Red Hot Chili Peppers

Shvatila sam, ne brini se. :)

Inače, niko nije pročitao "Pesmu"? Ono što je interesantno je sledeće:
kad je prvi put postovana, petog januara, imala je dva stiha manje. Tj, poslednja dva su naknadno dodata.

nisam procitala, sad cu da se hitnem i da vidim...
preslusala sam album, samo dva puta, moracu da ga cujem jos. nemam jos neko misljenje, treba stvari malo da mi udju u uvo. jedino na sta imam zamerku (koja ce ti verovatno zvucati krajnje glupo) je zvuk bubnjeva u Before the Beginning. Znam da zvucim kao poslednje zvocalo, ali taj suvi zvuk me iritira...
nastavicu sa slusanjem z:)

Ma daj, što mi se izvinjavaš? Nisam ja komponovala tu pesmu. :)

Ni meni se ne sviđa kako uleće solo na Enough Of Me. Nisam sigurna da li je to Džonov solo ili solo Džonija Mara, ali imam utisak kao da ke neko zalepio post-it na pesmu. Ne stapa se lepo sa ostatkom aranžmana, mada ima logike, jer Džon i Džoni su to snimili bukvalno za jedan dan.

One More Of Me me i dalje malo zasmejava, verovatno zbog psovke i zbog vrisaka. Sad, s druge strane, ako se prati ideja same priče na kojoj je album zasnovan, možda ima smisla što je takva.

Central i After The Ending su mi ubedljivo najbolje pesme na albumu...za njima God i Song To The Siren. I slaba sam na vrisak na 6:12 u Central, kao na šaputanje u ATE i STTS. I na falseto na Dark/Light, kad hor počne da peva AAAAAA.

Da li si videla moju recenziju? Veoma sam ponosna na nju. I Džonovoj mami se mnogo dopala, i ovima iz diskografske kuće. Za njega ne znam, sumnjam da posećuje sajt, mada se u poslednje vreme desilo par stvari koje bi mogle da opovrgnu tu teoriju...hmmm.

videla sam recenziju i jako mi se dopala. sudeci po blogu, rekla bih da ipak posecuje sajt.
pravo da ti kazem, poslednje njegovo sto sam cula pre ovog albuma je bio onaj (kratak) solo u saw something. kad sam ga cula, smrzla sam se...posto su mi kod gitarista mnogo vazniji muzikalnost i zvuk (otud mi je gilmour omiljeni). taj zvuk gitare je celu pesmu oduvao. fantastican je.
a ovaj album mi je, barem na prvu loptu, suvise...........psihodelican?

I ja bih to rekla, jer sam "Pesmu" nazvala pesma pre nego što je izbrisana iz posta u kome je prvi put bila; i moji mama i tata to misle, i moje dve najbolje drugarice (tj. Zvezdica i još jedna divna osoba) to misle, i par stranaca...ali ja ne verujem ni u šta dok nemam čvrst dokaz za to; a nisam neki trol, pa da sad pitam mamu ili direktora diskografske kuće. Jednostavno, nisam od onih što se nameću. I pesimista sam po prirodi, često ne verujem u stvari ili, pak, mislim da su isuviše dobre da bi bile istinite.

Taj solo obožavam, i super je što je tako naglašen, plus se slaže sa Dejvovim glasom...za razliku od npr. muziciranja na pesmi Sweet Baby od Macy Gray. Tu jedva da išta i čujem. Inače, ja MNOGO volim kolaboraciju sa Tricky-jem...Wonder Woman ili 1da Woman. Da li si to čula? :D

I slažem se da je The Empyrean psihodeličan. Sad, meni se to dopada. I smatram da može imati čudne efekte i na nas straight-edge ljude. Ja sam doživela nešto baš kripi slušajući ga prvi put u autobusu 84, i onda sam shvatila da je vrag odneo šalu.

Jedva čekam da mi stigne gramofonska ploča (tj. dve) i da vidim kakva je razlika u zvuku. Na japanskom SHM CD-u (imam i običan i japanski) piše da je sve masterovano tako da se neki zvukovi projektuju iznad i ispod zvučnika. To je rekao gospodin Šušteći lično. Ne znam kako to da isprobam, a da me komšiluk ne otera u tri lepe šargarepe; ali baš, baš sam zainteresovana da vidim kako je to moguće.

