Red flag na forumu Krstarica

lapsi

Veoma poznat
Poruka
13.355
Da li je neophodno da vas moderator, administrator zaštiti od negativnog ponašanja, nepoštovanja vaše ličnosti, raznih oblika manipulacije i varanja, ljubomore i drugih ružnih postupaka na forumu? Jeste.
Red flag se primjenjuje na virtualnim prijateljstvima, a i ostvarenim vezama.
1761115355700.png

Nije dovoljno samo izbjegavati takvu osobu, već je potreban moderator, koji će isključivo štititi forumaše od zlostavljanja.

Red flag koriste osobe koje su sklone različitim vidovima manipulacije, kao što je lažno predstavljanje, ubijeđivanje u prijateljstvo, u ljubav i osobu od povjerenja,

Suprotno od red flag je green flags. Pozitivno i iskreno ponašanje prema drugoj osobi u vidu zaštite iste, brige, podrške, razumijevanja, strpljivosti, poštvovanja...

Poslednja izmena:
Upvote 0
Slazem se sa ovim, moram dodati da mi se jako svidja kako ste napravili onaj vas kafic "demonstracija sile", super atmosfera i daje dobar primer i dokazuje da se moze kad se hoce, jako je interesantno kako je u sustini od neke vrste besa doslo do totalno pozitivne atmosfere i dobar primer konstruktivnog dijaloga.
Mislim da se mogu mnogi korisni zakljucci izvesti iz primera kafica "demonstracija sile".
Nastao je vrlo slučajno i spontano zahvaljujući vrloj moderatorici sa Humora i mom drugu @Стари пароброд a.k.a. Muzička kutija :heart:

:mrgreen:
Ulaz na sopstvenu odgovornost :zloca:

Možda je i rešenje da moderatori ne pišu na forumu?
Tako ne bi bilo pristrasnih.
Znam da bi to bio baš veliki potez kad bi se uvelo, ali toga ima na nekim forumima i rešenje je odlično.
Nisam hteo da se ukljucim kad mali perica izmislja toplu vodu , ali vidim da moram da objasnim neke stvari malom perici..

Ova tema po komentarima vristi na srpski mentalitet..

Prva stvar koju niste primetili je moderatori nisu placeni , koja je izrecena u kontekstu , onda ocekuju neku kompenzaciju na drugi nacin, npr silovanje forumske publike..

To se zove precutni dogovor, vi nama radite dzabe a mi cemo da vas pustimo da se osecate vazni i da se kad vam dodje ispucate nad forumasima..

A govori i drugu srpsku stvar, a to je da Srbin ne radi za dzabe..nema tu hocu da radim internship , tj dobrovoljac i da se drzim nekih standarda ili pravila koje treba da ispuni moja aktivnost..
Nedaj boze da postoji ovakva procedura, evo vam dve knjige procitajte i to vam je prvi korak sta treba da znate i kako da se ponasate u radu na ovoj poziciji..
Kad bi takva pozicija bila popunjena, em radis dzaba em mora da citas cak dve knjige da bi dosao u poziciju da radis dzaba...
Nikad u Srbiji..

Chat takodje pati od istih srpskih mentalitetnih precutanih dogovora, cak i kad osobe koje moderisu nikad nisu bile u Srbiji , tj pravac iz bosne za Australiju ili negde drugde gde mogu da se nakace na socijalnu tarifu ili na rad od 4h a da je dovoljno za zivot...
Nije bitno kako se takve osobe dovijaju za zivot, nego to sto vazi ovaj princip da mozes da obavljas besplatnu funkciju uz precutnu zloupotrebu svog polozaja bas zato jer je besplatna...

U prevodu ako radim kao kelner mogu da racunam cene kako mi dodje...ili da presipam ostatke pica u jednu novu casu i prodajem kad dodje neka musterija, sto sam i doziveo...u fensi kaficu i zato se svaka flasica bar toliko privodi ka manjoj zloupotrebi kad se otvara ispred musterije kad si u Srbiji inace ti ne gine srpska etika, ups sta je to..

Pametnom dovoljno da ne mora da se pisu romani...ali izgleda nedovoljno ako se napise samo 6 recenica....Cuvena prica ma mi smo pravoslavci i posteni , a nigde ni pravoslavlja ni postenja...

