Rebulika Srbija vs Somalija?

necu da kacim linkove ali svima je jasno da smo kao somalija, bezvlasce , korupcija, diktatura... da li smo kao somalija i zasto?

:nono3:

Poredjenje SNS kriminalne udruge sa KP DDR/Stazi

Evo jednog interesantnog poredjenja, izmedju umrle DDR neke 1989. i Srbije 2019., tacno 30 godina kasnije!

Posto sam ja posmatrao i analizirao DDR od neke 1980., posle gotovo 40 godina sam dosao do zakljucka da je stanje gotovo isto u obe drzave. Doduse, postoje znacajne razlike.

Hajdemo prvo o slicnostima. DDR je celokupnu politicku propagandu frizirala. Sve sto su oni izbacivali u svojim javnim medijima je bila gola laz, prevara. Oni su radili neverovatne stvari, deponovali BRD otpad kod sebe, ii cak nuklearni, za oko circa milijardu zapadnih nemacih maraka godisnje u to vreme. Kacili su se na zapadno-nemacke diplomate, servirali im klinke jebaljke, snimali to, a posle ih ucenjivali... Tako da su koristili BRD kao zvanicne isporucioce CCCP oruzja po Africi, prodavali sovjetsko naoruzanje kao BRD po direktivi Kremlja i delili profit sa sovjetima.

Isto to vidimo i dozivljavamo i u Srbiji. Nema nikakve strategije u planiranju budzeta Srbije, samo APP (Ako Prodje, Prodje). Bezocno i bez ikakve milosti se laze, vara, magli, menjaju teze, samo da se iz nicega, iz beskonacne propagande i prazne price napravi nesto konkretno. Sistem je u samrtnom hropcu, i pokusava lazima i prevarama da produzi svoje postojanje. Fabrika propagandne lazi svaki dan izbacuje da se stanje u privredi snazno popravlja, docim, prakticno, srpska privreda prakticno ne postoji.

O razlikama: DDR sistem je bio raj za politicku vrhusku KP DDR: Erika Honekera i njegove adjutante (bilo ih je dvadesetak). Oni su, kao i Ambroz, uzimali 2% "proviziju", a ostatak delili osiromasenom narodu. U Srbiji je stanje namnogo drugacije. Pljacka se na svim nivoima drustva. Drzava je prakticno mafijaska udruga, gde mafijasi vladaju drzavnim organima (Ustavni Sud, Policija, Vojska, BIA, VBA). Ta piramida se pruza nadole, i pljacka sastavlja oko 30% zvanicnog BDPa (koji, svakako, nije ukljucen u te cifre). Pljacka se po sistemu piramide. Vrhuska SNSa fabrikuje cinjenice, peru se pare koje se kradu (oko 10 milijardi evra na godisnjem nivou) kroz razne "privredne partnere" (primer: UAE), gde se, zapravo, pokradene pare ulazu nazad u shoping centre, Beograd na H2O, rasvete, terazijske fontane (hleba i igara)... BIA i BVA polako preuzimaju ulogu Sekuritate-e, Stazi-ja... Jos uvek se transformacija nije desila u punom obimu!

:aha2: :okok:

_nobody_

U Somaliju su jenkiji usli kopneno i popusili, a kod nas nisu smeli da sidju na zemlju, znaci jaci smo od Somalije :per:

To je Slobina propaganda htela da svi veruju, a da su hteli, usli bi za 2 sata i pili kafu u Beogradu. Sreca nasa, pa je samo Kosovo strateski cilj, i glupost je nasa, sto smo titulu njihovog saveznika dali Albancima. A Somalija je ipak ispod nas, mada trudi se nase rukovodstvo da je sustigne.

To je Slobina propaganda htela da svi veruju, a da su hteli, usli bi za 2 sata i pili kafu u Beogradu. Sreca nasa, pa je samo Kosovo strateski cilj, i glupost je nasa, sto smo titulu njihovog saveznika dali Albancima. A Somalija je ipak ispod nas, mada trudi se nase rukovodstvo da je sustigne.

Zasto su onda izgubili rat u Vijetnamu? Nismo mi nikome dali nikakvu titulu, oni su ti koga biraju za saveznika, mi na to ne mozemo da uticemo.

superthumb.jpg

- - - - - - - - - -

maxresdefault.jpg

- - - - - - - - - -

images

- - - - - - - - - -

images

Zasto su onda izgubili rat u Vijetnamu? Nismo mi nikome dali nikakvu titulu, oni su ti koga biraju za saveznika, mi na to ne mozemo da uticemo.

Zato sto ti ne znas istoriju i tok dogadjaja, ili u najbolju ruku ucis je na wikipediji. Rat u Vijetnamu je bio kvazi gradjanski rat, kao i u Koreji, i samim tim nije imao za cilj teritoriju, vec uticaj na teritoriju i narod. I opet je stvorena slika, da su oni rat izgubili, a ne da je sam rat postao besmislen, jer narod nije hteo da se ubija vise i sluzi sssr-u ili sad. Pogledaj sam tok rata i videces da tu nema smisla pricati o porazima i pobedama.
A drugo, tacno je da nismo mi dali titulu i da su oni birali saveznike, ali je takodje tacno da je nama ponudjeno isto sto i njima, pre njih, dok su jos bili teroristi, ali da je to odbijeno, ili nije uslo u razmatranje. Ostatak je istorija, koja je surova realnost poraza i pogresnih odluka. Pamet u glavu danas, ali tesko da ce to ici.

U svakom slucaju, Somalija je u mnogo goroj poziciji. Ako cemo realno, mi smo Somalija Evrope. Jedino iole objektivno poredjenje.

Poslednja izmena:
Zato sto ti ne znas istoriju i tok dogadjaja, ili u najbolju ruku ucis je na wikipediji. Rat u Vijetnamu je bio kvazi gradjanski rat, kao i u Koreji, i samim tim nije imao za cilj teritoriju, vec uticaj na teritoriju i narod. I opet je stvorena slika, da su oni rat izgubili, a ne da je sam rat postao besmislen, jer narod nije hteo da se ubija vise i sluzi sssr-u ili sad. Pogledaj sam tok rata i videces da tu nema smisla pricati o porazima i pobedama.
A drugo, tacno je da nismo mi dali titulu i da su oni birali saveznike, ali je takodje tacno da je nama ponudjeno isto sto i njima, pre njih, dok su jos bili teroristi, ali da je to odbijeno, ili nije uslo u razmatranje. Ostatak je istorija, koja je surova realnost poraza i pogresnih odluka. Pamet u glavu danas, ali tesko da ce to ici.

U svakom slucaju, Somalija je u mnogo goroj poziciji. Ako cemo realno, mi smo Somalija Evrope. Jedino iole objektivno poredjenje.

Ne zanosi se.

U Somaliju su jenkiji usli kopneno i popusili, a kod nas nisu smeli da sidju na zemlju, znaci jaci smo od Somalije :per:

I na nasoj zemlji se nalaze, pre nekoliko dana drzali su predavanje na engleskom jeziku srpskim devojkama i zenama u Vranju na nekoj panel diskusiji o zastiti.

Ovde je situacija gora, u Somaliji ratuju a ovde ispiraju mozak predavanjima i zajednickim vezbama.

- - - - - - - - - -

Srbijo, ljudi su ti postali najgore p.icke i p.ederi. Tuzno sta si docekala.

Back