Real Madrid

Marca: Real stavlja petoricu igrača na transfer-listu

Prema pisanju madridske Marce petorica su nogometaša Reala označeni kao "zamjenjivi" u ljetnom prijelaznom roku...

Poredani od veće prema manjoj procijenjenoj tržišnoj vrijednosti oni su Kaka (40 milijuna eura), Lassana Diarra (20), Gago (12), Ezequiel Garay (10) i Pedro Leon (8).

Zbroje li se njihove vrijednosti, ispada da bi Real prodajom spomenutih igrača mogao inkasirati do 90 milijuna eura koja bi onda bila uložena u kupnju novih pojačanja.

Makar, teško je za vjerovati da bi uistinu zainteresirani klubovi bili voljni i sposobni navedene cijene za igrače i platiti, eventualno izuzev bogatog Manchester Cityja.

Nogometni magazin

...све то треба продати сем Гараја... није добио праву прилику... ;)

Koentrao neće na pripreme, čeka Real

Dolazak portugalskog levokrilnog fudbalera Fabija Koentraa u Madrid je pitanje dana. To je postalo jasno nakon informacije da je igrač Benfike odbio da putuje sa ostatkom ekipe na pripreme u Švajcarsku, očekujući rasplet u vezi sa njegovim transferom u redove Reala.

Prema navodima portugalskih medija, predstavnici dva kluba u ponedeljak ili utorak započeće novu rundu pregovora, pa je za očekivati da ovaj 23-godišnji reprezentativac Portugala do kraja nedelje postane novi član “kraljevskog kluba”.

Dosadašnji pregovori Benfike i Reala nisu dali rezultata, jer klub iz Lisabona ne želi da spusti cenu za igrača koja u ovom trenutku inosi 30 miliona evra.

Inače, odluka Koentraa da ne otputuje u Švajcarsku sa ekipom usledila je samo nekoliko dana pošto se na treningu posvađao sa trenerom Benfike Žoržom Hesusom.

Murinjo uzima traku Kasiljasu?

Trener Real Madrida, Žoze Murinjo, ozbiljno razmišlja da promeni kapitena za narednu sezonu. Ta prestižna uloga već dugi niz godina pripada Ikeru Kasiljasu, ali Portugalac smatra da mu je vođa tima potreban među igračima iz prostog razloga što će u svakom trenutku, za razliku od čuvara mreže, moći da komunicira sa sudijom.

Murinjo je u prethodna dva kluba, u Čelsiju i Interu, kapitenske trake poveravao Džonu Teriju i Havijeru Zanetiju, i želi tu praksu da nastavi u Realu. Kasiljas je u minuloj sezoni, kao igrač sa najdužim stažom u Realu, nosio traku, međutim, španska Marka piše da bi od sledeće sezone to mogli da budu, u prvom redu, Serhio Ramos i Ćabi Alonso. Zapravo, Murinjova zamisao je da Kasiljas i dalje zadrži status vođe tima (da pregovara u ime igrača o bonusima, premijama...), ali da iz praktičnih razloga prepusti kapitensku traku nekom drugom na utakmicama.

То баш и није фер према Икеру..

Mesi: Nikad u Real!

Prva zvezda Barselone Lionel Mesi jasno je poručio da nikada ne bi pošao putem Luisa Figa koji je svojevremeno prešao iz srca Katalonije u madridski Real.

- Ne bih tamo otišao, srećan sam u Barseloni. Ja sam veliki, želim da igram za Barsu do završetka karijere i povratka u Argentinu.

Па није те нико ни звао :D

Kasiljas: Razgovarao sam sa Murinjom o traci...

Golman Real Madrida Iker Kasiljas odbacio je tvrdnje da će mu biti oduzeta kapitenska traka, rekavši da je razgovarao o tome sa trenerom Žozeom Morinjom, ali da su se složili da će ostati vođa te fudbalske ekipe.

- Razgovarao sam sa šefom o tome da li treba da dam mesto kapitena nekom drugom. Ali, trener je rekao da je to potpuno nepotrebno - izjavio je golman u Pekingu, a prenosi Beta.