То је њихово право, нико ником није дужан да буде у видокругу ако то не жели, битно је само да тај који је блокиран не трпи никаква узнемиравања или евентуално сазнање да је блокиран, не може никог узнемирити нечије пасивно понашање за које он и не зна.
Odlican srpski pristup..
Blokiraj ali da ne moze da dize buku , da niko ne zna i da svi zive u svom ubedjenju da je sve finjak dok ne nagazis neciju minu i onda predjes u marginalce prognanike...
Tako se radi....
Jednostavno , istomisljeno, prosto i da ga nepismeni sa 2 razreda razume...
Ili si faca ili si baraba, fino umotano...

Takva je navika i u odgoju dece....ocekivanje da progutaju roditeljske manipulacije i lazi , da budu klonovi roditelja i jos ide kasnije racun da trce i ugadjaju roditeljim za sve ono nepruzeno , jer roditelji su sve vreme trpeli zbog svoje dece i nikako ih nisu zloupotrebljavali...prica za mlade majmune...sreca te deca obicno i ne ebu 2% takvu politiku roditelja i takva i maju svoj zivot, dok ostali sta zakace u senci...
Ali to se prenosi kao nasledje sociopatoloskog prvo porodicnog pa drustvenog...i naravno da tu lezi osnova korupcije...ili se nadvuci ili se podvuci...

Nisam hteo da se ukljucim kad mali perica izmislja toplu vodu , ali vidim da moram da objasnim neke stvari malom perici..

Ova tema po komentarima vristi na srpski mentalitet..

Prva stvar koju niste primetili je moderatori nisu placeni , koja je izrecena u kontekstu , onda ocekuju neku kompenzaciju na drugi nacin, npr silovanje forumske publike..
Ako ti nečiji rad na forumu opisuješ kao ''silovanje članova'', onda je baš čudno da moderatori koji se trude da se ljudi ovde osećaju prijatno nemaju sluha za takve izjave.
To se zove precutni dogovor, vi nama radite dzabe a mi cemo da vas pustimo da se osecate vazni i da se kad vam dodje ispucate nad forumasima..
Još jedno omalovažavanje nečije dobre volje da ovde prati vaša vređanja, svađe i sve to briše.
A govori i drugu srpsku stvar, a to je da Srbin ne radi za dzabe..nema tu hocu da radim internship , tj dobrovoljac i da se drzim nekih standarda ili pravila koje treba da ispuni moja aktivnost..
Nedaj boze da postoji ovakva procedura, evo vam dve knjige procitajte i to vam je prvi korak sta treba da znate i kako da se ponasate u radu na ovoj poziciji..
Kad bi takva pozicija bila popunjena, em radis dzaba em mora da citas cak dve knjige da bi dosao u poziciju da radis dzaba...
Nikad u Srbiji..
I ovde grešiš, postojimo neki mi, koji kada se nečega prihvate, bez obzira na finasijski deo, trudimo se da to radimo savesno, zamisli, neki od nas i pročitaju kako se to radi, i sve to za dž
:mrgreen:
Chat takodje pati od istih srpskih mentalitetnih precutanih dogovora, cak i kad osobe koje moderisu nikad nisu bile u Srbiji , tj pravac iz bosne za Australiju ili negde drugde gde mogu da se nakace na socijalnu tarifu ili na rad od 4h a da je dovoljno za zivot...
Nije bitno kako se takve osobe dovijaju za zivot, nego to sto vazi ovaj princip da mozes da obavljas besplatnu funkciju uz precutnu zloupotrebu svog polozaja bas zato jer je besplatna...

U prevodu ako radim kao kelner mogu da racunam cene kako mi dodje...ili da presipam ostatke pica u jednu novu casu i prodajem kad dodje neka musterija, sto sam i doziveo...u fensi kaficu i zato se svaka flasica bar toliko privodi ka manjoj zloupotrebi kad se otvara ispred musterije kad si u Srbiji inace ti ne gine srpska etika, ups sta je to..

Pametnom dovoljno da ne mora da se pisu romani...ali izgleda nedovoljno ako se napise samo 6 recenica....Cuvena prica ma mi smo pravoslavci i posteni , a nigde ni pravoslavlja ni postenja...
Na forumu niko ne bi trebao da vodi računa odakle je neko, već da li i kako doprinosi kvalitetu istog. Da ponovim, svi smo mi ovde prvenstveno članovi, sa svojim stavovima, mišljenjima, ubeđenjima.

