Red flag na forumu Krstarica

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lapsi

Veoma poznat
Poruka
14.055
Da li je neophodno da vas moderator, administrator zaštiti od negativnog ponašanja, nepoštovanja vaše ličnosti, raznih oblika manipulacije i varanja, ljubomore i drugih ružnih postupaka na forumu? Jeste.
Red flag se primjenjuje na virtualnim prijateljstvima, a i ostvarenim vezama.
1761115355700.png

Nije dovoljno samo izbjegavati takvu osobu, već je potreban moderator, koji će isključivo štititi forumaše od zlostavljanja.

Red flag koriste osobe koje su sklone različitim vidovima manipulacije, kao što je lažno predstavljanje, ubijeđivanje u prijateljstvo, u ljubav i osobu od povjerenja,

Suprotno od red flag je green flags. Pozitivno i iskreno ponašanje prema drugoj osobi u vidu zaštite iste, brige, podrške, razumijevanja, strpljivosti, poštvovanja...

Poslednja izmena:
Upvote 0
Uopšte nije tema laž. Problem je pristojna i društveno prihvatljiva komunikacija koju sve više i više gubimo.
Na forumu imamo “kafiće” gde možemo opuštenije ćaskati sa kim nama odgovara.
Na ostalim temama treba da se drži neki nivo i poštuje sagovornik.
Nije ni rekla da je tema laž, već da je jako teško uvek pravilno proceniti ko laže i manipuliše. Naravno da si u pravu, normalna komunikacija bi trebala da bude osnov bitisanja neke društvene mreže, bez obzira na razlike u mišljenju.

Cekaj, jel ovo tema o moderaciji ili o red flagu?

Za moderaciju sam digao ruke, kakva zemlja takvi i moderatori , nista cudno...
Cak i da nisu svi takvi , gurace se u red da pogode kakvi treba da budu da bi bili isti kao vecina u zemlji...

Ili red flag, koji je nesto drugo , bar za mene
Jer jedno je kad te izbace, banuju , sa ili bez razloga, , cak i to je ocekivano u nekulturnoj zemlji kakva je ex yu balkan...pa ka manje losem, menjanje i namestanje utiska prema nekome, do na kraju bezazlenih stalnih banovanja na 7 dana, to uzimam kao bezazleno....sluzi cesto da se neko slama u glavu....

A drugo je ono sto sam video na chatu , kad postoji jasno prihvatanje i svest da neko fizicki maltretira clanove net sistema koji mu ne odgovaraju...a da cak nisu ni moderatori i da postoji fizicki strah od takvih osoba...

E sad, ja ne znam sta je za vas red flag, jer ako uzmem ovo sto ja zovem bezazleno , to jeovo da se nakaci na tebe i zvekece te kaznama, davljenjem, ometanjem u koriscenju foruma...onda toga ima kao blata...cak i moderatori spadaju u to , jer zaboga i oni su deo ove kulture u Srbiji i balkanu...

Ja ne ocekujem neki nivo od net medija, bilo foruma chata ili novina...ili tv...
Jer ovo je populacija bez osnovne kulture, roditelji su bez osnovne kulture, ali su svi kulturni , tj svi se hvataju za bon ton ako moze , ili da se sakrije ono sto se desava...

Sad je samo pitanje koji nivo ce dopustiti vlasnik,jer sve zavisi od njega, a onda idu administratori i onda moderatori...pa nije slucajno ovakav svinjac ,nego se bas to htelo...

Ono gde ja povlacim crtu je ako neko pretvara net u real fizicki obracun, a to se desava na chatu krstarice i kao incident, to je blazi oblik i kao hronicna gang stvar, e to je vec probisvetno...

Inace sto se tice red flag oznake za ono sto im ne prija, tu bih ja fasovao odmah red flag, veicna je feminacista ili feminista na forumu i neobuzdano se ponasaju , to kulturu nije videlo nigde...a naravno ja ih vredjam svojim izjavama a ne licno ,
Slicno je i po pitanju seksualnosti ,u sodomistickoj Srbiji a ja nisam bas krut, ali nisam ni sisao vesla...i to je takodje neprihvatljivo...tu ti trebaju klinci koji su nalozeni na sto vise recaka to si veci ebac i ljubavnik i zreliji i fantasticniji....tu je takav body count, to se tako zove u americi , score...

