RECITE JOJ DA JE VOLIM !!!

Ljubav vs. Razum

• Ljubav sa Razumom (TOPLO)

• Ljubav bez Razuma (SLATKO)

• Razum sa Ljubavi (GORKO)

• Razum bez Ljubavi (HLADNO)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
"Od prvog dana
zabranjeno mi je da te volim,
zabranjeno mi je da te sanjam
volecu te u pesmama mojim.
Produzi sama
ostavi me ko da ne postojim
bice bolje i tebi i meni
VOLECU TE U PESMAMA MOJIM !!! "

Ajde, sipaj viski preko malo leda.... Živeli uz ovaj kišni dan :D

Procitah sve u jednom dahu....prodjoshe sati....
Krajnje zanimljiva prica, mada, malo previse pateticna za moj ukus...Ali...``Samo se tuge broje`` kaze neka pesma, ja sam suvise mlada da bih znala:)
Ipak...Ako je sve ovo stvarno i iskreno mislim da je lepo znati da tako jaka ljubav postoji...Ti si pronasao onu pravu,mnogi ljudi nikad ne nadju...bar ti verujes da si je pronasao, a imas i prava da verujes!...Nadam se da prica nece imati tuzan kraj....Ipak, ne bi vas sudbina valjda bzvz spojila ponovo nakon 12 godina...a sigurno ne bi:)......Navijam za tebe:)

Ma idi, Daka, rasplakao si me i gde ste se nasli. "ZIVOT JE NEKOM MAJKA NEKOM MACEHA" ali mora se dalje ziveti. Oni su zajedno i pozeli joj srecu, a ti pokusaj svoju da pronadjes a dok do toga ne dodje naci sebi neku zanimaciju a da to ne budu CASA.
SRECNO BRATE! I AKO TE CINI ZADOVOLJNIJIM IMA JOS NAS EMOTIVACA.

e pa daka, malo i ja da se umesam...

nekako nisam cesto na bas ovom forumu i sasvim slucajno usled dosade na poslu nasla sam tvoju pricu koju citam vec 2 sata.

tvoja prica me je skoro rasplakala i totalno bacila u razmisljanje, probudila u meni osecaje i nostalgiju....

e pa da pocnem...
tvoju pricu razumem itekako dobro, jer se i meni samoj desila slicna stvar - zabranjena i nemoguca obostrana ljubav (doduse malo vise zabranjena). naime ludo sam volela i ludo je voleo mene decko druge religije, druge nacionalnosti u jednoj dalekoj istocnoj zemlji (ja pritom ne pripadam ni jednoj religiji i totalni sam globalista), ali zla sudbina kada umesa svoje prste, nekako izgleda da nam nema spasa, koliko god se borili, zeleli, voleli i hteli prosto da poletimo od prejakih osecaja i da dugo letimo po nebu, nekako ne mozemo protiv nje a ni protiv sebe... veruj mi da sam preplakala i noci i dane, i da jos uvek mislim na njega, i nazalost sam svesna da je sve gotovo i da ga nikada vise necu videti. jedino sto mozemo u ovakvim situacijama je da se secamo i budemo srecni sto smo smo ziveli imajuci pa makar i na kratko najvredniju stvar u zivotu - ljubav... neki je ljudi nikada nisu ni imali...

ja zaista verujem da ti volis tu devojku toliko duboko, osecam to, ali mislim da je pored toga sto je volis kao nju - volis je i zbog necega drugog.
ona je nesto sto budi u tebi osecaj srece, zajednistva, lepih uspomena kada, si imao sve sto si hteo, kada si bio srecan pored nekog koga si voleo i najbitnije - nekog ko je tebe voleo i ko te je cedno i milo gledao, mazio i milovao pogledom...
ne znam da li ces me dobro razumeti, pa cu pokusati da ti objasnim:
ona u tebi budi nostalgiju tvog detinjstva i tvog zivota kada je sve bilo u redu, kada si bio srecan i spokojan a pre svega siguran...
to je sve normalno, obzirom da si imao veoma tezak zivot (rat, preseljenje, druga zemlja, drugi ljudi i sve ostalo kroz sta si prosao) da ona budi potsvesno tvoja poslednja lepa secanja.

