Rebel - Buntovnička muzika

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.261
Pobuna tinejdžera se dešava zbog razvoja njihovog mozga, potrebe za kontrolom, borbe za prihvatanje, traženja pažnje, zbog zabrinutih roditelja, hormonskih promena i borbe tinejdžera za nezavisnost. Ta pobuna se često odražava i kroz muziku i može da traje i znatno nakon izlaska iz tinejdžerskih godina.

Navešću neke poznate pesme popularne kod buntovnih tinejdžera iz skore prošlosti, a vi slobodno dodajte šta je za vas buntovnička muzika

Pri vrhu mnogih lista na zapadu je

Anarchy in the U.K. - Sex Pistols​

Moj bunt je bio izražen stranom ekstremnom metal muzikom krajem 90-ih - Slayer, Pantera, Cannibal Corpse, Death i dosta black metala - Burzum, Emperor, Immortal itd.
Mislim da je bunt danas izražen drugačije kod mladih. Nema toliko više izraženih potkultura kao nekada kada su se svi delili na metalce, pankere, rejvere, skejtere, skinse, ili, gulp, folkere... danas je sve to nekako izmešano i izgubljeno. Sada si buntovnik na netu, praviš tiktok klipove ili šta već.

Muzika koja mi prija kada sam u tom elementu.Mada se muzički ukus kod mene donekle promenio ,
još uvek slušam ono što jesam nekada (Metallica zauvek u srcu . urezano)..
Navela bih Death, Slayer, Testament , Morbid Angel , Disturbed, pa i Korn....
Jedan period je bilo izleta i u satanističke vode..
Kao Mayhem ili Gorgoroth.Da...Bitno je da je glasno ..Bez toga ne ide.

Back