Real Madrid

Meni nije sjajan tim onaj koji ima vise mrlja nego sjaja...

Bas mi se ne da... Toliko volim fudbal... A opet ne mogu da gledam finale kao covjek... Ajde da je barem jedan normalan tim u finalu...ali nece ni toliko da pruze nama koji volimo ``ruzan`` fudbal...
Steta... Sjutra se za mene zavrsava Liga sampiona...

Opet sumnjiva situacija,po meni cist gol ponisten Iguanu,koji bi totalno promenio tok utakmice...
Gol je opravdano poništen, jer je CR pao na Maskerana i onemogućio ga da dođe do lopte, i tu se ne svira prednost sve i da je bio faul na CR-u ... Sudija je procenio da je CR simulirao i svirao je opstrukciju igre ...

Sudija je imao čudan kriterijum, neke simulacije (ona Pujolova) je svirao kao faul, a neke grube faulove nije ni sankcionisao .... Karvalju je mirne duše mogao pokazati crveni, kao i Alonsu, ail očigledno je pritisak Reala i kuknjava Murinja kako Barca uvek ima igrača više urodila plodom i dobili su dozvolu za sakaćenje ...

A i zaprepastio sam se kad sam video da Barsini igrači ne skaču kao ošureni nakon onih faulova i ne opkoljavaju sudiju :eek: ... Dosta bolji meč, sa manje simuliranja i ciganisanja i jednih i drugih u odnosu na prošli, Real na momente odličan u presingu i pokazali da ne mroaju da se sramote kao u prvom meču kad je prva linija odbrane bila u njihovoj trećini terena, dok su sinoć pritiskali na Barsinoj trećini ...

CR i Dijara odlični u Realu, sa druge strane Messi najbolji, uz standardno odlične Ćavija i Iniestu ... I Pike je odigrao veliku tekmu takođe ...

Gol je opravdano poništen, jer je CR pao na Maskerana i onemogućio ga da dođe do lopte, i tu se ne svira prednost sve i da je bio faul na CR-u ... Sudija je procenio da je CR simulirao i svirao je opstrukciju igre ...

Zasto bi simulirao ako je vec dodao loptu igracu koji ima cistu situaciju? Nije svako ni za sudiju, mislim lako je dosudjivati kornere i aute ali treba biti i inteligentan i znati dobro proceniti odredjene situacije. Ovde je Real definitivno ostecen po meni

Ronaldo nije imao zelju da doda loptu, to stoji. Ali takodje nije simulirao vec je oboren i po inerciji je pao na Maskerana (koji se valjao kao da ga je voz pregazio). Faul je jedino mogao biti sviran u korist Reala, a ako ne to onda je sudija trebao da postuje prednost i prizna gol. Dakle to su dve opcije, treca ne postoji. Real jeste ostecen.

Da yebote pujol se okliznuo i pao jer je trcao u nazad i ovaj svirao faul a Sheva pola metra od njega....mamicu im hohstaplersku....

A za Realov gol mislim da je trebao da svira Pikeov faul i da mu da zuti...jer hteo to ili ne cronaldo je opet zaustavio maskerana padanjem na njega....

Realno gol je bio regularan,zahebo je bleker stvar,ali.......taj gol ne bi puno promenio jednostavno nije Barca zvezda ili partizan pa da prokocka 2:0 tek tako,a Karavaljo je trebao i te kako da leti napolje,s tim da je bio siguran da nece biti iskljucen (mafijaska posla)......
Opet kazem,greska sudije ali ne bi promenila krajnji rezultat,ovako imamo finale u kome se nalaze 2 u ovom momentu najbolje ekipe,samo da se Fergi ne zatvori i bice super finale.....umeju i djavoli da kontrolisu igru.......

Realno gol je bio regularan,zahebo je bleker stvar,ali.......taj gol ne bi puno promenio jednostavno nije Barca zvezda ili partizan pa da prokocka 2:0 tek tako,a Karavaljo je trebao i te kako da leti napolje,s tim da je bio siguran da nece biti iskljucen (mafijaska posla)......
Opet kazem,greska sudije ali ne bi promenila krajnji rezultat,ovako imamo finale u kome se nalaze 2 u ovom momentu najbolje ekipe,samo da se Fergi ne zatvori i bice super finale.....umeju i djavoli da kontrolisu igru.......

Nema tu nista, Liga Sampiona je izgubila svoj integritet 2009. kada je od strane Platinija i UEFE onemoguceno drugo englesko finale u dve godine. Cudi me i sto su dozvolili da od cetiri kluba u polufinalu budu tri engleska cak tri godine zaredom.

A da li su Mancester i Barselona trenutno dve najbolje ekipe, ne moze se reci jer ni jedni ni drugi nisu dosli do finala bez sudijske pomoci

Nema tu nista, Liga Sampiona je izgubila svoj integritet 2009. kada je od strane Platinija i UEFE onemoguceno drugo englesko finale u dve godine. Cudi me i sto su dozvolili da od cetiri kluba u polufinalu budu tri engleska cak tri godine zaredom.

A da li su Mancester i Barselona trenutno dve najbolje ekipe, ne moze se reci jer ni jedni ni drugi nisu dosli do finala bez sudijske pomoci

Da se ne lazemo,to su 2 ekipe koje u ovom momentu mogu da pruze najkvalitetniji fudbal,malverzacija je uvek bilo,sto svi sada cute za calcopoli i situaciju da se Milan ubacuje u kvalifikacije 5 dana pred pocetak istih.....
Imali su sudijsku pomoc i "hibridizovani"....
A koje bi po tebi bile 2 najbolje ekipe u ovom momentu?