nekako zao mi je zbog toga sto ne mozete da budete zajedno - znam da bi ti bio veoma srecan da ste zajedno, a i ona bi trebalo da bude luda a da ne bude srecna pored nekog kao sto si ti...

ali nekako da li si se ikada zapitao da li bi vas zajednicki zivot izgledao onako kako si ga zamisljao. da, jeste, super ste funkcionisali kada ste zajedno, radile su emocije, budila su se osecanja, ali vi nikada niste bili u vezi... nekako ne znas ni sam da li bi nju nekada opet u zivotu uhvatilo to da "otpliva" negde drugde (ne mislim na prevaru). njen problem pored svega ostalog je veliki strah, strah od gubljenja same sebe, jer ona misli da ako ti se prepusti time dovodi u rizik to da izgubi ono sto ti je poklonila jer je vec jednom u zivotu dozivela da je voljena osoba povredi. a sada se plasi da joj se to opet ne desi. mada mislim da ni ona sama ne zna sta zeli, nekako mi iz tvoje price njene misli i njena osecanja deluju kao da se non stop menjaju i da svakim casom ona zeli nesto drugo.
mada opet, mislim da joj veoma puno znacis i da te ona zaista voli, ali da te pre voli kao veoma blisku osobu u koju ima poverenja i za koju zna da je voli i razume (zato te je i zvala dosta puta kada joj je bilo tesko), nego kao muskarca tj osobu suprotnog pola.

veruj mi, imala sam veoma nezgodan zivot, ne kao i tvoj, nego mozda cak u nekom aspektu i mnogo gori. jednu stvar znam, a to je da moj zivotni put jos nije ispisan do kraja i da me jos mnogo mnogo toga, i lepog i ruznog, ocekuje na tom putu.

dosta puta umem da mislim da je cilj zivota umreti sa osmehom na licu. pod tim mislim da mozemo da umremo a da znamo da smo sve u zivotu uradili iskreno i da ne patimo ni zbog cega sto nismo uradili u zivotu, a to si upravo ti i uradio - nisi se plasio da rizikujes.

jer nekako mnogo je lakse patiti i vremenom moze proci ono sto smo uradili, ali kako patiti za necim sto nismo uradili kada se nije ni desilo... e pa u tome je draz svega - probati sve ono sto je cisto i istinsko jer tada nije kao sto svi misle da gubimo same sebe, ne, tada dobijamo same sebe onako najbolje.

u svakom slucaju, sigurna sam i znam da nju nikada neces moci da zaboravis, i ne treba, jer ona je deo tvog zivota, deo tvojih misli, deo tvoje srece i tvoje patnje, i najbitnije deo tvoga srca i tvoje duse. ali sam takodje sigurna da u tvom srcu i u tvojoj dusi ima itekako jos mesta da mozes da volis ponovo... :D

uh, valjda sam sve povezano napisala. a imam veliki problem, misli mi idu brze nego sto kuckam... pa odlete, svuda... ne nije mi bilo tesko da kuckam, cak sta vise htela sam i vise, ali nekako puno toga ima... :)

ako nista, znaj da si probudio saosecanje i podrsku mnogih na ovom forumu... oni koji te ne razumeju ni ne zasluzuju da te razumeju, njihov veliki nedostatak ce shvatiti tek kasnije u zivotu... ;)

a ljubav - ljubav je svuda oko nas, samo treba pogledati oko sebe...

