Real Madrid

Sans: Idioti su kupili Ronalda

Nekada "prvi čovek" madridskog Reala, Lorenco Sans tvrdi da je sadašnje rukovodstvo, na čelu sa Florentinom Perezom napravilo idiotski potez kupovinom Kristijana Ronalda za 94 miliona evra.

- Ko god je dao 94 miliona za Ronalda je idiot. Nijedan igrač ne vredi toliko. Ovde se priča o najboljem igraču na svetu, najboljem stadionu i sve se to očekuje od Reala - rekao je predsednik Reala za vreme čijeg mandata su osvojene dve titule evropskog prvaka, 1998. i dve godine kasnije. - Tadašnji tim sa današnjim, bio je izjednačen, možda čak i bolji. Međutim, niko nije bio plaćen toliko. Tadašnju postavu nikada ne bih menjao za ovu sada, koja je na žalost slabija od Barselone.

Uvek sam mrzeo to Realovo "prenatrpavanje" zvezdama. Cak i pored toga u zadnje vreme nemaju previse uspeha... Najdrazi Realov igrac trenutno mi je Higuain, i to prakticno otkad su ga doveli.

Van Nistelroj potpisao za Hamburger

Holanđanin napustio Real Madrid i obavezao se na jednoipogodišnju vernost bundesligašu.

Rud Van Nistelroj je novi član Hamburgera. Bundesligaš je saopštio u subotu da je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa dosadašnjim napadačem Reala iz Madrida.

Kako je objavljeno na sajtu Hamburgera, 33-godišnji Holanđanin će se u ponedeljak priključiti ekipi. Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni.

"Hamburger je veliki klub, ima jaki ekipu i ozbiljne ambicije, kao i ja", rekao je Van Nistelroj.

On je u Real došao u leto 2006. iz Mančester junajteda. Van Nistelroj je za "kraljevski" klub odigrao 97 utakmica i postigao 65 golova.

U karijeri je još igrao za PSV Ajndhoven, Herenven i Den Boš.

Kada je dosao bio je glavni napadac, a onda ga povrede sjebase, steta :confused:

A usput je dobio crveni karton :mrgreen:

Ronaldo: Ne shvatam zbog čega sam isključen!

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo ocenio je da je neopravdano dobio crveni karton na utakmici protiv Malage. Real je sinoć pobedio Malagu sa 2:0 golovima Ronalda. On je isključen u 70. minutu jer je laktom udario odbrambenog igrača Malage Patrika Mtiliga i slomio mu nos.

To je drugo isključenje Ronalda od kada je letos došao u Real. U decembru je dobio crveni karton jer je na utakmici protiv Almerije namerno šutnuo protivničkog igrača.

- Svi koji razumeju fudbal znaju da samo želim da igram. Crveni karton koji sam dobio protiv Malage je sramota, ne shvatam zbog čega sam isključen. Za to "udaranje laktom" se ne dobija isključenje, a to ne kažem jer želim zaštitu sudija. U Španiji ima mnogo dobrih stvari, ali ima i loših - rekao je Ronaldo.

Mtiliga će zbog povrede tri nedelje odsustvovati sa terena, a portugalski reprezentativac rekao je da ne shvata zbog čega su svi preozbiljno shvatili situaciju.

- Morate biti pošteni i sagledati situaciju na pravi način. Nisam hteo da ga povredim. Video sam i ozbiljnije incidente - rekao je Ronaldo.

Generalni direktor Reala Horhe Valdano rekao je da je Ronaldo pokušao da se odbrani od Mtilige, jer ga je igrač Malage vukao za dres.

- Sudija bi trebalo da zna ko šta radi na terenu i čija je namera da prekine igru. Kada vuku Ronalda za dres on pokušava da se oslobodi, jer uvek želi da nastavi napad. Ali drugi fudbaleri se posle duela bacaju na travu i simuliraju prekršaje - rekao je Valdano.

Mtiliga je posle incidenta prihvatio izvinjenje, ali je rekao da nije očekivao da ga svi kritikuju, jer je on povređen u duelu.

- Iznenađen sam što ljudi mene vide kao negativca. Krvario sam na terenu a kada sam ušao u svlačionicu primetio sam da mi je slomljen nos - rekao je on.

Ronaldo bi zbog isključenja mogao da bude suspendovan i sa tri utakmice neigranja.