A da li si čula (neki od) onih deset albuma pre tog albuma?

Poslednja izmena:
I ja bih to rekla, jer sam "Pesmu" nazvala pesma pre nego što je izbrisana iz posta u kome je prvi put bila; i moji mama i tata to misle, i moje dve najbolje drugarice (tj. Zvezdica i još jedna divna osoba) to misle, i par stranaca...ali ja ne verujem ni u šta dok nemam čvrst dokaz za to; a nisam neki trol, pa da sad pitam mamu ili direktora diskografske kuće. Jednostavno, nisam od onih što se nameću. I pesimista sam po prirodi, često ne verujem u stvari ili, pak, mislim da su isuviše dobre da bi bile istinite.

Taj solo obožavam, i super je što je tako naglašen, plus se slaže sa Dejvovim glasom...za razliku od npr. muziciranja na pesmi Sweet Baby od Macy Gray. Tu jedva da išta i čujem. Inače, ja MNOGO volim kolaboraciju sa Tricky-jem...Wonder Woman ili 1da Woman. Da li si to čula? :D

I slažem se da je The Empyrean psihodeličan. Sad, meni se to dopada. I smatram da može imati čudne efekte i na nas straight-edge ljude. Ja sam doživela nešto baš kripi slušajući ga prvi put u autobusu 84, i onda sam shvatila da je vrag odneo šalu.

Jedva čekam da mi stigne gramofonska ploča (tj. dve) i da vidim kakva je razlika u zvuku. Na japanskom SHM CD-u (imam i običan i japanski) piše da je sve masterovano tako da se neki zvukovi projektuju iznad i ispod zvučnika. To je rekao gospodin Šušteći lično. Ne znam kako to da isprobam, a da me komšiluk ne otera u tri lepe šargarepe; ali baš, baš sam zainteresovana da vidim kako je to moguće.

A da li si čula (neki od) onih deset albuma pre tog albuma?

nemam sve njegove albume, fale mi Smile from the Streets You Hold, From the Sounds Inside, i The Will to Death. Do sada mi se nekako u glavi najvise zadrzao A Sphere in the Heart of Silence (ako sam uopste dobro upamtila sve te poduze naslove z:D ) - ako nisam, znas na koje albume mislim.

John je svirao na sweet baby? mora biti da sam ogluvela, to cu morati ponovo da cujem (koliko sutra). da me ubijes, ja se tamo ne secam neke gitare....z:p
da, taj prasteci zvuk sa saw something je sjajan.

Prvi i treći mogu da ti okačim (prvi je stvarno malo...eeeh...ne znam kako da ga opišem); a FTSI imaš kod mene na sajtu, jer gospodin neće da pomeri svoj izgovor za guzu i da sredi da okače to kod njega.
http://www.invisible-movement.net/download/audio/internet-album

A tu su i demo i akustična verzija Shadows Collide With People.
http://www.invisible-movement.net/download/audio/scwp-acoustic
http://www.invisible-movement.net/download/audio/scwp-demos

I jeste, na Sweet Baby je. Ni meni u početku nije bilo jasno kako.
Isto tako je i na par stvari sa poslednja dva albuma Džonija Keša.

Gle,nisam jedina budna ovde....:D
Smile,citam tvoje komentare i brate,moram da te pitam,na koju foru si pocela da radis te recenzije i ostalo?Kome si se obratila?

Šta se podrazumeva pod ostalo? Vođenje samog sajta ili...?

Za recenziju sam očekivala da diskografska kuća, koja meni šalje vesti od kako Džon više nema pravi zvanični sajt, sama ponudi primerak albuma pre nego što isti izađe, možda čak i jedan CD, jedan LP i jednu majicu, ali to je druga sredina, druga kultura...i onda sam se 11. januara iznervirala i pisala direktoru diskografske kuće da mu tražim promotivni primerak albuma i rekla da ću uraditi recenziju i da sajt sad već ima 3200-4500 posetilaca dnevno. Sledećeg dana su mi poslali disk ekspresnom poštom, i 19. januara sam se probudila i našla ga na uzglavlju, mama mi ga je tu stavila. z:mrgreen:

(Da...ja ponekad IPAK spavam...)