Kasiljas je prvi golman Reala više od decenije, a rekao je da u klubu postoji tradicija da kapiten bude neko ko je dugo u klubu.

Španski mediji objavili su ove nedelje da Morinjo razmišlja da oduzme Kasiljasu kapitensku traku i da je nekom igraču iz polja.

Taj potez, kako se navodilo, nije bio izazvan nezadovoljstvom, već je trener želeo nekoga ko bi imao uticaja po celom terenu, a eventualno bi mogao i da popriča sa sudijom.

- Možda će se u budućnosti nešto loše desiti, ili ću možda zbog drugih razloga morati da napustim mesto kapitena, ali do sada ne postoji šansa ili ikakav znak da će se to desiti - rekao je Kasiljas.

Murinjo: Potreban mi je još jedan napadač

Real Madrid je i u ovom prelaznom roku bio izdašan. Ionako jak sastav pojačala su još petorica igrača: Sahin, Altintop, Koentrao, Varane i Kaljehon, ali Murinjo nije zadovoljan - želi još jednog napadača! Portugalac je, istina, zadovoljan jer već u julu na raspolaganju ima 90 odsto igrača koje je želeo, međutim, nedostaje mu još jedan deo da bi sklopio mozaik.

- Ja, kao i svi, mislim da nam nedostaje još jedan napadač - rekao je Murinjo za klupski sajt.

Brazilac Nejmar je prvi na listi želja Madriđana, a rezervne opcije su Karlos Tevez i Serhio Aguero.

Ekspedicija madridskog kluba trenutno boravi u SAD gde se priprema za narednu sezonu. Sa ekipom nisu Argentinci, Gonzalo Iguain i Anhel Di Marija, koji imaju obaveze u reprezentaciji na Kopa Amerika.

- Zadovoljan sam igračima sa kojima trenutno radim, i pored toga što sa nama nisu Iguain i Di Marija, jako bitni za našu igru. Fantastično je što je većina igrača koje sam imao u vidu ovde već sredinom jula, što mi daje mogućnost da isprobavam mnoge varijante - rekao je Portugalac.

Platio Kasiljasov dres 300.000 evra!

Na humanitarnoj aukciji u Pekingu neimenovani kolekcionar dao je pravo malo bogatstvo za dres čuvenog golmana. Naime, kupac je potpisani dres španske reprezentacije sa brojem “1”, koji je nosio čuvar mreže Iker Kasiljas, platio neverovatnih 300.000 evra. Inače, sav prihod od ove donacije otišao je u humanitarne svhe, odnosno na račun agencije za pomoć siromašnoj deci.

Kasiljas je i sam prisustvovao na ovoj dobrotvornoj aukciji, pošto se trenutno odmara u glavnom gradu Kine sa suprugom Sarom Karbonero. Pored dresa, kolekcionar je dobio i par rukavica golmana “crvene furije” i madridskog Reala, kao i loptu sa potpisom.

Real produžio ugovore sa defanzivcima

Defanzivni red Reala u narednih nekoliko sezona ne bi trebalo da pretrpi neke dramatične promene. Naime, pouzdani odbrambeni igrači, Serhio Ramos i Pepe, produžili su ugovore sa Madriđanima, Španac do 2017, a Portugalac do 2016. godine. Obojici su prethodni ugovori isticali narednog leta, a s obzirom na njihove partije u dresu "kraljevskog kluba" proteklih sezona, odgovorni u Realu nisu imali nikakvu dilemu oko toga da li da ih zadržave.

Pepe će, na osnovu novog ugovora, po sezoni zarađivati četiri miliona evra, dok je Ramosova plata, za sada samo predmet spekulacija, ali je u svakom slučaju veća od njegovog saigrača.