Sta ti ustvari zelis da kazes ovim tvojim postom

Zaokruzi jedan od ponudjenih odgovora

-Da lupam gluposti
(omalovazavanj)
-da si ti izuzetak ali nema drugih osim tebe
(to cini tvoje reci totalno nebitnim vise molba za izopstavanje iz generalizacije, i da se zna da je to tipizacija a ne generalizacija)
-negiranje da se desavaju izivljavanja i da ce se desavati redovno pre, sad i ubuduce
-ko primecuje mogao bi i da ne primecuje izivljavanja jer ce mu se onda to razbiti o glavu
-nije forum tu da se iznose misljenja nego da se dodje do jednoumlja
-sve sto se desi na forumu , nije se desilo kad prodje 15 dana i pobrisu se dokazi
-svaki trud koji nije placen je dobra volja i to mora da se izuzetno ceni bez obzira na cenu koja je ukljucena u takav precutni aranzman...

Svi o sebi misle najlepse..
Ja znam mnogo diktatora i nasilnika koji ne vide nista Bogohulno a nisu vernici u svojim nasilnim postupcima i sve sto vide je ljudski....i kad biju i kad prete to rade iz najbolje namere...
Glupe koji vrse nasilje je jos lakse razumeti i opravdati , on i ne shvata , ne samo da negira nego i ne shvata sta cini....
Bahati i bezobrazni imaju povlasticu da mogu da se deklarisu i kao jedni i kao drugi i kao treci , oni koji lepo zive svoj zivot i bore se za svoje pitanje, nacin zivota i stav..

Promasio si temu jer se govori pre svega o vredjanju i omalovazavanju clanova foruma od strane drugih forumasa, dok si ti napravio apsolutno istu stvar samo sto si nasrnuo na moderatore, posto ovo uopste nije konstruktivna kritika vec mozes se reci teorija zavere,
A ovo se je takodje omalovazavanje, a ovakve stvari nisu retkos u tvojim izjavama. Tako da prvo kreni od sebe i svojih nesuvisih lupetanja punih frustracija, pa onda uperi prstom na druge.
Jer ti si vise deo problema nego deo resenja.

Zaokruzi jedan od ponudjenih odgovora

-Da lupam gluposti
(omalovazavanj)
-da si ti izuzetak ali nema drugih osim tebe
(to cini tvoje reci totalno nebitnim vise molba za izopstavanje iz generalizacije, i da se zna da je to tipizacija a ne generalizacija)
-negiranje da se desavaju izivljavanja i da ce se desavati redovno pre, sad i ubuduce
-ko primecuje mogao bi i da ne primecuje izivljavanja jer ce mu se onda to razbiti o glavu
-nije forum tu da se iznose misljenja nego da se dodje do jednoumlja
-sve sto se desi na forumu , nije se desilo kad prodje 15 dana i pobrisu se dokazi
-svaki trud koji nije placen je dobra volja i to mora da se izuzetno ceni bez obzira na cenu koja je ukljucena u takav precutni aranzman...

Svi o sebi misle najlepse..
Ja znam mnogo diktatora i nasilnika koji ne vide nista Bogohulno a nisu vernici u svojim nasilnim postupcima i sve sto vide je ljudski....i kad biju i kad prete to rade iz najbolje namere...
Glupe koji vrse nasilje je jos lakse razumeti i opravdati , on i ne shvata , ne samo da negira nego i ne shvata sta cini....
Bahati i bezobrazni imaju povlasticu da mogu da se deklarisu i kao jedni i kao drugi i kao treci , oni koji lepo zive svoj zivot i bore se za svoje pitanje, nacin zivota i stav..
Ne, nigde nisam pisala u svoje ime već sam naglasila "mi". Naravno da je omalovažavanje kada ti deset puta ponovim da smo SVI volonteri, da mnogi od nas nisu stručnjaca ali da se trude da sve funkcioniše kako treba. I da, grešimo i mi ponekad ali opet se ponavljam , prvenstveno smo članovi sa svojim mišljenjem i stavovima.A što se tiče jednoumlja, ovu tvoju tvrdnju obaraju sami članovi, obrati pažnju na svađe kažnjavanja i sl...

Naravno da je omalovažavanje kada ti deset puta ponovim da smo SVI volonteri, da mnogi od nas nisu stručnjaca ali da se trude da sve funkcioniše kako treba
Omalovazio je on u svojoj poruci i ljude iz Bosne, ali to ocigledno nije problem- vredjate koga hocete samo nemojte moderatore jer su oni volonteri?

Tema je o tome da se sa pdf politika pocele prelivati stvari na ostatak foruma, postala norma da se vredjaju ljudi i prozivaju po nacionalnoj regionalnoj, verskoj osnovi, i da se prozivaju raznim imenima-
jasno mi je da ne mozete kontrolisati citav forum- ali mozete bar neke podforume kontrolisati.