Zato što volim. :) I veoma je interesantno, sad istovremeno i velika odgovornost. Internet je prepun ludaka, skoro sam imala incident gde je neka klinka iz Nemačke 'ladno našla čovekovu kuću na Google Earth (sad, kako je došla do adrese, to je već druga priča O_O) i stavila snimak...pa se za neku tačku pitala da li je to gospodin lično u bašti.

Ja nikad nisam očekivala ovo, naprotiv. 2004. godine sam se baš namučila da pokrenem sajt, koji je bio najmanje popularan od četiri veća, koliko ih je u to vreme bilo. A tad je i zvanični sajt radio kako treba. U poslednjih godinu i po, pogotovo u poslednja tri meseca, stvari su počele mnogo da se menjaju.

Hahaha,svakakvih ludaka ima....gde ga nadje u basti?!:D
Super,uvek mi je drago da cujem da nekom krene...pa makar ga poznavala samo sa foruma.Svaka cast na originalnosti.Posetila sam sajt i svidja mi se kako si odradila posao.
Vidis,ko ceka,taj doceka...nemoj da si pesimista,mozda te sreca vreba iza coska i ko zna sta sve moze da ti iznedri sve ovo!Mozda te Dzon licno pozove na neku turnejicu,pa mozes da povedes i rhcp forever,mada ne znam koliko bi to bila dobra ideja,mozda bi je opalio infarkt!:D

E ovo za Google Earth zvuchi veoma uzasno. :)

Ali dobro ima raznih deca. Iva a ja te ovih dana bas hteo pitati da li
mozda imas neka saznanja o tome da li John dolazi na sajt/forum. :)

Sto se Empyreana tice album je jedenim delom onako
bas kako sam zeleo. Medjutim ima i delova koji su
za mene i moje usi tesko prihvatljivi. Ali razumem
da su ti i takvi delovi Johnu bili neophodni kako bi
se izrazio na pravi nachin. :)

Prvi i treći mogu da ti okačim (prvi je stvarno malo...eeeh...ne znam kako da ga opišem); a FTSI imaš kod mene na sajtu, jer gospodin neće da pomeri svoj izgovor za guzu i da sredi da okače to kod njega.
http://www.invisible-movement.net/download/audio/internet-album

A tu su i demo i akustična verzija Shadows Collide With People.
http://www.invisible-movement.net/download/audio/scwp-acoustic
http://www.invisible-movement.net/download/audio/scwp-demos

I jeste, na Sweet Baby je. Ni meni u početku nije bilo jasno kako.
Isto tako je i na par stvari sa poslednja dva albuma Džonija Keša.

wonder woman znam, super je...
hvala ti na linkovima, FTSI mi se jako dopada (cak i na prvo slusanje).
sto se cash-a tice, moram da priznam da mi je heart of gold bolji u originalu, we'll meet again (sta mu bi da peva tu englesku pesmu iz vremena drugog svetskog rata) mi je u svakoj verziji zvucala......pa, staromodno, recimo, a da zivim jos sto godina nece mi biti jasno zasto je personal jesus toliko popularna i obradjivana stvar. meni je naprosto glupa, a cash-ova verzija me nacisto prestrasila z:shock:. gitare su dobre, a on je...creepy, najblaze receno z:mrgreen:

