Rebirth of the unborn.

Poruka
3.684
Ne znam da li je ovo tema za romantiku,ne znam ni da li cu se izraziti onako kako valja.Takodje sam svestan da nisam omiljeno clan ovog foruma,ali sta cu,nemam sta da krijem.
Posle tacno,ali tacno 4 godine "idilicnog" braka stiglo je resenje o razvodu,o kraju.Evo,noc je,mrak je,ovde je uvek mrak,i razmisljam sta je ostalo od mene posle tog braka.Istina je da negde u sebi jesam je voleo,jako voleo,cak sam isao tako daleko da sam i lagao i sebe i druge da je volim,da je sve idilicno.
A zapravo i onda kada sam se gledao u ogledalo video sam nezadovoljno lice,neko preplasen me je gledao.
Jeste,ziveo sam sa njom,imali smo svoje svetle trenutke,tacnije sekunde,ali je vecina vremena prosla u toj prokletoj napetosti.Ona je esteta,ona je gledala stvari samo crno-belo,ona je stajala po strani u mojoj knjizevnosti i nikako nisam mogao naci nikakvu pozitivnu inspiraciju da napisem ista pozitivno o njoj.A tako sam zeleo da cujem njeno misljenje o onome sto sam tog dana napisao,o tom komadu koji se tada izveo u Narviku,ali njoj je sve bilo dosadno.
Priznajem,moja dela nisu dusu dala od zivosti,nego melanholiju,samocu,izvesnu hladnocu,ali nikako nisam imao njenu jasnu podrsku da treba da uradim ovo ili ono u knjizi ili na sceni,postajao sam napet zbog toga i usamljen u svemu.
Secam se i tih hirova od kojih je patila za koje ne znam da li da ih proglasim nekom vrstom bolesti ili ne znam ni ja sta,ali sam na kraju jasno osetio da ne mogu vise.Zavukao sam se u rupu i postao plasljiv,popustljiv pred njom i njenim hirovima,besmislenim zahtevima,postao sam zavistan od straha!!!!!!
Gledao sam ispred sebe,gledao sam svuda,i prosto sam osetio taj momenat prelamanja,osetio sam da je sve postalo pitanje zivota ili smrti.Ili ce se moj zivot nastaviti tako jos par meseci pa cu se onda baciti u more ili cu jednostavno prekinuti sve i naci nekoga pored koga mogu da budem Ja.
I rekao sam joj ne,ne mozemo vise zajedno,meni se zivi.Nije razumela da sam ja samo hteo osobu koja ne gleda stvari sa strane nego i aktivno ucestvuje u njima a meni kao piscu upravo to i treba.
Ne treba da prepricavam ovde o reakcijama,o navodnoj cinjenici da ona jeste zaljubljena u mene,ona nikada nece moci postati deo mog sveta,nikada nece moci da me prati.I zbog toga sam prekinuo sve.
Jesam sam ovde,hiljadama kilometara daleko,osecam se da prosle 4 godine nisu ni postojale.Istina,zaboli ponekad nesto,neka mala vatra necega nedefinisanog se pojavi,ali se ugasi.
I pitam se,stalno se pitam u ovom cudnom raspolozenju ima li neka devojka koja zaista zeli da bude sa piscem,sa beskompromisnim borcem za svoje ideje.
Ima li,postoje li uopste devojke koje su spremne da budu centar necijeg sveta,da budu obozavane,ne po kliseu,ne vidim sebe u tome,postoji li neko ko je zaista spreman da bude podrzavan i voljen od nekoga ko oseca da se ponovo rodio?

[b

Da, tesko je ziveti sa nekim pod istim krovom, kaze da te voli, a ti osecas da si ipak neshvacen. Ma koliko tesko bilo, dobroda si prekratio to.

Postoje takve devojke i zene, koje mogu da prate pisca, ....

Ja sam uvek gladna pisane reci.[/b]

nekoliko misli usput :lol:

tezak je teret biti obozavan---mozda je bolje obozavati,a povremeno pokazivati to

obozavanje moze da dosadi

a postoji i problem sa izborom ponashanja---nekad ljudi misle da su pogodili pravi nachin ponashanja prema nekome,i onda istrajavaju u tome,a ustvari onaj drugi se hladi hladi....

hvala na inspiraciji i sve najbolje 8)

Hm, a secam se ne tako davno bas ovde si pisao kako si nasao osobu svog zivota. U principu to dokazuje da nikada ne mozemo biti potpuno sigurni u svoj izbor..vreme je ipak bitan faktor ljubavi.

Nadam se da ces ubuduce vise ziveti u realnosti da ti je ta sa kojom si ono pravo a manje u iluziji.
Svako dobro.

divlja-u-srcu:
Umetnik, lud, tezak ko crna zemlja, strastven, neshvacen, dusa ko kosmos,a voli samo mene...oh, da! Prica iz moje maste! :P
Divlja, što obeshrabruješ čoveka, pa ti prva od svih imaš mašte i više nego dovoljno da zamisliš takvu situaciju. :roll:
Ma, i dalje ipak nisu svi ljudi surogati sa sunđerom umesto mozga. A ovde je tema Romantika, pa daj da stavimo malo čarobnog praha na krila mašte, a ne belog praha u nos :wink: vežite se, i... poletimo svi. :P
Najzdravija stvar za formirane ličnosti je provetravanje mozga. :lol:

Kako prija cuti neciji san.Divlja je pogodila i njenoe vidjenje je sasvim ok.
Ali znate ono,voleo bih da sretnem osobu,da je vidim,da je pratim,da dajem i da dokazem da nema pravila u ponasanju u ljubavi,da je to ipak osnovna emocija za zviot.
Kako bih voleo negde da JE stretnem,gde god da je.

