„Реакција УН потврђује – употреба звучног топа био је покушај терористичког акта“

Koliko hoćeš, ima i ona i izveštaja o ”sistematskim srpskim silovanjima u BiH”, sa “desetinama hiljada sistematski silovanih Muslimanki”, a i isto to o svakom žaristu, žena uvek tačno zna koga treba napadati.
Па шта је проблем да обелоданиш овде те њене извештаје?

Nisi ti mene razumela , takozvani zvučni top je jedna od mogućih varijanti , jer ljudi su čuli da to postoji , pa misle da ništa drugo ne postoji na celom svetu .
Ako kaže "čuo sam" , to sa naučno tehničke strane ništa ne znači .
halo, pa postavio sam slike, pise ti i model lrad xl450, imas i registraciju dzipa, vide se nadlezni U UNIFORMAMA i srpske zastave cak, kako ne postoji sad, ako je dacic tvrdio da nije raspakovan, a na dzipu deluje da je u punoj funkciji, operativan?

izgleda ce dacic da bude zrtvovan top

Nisi ti mene razumela , takozvani zvučni top je jedna od mogućih varijanti , jer ljudi su čuli da to postoji , pa misle da ništa drugo ne postoji na celom svetu .
Па шта нас брига да ли је ”звучни топ”, ”звучна хаубица”...
Употребљено је неко звучно оружје, па ако нису употребили ”звучни топ”, нека лепо кажу сами шта јесу

Opet množina? :zcepanje:

Pazi druže da imaš lavor neki u blizini, nije lepo da bljuješ po patosu i to neko mora da čisti :confused:

Ionako sam mislila da se povučem sa teme, k'o kad sam duševna :vzagrljaj::heart:
Kad nemaju šta, onda iskopaju nešto bajato i to sa komentarom Save Manojlovića. Jbt, koja patetika da se ukenyaš.

Možda jeste stvar u tome da je pogrešan naziv tog zvučnog oružja, ali kako pročitah, to i jeste u fazi eksperimentalnog oružja za razbijanje demonstracija, a simptomi su već više puta navedeni i na osnovu njih se donosi zaključak o čemu se radi.

Па шта нас брига да ли је ”звучни топ”, ”звучна хаубица”...
Употребљено је неко звучно оружје, па ако нису употребили ”звучни топ”, нека лепо кажу сами шта јесу.
Nikad se ne može znati ako neko priča "čuo sam zvuk " .
Čujemo i grmljavinu , ali to nije zvuk .

Možda jeste stvar u tome da je pogrešan naziv tog zvučnog oružja, ali kako pročitah, to i jeste u fazi eksperimentalnog oružja za razbijanje demonstracija, a simptomi su već više puta navedeni i na osnovu njih se donosi zaključak o čemu se radi.
ma nije pogresan naziv jer sta znaci cega je skracinaca LRAD?
A long-range acoustic device (LRAD), acoustic hailing device (AHD) or sound cannon

Long-range acoustic device - Wikipedia

LRAD 450XL​

THE LRAD 450XL is low profile, lightweight, and designed for temporary or fixed mounting on tripods, small vessels, vehicles, and Common Remotely Operated Weapon Stations (CROWS).

Serbia Admits to Possessing a Sonic Cannon: What is it and How Does the Lrad System Work?

Unlike traditional megaphones, the Lrad’s sound is directional, concentrated in a narrow beam that can target specific areas or individuals, making it...

haha, nemamo i nismo raspakivali, a snabdevamo se na ibeju, znate to je protiv pirata, skinuli smo sa jahte...
ja sam lepo rekao daj i mi da pazaramo ovo, pa da malo pustamo narodnjake dacicu - evo koji je model u pitanju pise lepo za pismene
Pogledajte prilog 1795103Pogledajte prilog 1795104
jel ovo zvucni top, ili na njemu slucajno pise LRAD XL-450?

kako onda nemamo, ili ga nismo raspakovali, ili ne znamo kako se ukljucuje, i kako hebe gomilu na udaljenosti od 500m?

ocete da vas ja naucim kako se koristi na mase? mislim, ako ne znate i niste probali? prosto kao pasulj
ma kakvo eksperimentalno, to se vec koristi odavno, samo prvo ide upozorenje, pa tek posle zvucna sila koja ostecuje bubne opne ako masa nece da slusa ili neko ludilo od zvukova za psiholoski efekat, ili sve odjednom, a za nepogode ide samo upozorenje da se razume sta treba da se radi i gde da se bezi
AARDVARK ONLY SELLS TO SWORN LAW ENFORCEMENT AND MILITARY PERSONNEL THROUGH AGENCY PROCUREMENT

Poslednja izmena:
To je ekspert za bajke, a ne za tzv. eksperimentalno oružje, a ne navkdi koje vrste. To dalje logično znači da se ne radi o zvučnom topu o kojem ste pričali čitav mesec dana posle, već sad o nečem eksperimentalnom. Ekspert ne navodi činjenice o izgledu, načinu delovanja i relevantnim posledicama, već se upušta u nagađanje da je to nešto eksperimentalno. I da jeste sve to tako posledice bi osetili svi, a ne samo nekolicina koji su otišli lekaru, a ovi nisz našli ništa. Na šta se ubstvari pozivate? Nije to nikakav ekspert, već luda koje se dohvatio Savo pa malo zavrnuo, a vi dodatno spinujete ludački botujući. Koji vam je k****?

