Realiti šouovi

Sve što se da videti u tim rijaliti programima,odražava nas same.Kada se malo bolje zadubite i analizirate svoje poslovno okruženje ,zgradu u kojoj živite i širu rodbinu ,naićići te na vrlo slične životne situacije i događaje koji se emituju u tim rijalitima.Na primer : ogovaranje, zloba, ljubomora, neki učesnici vas obavezno podsete na nekoga iz okruženja, ima elemenata mobinga(zlostavljanja na radnom mestu), itd.Vidi se koje dominantan, ko osvetoljubiv, koje sujetan, lenj, ne vaspitan, koje lud.Iz toga nema šta da se vidi ili nauči, što već pre niste videli ili iskusili.Meni lično nije jasno, zašto glasanje, zašto bacanje para i zašto narod prihvata ka srcu nešto tako beznačajno i suvislo.

To su za mene emisije koji su magneti za osobe sa dna lestvice ljudskosti.
Kakva neko treba biti osoba da bi se prijavila za velikog brata ili farmu ?
Videli ste kakvi se tamo poremeceni likovi okupljaju, mislim, dno dna, ja ne znam da li neko ima poremecen na nasim prostorima, a da ga oni nisu doveli u emisiju.
Truju narod glupostima i nista vise, mene ne zanima ni sta se desava u kuci mog prvog komsije, a da me je briga sta se desava u sceniranom show gde se okupilo par kompleksasa zeljnih tv prenosa :)

koliko nekome mora da se ništa ne dešava u životu da bi pratio sve te realiti emisije?
pa menje vise koliko vidim svi ih prate...
Iako ja nemam Tv, obicno se nalazim u razgovorima tipa sta se edsilo na farmi itd, i ono samo cutim, jer ne znam ni o cemu se tu radi :D
Gledao sam velikog brata, jedno 2 epizode jos davno, kad je bio onaj prvi serijal, mene to smara.
A ljudi koji gledaju to, nije da im se nista ne desava, desava im se uglavnom vise nego meni :lol:
Mislim da je zanimljivije gledati realnost, nego fikciju, i da zato ljudi to gledaju. Meni je doduse smor, ali mozda budem gledao u buducnosti.

mozda je pravo pitanje "sta lezi iza tih soua?"
navikavanje ljudi na orvela?
implementacija survejlens sistema je sveprisutna..daans imamo kamere ispred svake trafike..u kaficima.na ulici..za koju godinu ce sve mi se cini uci survejlens u kuce ljudi..i to dobrovoljno..
dala baba dinar da udje u kolo dala bi dva da izadje j b ga

Сјајан коментар,треба прочитати Џорџа Орвела,уз напомену да када је човек писао ту књигу није ни постајала звер-телевизија.Тв нас је уништио...

Један генерал НАТО-а је једном приликом рекао:
"Створили смо нову звер-јавно мњење."

pa menje vise koliko vidim svi ih prate...
Iako ja nemam Tv, obicno se nalazim u razgovorima tipa sta se edsilo na farmi itd, i ono samo cutim, jer ne znam ni o cemu se tu radi :D
Gledao sam velikog brata, jedno 2 epizode jos davno, kad je bio onaj prvi serijal, mene to smara.
A ljudi koji gledaju to, nije da im se nista ne desava, desava im se uglavnom vise nego meni :lol:
Mislim da je zanimljivije gledati realnost, nego fikciju, i da zato ljudi to gledaju. Meni je doduse smor, ali mozda budem gledao u buducnosti.

da je sveprisutno u komunikaciji, to da, ali ti ipak pokušaj da ne moj :)

Ne prate ih svi veruj mi :)

Na zalost previse nam je na tv politike, reklama, vesti, dnevnika, gluposti, pa onda narod prilikom saltanja naleti na te bolesnike i mozda odgleda koji minut.

Ja sam pre brisao b92 sa tv, dok je bio veliki brat, ionako na b92 je sve katastrofa, a na pinku bude po neki dobar film, pa zato se suzdrzavam od brisanja pinka, mada su mi dosadili vise stvarno.
Balkan je inace nesklon tracu, ogovaranju, spijuniranju tudjih poslova, pa nam ovaj obor na farmi i veliki brat dodju kao neka obuka kako se uci spijunirati i ogovarati :hahaha:

Nesto se razmisljam ovih dana i mogu vam reci da vise nisam protivnik trenutka istine,prvo poceli su da emituju emisiju kasnije,drugo kroz tu emisiju se vide shvatanja ljudi sa nasih prostora od toga da neko nece da ozeni zenu druge nacionalnosti jer je patriota,pa do toga da je osoba imala sex sa uciteljicom i druge pojave.Voditeljka emisije je genije koja je razumna zena i vidim da se jedva suzdrzava kada slusa "balkanska"shvatanja.Volela bih kada bi mi neko rekao da traze takav tip ljudi,ali ako nije tako porazavajuce je znati da smo mi veoma zatucan,konzervativan i jako zajeban narod pogotovo za zenski deo populacije.