I tako za svaki pdf mozes da nadjes uvrnutost koja se trazi...
Nikako da svako moze da ima svoje misljenje, aman...gde u Srbiji svako svoje misljenje.....odmah peticije...odmah prijave da sam ja uvredjen ako nije onako kako ja pricam....

I "oni* su prvenstveno članovi. Imaju svoja mišljenja. Ne kažem da su uvek u pravu ali se mnogi trude da forum bude mesto gde će se svi osećati prijatno. Ponavljam, svi mi ovde smo volonteri a ne obučeni profi moderatori.
Tacno je to da niste obuceni , a postoji obuka, postoji i literatura, sve to postoji i postjalo je od 1994 ja mislim...
Ali se ne radi samo o tome, nego i o htenju da krstarica forum bude bas ovakav....
Krstarica forum je click chat forum...znaci cilj je sto vise kratkih poruka, dnevno svadjanje i to je to..
Da se ne lazemo da je cilj neko forumasenje ili debata...ni u ludilu , cak se intezivno radi protiv toga...

Dakle to treba negde da stoji jasno i glasno , ali je zaebano reci otvoreno to ...da je ovo chat forum za sitno svadjanje....i naravno kres kombinacije...ovo drugo nije zaebano reci...

Tako bi onda ljudi jasno stalno sebe podsetili gde su , ne sta primisljaju nego stvarno sta je osnova ovde..

To sto se nekad ljudi namerno lazu pa kao hajde da naprave neku ozbiljnu temu , to im je doslo tako...
Ima nekad covek potrebu da ga ozbiljno shvate, a nigde nece pa hajde na forum...Nemam nista protiv toga a to i nije znak da ce da se promeni forum na nesto ozbiljnije...nece..
Cak i kad izgleda da trazi podrsku za ozbiljnije udruzivanje, to je privid...jeste da neko trazi , ali je privid da ce ista od toga biti..
Pa ne mozes kad je ovde odradjena selekcija clanstva, jok sad ni to nemate pojma, kad je ovde radjena selekcija clanstva...naravno da je radjena...

Nije ni rekla da je tema laž, već da je jako teško uvek pravilno proceniti ko laže i manipuliše. Naravno da si u pravu, normalna komunikacija bi trebala da bude osnov bitisanja neke društvene mreže, bez obzira na razlike u mišljenju.
Mislim da nije jednostavno. Iako se slazem sa tobom da je pojava iritantna.

Sto se mene tice ti mozes da budes moderator koji ce biti zaduzen samo za to da gleda ko manipulise i laze. E sad, kako ces to znati za bas svakog i na prvu loptu? Zeznuto je.
Da ne bi bilo nesporazuma, evo izjava.
Poenta je biti čovek, moderator ili ne, nije bitno.

Nemoj zauzimati odmah taj gard stav, ja lično ovde sa moderatorima imam najmanje neprijatnosti.

Da ne bi bilo nesporazuma, evo izjava.
Poenta je biti čovek, moderator ili ne, nije bitno.

Nemoj zauzimati odmah taj gard stav, ja lično ovde sa moderatorima imam najmanje neprijatnosti.
E gde to ima da su osobe u Srbiji u realu covek...to nema sad u zadnjih 6 meseci....to uzimam kao granicu...
znaci od 2025, u realu moze da ti se omakne, i da ti izgleda, ali je malo teze da ti nadjes na coveka....

Lepo je meni , super se provodim, tetose me vise nego sto ocekujem, ali nisu to ljudi....tu je samo interes i ugadjaju mi zbog nekog svog interesa...
Ne da bi izvukli interes od mene, nego imaju neki interes i onda zbog toga ide to prikazivanje da su ljudi...inace, tesko...

Uopšte nije tema laž. Problem je pristojna i društveno prihvatljiva komunikacija koju sve više i više gubimo.
Izmedju ostalog tema i jeste o manipulacijama i laganju. Sam naslov teme, kao i njen uvod govori i o tome.
Ali nema potrebe da se tera mak na konac.

