jolemisa
Buduća legenda
- Poruka
- 34.366
Zato sto ti ne znas istoriju i tok dogadjaja, ili u najbolju ruku ucis je na wikipediji. Rat u Vijetnamu je bio kvazi gradjanski rat, kao i u Koreji, i samim tim nije imao za cilj teritoriju, vec uticaj na teritoriju i narod. I opet je stvorena slika, da su oni rat izgubili, a ne da je sam rat postao besmislen, jer narod nije hteo da se ubija vise i sluzi sssr-u ili sad. Pogledaj sam tok rata i videces da tu nema smisla pricati o porazima i pobedama.
A drugo, tacno je da nismo mi dali titulu i da su oni birali saveznike, ali je takodje tacno da je nama ponudjeno isto sto i njima, pre njih, dok su jos bili teroristi, ali da je to odbijeno, ili nije uslo u razmatranje. Ostatak je istorija, koja je surova realnost poraza i pogresnih odluka. Pamet u glavu danas, ali tesko da ce to ici.
U svakom slucaju, Somalija je u mnogo goroj poziciji. Ako cemo realno, mi smo Somalija Evrope. Jedino iole objektivno poredjenje.
To je opet bio rat Rusa i amera preko Vijetnamaca.I taj rat niko nije dobio.Svi su na gubitku.A sto se tice Somalije,pa nismo daleko.Diktatura u obe zemlje.