Takodje ti ljudi uticu i na rad moderatora- i npr desi se da imamo dijalog i onda dodje neki “propovednik” da uteruje pravdu i onda moderator prebaci ili zakljuca temu- sto je kazna i za pocinioca ali i za neduzne.

Uglavnom, interesuje me ima li ikakve namere da se radi na tome?

Omalovazio je on u svojoj poruci i ljude iz Bosne, ali to ocigledno nije problem- vredjate koga hocete samo nemojte moderatore jer su oni volonteri?

Tema je o tome da se sa pdf politika pocele prelivati stvari na ostatak foruma, postala norma da se vredjaju ljudi i prozivaju po nacionalnoj regionalnoj, verskoj osnovi, i da se prozivaju raznim imenima-
jasno mi je da ne mozete kontrolisati citav forum- ali mozete bar neke podforume kontrolisati.

Takodje ti ljudi uticu i na rad moderatora- i npr desi se da imamo dijalog i onda dodje neki “propovednik” da uteruje pravdu i onda moderator prebaci ili zakljuca temu- sto je kazna i za pocinioca ali i za neduzne.

Bio si mod, ako ti ne znaš, šta li tek ostali članovi mogu da zaključe? Ili želiš da prenesem ono što već znaš da i ostali budu obavešteni? Ukratko, toksična atmosfera je delo par članova koji redovno vređaju na bilo kojoj temi. Banovanje je jedno od rešenja, ali nije cilj. Koliko nas ima a koliko ptf? I to znaš, da nemamo modove na svim ptf. Nemoguće je biti na svakoj temi a sve češće se dešava da je rasprava na temama lišena svake pristojnosti, kulture komunikacije i sl. Dešavanje u realu se samo preliva i na forum. Ako imaš 10 medijskih izvora koji javno propagiraju mržnju, šta onda očekivati od članova koji se vode tim glasilima..

Bio si mod, ako ti ne znaš, šta li tek ostali članovi mogu da zaključe? Ili želiš da prenesem ono što već znaš da i ostali budu obavešteni?
Bio sam mod i na pdf-ovim koje sam moderirao je bio red, rad i disciplina i nulta tolerancija na neke stvari, tako da je moguce nesto uraditi.

Lagerta nemam nista protiv tebe niti protiv nekog drugog moderatora; ali ne moze mene neko nazvati ljudskim izmetom i da virim iz necijeg polnog orhlgana i sutradan da bezbrizno piskara po pdf psihologija (u stilu: nije mi nista).
Kao sto sam rekao: ne ocekujem da sve bude pod kontrolim- ali nekoliko podforuma bi trebalo imati “nultu toleranciju” na neke stvari,
mislim da moj zahtev nije nerealan, a neki podforumi ionako nisu za svakog.

Pa to sto ti radis je izigravanje zrtve....i zaebavanje drugih ljudi kao bezobrazni klinac kad stane na vrata busa i nece da izadje i kaze, necete valjda da me udarite...

Mnogo si ti uzeo sebi za pravo.....ti prozivas druge licno , ja to ne radim, mene kaznjavaju za odnose koje pominjem da postoje, njima smetaju nepersonalizovane izjave koje ja dajem....kod tebe je sve licni sukob...

A izigravanje zrtve je velika manipulacija...i pali na zalost kod nesvesnih ljudi....
Hvatanje na suze...mozda kao sporedna delatnost, pecanje u moru izvitoperenih zakljucaka koje prisijes drugima?
Sve to stoji nadohvat ruke svakome ko pomisli da mu se moze da se zaebava sa drugima....

I onda u isti kos stavljamo takve i one koji iznose detalje o pojavama u koje spadaju i takve pojave...pa nece biti da je to isto...

Sve to mirise na nasilje....ostrascenost, pretencioznost i pozicioniranost na pretvaranje svega u licni obracun i sukob...naravno uz cuveno , to ti radis, a ne ja...to ti radis a ne ja, to ti radis a ne ja....mora 3x da se lakse primi kod publike...

Poslednja izmena:
Bio sam mod i na pdf-ovim koje sam moderirao je bio red, rad i disciplina i nulta tolerancija na neke stvari, tako da je moguce nesto uraditi.