Dobro, Daka, da rezimiramo (razum na delu, jer ako ti se pridruzim u placu, nigde necemo stici).
Jedno treba da ti bude jasno: Ti svoju Dashu volis takvu kakva je, i za tebe je savrsena. Ali, pogledaj objektivno na stvar. Nekome ko zaista ne zna sta hoce ( a jasno mi je zasto je u takvom stanju, koga zmija ujede...), ti dajes svoj zivot u ruke, i kazes joj da ona odluci sta ce s njim, i sa sobom.
Eh, Daka, Daka. Ona ti jasno porucuje da ne zna sta ce sa svojim zivotom, a ti joj guras u ruke i svoj, da joj bude lakse da napravi vecu zbrku!
Probudi se, covece. U situaciji u kakvoj je ona sada, ona nema sanse da donese valjanu odluku. Time sto joj ti stojis na raspolaganju, samo je cinis jos zbunjenjom i neodlucnijom...
Njoj treba neki zestok preokret da bi joj otvorio oci. Jer, sve dok joj ono sto trazi stoji ispred nosa, a ona ga i dalje ne vidi, ona nigde nece stici.... Tek kad bi joj se to nesto izmaklo iz vidokruga, tek kad bi shvatila da joj to nesto fali, i sta je to nesto sto joj fali, tak tad bi imala sansu da ljudski tresne na zemlju i osvesti se.
Pa ti sad vidi sta ti je ciniti... Cinis veliku gresku sto odustajes od studija u Nemackoj. Cinis upravo suprotno od onog sto bi trebalo. Srozavas sebe u njenim ocima, pokazujes da nemas karaktera, da si jedno obicno kuce pored njenih nogu. Ona vec zna sta to osecas, covece, nema potrebe da joj to vise dokazujes! Pokazi da imas karaktera, postavi nova pravila. Nadam se da imate BAREM toliko poverenja jedno u drugo da joj mozes dokazati da ne treba da slusa price drugih ljudi.
I distanciraj se na neko vreme, ali u pravom smislu te reci. Nema ono, bolesna je, hoce da te cuje, ili promenio si broj, eto joj izgovora. Nema!!!! Distanciraj se i od zajednickih prijatelja, ako treba. Promeni broj ponovo, ako treba, a ona neka ti javi na email, ako bude imala sta. Nemoj da dozvolis da joj budes na raspolaganju.Time cinis upravo ono sto ne treba. Ti joj moras pruziti priliku da shvati sta zapravo oseca prema tebi... I veruj mi, veruj mi, bolje je da te nikad ne nazove, nego da te nazove uskoro, a posle se predomisli... Vremena joj mozes dati, ali ne daj joj da upravlja tvojim zivotom, jer ona to nije u stanju.
Okreni novi list. Trazi postovanje koje zasluzujes. Ne dozvoli da budes samo Uteha...

P.S. Izvini na grubosti, ali to je jedini delotvoran nacin kad covek ode u krajnost kao ti...

Christina Aguilera - Hurt

Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were, but I walked away
If only I knew what I know today
Ooh, ooh

I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you've done
Forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do
To hear your voice again
Sometimes I wanna call you
But I know you won't be there

Ohh I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye
When it comes to this, oooh

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?

There's nothing I wouldn't do
To have just one more chance
To look into your eyes
And see you looking back

Ohh I'm sorry for blaming you
And I've hurt myself, ohh

If I had just one more day
I would tell you how much that I've missed you
Since you've been away
Ooh, it's dangerous
It's so out of line
To try and turn back time

I'm sorry for blaming you
And I've hurt myself by hurting you

P.S. This is the new song I am listening to...