"gutaj sta ti se servira" je izbor mase, a masa nije uvek u pravu. ali ko voli nek izvoli ima (fala kablovskoj) 99 drugih kanala pocev od travela, preko diskaverija, FTV :D ...

boljka dvadesetprvog veka...ko zna sta ceka nase unuke

Početkom 21 veka zapljusnuti smo valom rijaliti šouvova,što muzičkih što onih drugih.Zašto se ljudi prijavljuju tamo? Zbog lake zarade? Zbog 15 minuta slave ili nećeg trećeg? Misle li da će tako lakše dobiti poslovne ponude.Neki pobjednici ne traju dugo,aneki učesnici koji nisu ostali do kraja stvaraju karijere.Nekako mi se čini da pobednici osim para ne uspiju otići dalje pa im to ostane epizoda osim ako ne ulože pametno taj novac il se uguraju u šou biznis?Koje je vaše mišljenje?

trenutak istine- da bi se zaradio novac bez ikakve upotrebe znanja,na najbrži način...
farma- novac a i ponižavanje kolega sa estrade kako bi ljudi kao više slušali i kupovali tvoje ploče od njihovih...Mislim jes' glupo zvuči, ako već ne slušam nekog Peru kako peva,a ok mi je njegovo razmišljanje o drugom pevaču o kom sam promenio mišljenje slušajući šta Pera priča,ja i dalje neću kupovati ploče od Pere...

rekla bih "hleba i igara". ucesnici raznoraznih rijaliti programa su tu, na svakom tv ekranu, naslovnoj strani, ma iz frizidera mi iskacu, kao neki moderni gladijatori kojima jedino nije dozvoljeno fizicko nasilje. ljudi se prijavljuju dakle, najvise (ako ne i svi) zbog love koja ni u kom slucaju nije mala. obican narod vise zanima kakve gace nosi milos bojanic od bilo ekonomije u zemlji. gorivo raste, ali to niko ne komentarise koliko komentarisu ceranice i tako... sve u svemu, izuzetno nam je skrenuta paznja, negde vise je opisana tortura nad pomenutim bojanicem, nego hapsenje grupe pedofila...
a mi, eto, srbi, narod nebeski, uvek volimo da blejimo u tuda posla.

Početkom 21 veka zapljusnuti smo valom rijaliti šouvova,što muzičkih što onih drugih.Zašto se ljudi prijavljuju tamo? Zbog lake zarade? Zbog 15 minuta slave ili nećeg trećeg? Misle li da će tako lakše dobiti poslovne ponude.Neki pobjednici ne traju dugo,aneki učesnici koji nisu ostali do kraja stvaraju karijere.Nekako mi se čini da pobednici osim para ne uspiju otići dalje pa im to ostane epizoda osim ako ne ulože pametno taj novac il se uguraju u šou biznis?Koje je vaše mišljenje?

Sto se tice ovog pitanja postoje razni motivi a kasnije i stepeni asspiracije da se sto duze ostane ali posto je ovo podforum za psihologiju,psiholoski razlog bi bio EGZIBICIONIZAM,a ovi sto gledaju imaju izrazen VOAJERIZAM......

Za ostale motive bas me briga jer i nisu psiholoski

mislim da su reality-ji veliki problem moderne televizije
gledaju se i plasiraju najgore ljudske osobine i bljuvotine
a ucesnici su pre svega egzibicionisti, koji osim love i slave zele time da kompenzuju neke svoje komplekse

Poslastica za psihologe i sve one koje zanima psihologija - Reality show......

Mislim sta reci.......To je kao kad date nekom ko obozava slaktise jednu ogromnu tortu sa sve cokoladom premazima sladoledom i sl stvarima......

VELIKI BRAT - AH KAKVA POSLASTICA ZA GLEDANJE BAR ZA MENE......
Jel ima jos nekog da podelimo misljenja ja imam razna o raznim stvarima....

Naravno neka pisu oni koji razumeju a ne "obicni" likovi koji vide samo neku gomilu ljudi koja se svadja........

Jel znate koja je poenta kada VB zadaje zadatak da se muskarci premaskiraju u zene a zene u muskarce????

Nije to samo onako cisto bezveze kao sto vecina vas misli.....

ne zanima me ponasanje mase bezumnika i poremecenih likova i likusa navodnih..po tim psiho souovima..
da se licno pita,,te "psihologe" koji stoje iza soua..bih smestio u ludaru tapaciranu celiju gde nikog ne mogu dapovrede pa ni sebe same..
od poremecenih ljudi..poremecena dela kreacije i ostalo sta uz to ide..

ne zanima me ponasanje mase bezumnika i poremecenih likova i likusa navodnih..po tim psiho souovima..
da se licno pita,,te "psihologe" koji stoje iza soua..bih smestio u ludaru tapaciranu celiju gde nikog ne mogu dapovrede pa ni sebe same..
od poremecenih ljudi..poremecena dela kreacije i ostalo sta uz to ide..