Aaaaaaaaaaaaaa, vratila sam seeeeeeeee!!! :D ;Ljudi, bilo je FENOMENALNOOOOO!!!!!!!! Znaci, ODUSEVILA SAM SE, momci SUPER svirajuuuuuuuuu!!!! Bilo je jaaaaako, jaaaaako malo ljudi... Ali svirka je bila SUPER!!!!!!!! Naravno, trudili su se da imitiraju Pepperse, bili su i obuceni kao oni... "Flea" je imao kostursko odelo, "Chad" svoj cuveni plavi kombinezon i kapu, "Anthony" prsluk, crnu majicu, kravatu, kratke pantalone... A "John"... NEMAM RECI!!! Znaci KAO DA GLEDAM JOHNA FRUSCIANTEA LICNO koliko fizicki lici na njega!!! Nijemu se lepo videla faca, ali KOSA, POKRETI NA BINI, STAJANJE, HODANJE, GARDEROBA... SVE fizicki POTPUNO ISTO!!!!! Znaci, toliko mi je bio isti da sam JEDVA odolela da se ne popnem na binu, pokusavajuci da se saberem da to NIJE John Frusciante, vec samo gitarista koji ga imitira. Iva, nasla sam ti muza!!!! Hahaha.... :P Salim se naravno, ne znam kakav je taj gitarista iz tog benda kao licnost, ali fizicki... ISTI. Gledala sam CESTO njihove snimke na netu i ODMAH sam primetila da su John i taj gitarista ISTI, ali sad uzivo sam se SOKIRALA znaci. Nacin na koji svira, na koji se pomera, na koji pomera glavu kada hoce da skloni kosu kad peva, nacin na koji hoda, nacin na koji stoji, oblacenje, kosa, gradja.. Znaci POTPUNO isto. Izmedju pesama nisam PRESTAJALA DA PRICAM drugarici da je gitarista ISTI John. :P
"Anthony" je pokusavao da skine Anthonyjeve pokrete, iz sveg srca se bacao po bini, skakao, silazio sa bine, izvodio Anthonyjev cuveni "robotski ples", STVARNO se covek trudio i ima energije... Ali Anthony je Anthony, tako da je ovaj imitator izgledao malo cudno pokusavajuci da ga imitira. Naravno, NIKAKO NE MOZE da skace tako visoko, ali se zaista trudio da se sto vise bacaka po bini, da se uvija, cak je i pravio face i stipao se, vrckao, cak i cupkao dlake na nogama.... Hahaha... :lol:
Sto se "Chada" i "Fleaja" tice i oni su bili super, pokusavali su naravno da ih imitiraju, narocito "Flea" sa svojim vrtenjem glave, ali mu bas nije mnogo poslo od ruke. Ali bio je FENOMENALAN, zaista.
Sto se svirke tice, SUPER SU zvucali, STVARNO!!! Prvo da kazem neke zamerke, koje se nisu puno primecivale- jedino se prateci nisu uvek dovoljno culi, ali bilo je OK. I gitarista je PONEKAD pomalo ispadao iz ritma (narocito za "Get on top"), a pevac je ponekad falsirao... Ali Boze moj. Sve u svemu, SUPER svirka i momci su se ZAISTA potrudili, vidi se. Naravno da ne mogu da PRIDJU pravim Peppesima, ali ja sam PREZADOVOLJNA. :D

Sto se setliste tice, svirali su "Warped", "Suck my Kiss", "Knock me down", "Aeroplane", "They're red hot", "Under the bridge", "Give it away", "My friends", "Tell me baby", "Around the world", "Snow ((Hey Oh))", "Dani California", "Charlie", "Otherside", "Fortune faded", "Californication", "By the way", "Universally speaking", "Can't stop", "Get on top", gitarista je izveo "How deep is your love"...

Ah, kako je bilo SUPEEEEEEERRRRR!!!!!!

Inace, bila sam ODMAH ispred bine i pevac je SVE VREME GLEDAO u mene, smeskao se, pokazivao prstom na mene... A POSLE koncerta, (ustvari pre bisa), pokazao mi je podignut palac, rekavsi da sam FENOMENALNA i da mu UOPSTE nije trebao podsetnik za tekstove, jer je imao mene. :D A ja sam SVAKU, ali SVAKU pesmu pevala od reci do reci, drala se iz sveg glasa, bolje sam znala tekstove i od njega, cak je nekoliko puta zbunjeno pogledao u mene kada je zaboravio tekst i ja sam mu pomogla. Posle su se vratili i odsvirali bis, a onda su mi ostali clanovi benda odusevljeno mahali i rekli da sam super, a upoznala sam se sa pevacem, rekla sam mu da su odlicni i pitala kad ce da dodju opet...Rekao je da ce rado doci i da im se jako svidelo iako je bilo strasno malo ljudi, a ja sam rekla da nista ne brine i da cu sledeci put ja dovesti publiku. :) I da, pricali smo o tome kako cu ih svuda nahvaliti, i po stranim i po domacim forumima i sajtovima, kao i tome kako nenormalno obozavam Pepperse. :D

