Reći ili prećutati?

Kako ste samo gordiiii ,,Ona zaslužuje da zna" faking loš argument za brljanje po nečijem životu i filovanje stvari neproverenim, polovnim informacijama i veličanje sebe, prijatelj kao takav ne može da postoji... E videla sam ti dečka... Skoro je pa jednako s izjavom ,,ebala sam ti dečka" pa zar nije? :lol:

radi se o proverenim tačnim i pouzdanim podacima
Lepo da imam istomisljenice... i ..reci je jedno a izneveriti necije poverenje je nesto sasvim drugo..nikada poverenje ne bih izneverila ali nekome svome ..dragom koga volim ..postujem i cenim i da znam tako nesto ..rekla bih..

zaisat je lepo imati istomišljenike...pridružujem se
Ali kad tad ispliva da li su znali ili ne...
Mene bi povredilo...
Polazim od toga da su u pitanju meni bliski ljudi.

:super:

Ако је у питању екстра, нај другарица, рећи ћу увек!
Ако је нека тра ла ла, ништа нисам видела ни чула. Десило ми се то једном па сам била сатанизована, а дечкић је испао јадно нападнуто анђелче :heart:

Malo mi smeta ovo osudjivanje nas koje bi rekle ..... jer, kao i ove što ne bi rekle, i mi želimo svojim najbližim samo najbolje i smatramo da je ovo jedan od načina.

Nikada ne bih rekla informaciju u koju sama nisam sigurna 100% ..... ne bih prenela trač ili ono što sam načula ..... Svojoj prijateljici mogu da kažem isključivo ono što sam svojim očima videla.

Drugo, poznajem svoje prijateljice i znam da bi kao i ja, takvu informaciju primile na znanje, pa posle i proverile .... ali ukoliko bih znala da neka moja prijateljica ne bi volela da joj se kaže - ne bih joj rekla, naravno .... bitan je njen stav.

Treće .... ovakvu informaciju ne bih prenela nikome ko mi nije blizak ... i čiji je život jedan od milion sa kojima se susrećem.

Tako da - svi mi negde želimo da zaštitimo svoje prijatelje .... neko će to uraditi tako što će prećutati, neko tako što će reći ..... ali daleko od toga da su namere nečasne i zle.

Malo mi smeta ovo osudjivanje nas koje bi rekle ..... jer, kao i ove što ne bi rekle, i mi želimo svojim najbližim samo najbolje i smatramo da je ovo jedan od načina.

Nikada ne bih rekla informaciju u koju sama nisam sigurna 100% ..... ne bih prenela trač ili ono što sam načula ..... Svojoj prijateljici mogu da kažem isključivo ono što sam svojim očima videla.

Drugo, poznajem svoje prijateljice i znam da bi kao i ja, takvu informaciju primile na znanje, pa posle i proverile .... ali ukoliko bih znala da neka moja prijateljica ne bi volela da joj se kaže - ne bih joj rekla, naravno .... bitan je njen stav.

Treće .... ovakvu informaciju ne bih prenela nikome ko mi nije blizak ... i čiji je život jedan od milion sa kojima se susrećem.

Tako da - svi mi negde želimo da zaštitimo svoje prijatelje .... neko će to uraditi tako što će prećutati, neko tako što će reći ..... ali daleko od toga da su namere nečasne i zle.

:super:

danas je vrlo nezahvalno bilo šta reći zato je najbolje što vidiš-ne vidiš, što čuješ-ne čuješ, jer možda iz najbolje namere želiš nekome da otvoriš oči a on ili ona ne žele to da čuju i onda ispadneš grbav i izgubiš bilo druga ili drugaricu.Svako neka sam uvidi i rešava sam svoje probleme i vuk sit i sve ovce na broju:klap::hvala:

Muža/momka vaš dobre drugarice videli ste sa drugom devojkom/ženom.Jasno je ko dan da mu ona nije sestra, drugarica već da tu ima nečega.....(ajde recimo videli ste da se ljube ili tako nešto.....)
Hoćete li joj reći ili prećutati?
Desilo mi se to jednom...sacekala sam da se svi troje nadjemo.....gledala sam njegovu reakcoju ,ponasanje...posto je znao da sam ga videla sa drugom....
Posto se ponasao kao da se nista nije desilo,a ona mu se umiljavala i govorila kako je krasan,koliko ga voli,kako ce oni ovo i ono........pomislih"koji re*en!"...Pitala sam ga potom da li ima nameru da joj to kaze ili....ne?Rekao je normal voice-om "Ne" Grrrr
Kada smo bile solo rekla sam joj.....trebalo mi je dosta vremena da osmislim pristup kako bih joj to rekla a da je ja ne povredim time, jer nije sama saznal niti od njega vec od trece osobe-od mene.Koliko god smo dobre i znale se dobro...iskrene smo jedna prema drugoj bilo mi je tesko da joj ja to saopstim ali bolje da zna istinu nego da zivi u lazi..Ko zna zasto je to i dobro...On bi je i dalje varao...ona bi kad-tad saznala ali ko zna sta bi do tada planirala sa njim i koliko bi i dublje sebe zavlacila u tu vezu i idealizovala ga.
Na kraju svega toga....naravno raskinula je sa njim....Sada je vija....posto ga je ta druga sutnula....No comment kakvih muskih bu*ala sve ima.

Muža/momka vaš dobre drugarice videli ste sa drugom devojkom/ženom.Jasno je ko dan da mu ona nije sestra, drugarica već da tu ima nečega.....(ajde recimo videli ste da se ljube ili tako nešto.....)

zavisi od mnostva stvari: koliko mi je bliska (da li mogu tako nesto da joj kazem), kakvi su njihovi odnosi, od mog osecaja kako ce to taj neko prihvatiti
generalno sam misljenja da se ne treba mnogo mesati u takve stvari, sem ako nisi bas, bas prinudjen

To ti je klasicna "tamni vilajet" situacija. Sta god uradio, kajaces se

Slazem se......Sta god uradio,ili uradila,ispadnes grbav,sto se kaže....Ja sam dugo razmišljala na tu temu i došla do sledećeg zakljucka...: ako sam ih videla,necu nista reci.U slucaju da me doticna pita da li sam nesto videla,tada cu reci.Znaci,poenta:dok Vas nista ne pitaju direktno,nezahvalno je trpati se..........na kraju bude uvek situacija kao u filmovima..Oni se pomire,a tebe optuze da si htela da im rasturis brak lažima o navodnim preljubama.:dash:

Slažem se :ok:
Ako je prijateljstvo pravo, nema bojazni da će ono propasti zbog nevere nekog trećeg.

Slažem se :ok:
Ako je prijateljstvo pravo, nema bojazni da će ono propasti zbog nevere nekog trećeg.

Ако је пријатељство право, онда пријатељ треба да пусти пријатеља да живи свој живот, а не да му га загорчава.
У вези двоје људи, они један другом нису ,,неко трећи'', пријатељје тај који је ,,неко трећи'', а један другом су ваљда битни. :confused:

popricati sa njim prvo, da vidim koliko sam (ako jesam) utripovala
ako nisam,
dati mu vremensko ogranicenje u okviru kog moze da raspravi svoje probleme sa njom
u suprotno ja sama govorim

Back