Don’t, iz tvog posta meni se cini da trenutno spadas u one ljude za koje vazi misao oskar vajlda – da za njih postoje dve tragike, jedna ako ne uspeju da ostvare ono sto najvise zele, a druga ako uspeju.
Jer kad ostvare, i kad idealizacija padne, biva jednako tragicno ako ne i gore nego da je sve ostalo samo kao neostvereni san.
Zivis na toj tankoj niti koja povezuje tvoj san o muzi sa nekom devojkom spolja, umesto da ti to bude prelaz ka zeni i realnom sagledavanju, ti si se tu ulogorio, kampujes i pishesh. Ukoliko pak neka zena krene k tebi, sama sebe ukine jer time prestaje biti muza. Ne zelis se odreci energetskog polja koji zivljenje ovog mita pruza.
Cini mi se da bi ti zenku pokusao da ubacis u svoj svet, sto je greska. Cak ni cinjenica da ces je staviti u centar svog sveta, situaciju ne cini boljom. Da bi veza bila obostrano kvalitetna, potreban je odnos reciprociteta, prihvatiti da nas dotadasnji licni svet sad postaje deo vece celine.
Mada, nemam iskustva sto se braka tice, te da ne mudrujem. Samo sam pokusao da sagledam tvoje vidjenje interpolnih odnosa datog u postu.

bhc33:
a postoji i problem sa izborom ponashanja---nekad ljudi misle da su pogodili pravi nachin ponashanja prema nekome,i onda istrajavaju u tome,a ustvari onaj drugi se hladi hladi....

kako si ovo pogodio :shock:
al nema vez, nek se smrzne...ozhezhi po muvi
a druga stvar je..kad posmatras nesto s jedne strane
i onda dodje masa..i onda krene da govori kako si super..i onda vise nisi van mase, nego u njoj. :(
mora da ima nesto sto te drzhi
jedino te tvoja rech drzi? e sad u religiju se ne rauzmem?
ok malo sam pomerila s teme..
DBTO, eno juri kaju r : ))

Dont_Break_The_Oath:
Kako prija cuti neciji san.Divlja je pogodila i njenoe vidjenje je sasvim ok.
Ali znate ono,voleo bih da sretnem osobu,da je vidim,da je pratim,da dajem i da dokazem da nema pravila u ponasanju u ljubavi,da je to ipak osnovna emocija za zviot.
Kako bih voleo negde da JE stretnem,gde god da je.

hehe mozhe...nadji 2 stipendije, za tebe i nju, i uzhivaj.. : ) kad ne morash d amislis o svakodnevnim stvarima mislim da onda to ide tako..a ovako stalno se necim ogranicavas...ili da klosharite oboje..
hehe povezi se sa gancijima.
ali hm..pao mi je na pamet narcis. mislim da samo sebe mozehs da volish tako.
pazi mozhda imam i ja takve misli ali citajuci tebe mi je to smehsno
mozda bi ti znacilo da radish neki svakodnevni posao i da ne pitash previse nego radis sta ti kazu haha:)
meni je bash tesko bez neta ali bash..uf
tj nije, dok ne sednem na njega...e kad sednem tesko mi je da izadjem
mislim da je veza malo i posao nije to samo neki osecaj. ok ja to teoretski..
sta bi sad mene moglo da zvekne, cini mi se nishta..gde mi je slaba tachka?
evo za pocetak promeni nachin brisanja posle kupanja znachi ako rbises prvo ushi pocni da brises prvo shape.
mene recimo proganjaju neke misli...ali shavtila sam da me proganjaju jer neke druge realnije stvari ne mogu da savladam. tj biram da ih ne savladam..nekad ne reagujem drugacije iako mislim da treba..i onda ne odreagujem ali tako mozgam o nekim kretenskim stvarima..mislim nisi ni ti savrsen.ovo sada pisem vise sebi, na pogresnom mozda mestu. ali kao "opushteno". sad mi je lakshe:)

jagodica:
bhc33:

kako si ovo pogodio :shock:
al nema vez, nek se smrzne...ozhezhi po muvi
a druga stvar je..kad posmatras nesto s jedne strane
i onda dodje masa..i onda krene da govori kako si super..i onda vise nisi van mase, nego u njoj. :(
mora da ima nesto sto te drzhi
jedino te tvoja rech drzi? e sad u religiju se ne rauzmem?
ok malo sam pomerila s teme..
DBTO, eno juri kaju r : ))

pa pogledam dublje i eto :lol:

ali ima uvek josh dublje ebiga :lol: :lol:

pa drzi me iskrenost prema mojim osecjanjima valjda--mislim ne forsiram kad mogu

a ovo zadnje ne kontam :lol: :lol: :lol:

Back