Kraljevski ples Reala u Kaliforniji

Prvi meč u predsezoni na pripremama u SAD bio je kraljevski za Murinja i njegove superzvezde. Madriđani su u Kaliforniji, u Los Anđelesu, pobedili domaći LA Galaksi ubedljivim rezultatom - 4:1. Za predstavnike MLS-a igrao je i Dejvid Bekam, ali i on, i Lendon Donovan i ostala družina bili su samo nemi posmatrači demonstracije moći "kraljevskog kluba" i lepršave igre koju su prezentovali Kaka, Ronaldo, Benzema, novajlija Koentrao... Portugalski stručnjak je ukazao priliku dvema ekipama, u prvom poluvremenu nije bilo Ronalda i Benzeme, koji su ušli u nastavku, i upravo su pomenuta dvojica igrača bili strelci trećeg i četvrtog gola, i time potvrdili trijumf Reala.

U prvom delu igre pogotke za goste postigli su novajlije, Kaljehon, koji je stigao iz Espanjola, i Žoseli, fudbaler koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u Selti, njegovom matičnom klubu odakle se pre dve godine preselio na "Santijago Bernabeu".

Levokrilni fudbaler, doskorašnji član Benfike, Fabio Koentrao, debitovao je u dresu novog kluba i upravo je on imao nejveću minutažu, pošto je na terenu proveo 75 minuta. Ostavio je dobar utisak, lako je pronalazio rešenja, još lakše se oslobađao svojih čuvara, imao nekoliko zapaženih prodora i pokazao da će biti od velike koristi ekipi.

Het-trik Ronalda za 10 minuta

Madridski Real savladao je meksičku Gvadalaharu sa 3:0 (0:0) u prijateljskom meču u San Dijegu. Strelac sva tri pogotka bio je Portugalac Kristijano Ronaldo i to u 73, 76 (penal) i 82. minutu.

- Kristijano je Kristijano! Uvek srećan, motivisan i ponosan da bi igrao dobro. Nebitno da li je utakmica u Kini, Japanu ili u SAD - pohvalio je najboljeg igrača trener Reala Žoze Murinjo.

Madriđani su prethodno savladali i LA Galaksi, tim Dejvida Bekama, bivšeg asa „kraljevskog kluba".

Murinjo avanzovao u Realu

Trener Real Madrida Žoze Murinjo učvrstio je poziciju u tom klubu, pošto je danas promovisan i u šefa za "fudbalske operacije", prenosi Beta. On je time dobio mnogo veća ovlašćenja u poslovima koji se odnose na dešavanja van terena, preneli su španski mediji.

Sličnu funkciju do letos je obavljao sportski direktor Horhe Valdano, ali je on otpušten zbog nesuglasica sa portugalskim trenerom. Valdana je zamenio još jedan bivši igrač Reala, Zinedin Zidan, koji će biti najbliži saradnik Morinju u novom poslu.

Kaka i Murinjo u četiri oka doneli odluku...

Plejmejker Reala Kaka istakao je da ne namerava da napusti "kraljevski klub". Brazilac se sastao sa trenerom Žozeom Murinjom, a posle ovog razgovora demantovao je da će otići iz Madrida posle dve neuspešne sezone u kojima je dugo bio povređen.

- Uvek sam govorio da želim da ostanem. Ne mogu da izbegnem spekulacije, ali trener je bio spokojan i rekao da računa na mene. I u klubu su mi potvrdili da ne planiraju da me prodaju - istakao je Kaka za sportski dnevnik Marca.

Emirati voze i Real

Real iz Madrid potpisao je petogodišnji sponzorski ugovor sa avio kompanijom iz Dubaija. Ugovorom vrednim gotovo pet miliona evra godišnje, avio kompanija Emirati postala je zvanični partner, ali on ne uključuje nošenje sponzorskog natpisa na dresu, prenosi Beta.

Ovaj dogovor ne utiče na sponzorstvo sa austrijskom kladionicom "bwin", koja za natpis na dresu plaća 23 miliona evra godišnje i ima ugovor sa klubom do 2013. godine. Potpisivanju je prisustvovala većina igrača Real Madrida, uključujući kapitena Ikera Kasiljasa i Kristijana Ronalda.

Emirati imaju sponzorske ugovore sa još nekoliko fudbalskih klubova kao što su engleski Arsenal, Milan, Hamburg, francuski PSŽ i grčki Olimpijakos.

Back