Da se ne lazemo,to su 2 ekipe koje u ovom momentu mogu da pruze najkvalitetniji fudbal,malverzacija je uvek bilo,sto svi sada cute za calcopoli i situaciju da se Milan ubacuje u kvalifikacije 5 dana pred pocetak istih.....
Imali su sudijsku pomoc i "hibridizovani"....
A koje bi po tebi bile 2 najbolje ekipe u ovom momentu?

Ne znam ja nista za Milan i ne zanima me, ako je i bilo malverzacija treba da se sankcionise. Ne pratim Italijane previse, pogotovo od kad ih ne prenose bez doplate

Ali da je sudjenje bilo pravedno lako su u finalu mogli da se nadju Celzi i Real. Ne kazem da su to dve najbolje ekipe trenutno, i ne mogu da kazem koje su to dve najbolje. Po prikazanom u LS ove sezone 4 najbolje ekipe su Celzi, Mancester, Barsa i Real, ali posto sudjenje nije bilo na nivou po meni je nemoguce reci koje su to dve najbolje

Ne znam ja nista za Milan i ne zanima me, ako je i bilo malverzacija treba da se sankcionise. Ne pratim Italijane previse, pogotovo od kad ih ne prenose bez doplate

Ali da je sudjenje bilo pravedno lako su u finalu mogli da se nadju Celzi i Real. Ne kazem da su to dve najbolje ekipe trenutno, i ne mogu da kazem koje su to dve najbolje. Po prikazanom u LS ove sezone 4 najbolje ekipe su Celzi, Mancester, Barsa i Real, ali posto sudjenje nije bilo na nivou po meni je nemoguce reci koje su to dve najbolje

Celsi se od decembra gasio,gasio i na kraju ugasio......za ove 3 se slazem...ovako je ipak bolje ispalo za fudbal bice manje zatvaranja a vise igre u finalu

Kako se ponasa jedan sportsmen, svaka mu cast. Nisam ga gotivio kad je igrao za Mancester, simulirao je i davao izjave tipa "Ja pa ja" ali sve se to promenilo. Sada covek pleni i na terenu i van njega, ne pravi skandale, skrasio se a na terenu kida. Postao je olicenje fer pleja, borbenosti, atraktivnosti i to je ono sto bi svaki klub voleo da ima. Evo jedan zanimljiv klip o njemu:

Kako se ponasa jedan sportsmen, svaka mu cast. Nisam ga gotivio kad je igrao za Mancester, simulirao je i davao izjave tipa "Ja pa ja" ali sve se to promenilo. Sada covek pleni i na terenu i van njega, ne pravi skandale, skrasio se a na terenu kida. Postao je olicenje fer pleja, borbenosti, atraktivnosti i to je ono sto bi svaki klub voleo da ima. Evo jedan zanimljiv klip o njemu:

I ja sam poceo da ga gotivim...U izvanrednoj je formi,a i sazreo je kao igrac i kao covek...

Sa dva gola iz slobodnjaka sinoc Ronaldo je stigao do 38. pogotka u sezoni cime se izjednacio sa najboljim u istoriji - Ugom Sancezom. Postigne li jos koji pogodak ucice u istoriju. Svaka cast kralju zasluzio si. Mesi je dao 31 ako se ne varam.

Sa dva gola iz slobodnjaka sinoc Ronaldo je stigao do 38. pogotka u sezoni cime se izjednacio sa najboljim u istoriji - Ugom Sancezom. Postigne li jos koji pogodak ucice u istoriju. Svaka cast kralju zasluzio si. Mesi je dao 31 ako se ne varam.
39 golova je dao..Napravio je novi rekord..Jos 1 gol mu fali da stigne Mesija,koji ima 52 gola u svim takmicenjima ove sezone..
U zadnjem kolu igraju protiv Almerije,ocekuje se 5+,tako da najverovatnije prelazi i taj rekord..

da je igracina u to nema sumnje nikakve, ali se nije promijenio ni malo, samo vise nije u samom centru paznje jer su u Spaniji Mesi i citava Barsa... i Murinjo mu ej sef...a u Engleskoj nije bio ni jedan igrac kao on,pogotovu one sezone kad je zabio 40tak golova,pa se sve pratilo sta radi Kronaldo.
cestitke na tituli...

I CR probio cifru od 50 komada, odavno ovo nije viđeno na najvišem nivou :worth::worth::worth: ...

Igrački, nije velika razlika između njega i Mesija, nije Mesi puno bolji, najveća razlika je u njihovom pristupu ... Mesi se više prilagođava timu, dok je kod CR-a suprotno - tim se prilagođava njemu i igra za njega ...

Mesija je sposoban i da igra plejmejkera (i to vrlo često ove sezone, sve manje igra po strani) i time u velikoj meri rasterećuje Ćavija i Iniestu, i polako dovodi do vrhunca i svoje razigravačke sposobnosti, dok CR za to nije sposoban u toj meri ...

Marca: Real stavlja petoricu igrača na transfer-listu

Prema pisanju madridske Marce petorica su nogometaša Reala označeni kao "zamjenjivi" u ljetnom prijelaznom roku...

Poredani od veće prema manjoj procijenjenoj tržišnoj vrijednosti oni su Kaka (40 milijuna eura), Lassana Diarra (20), Gago (12), Ezequiel Garay (10) i Pedro Leon (8).

Zbroje li se njihove vrijednosti, ispada da bi Real prodajom spomenutih igrača mogao inkasirati do 90 milijuna eura koja bi onda bila uložena u kupnju novih pojačanja.

Makar, teško je za vjerovati da bi uistinu zainteresirani klubovi bili voljni i sposobni navedene cijene za igrače i platiti, eventualno izuzev bogatog Manchester Cityja.

Nogometni magazin

Back