Pa to to zato sam i otvorio temu....To je psihologija na delu......

I ti psiholozi nisu psiholozi sa navodnicima vec pravi psiholozi kao i svi ostali...

Zabluda je da moral i obrazovanje idu u isti kos....

Obrazovanje ne zavisi od morala i moral ne zavisi od obrazovanja mada se kroz obrzovanje putem vaspitanja moze formirati odredjeni superego u pogledu morala...

Zato ne treba da cudi kako neko moze da bude obrazovan kad nije moralan...Pa mozeJer te 2 komponente nemaju veze sa vezom.....

Psiholozi zapravo nisu u velikom bratu da bi se brinuli o dobrom dusevnom zdravlju vec da bi izvodili eksperimente LIVE koji nisu humani i ne smeju se sprovoditi zvanicno,e sad rijaliti sou dodje kao paravan za sve to i kao sve je to naivno i zanimljivo i sl........

naravno ja skidam kapu tim psiholozima jer oni vrse ekperimente a pritom se pobrinu da sve prodje ok.....Zamislite koliki su oni strucnjaci kad jos uvek nije izbila bat tuca ili ubistvo...

Ali oni znaju i kog treba da puste unutra nekog pogodnog za sve vrste eksperimenta a da mogu da ga brzo izmanipulisu i smire tj zaustave tako da su opet vrhunski strucnjaci....

Hahahah ne mogu da verujem....Surfujem netom,citam teme na pdf-u psihologija a pink mi ukljucen na tvu ne znam ni sam zasto i kako a ono farma......

Firci pocinje da prica sledece:

Jadna ova zemlja kad mora ovo sve da gleda i slusa.....Nego dobro je,dobro je to sto ce se sve zaboraviti posle mesec dana....Svi ce zaboraviti farmu i sta se desavalo........A onda ce doci novih 20 majmuna koji ce da njacu za odredjenu cifru......Eto kuda vodi ovaj novi duhovni procvat u Srbiji........

AHAHAHAHAHHAH kakav kralj,kakav komentar.....Najjaci je......Skroz je u pravu.....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::super::super::super::super::super::super::super::super::super::super::super::super::super:

Zavisi o kom realiti šou se radi ali mislim da je generalno najizraženiji motiv

1.egzibicionizam, (posebno istaknut u emisiji Trenutak istine)
2. zatim želja da se zaradi novac.
Posle već slede motivi koje si već spomenula, npr. da se povećaju poslovne ponude, da se čovek ,,ugura'' u svet šou-biznisa itd.

Nije ovo neka velika dilema. Mnogo je veća (bar meni), zašto to ljudi gledaju?

Zašto ljudi to gledaju?

1. Voajerizam

2. "Otuđenje", ljudi su usamljeni, nemaju drugih sadržaja u životu, a većina verovatno ni para i onda im jedino preostaje da bulje u TV. Kako na TV-u nema gotovo ničega kvalitetnog, znaš ono, vrtiš kanale i baš ništa, onda se zaustaviš na nekoj "Farmi" i blejiš u to, a ni sam ne znaš zašto.

PS:

Postoji fora sa "Trenutkom istine". Naime, niko ne provaljuje da je u pitanju VELIKA PREVARA. Nemoguće je osvojiti glavnu nagradu, jer oni postave takvo pitanje da čovek svesno, ISKRENO odgovori, ali ga mehanizmi odbrane sprečavaju da ogovori istinito.

Dakle, detektor registruje da je u pitanju laž, a čovek je potpuno iskreno odgovorio. Treba imati u vidu da se mehanizmi odbrane primenjuju NESVESNO, i da se ne mogu posmatrati kao svesna laž (jer u tom slučaju to ne bi bio mehanizam odbrane).

Obično pitanja na kojima učesnici "padaju" deluju potpuno jednostavno i kao ne bi trebala da predstavljaju problem, niti bi bilo razloga da čovek laže, kada je pre toga rekao mnogo gore stvari o sebi. Međutim, u pitanju su pitanja koja namerno udaraju na nesvesno takmičara, na njegove komplekse kojih nije svestan i sa kojima ne može da se suoči. Samim tim njegov odgovor je tretiran kao "laž", što je potpuno pogrešno, jer kao što rekoh, mehanizmi odbrane se ne mogu tretirati kao laž, jer tada to ne bi bili mehanizmi odbrane. Tako je moguće da gotovo svakog takmičara eliminišu postavljanjem "pravog" pitanja, bez obzira što je on rešio da zaista bude iskren.

Poslednja izmena:

Back