I "oni* su prvenstveno članovi. Imaju svoja mišljenja. Ne kažem da su uvek u pravu ali se mnogi trude da forum bude mesto gde će se svi osećati prijatno. Ponavljam, svi mi ovde smo volonteri a ne obučeni profi moderatori.

Možda je i rešenje da moderatori ne pišu na forumu?
Tako ne bi bilo pristrasnih.
Znam da bi to bio baš veliki potez kad bi se uvelo, ali toga ima na nekim forumima i rešenje je odlično.

Slažem se sa većinom napisanog, ali nemamo tu mogućnost da angažujemo toliko veliki broj moderatora. Dnevno se otvori veliki broj tema, uz već postojeće aktuelne. Za konstantno praćenje neke teme bi bilo neophodno da neko od nas bude ovde 24/7. Ako uzmeš u obzir da smo ovde svi volonteri, da imamo svojih obaveza u realu, dobićeš odgovor zašto je to nemoguće :(
Uvedite blok opciju.

Fora je sto nece da uvedu nesto sto sam predlagao pre mnogo godina, a sto bi procistilo forum: da se uvede block.
Da kada blokiras nekoga, da taj vise ne moze da vidi tebe, tvoje postove, postove koji te citiraju....bukvalno sve u vezi tebe.
Implementacija je trivijalna, svaki student 1. godine IT fakulteta zna da to implemenira.

I ne postoji razlog zasto odbijaju da to urade, jednostavno ne zele, kontam iz ciste zlobe.
Zanimljiv predlog, ali da li je bas fer?

Recimo, ti blokiras mene i ja vise nista tvoje ne vidim, a htela bih da vidim i onda se bunim jer mi to uskracujes.
Ili obrnuto.

I to bi se zloupotrebljavalo samo tako. :D

Zanimljiv predlog, ali da li je bas fer?

Recimo, ti blokiras mene i ja vise nista tvoje ne vidim, a htela bih da vidim i onda se bunim jer mi to uskracujes.
Ili obrnuto.

I to bi se zloupotrebljavalo samo tako. :D

Ne razumem, kao zloupotrebljavalo?
Ja zelim da blokiram ljude koji su idioti, a ne nekog s kime zelim diskusiju i koga zelim da vidim.

Zelim da budem nevidljiv za idiote.
To je minimum minimuma koji bi trebalo obezbediti ljudima.

Ne razumem, kao zloupotrebljavalo?
Ja zelim da blokiram ljude koji su idioti, a ne nekog s kime zelim diskusiju i koga zelim da vidim.

Zelim da budem nevidljiv za idiote.
To je minimum minimuma koji bi trebalo obezbediti ljudima.

Razumem to, ali znas da ce biti i onih koji ce nekog blokirati ne zato sto je on idiot ili zato jer sa njim imaju neki sukob, vec iz čiste obesti i zato sto im se moze.
Vec vidim grupni mobbing nekog nesretnika koji vazi za „dosadnog“ i sl.

Razumem to, ali znas da ce biti i onih koji ce nekog blokirati ne zato sto je on idiot ili zato jer sa njim imaju neki sukob, vec iz čiste obesti i zato sto im se moze.
Vec vidim grupni mobbing nekog nesretnika koji vazi za „dosadnog“ i sl.
То је њихово право, нико ником није дужан да буде у видокругу ако то не жели, битно је само да тај који је блокиран не трпи никаква узнемиравања или евентуално сазнање да је блокиран, не може никог узнемирити нечије пасивно понашање за које он и не зна.

Slazem se sa ovim, moram dodati da mi se jako svidja kako ste napravili onaj vas kafic "demonstracija sile", super atmosfera i daje dobar primer i dokazuje da se moze kad se hoce, jako je interesantno kako je u sustini od neke vrste besa doslo do totalno pozitivne atmosfere i dobar primer konstruktivnog dijaloga.
Mislim da se mogu mnogi korisni zakljucci izvesti iz primera kafica "demonstracija sile".

Back