REALNI ILI TRADICIONALNI AIKIDO??? STA TRENIRATI???

• Začetnik teme Začetnik teme SnowMan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ocigledno ne znas nista o Hall of Fame :-)

To je jedna klasicna profitabilna marketinska kuca tipa akademija nauka u Rusiji gde su Mira Markovic ili Karici akademici.

Naravno uvek prime besplatno ponekog tako slavnog ko to zasluzuje, a onda buraniji naplacuju marketing ispod tezge. Najopasnije su lazi koje se zasnivaju na delimicnim istinama.

Ali, takvi ce uvek imati u sali ljude kojima je jak marketing merilo kvaliteta. Tog coveka izgleda priznaju svi osim aikidista i to ne samo tradicionalnih nego raznih stilova. I to nesto znaci.

Evo recimo Aiki Expo?

dollar MC:
Jiu waza ili kako se vec pise
Odbrana od vise napadaca. Imas vise nacina izvodjenja. Kratke, brze, ubitacne tehnike... Radjenje duzih tehnika (moze se reci radjenje URA tehnika), sprecavajuci jednim napadacem - drugog... I izbegavanje udaraca bez radjenja tehnika... Ako gresim neka me neko ispravi
Evo ja cu te ispraviti,suvise si se nakrivio :lol:

SnowMan:
pretpostavljam da ni tradicionalni nije maciji kasalj. Nisam imao prilike da ga gledam, a interesuje me da li i tu postoji odbrana od vise napadaca kao i od oruzja? Sve mi se cini da je nekako "mek". Gresim li :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

tradicionalni aikido nije "mek" kao sto ni "realni" nije samo aikido (recimo da ima oko 70% aikidoa)

Kao i svuda, postoje dobri i losi majstori ili dobri/losi ucitelji.

Posto treniram tradicionalni Aikido 4 godine kod jednog od nasih naj boljih majstora, mogu da ti preporucim da malo prelistas "literaturu" po internetu i tu ces procitati da Realni Aikido nije priznat od strane Honbu Dojo-a tj od strane Japanske Aikido organizacije (a ni od svetske), to bi trebalo stosta da ti kaze, znaci, postoji kao i svuda dobar marketing baziran na novcu (Realni) i "marketing" zasnovan na tradiciji koja postoji od osnivanja Aikidoa,

Moraces kao i sve u zivotu, sam da izaberes

Pozdrav

P.S. Ne zelim ovim putem da uvredim nikoga iz R.Aikidoa, cinjenice su cinjenice, siguran sam da i kod njih ima odlicnih majstora.

Back