REALNI ILI TRADICIONALNI AIKIDO??? STA TRENIRATI???

• Začetnik teme Začetnik teme SnowMan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
KATAMA:
LJUDI,ZASTO PRAVITE TOLIKU GALAMU OKO IZBORA :?: :?: :?:
TRENIRAM AIKIDO 5 GODINA I ZESTOK SAM BORAC IAKO TRENIRAM REALNI AIKIDO. :D
OVE GODINE ODRZAVA SE VEC TRADICIONALNI 6.-TI KAMP U KANJIZI, PRAVE AIKIDOKE BI TO TREBALE DA ZNAJU. ODRZACE SE U AVGUSTU OD 15-22. KO GOD KAZE DA OVAJ SPORT NEMA SMISLA - NEKA DODJE DA SE UVERI. TAMO CE PRISUSTVOVATI AIKIDOKE SIROM SCG,UKLJUCUJUCI LJUBU VRACAREVICA,TRENERE I SVE NJIHOVE UCENIKE. 8)
SVAKE GODINE NAS JE SVE VISE :wink:
JA SAM VEC POSTALA GLAVNI ASISTENT I SEKRETAR MOGA KLUBA. 8)
STA DA VAM KAZEM :?:
VIDIMO SE U KANJIZI :!: :!: :!:

gde si se to oprobala da bi rekla da si zestok borac?

...znas ko je zestok borac? Ramon Dekkers,Benny Urquidez,Roy Gracie,Vitor Belfort...

KATAMA:
OVE GODINE ODRZAVA SE VEC TRADICIONALNI 6.-TI KAMP U KANJIZI, PRAVE AIKIDOKE BI TO TREBALE DA ZNAJU. ODRZACE SE U AVGUSTU OD 15-22. KO GOD KAZE DA OVAJ SPORT NEMA SMISLA - NEKA DODJE DA SE UVERI. TAMO CE PRISUSTVOVATI AIKIDOKE SIROM SCG,UKLJUCUJUCI LJUBU VRACAREVICA,TRENERE I SVE NJIHOVE UCENIKE. 8)

Srecem neke vase ucenike koji na irc chatovima pisu samo sa ukljucenim CAPS LOCK, iako sam im vise puta rekao da se to u irc kulturi smatra dranjem/vikanjem, nisu prekidali, sad vidim da i nije do njih nego do onih koji ih uce...

cemu CAPS LOCK? nas koje zaista zanima sta pise nece privuci velika slova, jer se cak i na forumima ona smatraju galamom. 6-ti kamp u kanjizi? "prave aikidoke"... Ja nikad nisam rekao da realni aikido ima ili nema smisla, a mislim da bas to "jednostrano" ponasanje od strane "relanih aikidoka" ili kako vi napisaste "pravih aikidoka" dovodi do losheg shvatanja cele te vestine. Zanima me otkud ste to samo vi "prave aikidoke" a to nisu ostali koji vezbaju izvorni aikido koji priznaju sami japanci koji su vestinu i izmislili?

Pozdrav uz najbolje zelje

Srpski_Samuraj:
KATAMA:

Srecem neke vase ucenike koji na irc chatovima pisu samo sa ukljucenim CAPS LOCK, iako sam im vise puta rekao da se to u irc kulturi smatra dranjem/vikanjem, nisu prekidali, sad vidim da i nije do njih nego do onih koji ih uce...

cemu CAPS LOCK? nas koje zaista zanima sta pise nece privuci velika slova, jer se cak i na forumima ona smatraju galamom. 6-ti kamp u kanjizi? "prave aikidoke"... Ja nikad nisam rekao da realni aikido ima ili nema smisla, a mislim da bas to "jednostrano" ponasanje od strane "relanih aikidoka" ili kako vi napisaste "pravih aikidoka" dovodi do losheg shvatanja cele te vestine. Zanima me otkud ste to samo vi "prave aikidoke" a to nisu ostali koji vezbaju izvorni aikido koji priznaju sami japanci koji su vestinu i izmislili?

Pozdrav uz najbolje zelje
]
nemoj tako...ljuba je nas najveci aikidoka...on je jedini pravi..btw je 10 dan :!: :?:
ne znas ti oni znaju...kako mozes tako da kazes ljuba je obucavao gadafijeve telohranitelje...