Lagerta nemam nista protiv tebe niti protiv nekog drugog moderatora; ali ne moze mene neko nazvati ljudskim izmetom i da virim iz necijeg polnog orhlgana i sutradan da bezbrizno piskara po pdf psihologija (u stilu: nije mi nista).
Kao sto sam rekao: ne ocekujem da sve bude pod kontrolim- ali nekoliko podforuma bi trebalo imati “nultu toleranciju” na neke stvari,
mislim da moj zahtev nije nerealan, a neki podforumi ionako nisu za svakog.
Kuku , kakav opis i ti sad ne mozes da spavas zbog toga....jos si ti svilen....
Nije to promovisanje nekulture ako usijanoj glavi kazes da malo smiri strasti...
Ja verujem da je bio kaznjen taj sto te je nazvao izmetom i iscidkom ...cak i na ovom forumu koji deli ljude bliske i nebliske , kako je i normalno za Srbiju, opet je rastegljivo ali ograniceno to dopustanje slobodnog izrazaja ...
I da napomenem ocigledno da je to uradio jednom, ili mozda nekoliko puta a ne da i sad to radi .....dakle nije te flegovao

Pa to sto ti radis je izigravanje zrtve....i zaebavanje drugih ljudi kao bezobrazni klinac kad stane na vrata busa i nece da izadje i kaze, necete valjda da me udarite...

Mnogo si ti uzeo sebi za pravo.....ti prozivas druge licno , ja to ne radim, mene kaznjavaju za odnose koje pominjem da postoje, njima smetaju nepersonalizovane izjave koje ja dajem....kod tebe je sve licni sukob...
Ne radis? Celo vreme pljujes podrugima i po citavom narodu i po mentalitetu Srpskog naroda itd, i to ti se tolerise, verovatno iz sazaljenja prema tebi, i to ti iskoristavas, a cinenica je da gotovo niko ne cita tvoje poruke napisane iz frustracije, mozes ti sad ti izigravati sta hoces- ali jasno je svia da si ti obican tavanski mis koji cijuce zato sto nema macke da se pojavi, inace bi se zavukao u svoju misju rupu.

Ne radis? Celo vreme pljujes podrugima i po citavom narodu i po mentalitetu Srpskog naroda itd, i to ti se tolerise, verovatno iz sazaljenja prema tebi, i to ti iskoristavas, a cinenica je da gotovo niko ne cita tvoje poruke napisane iz frustracije, mozes ti sad ti izigravati sta hoces- ali jasno je svia da si ti obican tavanski mis koji cijuce zato sto nema macke da se pojavi, inace bi se zavukao u svoju misju rupu.
Tacno ukazujem integrisani primitivizam i negativnost u srpskom mentalitetu....ali to nije licni sukob....
Izvini nista od toga nije izmisljeno i uvek se desava da se konkretno proricanje buducih pojava desi , onih koje ja proreknem...a nije tesko proreknuti sta ce se desiti ako otvoreno uzmes i mentalitet i delovanje svakakvih , od komisja do onih na ulici...
Evo pogledaj nasu prepisku , ti svo vreme licni sukob , ja svo vreme moje stavove....uopste nije isto ...

A daleko sam ja od kucnog misa, , sad bi ovde po tebi trebala neka licna uvreda da padne...neka komparacija sa misevima sa tvog tavana...ali nije to moja prica...preziveo sam ja u realu mnogo toga sto me cini svesnim tog srpskog mentaliteta na najruzniji moguci nacin....i ne idem do duboko u te detalje jer niti ce uciniti nesto korisno da bas do kraja izneses sta se sve radi ispod zita u ovoj srbiji niti je to rad vise od 5 ili 10 % ljudi koji tumaraju po Srbiji...
Bili iz bosne ili ne...

Ali precutim ja najgore...a ono sto vec jako utice i vuce vecinu ka novim stavovima,e onda to i ne treba precutati...
Ranije sam cutao , kao cekam da se osveste i drugi,ali to ne funkcionise tako...dno ne postoji...

Poslednja izmena:
ti zapela da krstarica lici na onaj vas forum ba,a?
A ti si zapeo da ovaj krstarica bude forum iskljucivo za vulgarne, frustrirane i polupismene osobe?

Ali precutim ja najgore...
Nisam primetio da nesto cutis, uglavnom imas misljenje o svemu i uvek pljujes o svima, najtragicnije je kad pljujes po moderatorima koji te tolerisu i, iz meni nepoznatih razloga te tolerisu ovde.
Mozda bi bilo najbolje da se gospoda iz krstarice izjasne, jel ovaj forun samo za clanove iz uze Srbije ili je otvorena za sve?
Ako je samo za clanove iz Srbije onda neka se izjasne i "banuju" sve ostale, ili da omoguce svima da ucestvuju, bez da ih vredjaju.

Back