвим ок. Више обраћам пажњу на процесор, рам и ром. Ни са једним нисам имао проблем али знам да има проблема са олед дисплејима. У Русији је Xioami бренд број 1 и има доста рецензија на њиховим сајтовима као и на јт па сам доста рецензија и читао и гледао.
Дисплеје узимају од различитих добављача и за те "јефтиније" моделе сигурно не користе Самсунг. Ценовно не могу да га уклопе.

Док сам користио Самсунге, нисам имао тај проблем али били су сви серије S, сем једног који је био са ос Бада. Сви су имали олед дисплеје и нисам имао проблем ни са једним. Онда сам прешао на Xioami али са LCD екранима и у опште ми није сметало јер ми LCD сасвим ок. Више обраћам пажњу на процесор, рам и ром. Ни са једним нисам имао проблем али знам да има проблема са олед дисплејима. У Русији је Xioami бренд број 1 и има доста рецензија на њиховим сајтовима као и на јт.
Дисплеје узимају од различитих добављача и за те "јефтиније" моделе сигурно не користе Самсунг. Ценовно не могу да га уклопе.

Говорим за А серију. Пуца као ђаво AMOLED екран... али то је Samsung... бренд је то.. и није кинески.

Мада овде се не ради о Xioami-y већ о Redmi-y они су сад одвојени брендови.

Ја сам почетком маја мењао телефон. Користио сам мало више од две године Поко Ф1 и био сам више него задовољан. Овде познајем локалног дилера и увек ми даје екстра попуст. Хтео сам да купим десетку, односно, неки тел до 250€. Он ми је одмах рекао да ми је далеко боља опција Поко Х3 про, ако ми не смета LCD дисплеј. Пошто ми то не игра пресудну улогу, одлучио сам се опет за Поко, уз одличну цену, и не кајем се.

Ја сам почетком маја мењао телефон. Користио сам мало више од две године Поко Ф1 и био сам више него задовољан. Овде познајем локалног дилера и увек ми даје екстра попуст. Хтео сам да купим десетку, односно, неки тел до 250€. Он ми је одмах рекао да ми је далеко боља опција Поко Х3 про, ако ми не смета LCD дисплеј. Пошто ми то не игра пресудну улогу, одлучио сам се опет за Поко, уз одличну цену, и не кајем се.

Poco X3 Pro је аждаја ако ти не смета кабасти дизајн. Ја лично не волим велике телефоне и једва сам пронашао телефон.

Poco X3 Pro је аждаја ако ти не смета кабасти дизајн. Ја лично не волим велике телефоне и једва сам пронашао телефон.
Он је за мушку руку али, интересантно, супруга је одабрала исти? Мислио сам да јој узмем 11 лајт, он је баш за женску руку али не, она баш хоће циглу.
Скоро сам је питао, зашто не узе мањи телефон а она каже, ја више волим робусни дизајн.

Он је за мушку руку али, интересантно, супруга је одабрала исти? Мислио сам да јој узмем 11 лајт, он је баш за женску руку али не, она баш хоће циглу.
Скоро сам је питао, зашто не узе мањи телефон а она каже, ја више волим робусни дизајн.

Па мени сметају нови телефони највише јер су све цигле значи преко 155мм што је за мене катастрофа. Ту Xioami предњачи. Не знам зашто не направе неки телефон складних димензија већ све циглетине 158+. Чак и нови P50 (обичан) више није компактан већ је циглетина. Сви су циглетине 157+ не дај боже никоме. И онда кажу како у Андроиду постоји избор па има ако се упореди са iOS-ом али реално нема. Па ако има избор где је флегшип који је нормалних димензија? Апсплутно ме не занима. То једноставно није складно. Значи буквално ме терају са својим циглетинама од телефона да пређем на iPhone 1x Pro (какогод ће се звати за пар година) пупу далеко било.

Хтео сам прво да узмем Mate 30 Pro али кад сам видео Galaxy сличних димензија, да не кажем истих колики је у руци и носио га... оно је огромно. Не знам како људи носе било који телефон преко 153 али искрено.

Poslednja izmena:
Па мени сметају нови телефони највише јер су све цигле значи преко 155мм што је за мене катастрофа. Ту Xioami предњачи. Не знам зашто не направе неки телефон складних димензија већ све циглетине 158+. Чак и нови P50 (обичан) више није компактан већ је циглетина. Сви су циглетине 157+ не дај боже никоме. И онда кажу како у Андроиду постоји избор па има ако се упореди са iOS-ом али реално нема. Па ако има избор где је флегшип који је нормалних димензија? Апсплутно ме не занима. То једноставно није складно. Значи буквално ме терају са својим циглетинама од телефона да пређем на iPhone 1x Pro (какогод ће се звати за пар година) пупу далеко било.

Хтео сам прво да узмем Mate 30 Pro али кад сам видео Galaxy сличних димензија, да не кажем истих колики је у руци и носио га... оно је огромно. Не знам како људи носе било који телефон преко 153 али искрено.
Ihhh, pa daj meni taj P50:mrgreen: Čitava 3mm je manji a za isto toliko veći ekran od ovog mog. Težina ista.

Нико није зезнут. Ако има гаранцију може да је искористи. Ено Pixel 6 пуца екран сам од себе, људи пријављују проблем а ради се о далеком скупљем уређају и није кинески. Замисли! Чисто амерички...:roll:

"Ghosting" ефекат јавља се код јефитинијих ОLED екрана када држите једну слику дуже на екрану. OLED екрани не воле да статику, они воле кад се нешто помиче стално и нису за људе који користе телефон па онда га оставе.
Posle kazu iPhone fenseraj ,a ja radim sa njim fizicke poslove ,nosim ga po dzepovima normalno bez zastite na ekranu i nista ne puca .

Posle kazu iPhone fenseraj ,a ja radim sa njim fizicke poslove ,nosim ga po dzepovima normalno bez zastite na ekranu i nista ne puca .

Па зависи мој бураз носи Redmi 9T по џеповима, без маске, без заштите на екрану... и ништа... LCD. Кажем Ghoustig се јавља као оштећење ОLED екрана. Није то до произвођача... имаш и оне Armor телефоне ако баш желиш телефон за физичке послове.

Овај има...
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_9t-10670.php

Па зависи мој бураз носи Redmi 9T по џеповима, без маске, без заштите на екрану... и ништа... LCD. Кажем Ghoustig се јавља као оштећење ОLED екрана. Није то до произвођача... имаш и оне Armor телефоне ако баш желиш телефон за физичке послове.

Овај има...
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_9t-10670.php
Meni se Amoled odlicno pokazao na Nokia modele E7 ,N8 .

Meni se Amoled odlicno pokazao na Nokia modele E7 ,N8 .

И мени код Huawei-a зато га и хвалим машина од телефона, летео једапут 5 метара у даљ и ништа. Тенк. :hahaha: Заспао сам и оставио сам LBRY укључен и сад пошто је то такав апликација да не гаси екран телефон је горео 5 сати... у једном непомичном месту што је рип за OLED, за LCD јок, додуше је стањио светло кад је завршио са репродукцијом али није угасио екран, прво сам се уплашио није било жутих ивица што се јаваа на iPhone-има али није било, све кристално бело, нити је било ни ghosting-a, други пут ми се такође десило исто и опет ништа. Значи потресао сам се као ништа.... Све зависи од квалитета. Конркетно за мале новце не можеш да добијеш квалитетан OLED eкран. Тада сам рекао да телефон вреди сваки уложен новац.

Back