...realni je sranje...iskomercijalizovano sranje koje ne vredi ni za ****

basologo7mx.jpg

Ma ljudi vi nemate pojma! BASO je zakon!

BASO- Balkanska samoodbrana!

Baso majstor moze da savlada bilo koga i da nanese trajne fizicke povrede, te se na taj nacin obezbedi od ponovnog napada iste osobe....

Sajt nem je u pripremi, kad bude gotov bicete obavesteni...

Kakav sistem ili tu neki realni...

Ovo je definitivno najrealnija borilacka vestina nasih prostora...

milosmalic:
Juce sam na aerodromu sreo majstora Ljubu sa dosta ucenika, idu negde na put. Svi u sportskim majicama WRCA.

Iskreno bilo ih je lepo videti. Bilo tacno ili netacno ovo sto pricate za kvalitet rada, SVAKA NJEMU CAST sto je animirao toliki mlad svet da vezba, i da ne sedi po narkofilicharskim budzacima, duvani i pije alkohol (ili ko zna sta gore).

Da prijatelju a da vidis kad bi animirao toliki svet da nije 'ukrao' pola naziva svoje borilacke vestine koja nema mnogo veze sa pomenutom...

Ne govrim nista da li valja ili ne valja samo kazem da je zloupotrebio naziv...

Naravno moj prethodni post je shala... :D koju sam smislio sa mojim drugovima iz kliuba a na racun svih borilackih vestina, od aikidoa pa do onih napaljenih koji hoce da nauce da se realno tuku na ulici...

Mi na BASO-u ne koritimo crne suknjice bre! Pa jesam ti rekao da smo najrealniji, ne ides ti ulicom u kimonu i hakami nego u farkama ili trendzi, e zato mi na treningu nosimo samo trendze!

Instruktori firmirane, (lacoste itd) a ucenici sa pijace.

Imamo mi i posebne treninge u kupacem i papucama, sta ako te neko napadne na plazi!?

Za ostala objasnjenja slobodno mi se obratite, posto sam ja jedan od glavnih instruktora...

P.S. Da ti mene mozda nisi dobro razumeo...???

Idi begaj:
Aleksej_BASO:
Mi na BASO-u ...

E da taj BASO barem postoji, i da ste stvarno "vi" na njemu - bolje bi ti bilo.

Ne kontam sta si hteo time da kazes... Da si registrovan objasnio bih ti na pp vrlo rado, nije sve za javnost.

BASO definitivno postoji, ali ostaje pitanje sta je to?

Ma kad nismo taj prokleti sajt napravili jos... Onda bi vam sve bilo jasnije.

Anonymous:
Ja treniram ju-jutsu i on poseduje neke elemente Aikido-a. Zanima me kako izgledaju Aikido borbe i voleo bih da mi neko opise.

Da aikido je nastao delom iz jj tj. tacnije vestine: daito aikijucu jujucu ryu, koja vuce korene iz jj-a.

I zato ima slicne poluge, ali malo drugacije principe, ali nije vestina aikidoa u polugama kako to neki misle.

Takmicenja u aikidou nema ako mislis na te borbe, to je i razlika izmedju borilacke vestine i borilackog sporta.

'Prava' borba u aikidou znaci ne ulici traje 5 sekundi i zavrsava se sa 2-3 odarca ili eventualno bacanjem ili polugom.

Aleksej_BASO:
Anonymous:
Ja treniram ju-jutsu i on poseduje neke elemente Aikido-a. Zanima me kako izgledaju Aikido borbe i voleo bih da mi neko opise.

Da aikido je nastao delom iz jj tj. tacnije vestine: daito aikijucu jujucu ryu, koja vuce korene iz jj-a.

I zato ima slicne poluge, ali malo drugacije principe, ali nije vestina aikidoa u polugama kako to neki misle.

Takmicenja u aikidou nema ako mislis na te borbe, to je i razlika izmedju borilacke vestine i borilackog sporta.

'Prava' borba u aikidou znaci ne ulici traje 5 sekundi i zavrsava se sa 2-3 odarca ili eventualno bacanjem ili polugom.

izvinjavam se...prava borba u svakoj vestini traje max 5 sec i zavrsava se od 1 do 3 udarca/poluge...

Back