To je ekspert za bajke, a ne za tzv. eksperimentalno oružje, a ne navkdi koje vrste. To dalje logično znači da se ne radi o zvučnom topu o kojem ste pričali čitav mesec dana posle, već sad o nečem eksperimentalnom. Ekspert ne navodi činjenice o izgledu, načinu delovanja i relevantnim posledicama, već se upušta u nagađanje da je to nešto eksperimentalno. I da jeste sve to tako posledice bi osetili svi, a ne samo nekolicina koji su otišli lekaru, a ovi nisz našli ništa. Na šta se ubstvari pozivate? Nije to nikakav ekspert, već luda koje se dohvatio Savo pa malo zavrnuo, a vi dodatno spinujete ludački botujući. Koji vam je k****?
Ja ti postavim članak RTS gde navode o čemu se radi ti opet Savu. :D Neverovatna je količina gluposti koju možete napisati kada branite neodbranjivo :mrgreen:

Ja ti postavim članak RTS gde navode o čemu se radi ti opet Savu. :D Neverovatna je količina gluposti koju možete napisati kada branite neodbranjivo :mrgreen:
Šta je tačno neodbranjivo? Reći ću ti: gluposti koje spinujete, a ne trepnete. To ne prolazi ni među decom. Sad se vrati na to što si objavila i pročitaj s razumevanjem!!!

Šta je tačno neodbranjivo? Reći ću ti: gluposti koje spinujete, a ne trepnete. To ne prolazi ni među decom. Sad se vrati na to što si objavila i pročitaj s razumevanjem!!!
Nema potrebe, kada vidim tvoju ''podršku'' ovde, ne osećam potrebu za komunikacijom
:mrgreen: laku noć vam želim ;)

Traženje odgovarajuće istrage ne dokazuje baš ništa.
dacic je vec na pola priznao, sta ima veze zrtvovace ga, i idemo dalje, ko sisa sps, samo vam osipaju glasove, a oskudacija cacija

demonstranti su bili mirni, nije smeo da upotrebi, i to bas tada, dok odaju pocast
da ga nije aljek nahuskao, kao da ce da upadnu u vladu?

To mu posao, nema besplatnog ručka kod gazde im.
Množina namerno jer gazda im je svima isti.
Ja sam o njemu mislila da je stvarno neki pravnik, a on se "spusta" na necije misljenje dato na nekom potralu/u novinama, i to naziva "reakcijom UN".

Ako je takav profesor tj. doktor nauka, sta onda ocekivati od studenata?
Pozivaš se na australijsku propagandistkinju koja je u Amnesty International napravila karijeru na “srpskim zločinima iz devedesetih”, pa posle po Africi medijski pomagala u zavođenju podobnih vlasti.

Pogledajte prilog 1795243

Edwards was born in Australia and took a bachelor's degree at the University of Tasmania. She holds a Master of Laws from the University of Nottingham and a Diploma in International and Comparative Law from the International Institute of Human Rights in France. She returned to Australia to take a PhD in Public International Law at Australian National University.[1] She previously worked for Amnesty International and a Mozambique-based NGO.[2]
Strasno! I mislila sam po recniku da je tako neka "politicki preangazovana".

Torture weapons are being used on Europe's streets to put down protests

https://euobserver.com/section/50dee1923e
by Dr Alice Jill Edwards , New York, 2 October 2025, 11:49:31

Serbia​

Earlier this year in Serbia, an EU candidate country, there were alarming reports that an experimental acoustic weapon was unleashed on protesters.

This caused a stampede, with protestors fainting, vomiting, experiencing heart palpitations, sweating excessively, being disoriented and even suffering from leg paralysis. Eyewitnesses of this strange weapon noted that the loud and unpleasant sound was accompanied by a sudden thrust of air and vibrations. Proper investigations are needed.
Nemoj se brukati, ovo je gore nego sto sam i mislila kad si vec dao link, pa ovo je maltene na nivou misljenja citalaca! Po cemu je uostalom poznat taj "EU observer", prvi put cujem za njega? Kakva je to novina, potral?

Screenshot 2025-10-05 at 00-37-38 Opinion.png

https://euobserver.com/section/50dee1923e

Back