DAKA76:
...Ja Rak ona Riba...
A... pa evo gde je problem :lol:

E vidi matori, nisam mogao naravno da procitam sve, mnogo kume ima. Ne citam ja toliko, ako mi se bude citalo pre cu da uzmem neku proverenu knjigu jel... Ukratko lepo je sve to sto ti hoces do detalja da opises sta je i kako bilo, ali to ce da procita par ljudi, a ostale ce da boli racku. Ja sam ljudima tako jednom vrlo brzo i uzivo prestao da pricam celu pricu, nece da slusaju, boli ih uvo da se do te mere bave tudjim problemom... Ne ide tako, svi bi da im to sazhmesh u kraci pasus i da ti veruju na rec. E onda kad pocnu da ti postavljaju potpitanja, mudruju na foru, ma znas nije to tako, ubacuju shablone i blablabla... onda krenes da im objasnjavas kroz detalje, pa oni prestanu da te slusaju i tako u kurg.

Ocu reci, realno: sam si u ovome.

Nego, pazi ovako. Te Ribe. To su ti mnogo cudna stvorenja. Vecina ljudi ne ume da ih razume. To je njihov najveci problem. Riba je surovo iskreno stvorenje, ne ume da te slaze, ako se postavis na odredjen nacin prema njoj. Uz vrlo malo pameti, tako je lako razumeti ih. Pocece da te laze, prodaje price i bezi od tebe kad se oseti ugrozeno... a osetice se kad pocnes da joj diras njen sanjalacki svet. Ne smes ih nikad totalno zalepiti u realnost. Ko da si je izvukao na suvo.
Znaces da razumes Ribe onda kad budes tacno znao kad ti prodaje pricu, a kad ne oseca nikakav strah u tvom prisustvu.
Anyway, ti se sad prekrsti u nazad, pa vidi gde si zabrlj'o.

I da trece... mnogo bre kenyash, cLick ti je lepo reko na pocetku. Ko si ti da pricas da si ti njena jedina iskrena ljubav i da ona voli tebe, ali eto voli nekog drugog ipak (!?). I da ce pogresiti, ako... blablabla. Ok, reko bih i ja da hoce, nesto sam procitao neku pricu oko nekog genija koji jos zivi u srednjem veku i nece da shevi pre braka (pfffff !?). Al' realno to je njen problem, sta se ti cimas oko toga kad te je izbacila iz zivota. Kao ti je volis, pa sad stalno brines o njoj jel? A ona ne daje vise 2 pare za tebe.... Al' si ti budala, pa cak ni ja nisam bio tolika. Takva mazohisticka ljubav postoji jedino u instiktu majke prema detetu... i ja to ne bih ni nazvao ljubavlju.
Kad ona bude cuvala tebe ko sto cuva i svoje dupe, znaces da si i ti njen deo.

Zelim ti svu srecu ovoga sveta jer ti je zasluzujes!Neka sunce sija ponovo za tebe,neka potoci teku tvojim venama,neka ptice pevaju ponovo za tebe.Neka tvojim ocima zari toplina vatre!Srce tvoje je veliko ,duboko i neistrazeno kao beskrajno plavetnilo okeana!

Uh procitah ovo u jednom dahu i nemam komentar sve je suvisno reci. Rekao si sve i nadam se da ce biti sve kako ti zelis sad!

DAKA76:
Hvala za savjet o Ribama, a za ostale dubokoumne komentare: ili procitaj sve ili nemoj nista ni reci jer zvuci kao da si gadjao sa mitraljezom dva metra od cilja, a jedino sto si od toga pogodio bila je baba sa kolacima iza tebe.
U majstore, sta se to promenilo... u onim prvim postovima si bio bolesno fin prema svima :lol:
Pa, cek sad, sta sam izmashio? Zar nije poenta price: ti znas da ona voli tebe i samo tebe, al' kao jbga...? Mislim to stoji i u tvom prvom postu, njega sam procitao :P
Dakle sta ti sad ne valja u mojoj konstataciji?

procitala sam celu pricu, i stvarno mi je zao sto vama dvoje nije uspelo... toliko me je potresla prica da sam do malopre plakala... stvarno mi je zao sto nije ispalo kako je trebalo... nadam se da ces je vremenom zaboraviti i pronaci neku drugu devojku sa kojom ces biti srecan... kiss :)

Back