I prisao mi je Mikica iz "Alogije", cestitao mi :eek:, rekao da je odusevljen time koliko sam uzivala i pevala i da je ODUSEVLJEN sto Pepperse TOLIKO obozavam. :D Kasnije se dopisivao sa mojim ocem i kod njega me je nahvalio. :P A da dodam da su me svi gledali kao idiota, jer vecina ljudi tamo nije znala tekstove UOPSTE, a i oni koji su znali, uglavnom su znali DELOVE (NE cele pesme) "Californication", "Otherside", "By the way", "Dani California", "Snow ((Hey Oh))" i "Under the bridge". A ja sam se kao idiot iz sveg glasa drala APSOLUTNO SVAKU rec APSOLUTNO SVAKE pesme i usput igrala, skakala, smejala se kao idiot od srece.. :P I konobar kaze kako je sve vreme gledao u mene, umesto u bend, posto sam bila presrecna. :D

Tako da, ljudi moji, PREZADOVOLJNA SAM vecerasnjim provodom, bilo je FENOMENALNO!!!! Naravno, nemojte da me shvatite pogresno- Peppersi su IPAK Peppersi i nista ne moze da pridje pravim Peppersima... Ali ovaj tribute band je bio STVARNO odlican. :D
haha.. meni ovo lici na neki od tvojih mnogobrojnih snova koji se sada ostvario ;)
doduse ne sa pravim RHCP-om, ali moras priznati da se poklapa sa tvojim snovima..
sta da ti reknem sem JAKO MI JE DRAGO STO SI UZIVALA I SUPER SE PROVELA I STO SI BILA U CENTRU PAZNJE !!! :D
steta sto je bilo malo ljudi.. zato da je dosao neko iz Granda, bilo bi krcato :poludeo:
MNOGO MI SE SVIDJA LISTA PESAMA KOJE SU SVIRALI !!! narocito sto neke od njih nisu svirali Peppersi u Indjiji..
dobra su zamena za original, sto da ne, malo se izludujes i slusas muziku omiljenog benda koji nemas prilike cesto videti LIVE..

nego, ja znam za neki BG bend Ljute Papricice, i on isto svira RHCP pesme na svojim svirkama ili ne? da li je neko bio na nekoj njihovoj svirci i kakvi su?

Hehe... Ma dok ja PRAVE PEPPERSE ne vidim ponovo uzivo ili/i upoznam, ja necu biti potpuno srecna, a ako mi se ista od toga ostvari, posle toga mogu da umrem na miru. :P

Ali da, super je bilo sinoc... :D Gledala sam ih pre na netu, a sinoc su jos mnogo bolje zvucali. :D

Sto se "Ljutih paparicica" tice, gledala sam ih na netu mnogo puta, ali nikada uzivo.

Lepo je sto se ti u tribute bandovima trude, ali ipak... JEDNI SU PEPPERSI- JEDNI, JEDINI, PRAVI I NEZAMENLJIVI!!!!!! :D :D :D :heart: :heart: :heart:

Poslednja izmena:
Moram da pitam,da li ce se album pojaviti u prodavnicama ovde,uskoro?:)
Iva,recenziju obecavam da cu procitati,ali ovde ima toliko stvari,ne znam od koje prvo da krenem,niti kad((;

A Andjelka,i ja sam bila odusevljena kad sam slusala REAL tRibute,a dva puta sam bila na njihovoj svirci.I sokirala sam se kad je 'John' nakon svirke skinuo periku:lol:
Bila sam ubedjena da ima takvu kosu heh..Cak je pevac imao repic kao Anth u Knock Me Down:)

Gledala sam slike na netu kada je pevac imao duzu kosu, ali sada se osisao. Ma nikada on nece moci ni da PRIDJE Anthony ni u kom smislu, niko od njih ne moze da pridje pravim Peppersima jer su pravi Peppersi najbolji, jedni, jedini, originalni, jedinstveni, neponovljivi, nezamenljivi!!!!! :D Ali bar se momci iz Real Trubite banda zaista trude i to stvarno cenim. :D Ja sam se SUPER provela!!! :D

Back