Mecelder: "Ja sam jedina žrtva"

Kristof Mecelder, odbrambeni igrač Real Madrida, ogorčen je ponašanjem uprave 'kreljevskog kluba' prema njemu.

Mecelder je ove sezone nastupio u samo jednoj prvenstvenoj utakmici, i u jednom meču Kupa Kralja. 29-godišnji Nemac smatra da je on jedini ispaštao nakon poraza od Alkorkona u gostima (4:0).
"Teško smo poraženi od Alkorkona u kupu, što je bio veliki šamar za nas. Ali, samo je jedan čovek ispaštao zbog tog poraza, a to sam bio ja. Izgleda da su tražili samo jednu žrtvu i pronašli mene. Nakon toga sam postao suvišan čovek za trenera Pelegrinija", rekao je Mecelder.

Bivši fudbaler Borusije iz Dortmund želi da što pre napusti Real.

“Želim negde da igram. Samo želim novi klub, nove motive i normalnu atmosferu. Ne treba mi nikakav gigant od kluba, ne moram da igram ni u Ligi šampiona. Samo hoću da igram id a osetim izgubljenu fudbalsku strast."

Mecelderu ugovor sa Madriđanima ističe na kraju sezone, kada će moći da bez obeštećenja pronađe novi klub.

Rutinska pobeda Galaktikosa i nastavlja se potera za kataloncima.Navijam za Real u ovoj trci sa Barsom :)Kad bi presao jos Vidic u Real onda bi stvarno bili mnogo jaki,fali im jos jedan odlican defanzivac

фали њима свашта.
шпанска лига ове године изузетзно досадна
а барселонине утакмице без икакве дражи, ни трунке неизвесности

Ja ipak mislim da im najvise fali jos jedan odlican defanzivac tipa Vidica,na ostalim pozicijama uglavnom imaju vec odlicne igrace.Naravno treba im jos vremena da se uigraju...A Barsa mislim da nece uspeti da odbrani Ligu sampiona imam neki osecaj da ce puci od nekoga,cak ih ne vidim ni u finalu

Njima fali hemija koju ima Barsa, prepoznatljiv sistem i da odrede sebi prioritete - ili marketing i cirkus, ili ozbiljnost i rad koji donosi rezultate ...

U Barsi npr. koji god igrač da dođe mora da se prilagodi sistemu koji savršeno funkcioniše, dok je u Realu drugačije, oni nemaju taj sistem igre i igra se više prilagođava pojedincima a ne obrnuto ... Nešto slično ima i Partizan u košarci, koji svake godine menja igrače, ali ne menja se Duletov sistem igre i rada ... Anri je npr. morao da se prilagodi tom sistemu, i umesto da igra čistog napadača kao Arsenalu, on sad igra poziciju koju je držao Ronaldinjo ...

Ja Barsu vidim u finalu, jer ne vidim koja ekipa može da ih zaustavi ... Italijani su krš u Evropi (mada opet Milan ima tu tradiciju odličnog igranja u LŠ), Mančester i Čelsi su ranjivi, Bajern opet nije dovoljno jak da se nosi sa njima, mada ako ostanu o ovoj formi nekako i njih vidim u finalu ... Van Gal je konačno uspostavio ravnotežu i sad gaze sve redom, a imaju fantastične igrače ... Rekao bih da im je Real najveći konkurent, ali oni su dosta slabi u LŠ poslednjih 5-6 godina, a i nisu još sinhronizovali ekipu potpuno ...

No, znaćemo za par nedelja ko će se izdvojiti, kad se budu formirali parovi za 1/4 finale ...

Kaka sve bolje i bolje

Brazilac se uspešno oporavlja od povrede.

Vezni igrač Reala iz Madrida, Kaka, veruje da će se, u skrorije vreme, u potpunosti oporaviti od povrede prepona koja ga muči već duži period.

On trenira redovno i tvrdi da se oseća sve bolje i bolje.

„Prošle nedelje sam pročitao da je moja povreda hronična. To nije istina“, izjavio je Kaka koji se upisao u listu strelaca u meču protiv Espanjola.

„Svakim treningom se osećam sve bolje i na svakoj utakmici mogu da uradim na terenu šta poželim. Pre toga se nisam najbolje psihički osećao i to je dosta uticalo na mene“, završio je.

Back